2022-09-12
🏝望住靚海景据牛扒🥩 之前同好姊妹黎過嘉里酒店嘆過喺泳池嘅floating breakfast,又試過佢地嘅yoga +brunch,真係好鍾意呢度嘅靚海景🏝!知道呢度foodcourt嘅扒唔錯,今次又再同好姊妹黎食扒先😋! 嘉里酒店一樓food court百味村又大又靚,坐室外仲可以望住個海景!我地就試新店🥩岩盤牛扒@medium_rare_steak_hk佢係鐵板燒牛扒,QR code下單就得,方便簡單!店員會即場將牛扒切割後放上電子磅,磅一磅重量,而我嗰塊約300g嘅西冷牛扒,+$30轉做套餐,配埋沙律,湯罐裝蘋果汁。 沙律好清新,椰菜絲車厘茄加芝麻醬。牛扒就熱辣辣鐵板送上,牛扒面上有蒜蓉,令到牛扒有蒜香更惹味!而牛扒底下有粟米粒,有隔熱作用,令到鐵板餘熱慢慢烤熟牛扒,唔會令牛扒太快烤熟晒!牛扒切開嫰紅,大概5成熟,入口肉質好嫰滑多汁,唔多筋亦唔多脂肪,好有肉味 ,完全唔會韌! 同姊妹一路望住個靚景一路据扒,真係好寫意啊!
沙律好清新,椰菜絲車厘茄加芝麻醬。
同姊妹一路望住個靚景一路据扒,真係好寫意啊!