(非會員)
2008-12-12 49 瀏覽
早幾日同屋企去食晏,一共叫咗五樣嘢。有黄薑飯、雞亦、粟米餅、葱爆羊肉飯套歺、羊肉薄餅。黄薑飯餸好少,飯冇味,得小小豆付粒,芹菜,一小片牛,一鷄頭,一炸荢頭有D肉鬆,有小小蛋C,有半只蛋。碟飯要成58蚊,都幾貴雞亦普通,自己都識整。最衰係粟米餅,只得一團粉球加幾粒粟米,收38得5小粒,認真唔抵食!羊肉飯D羊肉唔知係唔用咗醋,有D酸味真係唔慣全部嘢食唔見出色,又要收加一,一D都唔值,應該冇下次!!
2008-12-12 19 瀏覽
睇到依間野好評比例高到爆,,,鍾意試新野既我地梗係要去試下啦,,,5難搵,,地鐵站出口行1個街口多D就到啦,,,入到去好似返左90年代咁,,好古色古香,,,人5係太多,,有大量卡位,,,MENU方面非常簡潔,,有中英對照,,,已經分哂豬牛雞,,飯面飲品,,,點左3樣野:1) 印尼SET MEAL2) 黃薑飯3) 牛油雞翼SET有湯有野飲,,,份量都OK,,每樣有D仲可以問佢可5可以轉,,,印尼SET MEAL:咖哩雞味道好,,好過1般茶餐廳,,不過就比較水D,,,巴東牛肉真係好好食,,汁5多但夠送飯,,,卡多卡多就5太岩口味,,不過足料,,,=]黃薑飯:大家睇番其他大大既圖都見到有好多樣餸,,,每樣個味道都OK,,但個飯黃薑味就5太突出,,,牛油雞翼:比想像中大隻,,,雞翼+尖原隻上,,有6隻,,,非常SWEET,,好好味,,,雞肉鬆軟多汁,,,係個皮5知點解UNUN地,,,整體上味道OK,,,2個人上面都食5哂,,,唯一5太OK既就係佢杯凍OT,,,有機會試下佢D咩冰好過,,,
睇到依間野好評比例高到爆,,,
鍾意試新野既我地梗係要去試下啦,,,

5難搵,,地鐵站出口行1個街口多D就到啦,,,
入到去好似返左90年代咁,,好古色古香,,,

人5係太多,,有大量卡位,,,
MENU方面非常簡潔,,有中英對照,,,
已經分哂豬牛雞,,飯面飲品,,,

點左3樣野:
1) 印尼SET MEAL
2) 黃薑飯
3) 牛油雞翼

SET有湯有野飲,,,
份量都OK,,每樣有D仲可以問佢可5可以轉,,,

印尼SET MEAL:
咖哩雞味道好,,好過1般茶餐廳,,不過就比較水D,,,
巴東牛肉真係好好食,,汁5多但夠送飯,,,
卡多卡多就5太岩口味,,不過足料,,,=]

黃薑飯:
大家睇番其他大大既圖都見到有好多樣餸,,,
每樣個味道都OK,,但個飯黃薑味就5太突出,,,

牛油雞翼:
比想像中大隻,,,
雞翼+尖原隻上,,有6隻,,,
非常SWEET,,好好味,,,
雞肉鬆軟多汁,,,
係個皮5知點解UNUN地,,,

整體上味道OK,,,
2個人上面都食5哂,,,
唯一5太OK既就係佢杯凍OT,,,
有機會試下佢D咩冰好過,,,
2008-12-06 16 瀏覽
真係越夜越精彩, 探完BB之後, 離開土瓜灣前往佐敦, 約咗老公放工後一齊去峇里餐廳食晚餐老公除了西餐外, 都好熟悉印尼菜, 不過係香港反而好少食我就完全唔熟印尼菜, 不過好想食串燒, 所以早前提議來這裡試試由於第三站的德昌常餐5號太豐富, 基本上峇里呢餐飯係屬於陪老公食 因為我唔肚餓, 我們只點了以下三款: 雞牛串燒: 好好好好好味 係香港好耐無食過咁有水準的串燒, 記憶中最後吃過好味的沙嗲串燒是在馬來西亞的大牌檔裡, 這裡水準味道接近, 炭燒好香, 沙嗲醬又對味, 吃第一口後已知這店可再encore老公亦很欣賞, 還在我與叔叔侍應討論黃薑飯配菜之際,極快速地消滅了四串 , 只剩下一串雞給我試 老公仲話下次來要叫足十打才夠, 真誇張!!! 黃薑飯:老公話黃薑飯喜出望外, 尤其配菜之一巴東牛肉, 牛展肉腍, 味道出色,佢話唔係每間印尼餐廳都整得好食, 並讚這裡的印尼菜很具水準黃薑飯對於我來說就更加好啦, 一次過可試咁多款印尼菜式, 邊吃邊聽老公解說, 我對印尼菜又再認識多一點點喇 牛油雞翼: 相對以上兩款就比較遜色, 但仍然是十分可口, 皮脆汁很甜, 唯一可彈的是雞翼本身醃得太
老公除了西餐外, 都好熟悉印尼菜, 不過係香港反而好少食

因為我唔肚餓, 我們只點了以下三款:
雞牛串燒:
好好好好好味
係香港好耐無食過咁有水準的串燒,
記憶中最後吃過好味的沙嗲串燒是在馬來西亞的大牌檔裡,
這裡水準味道接近, 炭燒好香, 沙嗲醬又對味,
吃第一口後已知這店可再encore
老公亦很欣賞, 還在我與叔叔侍應討論黃薑飯配菜之際,
極快速地消滅了四串
, 只剩下一串雞給我試

老公仲話下次來要叫足十打才夠, 真誇張!!!
黃薑飯:
佢話唔係每間印尼餐廳都整得好食, 並讚這裡的印尼菜很具水準
黃薑飯對於我來說就更加好啦, 一次過可試咁多款印尼菜式,
邊吃邊聽老公解說, 我對印尼菜又再認識多一點點喇

牛油雞翼:
相對以上兩款就比較遜色, 但仍然是十分可口,
皮脆汁很甜, 唯一可彈的是雞翼本身醃得太鹹和雞翼賣相奇怪
總括來說, 這餐飯我們吃得很滿意, 並計劃下次再幫襯,
我應承老公下次一定空着肚子來吃

雞牛串燒
雞牛串燒
2008-11-23 2 瀏覽
個日閒日黎食飯,,3人行,,唔係太多人,,所以坐左成4個鐘,,講番D野食先,,叫左沙嗲串燒,,巴東牛肉,,蜜糖雞翼,,粟米餅仲有羊肉餡餅,,沙嗲串燒真係值得一試啊!!起碼真係似番串燒= =而且D肉質又好,,仲有佢D繙又好好味!!!而巴東牛肉真係最正!!!D肉好淋,,而家D汁又好味!!!用黎送飯真係食幾碗都冇問題!!!蜜糖雞翼我又覺得唔太特別,,不過勝在一客有6隻,,抵食!!粟米餅我原來諗住佢入面係硬,,不過原來係軟淋淋咁,,um,,我覺得唔太特別,,不過好香粟米味!!羊肉餡餅又係正!!不過係份量少左D!!另外叫左2碟飯,,我見佢MENU仲有好多野!!!下次一定要黎試埋佢!!
個日閒日黎食飯,,3人行,,
唔係太多人,,
所以坐左成4個鐘,,

講番D野食先,,

沙嗲串燒真係值得一試啊!!
起碼真係似番串燒= =
而且D肉質又好,,
仲有佢D繙又好好味!!!

而巴東牛肉真係最正!!!
D肉好淋,,而家D汁又好味!!!
用黎送飯真係食幾碗都冇問題!!!

蜜糖雞翼我又覺得唔太特別,,
不過勝在一客有6隻,,抵食!!

粟米餅我原來諗住佢入面係硬,,
不過原來係軟淋淋咁,,
um,,我覺得唔太特別,,不過好香粟米味!!

羊肉餡餅又係正!!
不過係份量少左D!!

另外叫左2碟飯,,

我見佢MENU仲有好多野!!!
下次一定要黎試埋佢!!
  • 沙嗲串燒
  • 羊肉餡餅
2008-11-15 12 瀏覽
佐敦印尼菜~峇里餐廳~位置唔算隔涉,都幾易搵到~唔知點解牆上掛住happy birthday字呢?~哈*牛油雞翼 >> 好好好好好....味丫~少少甜~感覺唔熱氣*黃薑飯 >> d 配料好正丫~整體個飯好好吃~ 必叫~*雞豬串燒 >> 都係好好味喎~個醬超正~好耐無食過d咁好味o既炭燒串燒啦*羅宋湯 >> 似蕃茄湯, 但係好清~幾好味~1碗已經好多碗, 可以2個人share*粟米餅 >> 必吃呀~真係唔知佢點整得咁好味~~正!!
佐敦印尼菜~峇里餐廳~
位置唔算隔涉,都幾易搵到~
唔知點解牆上掛住happy birthday字呢?~哈

*黃薑飯 >> d 配料好正丫~整體個飯好好吃~ 必叫~
*粟米餅 >> 必吃呀~真係唔知佢點整得咁好味~~正!!
  • 黃薑飯
  • 串燒
  • 粟米餅
2008-11-14
星期三替朋友預祝生日, 我作主意選了佐敦的峇里餐廳, 上次來此餐廳已是年多前, 再見別來無恙吧! 踏進峇里裝修/ 陳設還是停在 70 年代, 踏進去讓你時光倒流回到兒時......可能是閒日, 當晚客人不多, 疏疏落落的數枱客, 店內全是老店員, 當年的叔叔全變為伯伯了, 但每一位都很和藹和好笑容, 不明的菜式也很詳細解說, 絕不似某些老店的黑面老伙計三人點了: 沙嗲串燒 ( 3 牛 3 雞 ), 店員說這個要先吃, 因是炭燒凍了就不好吃, 嘩! 一流串燒 嗅到陣陣炭燒香, 比沙田茵的串燒還要精采, 沙嗲醬又香又甜又重花生味, 這樣精采的沙嗲串燒, 印像中祗在馬來西亞的街頭嘗過. 巴東牛肉 - 又是此店的必吃菜, 棄用牛肉用牛展是此店的聰明, 濃濃的巴東醬把牛展炆得軟稔,配白食一流, 真可吞下三大碗, 但我們棄白飯攺點印尼煎餅, 煎餅即叫即做, 熱辣辣點着肉汁吃也一大美味.蜜糖雞翼 - 必吃之選, 一客 6 只, 好味到我難以形容, 試過你就知 酸辣魚- 當晚的魚是紅紬, 這個網上朋友大力讚好的菜我反而覺得比較普通, 可能之前的實在太好味也吃得有點飽吧!但普通還普通, 整條魚到最後
星期三替朋友預祝生日, 我作主意選了佐敦的峇里餐廳,
上次來此餐廳已是年多前, 再見別來無恙吧! 踏進峇里

可能是閒日, 當晚客人不多, 疏疏落落的數枱客, 店內全是
不明的菜式也很詳細解說, 絕不似某些老店的黑面老伙計

三人點了:
沙嗲串燒 ( 3 牛 3 雞 )

這樣精采的沙嗲串燒, 印像中祗在馬來西亞的街頭嘗過.

巴東牛肉
- 又是此店的必吃菜, 棄用牛肉用牛展是此店的聰明,
濃濃的巴東醬把牛展炆得軟稔,配白食一流, 真可吞下三大碗,

蜜糖雞翼

可能之前的實在太好味也吃得有點飽吧!但普通還普通, 整條魚到最後祗留下魚頭.

雞絲喇沙米粉 - 這個是當晚唯一失敗之選, 印尼和馬來西亞的喇沙原來分別很大,
還是馬來西亞的喇沙合我口味.

還點了紅豆冰和一款伯伯介紹的冰山懷舊懷舊.

當晚吃得好味談得開心, 3 人共吃了 $382- 還會再去嗎? 當然啦!
我還未吃加多加多; 梭多等等印尼名菜喎
  • 蜜糖雞翼
  • 沙嗲串燒
2008-11-11 4 瀏覽
玩完成日去食個晚飯因為係平日嘅關係,人唔算多走入去有點舊舊的感覺像是多年前自己還小時見的餐廳好多野想食,但得兩個人...叫左黃薑飯同一個set黃薑飯有好多唔同嘅野做餸有酸辣蛋,巴東牛肉,肉鬆,...好似有八個餸的逐個試都幾好,而且個飯都幾香個set就有個湯,椰汁雞,巴東牛肉,加多加多同個飯有好多重覆,都好味嘅,餸會多左不過變左無個黃薑飯咁抵咁下次要試佢個魚先得無乜人,靜靜地所以環境都ok ge服務都ok因為店員都幾有禮貌
玩完成日去食個晚飯
因為係平日嘅關係,人唔算多
走入去有點舊舊的感覺
像是多年前自己還小時見的餐廳

好多野想食,但得兩個人...
叫左黃薑飯同一個set
黃薑飯有好多唔同嘅野做餸
有酸辣蛋,巴東牛肉,肉鬆,...好似有八個餸的
逐個試都幾好,而且個飯都幾香

個set就有個湯,椰汁雞,巴東牛肉,加多加多
同個飯有好多重覆,都好味嘅,餸會多左
不過變左無個黃薑飯咁抵咁
下次要試佢個魚先得

無乜人,靜靜地所以環境都ok ge
服務都ok因為店員都幾有禮貌
  • 黃薑飯
2008-10-23 25 瀏覽
Oli都介紹得差不多了,不過我也給予少少意見,順便貼埋另外四款食物的圖片,方便大家參考(餐單沒圖)。其實八款食物都有不錯的水準,只有幾好食/好食/好好食的分別: 沙爹豬/羊-吃慣了內地騷羊,是晚的兩隻肉給我吃感覺差不多,並沒有預期的香口惹味,不過那又香又甜的沙爹醬十分討好牛油雞翼-理所當然以為是炸的,原來是以牛油汁燒香而成,蜜味多過牛油味,然而雞翼皮香肉滑,即使攤涼仍十分好吃,十分推介!巴東牛肉-濃郁的醬汁配合炆得鬆化軟稔的牛肉,水準不壞,但我覺得可以更辣更惹味酸辣魚-甜味與辣味交錯、滋味豐富的醬汁,得到全檯人高度讚賞;而裡面魚肉仍然保持嫩滑,十分有水準的一味,最後阿龍連魚頭都不放過吃清光了。黃薑飯-黃薑味不重,令人容易接受;配料又豐富多彩,最適合貪心想試多幾味的人粟米餅-據說水準下降了,其實粟米十分香甜,不過餅的質地較為稔身,蝦膠的鮮味也欠奉。加多加多-即是沙律,沙爹醬甜香突出;在多肉的印尼菜中,清新爽口的蔬菜也起了良好的調節作用。酸辣煎蛋-又來開胃惹味的醬汁,今次配以我喜歡的煎蛋,味道不俗,但在最後壓軸出場就有點滯。 大家為了留肚給甜品,八成飽就埋單,每位$80有找就吃到水準印尼菜

大家為了留肚給甜品,八成飽就埋單,每位$80有找就吃到水準印尼菜,十分之抵。不過要講講餐廳門面頗為殘舊,十年都沒裝修過的樣子,更有食友講門口的紙牌公仔好嚇人。
由於我心急早到,之後四處兜,似乎被光潔又有多款甜品的Main St Cafe吸引至轉軚,幸而還是照計劃吃印尼菜打底,結果沒有失望。希望大家也不要給環境影響,喜歡印尼菜的真的值得來試試呢!

更多相片可見:http://siuyan824.spaces.live.com/blog/cns!26E81014A01166DB!8625.entry
粟米餅
酸辣煎蛋
  • 最推介牛油雞翼
  • 酸辣魚
  • 其他也不錯的
2K
2008-10-22 13 瀏覽
21-10-20080係附近返了 10 幾年學, 但幫襯呢度的次數 5 隻手指數得晒, 仲要只係食過 $30 有找的難吃港式碟頭飯, 呢日都係一行多人食甜品前0黎「掃餐牌」, 先有機會試試呢度的印尼菜式, 我真係失敗 -_-"- 沙爹串燒羊 / 豬: 最好食當然係個汁, 又杰又濃, 正! 肉就麻麻, 比較0鞋, 可幸唔算好乾, 但唔熱的, 掃興.- 牛油雞翼: 叫「蜜糖雞翼」更貼切, 食落係好甜的, 不過仍帶點牛油香, 肉嫩又多肉汁, 好食!- 巴東牛肉: 牛肉好軟腍入味, 巴東汁帶椰香薑香, 少少辣, 好食!- 酸辣魚: 全晚最正0個味, 雖然魚肉本身少少硬又無乜味道, 但個酸辣汁真係好掂, 惹味又開胃, 勁正!- 黃薑飯: d 飯粒粒脹卜卜, 螢光黃得有點 "hyperactive" (!?), 食落味道就較淡; 配料勁多, 食了件雞(胸),又老又乾0鞋, 感覺麻麻.- 粟米餅: 好熱辣, 不過唔算脆, 粟米味尚可; 酸甜汁就好「咕嚕」feel, 感覺一般.- 加多加多: 第一次食呢樣0野, 原來係印尼式菜沙律, 有青瓜片, 椰菜絲, 豆卜, 蝦片 etc, 配個花
21-10-2008

- 加多加多: 第一次食呢樣0野, 原來係印尼式菜沙律, 有青瓜片, 椰菜絲, 豆卜, 蝦片 etc, 配個花生 dressing, 幾清新.
- 等了好耐的酸辣蛋: 即溏心荷包蛋配酸辣魚0個隻汁, 又因為個汁掂, 所以好食, 不過呢個汁好似無酸辣魚0個隻咁辣.

環境同以前一樣「土」得很, 哈哈; 招呼一般.

埋單每人約 $70, 真係又平又好食, 值得試試. 好, 下一站 -- Main St Cafe 食甜品!
  • 酸辣魚
2008-10-22 19 瀏覽
印尼菜以濃烈見稱,合晒我口味,剛巧Yan提議,我們又組隊來。與5、6年前一樣,佈置如一,唯一不同是,客人比以前多。加多加多-是我最鍾意印尼菜之一,除了有蝦片、蛋、芽菜、椰菜、豆腐之外,主角的花生甜醬更是功不可沒。不過論味道,尖咀的印尼餐廳更為好食。粟米餅-外層不夠脆口,而內面的粟米粒不夠多,故不夠香甜。串燒豬、羊-唔夠熱,勝在肉質夠嫩,尤其是羊肉,很有羊羶味。當然不可缺少串燒的拍擋沙爹醬,沾了後特別惹味。牛油雞翼-與越式的牛油雞翼有別,這個牛油味不重,但充滿蜜汁的香甜,而雞翼很飽滿,咬下去時肉汁四濺。巴東牛肉-肉質好軟熟,亦吸收了巴東醬汁的精華。黃薑飯-雞、牛肉、蔬菜、花生、豆卜、蛋等材料配以黃薑飯,而飯粒染滿了黃薑粉的色素,令整碟飯的顏色很鮮艷,吸引食慾。酸辣魚-沒有味道的魚肉配上酸辣汁,令人胃口大開,如果辣度再加一點,就更為滋味。酸辣煎蛋-是我點名之一,雖然是很簡單的煎荷包蛋,但淋酸辣汁後,特別醒胃。食了好多醒胃的菜式後,胃部更加有位置再去食我們的「主菜」。

與5、6年前一樣,佈置如一,唯一不同是,客人比以前多。

粟米餅-外層不夠脆口,而內面的粟米粒不夠多,故不夠香甜。

巴東牛肉-肉質好軟熟,亦吸收了巴東醬汁的精華。

食了好多醒胃的菜式後,胃部更加有位置再去食我們的「主菜」。
加多加多
串燒豬、羊
酸辣魚
加多加多
串燒豬、羊
酸辣魚
  • 牛油雞翼、酸辣魚、酸辣蛋
2008-10-19 9 瀏覽
3個人叫左好多野食~好多都好好食~但必食一定係佢地既沙嗲=串燒因為個汁整得真係好好味我地叫左印尼煎餅:有3塊~唔鍺喎~不過一定要襯熱食燒醬雞:都幾大碟, 我地實在叫得太多,我個FD話個汁好食粟米餅:好彈牙,hehe^^蜜糖雞翼:我鍾意食呢個,雖然普通d,但勝在抵食~!羅宋湯:好好好!因為係絕對唔同出面飲的!係唯一我會飲的羅宋湯黃薑飯:食到呢度,實在太飽!
3個人叫左好多野食~好多都好好食~
但必食一定係佢地既沙嗲=串燒

因為個汁整得真係好好味

我地叫左
印尼煎餅
:有3塊~唔鍺喎~不過一定要襯熱食
燒醬雞:都幾大碟, 我地實在叫得太多,我個FD話個汁好食
粟米餅:好彈牙
,hehe^^
蜜糖雞翼:我鍾意食呢個,雖然普通d,但勝在抵食~!
羅宋湯:好好好
!因為係絕對唔同出面飲的!係唯一我會飲的羅宋湯
黃薑飯:食到呢度,實在太飽!

D沙嗲汁~真係正到不得了
  • 羅宋湯
  • 印尼煎餅
(非會員)
2008-10-01
今晚同朋友仔(共四人)慶祝生日叫左黃薑飯--ok粟米餅--超好食,熱辣辣雞翼--好正!!串燒(雞同牛)--唔錯,可能我地掛住傾,凍左先食,無咁正燒蕉葉魚--我地唔太好,可能唔太受得d香料,覺得辣,要撥開香料先食得最重要係d人超勁nice幫我地影相、又幫我地雪蛋糕又唔介意我地係佢度食埋我地切蛋糕,又比碟同叉我地,仲借埋火機添又放埋生日歌,都重覆左三次,全間餐廳都聽到,隔離幾張枱d人仲拍晒手雖然簡簡單單,但我d朋友(生日個兩個)都好開心~~~~埋單$290蚊(比左幾蚊tips),不過我地四個女仔,如果有男仔就要貴少少~~~我諗其他野都應該唔錯,我見有張枱係十個外國人一家大細去食架~~再食無妨~~highly recommend!!
今晚同朋友仔(共四人)慶祝生日

叫左
黃薑飯--ok
粟米餅--超好食,熱辣辣
雞翼--好正!!
串燒(雞同牛)--唔錯,可能我地掛住傾,凍左先食,無咁正

最重要係d人超勁nice
幫我地影相、又幫我地雪蛋糕
又唔介意我地係佢度食埋
我地切蛋糕,又比碟同叉我地,仲借埋火機添
雖然簡簡單單,但我d朋友(生日個兩個)都好開心~~~~

埋單$290蚊(比左幾蚊tips),不過我地四個女仔,
如果有男仔就要貴少少~~~

再食無妨~~highly recommend!!
  • 粟米餅,雞翼
2008-09-30 28 瀏覽
同屋企人行完山. 突然想食南亞菜. 隱約記得呢間印尼餐館. o係OPenrice 好多人強推的. 不過事出突然. 冇做功課..所以就隨便點了幾個菜.1) 印尼黃薑飯-味味雜會都好得. 正過觀塘好出名o個間... 尤其係個件巴東牛肉. 用金錢做. 爸媽都讚好~ 2) 雞牛沙爹 各3串- 雞肉嫩滑. 不過我欣賞牛肉的香口嚼勁.3) 粟米餅- 雖然香口 , 不過好熱氣. 粟米不如我想象中咁多. 反而蝦膠好鮮味.4) 蝦醬通菜 - 夠晒大碟. 不過老左些少..服務方面 都唔錯咖. 叔叔們都好友善有禮貌 , 成晚不停加茶. 杯茶仲好好飲添!見到隔離都叫巴東牛肉 + 雞翼...下次要試呀!!!!

4) 蝦醬通菜 - 夠晒大碟. 不過老左些少..

見到隔離都叫巴東牛肉 + 雞翼...下次要試呀!!!!
  • 牛沙爹. 巴東牛肉
2008-09-26 12 瀏覽
突然好想吃印尼菜 , 就決定來佐敦這間峇里 . 兩個人點了一個爐魚套餐 , 包印尼 salad 和白飯 , salad 味道有些奇怪 , 可能是香草味太濃 , 個人不太喜歡 . 另外 , 叫了春卷 , 好脆 , 好香口 . 串燒有 6 件 , 可以叫兩款肉 , 我們叫了雞和豬 , 雞好味好多 , 豬有一種味道 , 不知怎樣形容 , 怪不知個 waiter 自己也說只吃牛和雞 .蜂蜜三色冰 , 好大杯 , 賣相又好 , 味道也 ok. 這裡的食物不錯 , 價錢又大眾化 , 只是 , 裝潢有些舊 , 可能要配合真正的印尼餐廳 , 但是 , 有小強就真的好難接受 , 希望老闆盡快進行大清潔 .
突然好想吃印尼菜 , 就決定來佐敦這間峇里 .

蜂蜜三色冰 , 好大杯 , 賣相又好 , 味道也 ok.

春卷 -- 正
春卷 -- 正
2008-09-14 25 瀏覽
事隔不足半年, 我又到訪這店, 對這裡的印尼菜真的特別喜愛, 今次有3人, 可以叫多點食物~粟米餅跟上次一樣, 我等人都十分喜愛, 粉不太多, 而且入口咬到粒粒粟米, 很是滿足。 加上不算油膩, 罪惡感減少巴東牛肉這裡的巴東牛肉為迎合港人口味, 只有一點點的辣味, 但仍然很吸引, 汁是拌飯的最佳拍檔, 而牛肉是牛展肉, 夠淋荷葉燒魚3人均認為這是全晚最好吃的一道菜! 魚肉非常滑口, 而夾在燒魚裡還有大量的香料, 少許辣椒, 所有東西合起來所產生的chemistry實在難以形容! 一定要親嘗呢 牛油雞翼我肯定在餐牌上的名字是叫牛油雞翼, 不過點睇, 這個都應該是蜜糖雞翼吧? 甚至我認為是焦糖呢, 因為wings是甜甜的, 有一點點'痴牙'.. 不過的確很好吃, 雞翼肉厚又滑, 一碟好像有6隻全翼, 十分抵! 但吃很多會有點濟, 畢竟頗甜的串燒連串燒甚麼肉我都忘了, 不過都是好吃的~ 汁做得很出色Bali出名的是陽光與海灘, 不知有否如此美食呢? 我十分想去

粟米餅

荷葉燒魚

串燒
連串燒甚麼肉我都忘了, 不過都是好吃的~ 汁做得很出色

正: 巴東牛肉
最好吃的燒魚
正: 焦糖雞翼??!!
正: 巴東牛肉
正: 焦糖雞翼??!!