🐾 崗燒 (柴灣) 🐾-滑蛋雞飯$38✔️明太子雞肉串$18✔️金菇肥牛卷$14✔️煙三文魚沙律$40✔️-滑蛋雞飯 :啲蛋唔會過老,雞都唔硬唔乾,食落有小小甜甜地咁,好送飯👍🏻😍-明太子雞肉串:宜個超好食,佢個醬真係一流,超推介大家去試下👍🏻-金菇肥牛卷:個肥牛唔會話煎到好老,金菇吸晒啲味,好正😍-煙三文魚沙律:一開始以為會係一片片個啲,完來係切左一條條,味道都ok,都夠醬👍🏻—————————————(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:7/10環境:5/10服務:8/10人均消費:50———————————————▪店舖名稱: 崗燒 (柴灣) ▪店舖地址:🔸 柴灣柴灣道350號樂軒臺地下409號舖-----------------------
🐾 崗燒 (柴灣) 🐾
滑蛋雞飯$38✔️
明太子雞肉串$18✔️
金菇肥牛卷$14✔️
煙三文魚沙律$40✔️
金菇肥牛卷:個肥牛唔會話煎到好老,金菇吸晒啲味,好正😍
—————————————
(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:7/10
環境:5/10
服務:8/10
人均消費:50
———————————————
▪店舖名稱: 崗燒 (柴灣)
▪店舖地址:
🔸 柴灣柴灣道350號樂軒臺地下409號舖
-----------------------
2020-03-09 567 瀏覽
原本之前就食過其他嘅黯然銷魂飯 見到呢一間又有喎 就去試啦 我嗌咗一個聲稱熱賣嘅黯然銷魂飯 點知就中伏咗啦 佢用日式叉燒代替 但係淨係得五片叉燒(48蚊)😵 佢嗰個醬汁又唔知係乜嘢 沙嗲汁?求鬼其啦 我個人覺得唔係幾夾 可能係我問題喇 我建議如果大家想食黯然銷魂飯就食番港式嗰啲啦 唔好試新嘢啦 (淨針對黯然銷魂飯 大家可以試下其他嘅)
外賣自取
2019-12-13 555 瀏覽
崗燒由一開始嘅外賣店做到今日租埋隔嚟鋪做堂食,就知佢係幾咁受歡迎!今日我地早咗到,食完出返嚟門口已經企滿曬人!我地一行二人,叫咗一個雞扒拉麵、一個蒜汁牛柳粒飯同埋兩串串燒,當中最好味嘅係個飯,牛柳粒唔會太韌,醬汁鹹度適中,採用咗珍珠米,咬口十足👍🏻串燒就味道偏淡,牛肉燒得偏乾身,有待改善不過埋單都係$100鬆啲,作為晚餐仲要係日本野嘅價錢,實在抵食!

2019-12-08
2018-11-25 1117 瀏覽
見外賣有新舖,心思試新嘢,第一次叫咗鰻魚炒飯,日式咖哩牛肉飯和兩隻明太子雞翼。鰻魚炒飯大致ok,要慢慢找鰻魚粒,飯乾身D好D,不過幾十蚊,差唔多啦。咖哩飯太少汁,鍾意日式咖哩喺人大多鍾意嗰汁。最離譜係明太子雞翼,居然半生熟,完全唔敢食。
2018-11-25
外賣送餐
2018-08-16 721 瀏覽
I ordered a TERIYAKI (BBQ) chicken udon set with Japanese dumpling.The chicken wasn't barbecued at all, is more like boiled.One of the dumpling doesn't even have any meat inside.My friend ordered BBQ chicken wings, the chicken wing was tiny and all dried out.

2018-07-11 631 瀏覽
以前已經幫襯過,但今次不論食物味道定係服務態度都令人大失所望。食物方面:燒粟米又乾又冇味,多春魚勁乾勁硬,鯖魚勁腥,菠蘿冇味,刺身係接近室溫,仲好腥都唔知自己食緊D咩,平時都有D醬淋係面,今次係得少少。服務態度首先個肥職員放低野飲之後,我地已經申左隻手出黎諗住佢會放支飲管係我地手上面,點知佢就咁將飲管拋係枱面點呀?唔想比可以唔比嫁wor好趕時間咩?少少尊重都冇。第二,食到中段我地有將食完d碟都放埋一邊方便佢地收野,係我地食緊野ge時候,佢就黎左碟串燒,好明顯都見倒只要拎走果d碟就可以放碟新串燒落黎,我地就冇理佢,佢發出D唔耐煩ge聲音,我地算啦,我地拎d廢碟比佢。佢係野都唔識講?如果要幫手可以出聲lor
燒粟米又乾又冇味,多春魚勁乾勁硬,鯖魚勁腥,菠蘿冇味,
刺身係接近室溫,仲好腥
都唔知自己食緊D咩
,平時都有D醬淋係面,今次係得少少。

服務態度
點呀?唔想比可以唔比嫁wor
好趕時間咩?少少尊重都冇。
佢係野都唔識講?如果要幫手可以出聲lor
2018-07-09
$100 (宵夜)
2018-05-26 608 瀏覽
身為柴灣友的我!樂軒台必定是宵夜的好去處!與朋友坐在街頭上,吃東西、談天!是人生一大樂事!特別是秋冬天的時候!夏天就的確有點熱!今天要介紹的,是一間經常光顧的食店!主打日式串燒!每次來到這裡,燒雞泡魚乾是必點的食物!甜甜的魚乾!燒得香口!有時晚上放工口痕,也會點一份帶回家作小食!這晚,和老朋友談天,點了幾串串燒!整體店內食物出品不錯!但有時味道會偏向濃!醬料較多!有點鹹!最後,有時晚上沒晚飯,亦會點一碗烏冬作晚餐!緊記轉稻庭烏冬!因為是靚烏冬!地獄湯底也很不錯!不過,溫馨提示!即使吃辣的我,也覺得地獄湯底是十級厲害的!要吃得舒暢!建議點小辣!辣度便剛剛好!至於常吃的海鮮烏冬,配菜不要有太大期望!只是普通的急凍小海鮮!總括而言,這是柴灣友宵夜之選,和三五良朋一聚的地方!
今天要介紹的,是一間經常光顧的食店!主打日式串燒!
這晚,和老朋友談天,點了幾串串燒!
總括而言,這是柴灣友宵夜之選,和三五良朋一聚的地方!
雞泡魚乾*
燒大冬菇*
雞泡魚乾*
2018-05-22 402 瀏覽
味道難以形容地難食 第一次見做燒烤都做得難食 蔬菜完全生上 無燒過咁 menu話有感情+3蚊 原來係真。100分我比2分 2分係支啤酒服務更加唔洗講 可能唔休做 獨市生意。真心希望食客唔好為肚餓而亂去縱容依d食市
  • 新鮮尖椒
2017-09-15 661 瀏覽
去老朋屋企打麻雀 打到夜夜地 佢就帶頭話落街 食啲嘢四條麻甩佬 都鍾意食香口嘢 就咁樣就就揀咗間 有串燒嘅舖頭間舖頭係路邊舖頭 完全係麻甩佬feel 講嘢可以大聲啲 氣氛好夠熱鬧 唔使顧儀態特別啱我呢啲粗人食得串燒 唔多唔少咗定會要啲串燒丸、香腸 之類咁樣嘅香口嘢嚟食 我就覺得呢度嘅燒牛仔骨 特別好食 因為醃到好入味而且燒得夠火候所以真係好食除此之外呢 燒冬菇、燒青椒 都係好香口 咬落去係感覺到燒得好夠火喉 燒啲嘢食出嚟係好有水準 唔係求求其其咁樣 堅係正堅係好味 食完啲肉類同埋嗰啲重口味嘅嘢之後 再食返個甜甜蜜蜜嘅燒菠蘿 就係最正
去老朋屋企打麻雀 打到夜夜地 佢就帶頭話落街 食啲嘢
四條麻甩佬 都鍾意食香口嘢 就咁樣就就揀咗間 有串燒嘅舖頭

燒啲嘢食出嚟係好有水準 唔係求求其其咁樣 堅係正堅係好味

2016-09-28 1100 瀏覽
此店前陣子停業好一段日子, 我以為已經不會再開.誰不知老公告知我重開, 要再來一試.價錢跟之前差不多, 而且平日也有拉麵套餐, 很抵吃女生一定夠飽, 男生的話可以加麵底之前試過佢地既拉麵, 不錯的. 今次就改吃义燒飯义燒燒得不錯, 但飯沒有汁很難下飯, 蛋煮得太熟扣分.以下是我跟老公兩人分的串燒, 雞皮燒得太乾, 好似食得薯片一樣, 脆得很難吃.司華力腸,燒得很乾....無特別. 最好吃應該是燒茄子了, 很入味, 茄子肉很軟~正蠔非常細隻, 燒後更加細,其他的都燒得很乾, 調味不夠. 要自己另加七味粉搭夠重開後比之前差很多了, 我地兩個都說應該不會再來~再發掘其他好店吧
此店前陣子停業好一段日子, 我以為已經不會再開.

誰不知老公告知我重開, 要再來一試.
價錢跟之前差不多, 而且平日也有拉麵套餐, 很抵吃
女生一定夠飽, 男生的話可以加麵底

之前試過佢地既拉麵, 不錯的. 今次就改吃义燒飯

义燒燒得不錯, 但飯沒有汁很難下飯, 蛋煮得太熟扣分.

司華力腸,燒得很乾....無特別.
最好吃應該是燒茄子了, 很入味, 茄子肉很軟~正
蠔非常細隻, 燒後更加細,

其他的都燒得很乾, 調味不夠. 要自己另加七味粉搭夠

重開後比之前差很多了, 我地兩個都說應該不會再來~
再發掘其他好店吧
2016-08-12