2021-12-04 221 瀏覽
服務差到一個點!不要再去!黑 店!只說每人最低消費150元及叫熱飲就有杯送,到我付款是,話我唔夠每人150元,所以送唔到杯,貴公司服務員無講明小朋友都要食150元呀!只是不停講公司規定……公司規定 x10次!
2021-12-01 200 瀏覽
服務員D態度好差,多人返工但個個都無禮貌,個個都黑口黑面。突别係個男,我㸃咗2個 items (麵同飲品)都記唔到,仲叫我重復又重復。問佢 menu D野,佢叫返我自己睇,佢好似咩都唔知咁。我講 Thank you 仲多過佢,佢由頭到尾都好串。仲要叫咗熱飲俾凍飲我。點知有新客入坐,我見個客無咩禮貌,個男服務員就即刻對住個新客好客氣。店鋪好細,D位好窄。要自己出去俾錢。唔受電話訂位,要 社交平台 兩日前訂。食物味道一般。

🤡熊妹作為大口仔十幾二十年嘅忠粉,大口仔開餐廳就梗係要捧場啦!📌十一月份開幕,聽聞排隊排到好長龍,樂妹好抵得諗,5:30到達,睇吓可唔可以食早場。果然平日未到食飯時段就真係比較冷清啲,所以即時有位,限時75分鐘,熊妹未到都叫住嘢食先啦。📌成間餐廳都怖滿着大口仔嘅裝飾,牆身全部都係大口仔,右邊係大口仔,前面係大口仔,餐枱係大口仔,以大口仔廚師為題,同埋佢班豬朋狗友一齊烹飪煮食,好似入咗大口仔之家咁,感覺好歡樂。 📌最驚喜係發現有大口妹嘅位置,其實熊妹係比較鍾意大口妹,女仔呀嘛。📌去得主題餐廳食嘢都預咗俾人調高個價㗎啦,一份意粉或者飯、小食或者甜品全部都會都係過$100,唔包嘢飲,忠粉嘛,即係盲粉啦。吉豬配他他醬定食, $169樂妹想食個吉列豬扒定食🍱,份量都正常喎有定食嘅小食,泡菜、魚餅,吉列豬扒正常大細,炸得都幾脆,豬扒又唔算太薄,點沙律醬一流,一碗飯,仲有碗麵豉湯,定食需要嘅就齊晒啦。定食樣樣食材味道都正常,唯獨是米飯有啲失望,唔係用上一般定食應該都會用嘅日本珍珠米🍚,只係平時普通嘅白米飯,食落去就無乜口感,同期望有啲差別。千島海鮮薄餅(9吋 ),$179熊妹不嬲唔好飯食,鍾意食雜食

吉豬配他他醬定食
吉豬配他他醬定食, $169

千島海鮮薄餅(9吋 )
千島海鮮薄餅(9吋 ),$179
熊妹不嬲唔好飯食,鍾意食雜食,所以就揀個薄餅share嚟食🍕。
薄餅有九吋都幾大,餅底係薄脆薄身,即係唔買麵包厚底嗰種,面頭嘅海鮮有蜆肉同蝦肉🦐,份量都幾多,仲有芝士鋪面,不過千島醬就少咗啲,唔係幾食得出,如果多少少醬,味道酸味味會更加滋味。

朱古力心太軟&自製CREAMIA軟雪糕
朱古力心太軟&自製CREAMIA軟雪糕,$88
心太軟都做得幾唔錯,一切開,濃濃嘅朱古力溶晒出嚟,用上黑朱古力🍫又唔係好甜,唔好朱古力嘅熊妹都幾鍾意食。

最驚喜係CREAMIA軟雪糕🍦,真係好軟滑,好重牛奶味,軟滑嘅質感又唔會好易溶,真係想直情叫一杯雪糕嚟食。

茉香芝芝奶蓋,$78
樂妹鍾意飲凍飲🍹,清淡嘅茉莉茶撈上面頭嘅芝士奶蓋,味道正常,奶蓋仲用朱古力粉印有大口仔樣,就係咁樣先吸引嘛。

熱抹茶拿鐵,$88
熊妹就不嬲都係抹茶控,呢杯抹茶拿鐵🍵就真係非熊妹莫屬,因為散叫熱飲仲可以送埋熱飲杯,不過要去到一月先有貨。

抹茶味都幾重,有少少苦澀味,不過奶味就唔係好重,奶泡欠奉,上面都係用上朱古力粉印成大口仔樣,而唔係3D奶泡造成嘅大口仔,感覺就差少少啦,不過味道都OK嘅,至在要個熱飲杯姐。

📌埋單$480,兩個主食,兩杯嘢飲,一個甜品,仲有少少戰利品,杯墊,鎖匙扣同埋熱飲杯,可以同大口仔融入一齊食飯已經夠晒本啦。

📌惠顧堂食仲可以購買大口仔產品,公仔、遮、門薕、碗碟、牛仔布袋、熱水壺等等都好吸引!不過要去到出年一月份先收到貨。作為忠粉無可能唔收藏喇!咁就洗左成千蚊!盲粉嘛!
2021-11-18
吉豬配他他醬定食
千島海鮮薄餅(9吋 )
朱古力心太軟&自製CREAMIA軟雪糕
2021-11-28 179 瀏覽
We were told that we would get free promotional cups if we ordered certain items. The bill came out 506 HKD for three drinks and two deserts. I paid the bill and they gave us the coupons to redeem the cups. However, they later took back the coupons and told us we had to spend 150 each, or 600, to qualify for the coupons (we were three adults, one 12 years old and an infant). When we asked why they didn’t tell us that before we ordered, they simply said it’s printed on the menu (in small fonts). For an 88 HKD latte, you would think the promotional cup was included. AVOID this place, way over priced and absolutely horrendous service.
2021-11-26 141 瀏覽
因為有位朋友好中意大口仔,所以特登約左6點30呢個時段食同打卡!奶蓋都有大口仔樣!不過無咩奶味唔太吸引!炸餃子成口油但係唔算難食,係正常皮都唔算好厚,係成口油難dd接受明太子雞翼呢個好食!帶小辣勁!曲奇重牛油香珍奶souffle pancake算無數一數二令我失望佢有珍珠for倒落去但無職員同我地講倒完之後會變泡因為珍珠熱而cream會溶我地不自覺無呢方面常識變左白泡pancake珍珠係無味!!!!!!!!!pancake有蛋香的原來係咁樣的,但如果分開珍珠同cream咁仲係咪叫珍奶pancake海鮮pizza正常發揮嫌麵粉痴口呢個係全餐比較有水準的便當雞肉滑身,其他小食都好食雪糕令我有旅行思鄉感甜品係正ge
因為有位朋友好中意大口仔,
所以特登約左6點30呢個時段食同打卡!

奶蓋都有大口仔樣!
不過無咩奶味唔太吸引!

炸餃子

成口油但係唔算難食,係正常
皮都唔算好厚,係成口油難dd接受

明太子雞翼
呢個好食!帶小辣勁!
曲奇重牛油香

珍奶souffle pancake
算無數一數二令我失望
佢有珍珠for倒落去
但無職員同我地講倒完之後會變泡
因為珍珠熱而cream會溶
我地不自覺無呢方面常識
變左白泡pancake
珍珠係無味!!!!!!!!!
pancake有蛋香的

原來係咁樣的,但如果分開珍珠同cream
咁仲係咪叫珍奶pancake

海鮮pizza正常發揮
嫌麵粉痴口

呢個係全餐比較有水準的便當
雞肉滑身,其他小食都好食

雪糕令我有旅行思鄉感
甜品係正ge
作為大口仔粉絲,一定要黎朝聖😃本身對間餐廳都無咩期望,純粹黎打卡依個意粉比我預期中好食,不過大口仔塊餅同個仔仔馬卡龍真係完全唔match,分開食既話兩樣味道都可以接受。豬扒係脆既,唔會好厚粉,咖哩汁就普普通通,個蛋都滑身既揀熱飲可以拎走個杯,八十幾蚊,當買隻杯。不過朱古力味唔會太淡,而且面頭加左啲cream簡直係加左分凍飲就送杯墊同匙扣,依杯啲糖醬好假,唔好飲本身無咩期望,但食完之後覺得可以接受

豬扒係脆既,唔會好厚粉,咖哩汁就普普通通,個蛋都滑身既

凍飲就送杯墊同匙扣,依杯啲糖醬好假,唔好飲

本身無咩期望,但食完之後覺得可以接受

2021-11-22 141 瀏覽
細細個的時侯已經好鍾意大口仔啦!不過佢D product一年比一年少,Sanrio 的最受歡迎頭幾位永遠都無佢份,但今年佢竟然排第三<3 OMG !山下菓子仲專登搞左間café,人生竟然見到大口仔café無理由唔去朝聖!二話不說即刻衝去MK 分店。舖頭唔算大,但大口仔deco都幾多,遍佈成間舖頭,雖然野食唔係特別好食,但氣氛搭夠丫,同埋好多送的杯已經無哂,要等12月先有貨,佢會唔會太睇少大口仔的fans 點會頭幾日就已經無貨….食滿$200 (未加一前) 就可以抽一個pin,我一口氣抽到3只….一樣…SHIT(臭手)-0- 問職員可唔可以再抽,佢話只可以換一個…另一個要上網同其他人換….我有兩只杯要12 月先到貨…精品方面樣樣都好想買, 但最後只買左把透明遮,屋企實在無位放其他野….你見我抽左3個pin都知呢餐野唔平,多謝老公會陪我癲~^3^
2021-11-14 220 瀏覽
由於我朋友係大口仔fans,所以有大口仔主題餐廳,就第一時間去朝聖。餐廳不算大,大約廿幾個座位,但每個角落牆上都有大口仔嘅蹤影,影相打卡一流。但食物的質素就真係好一般,不過食完以上之食物後,圖中之木盤、大口仔杯及雪糕杯,都可以帶走,如果fans的話都值得去一趟。
2021-11-05
120 分鐘 (堂食)
雞翼拼盤小食
吉列蝦拼盤小食
千層蛋糕配cremia
此店極具特色,皆因 ……不定時會以不同 Characters 作餐廳主题佈置,打卡必選。今期主题以 Saniro 人氣人物 🤩MINNA NO TABO -大口仔 極為吸引🎉🎉🎉朋友係 大口仔 忠實 fans,當然不會錯過,邀约我一起食 Sunday 午餐 🍛餐廳不算大,但餐枱擺放位置適中,坐得尚算舒服,主题餐廳装修,當然,四週牆身也皆是今期主题主角佈置,非常吸引,同至愛的 大口仔 共進午餐,當然食得超级開心 🤩餐廳也有 Cafe 限定精品 售賣🎁只供 堂食客人選購 我哋午餐 😋😋😋 點算 …… Main.course: MINNA NO TABO 厨師咖喱蛋包飯連吉列豬扒🍛Desset:大口仔慕絲蛋糕連 Movenpick 雪糕球(伯爵茶朱古力味蛋糕) 🍮精選千層蛋糕配 Cremia 軟雪糕 🍰 Drink:苿香芝士芒芒奶蓋 🍹 ✨ 熱飲 ☕ 凡 惠顧最底消费金额,附送大口仔陶瓷杯及杯墊 (數量有限,送完即止)熱抹茶 Latte ☕熱朱古力 🍫食物質素,我諗住像一般主题餐廳,往往都是只得賣相,味道是一般的 …… 但 此店 真的出乎我的意料之外 🎉🎉🎉味道不錯👍 好好味 😋😋😋賣
[山下菓子]

今期主题以 Saniro 人氣人物 🤩
MINNA NO TABO -大口仔
極為吸引🎉🎉🎉

餐廳也有 Cafe 限定精品 售賣🎁
只供 堂食客人選購

我哋午餐 😋😋😋 點算 ……

Main.course:

熱抹茶 Latte ☕

熱朱古力 🍫

但 此店 真的出乎我的意料之外 🎉🎉🎉
味道不錯👍 好好味 😋😋😋
賣相绝對是非常吸引 !!

服務員態度,細心解答,又親切有禮 👍

雖然,進餐時段 只得 75分鐘,食物上餐也能配合,總算不錯的 !! 👍

2021-11-07
午餐
2021-10-30 425 瀏覽
午市餐牌價錢非常親民,而今次就試咗晚市Menu。Pizza味蕃茄味好重,一個人食有少少多最好同朋友一齊share,另外加購左小食配麵豉湯同埋煙肉沙律,份量適中。而咁啱做緊周年優惠,可以優惠價加購指定甜品,窩夫熱辣辣而且好鬆脆,上面嘅水果忌廉甜度適中,配埋嘅雪糕草莓味亦都好濃,對於甜食愛好者來講呢個價錢絕對算得上係非常抵!咁啱當期係做緊美少女戰士嘅主題,背景佈置同埋枱上面嘅裝飾都非常有心,而且仲有精品可以購買。
午市餐牌價錢非常親民,而今次就試咗晚市Menu。
2021-10-26 327 瀏覽
(o´罒`o)山下菓子#旺角黃店💛•小妹嘅朋友子一見到有我英主題店就即刻叫小妹去٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و!作為我英嘅fan屎,小妹一得閒就去咗試⊂('ω'⊂ )))Σ≡=─༄༅༄༅༄༅༄༅༄༅不嬲對主題店嘅印象都係又貴又唔好食專呃毒撚(me)錢(✘д✘๑;) ³₃,今次就講吓係咪真係咁差!•🍔🍟《All Might軟殼蟹漢堡配薯條》($108) 8.5/10首先個擺盤真係巧令!個包好大個,用咗奶油嚟烘,又脆又甜,食咗塊包已經5成飽(๑•̀∀- )و中間隻軟殼蟹巧大隻,啲醬勁好食(ะ`♔´ะ)!薯條好多亦都好脆好夠味,仲有啲沙律菜清下油膩感~對小妹嚟講成個餐嘅份量巧足夠,小妹食咗七成就食唔落了(。ŏ_ŏ)不過成個主題餐得個唔啱比例嘅almight插牌係個包上面,冇乜特別(´ . .̫ . `)有送杯墊同鎖匙扣,算係加返少少分咁(˚ ˃̣̣̥ω˂̣̣̥ )•🥤《Hero茉香桃桃芝士奶蓋》($58) 6/10呢杯真係呃毒撚錢(˚ ˃̣̣̥ω˂̣̣̥ )58蚊咁嘅份量,奶蓋唔多,得嗰hero字型係面(。ŏ_ŏ)唔係話難飲,成杯野偏甜(´•̥̥̥ω•̥̥̥`)呢個價應該值更高嘅質素?(´•̥̥̥д•̥̥̥`̀ू๑)‧º·˚•要留意返如果係嗌主題餐牌入面嘅野,最
(o´罒`o)
山下菓子
#旺角黃店💛

🍔🍟《All Might軟殼蟹漢堡配薯條》($108)
8.5/10

🥤《Hero茉香桃桃芝士奶蓋》($58)
6/10

要留意返如果係嗌主題餐牌入面嘅野,最底消費係每人$160꒰ˊ• ·̭ •̥ ꒱店舖入面有好多我英精品,牆上都貼滿咗我英角色嘅poster,好靚好有feel(๑˃̵ᴗ˂̵)و~我英嘅fan屎可以一試!

٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 山下菓子 (T.O.P This is Our Place) (旺角)
旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 3樓315號舖

💰人均消費:$100-$200

#foodie小妹_旺角 #旺角 #旺角美食 #旺角黃店 #我的英雄學院 #myheroacademia #hkfoodie #山下菓子
2021-10-13 294 瀏覽
去咗#旺角 #top #山下菓子 朝聖😍 setting都超級多sailor moon同好夢幻,由門口行入去已經好多sailor moon同其他美少女戰士😍surprisingly 野食唔算貴,lunch set 人均around 70,所以非常之affordable#黑松露闊條麵 好香黑松露味,麵質少少厚身,一般般,不過有好多蘑菇補救返🤤#溫泉蛋照燒雞粒丼 雞粒偏少又太乾,啲汁唔係好入到雞肉,好在有木魚乾同紫菜餸下啲飯,唔係成碗飯會唔滿足😅另外再叫多個#soufflepancake 估唔到咁好食,外脆內軟,香蛋味,最尾幅圖有啲肉酸,唔好意思,不過想俾大家睇下入個pancake嘅芯,仲睇到啲蛋白😄總括而言,黎食甜品會好啲🤣叫甜品都包野飲,又可以同fd吹下水,間cafe唔多人,所以可以坐一陣😏味道: 7/10味精: 7/10價錢: 7/10環境: 8/10服務: 7/10

味道: 7/10
疏乎厘pancake
黑松露闊條麵
疏乎厘pancake
2021-10-08 350 瀏覽
之前經過TOP都想試下呢間,佢門口放咗日本Cremia雪糕嘅牌,好似好吸引咁咁啱今次佢做「我的英雄學院」主題,我同男朋友就入去試試≧ω≦我地叫咗個轟嘅定食、All Might嘅軟殼蟹漢堡同爆豪特飲(注意:轟定食嘅個杯飲品無鎖匙扣送)食物質素比我想像好,因為平時去開啲主題cafe,食物質素都一般(* ̄∇ ̄*)定食份量對女仔嚟講好足夠,炸豬扒炸得啱啱好,十分鬆脆而且豬扒唔會話好厚粉,keep到肉嘅嫩滑,唔柴,對我嚟講有驚喜(๑✧∀✧๑)但佢有泡菜同薯角,成個餐睇落好雜,唔知算係咩菜式XD如果可以將泡菜或者薯角轉做小甜品,例如果凍、丸子會更好(´ρ`)另外,漢堡包份量都好夠,男朋友食完都話好飽,味道足又juicy有啲可惜嘅係,明明menu上面漢堡個度有All Might嘅插牌,但上菜個陣無,問職員,職員話其實係無(︶︹︺)兩杯飲品都幾好,芒果個杯有唔少爆珠,增加咗口感荔枝個杯帶點益力多味,上面有啲cream,味道都唔錯但我地都覺得兩杯偏甜,所以飲咗三分二就放棄咗食飯中間,有客人同職員有啲爭執,同埋都見到間餐廳有啲地方可以改善下:1) 人手不足,成間餐廳得2個樓面同事負責,但客人都唔少2) 入
(注意:轟定食嘅個杯飲品無鎖匙扣送)

定食份量對女仔嚟講好足夠,炸豬扒炸得啱啱好,十分鬆脆
但佢有泡菜同薯角,成個餐睇落好雜,唔知算係咩菜式XD
兩杯飲品都幾好,芒果個杯有唔少爆珠,增加咗口感
荔枝個杯帶點益力多味,上面有啲cream,味道都唔錯
但我地都覺得兩杯偏甜,所以飲咗三分二就放棄咗

1) 人手不足,成間餐廳得2個樓面同事負責,但客人都唔少
2) 入座前職員無解釋清楚收費,點先可以有postcard個啲,要自己細閱menu
3) 建議一主食+一飲品就有postcard較一主食+一甜品合理
4) 飲品送嘅杯墊入透明袋
大家都係鍾意套動漫先會入去,拎到送嘅嘢固然開心。
如果有咩唔小心(如:倒瀉),整污糟咗就心痛,尤其係杯墊呢啲紙品,唔似鎖匙扣咁可以沖洗。

整體嚟講,食物質素幾好,如果餐廳改善下,相信會有更多人回頭同埋吸引更多客人ヾ(@^∇^@)ノ
2021-09-19
2021-10-02 297 瀏覽
冇諗過第一次寫食評係寫差評因為搞我的英雄學院主題,所以同啲小朋友一齊去食。叫咗一個轟焦凍嘅set,同2個漢堡包同2杯主題飲品,飲品有杯墊。一嚟3個同一人物嘅,set嗰個應該係跟返轟焦凍都可以無視,照俾同一個人物係幾冇心做?叫佢換返都好似唔知咩事咁之後俾餐具,個籃得一張紙巾,4個人分呀?上飲品又每次都冇飲管,要係咁問。到叫甜品,甜品有postcard送,你個隨機係屈機囉,又係同一款postcard 2張😡仲要甜品未上齊,之後同我講就夠75分鐘,話我要食快啲。上都未上點食快啲?上咗甜品又係冇叉,又係要問,你做嘢唔做快啲唔做好啲?啲員工態度咁,隨機送啲嘢仲100%重覆,原本諗住小朋友抽唔中想要嘅角色就可能再去多次,依家算啦,慳返好過👋
冇諗過第一次寫食評係寫差評

因為搞我的英雄學院主題,所以同啲小朋友一齊去食。

到叫甜品甜品有postcard送,你個隨機係屈機囉,又係同一款postcard 2張😡仲要甜品未上齊,之後同我講就夠75分鐘,話我要食快啲。上都未上點食快啲?上咗甜品又係冇叉,又係要問,你做嘢唔做快啲唔做好啲?

2021-09-24 299 瀏覽
🍴同朋友仔週末去top嗰度行街就近試下呢間山下菓子❤️佢而家仲做緊sailormoon嘅活動😍細個啲回憶返曬嚟👀頓時親切感爆燈💯性價比🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷好食指數🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐽日式咖哩吉列豬扒飯 $58咖哩汁比較濃厚🤎淋咗啲忌廉上去裝飾 食落略有奶味比較順口🐮口味偏甜少少辛辣🌶️不過58蚊嘅咖喱就冇洋蔥薯仔嗰啲配菜 🧅個面衣都炸得幾靚金黃色脆卜卜✨咬落去肉汁唔多 但係又唔算太鞋 中中等等😶🐽黑松露闊條麵 $78黑松露味好香🥺但係食落陣味就唔太出😅 闊條麵煙韌🤩 醬汁比較濃稠 👀可以每條麵都包裹住佢啲白汁😋 啖啖都有淡淡黑松露味👍不過雖然係sailor moon主題 但係得甜品同埋飲品有Sailor Moon元素😐我哋今次嗌嗰啲熟食就冇乜🥲就有少少失望😔就主題餐廳而言 食物質素係呢個價錢表現都算唔錯🥳另外亦有pop up store 供顧客購買sailor moon有關嘅產品!買返屋企慢慢欣賞啦~🤩

性價比🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
好食指數🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷