2021-02-27
招牌秘製辣雞飯 $58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.經過門口幾次,以為是只有打邊爐,今日午飯經過,朋友話之前幫襯過辣雞飯想再食,於是我都叫同一款。.首先賣相吸引,有隻太陽蛋,又有菜,配埋雞塊,好colorful,又配合整個舖頭的設計感覺,好有活力好有創意和新鮮感。一陣再講設計,先講碟飯。.一入口,怪不得朋友要再叫,汁好惹味,麻辣好香好麻,我本來要中辣,侍應話佢哋係堅辣,我嚇一嚇,改為小辣,朋友要微辣,我食得辣,覺得小辣都真係幾辣,好在侍應提醒。.佢嘅麻辣係好香好惹味,好多花椒八角,不會被辣味搶晒啲味,雞肉全部入晒味,亦夠多餸,刞仲要係夠多汁。超👍💖.👇左為熱菊花露$18 ,右為凍柑桔蜜$19.好嘞,講番創意同colorful,先睇餐牌。好多色彩外,亦有好幾款午餐可選,有雞🐔、有豬🐷、有牛🐂,也有香港人本土特色的粟米肉粒飯和午餐肉。.👇火鍋餐牌更多食物選擇.飲品餐牌.店水設計同樣好多彩有創意,墻上有一大幅生動以貓及火鍋為主題的漫畫。.店內乾淨簡單,坐得好舒服。有舊式大排檔的感覺,同時係先進乾淨創意版。.👇午飯時間可能舖頭已開始熬湯準備火鍋。總結:✅好colorful好多色彩,心情都開朗啲✅招牌秘製辣雞飯超
招牌秘製辣雞飯
👇左為熱菊花露$18 ,右為凍柑桔蜜$19
👇火鍋餐牌更多食物選擇
.飲品餐牌
👇午飯時間可能舖頭已開始熬湯準備火鍋。
總結:
✅好colorful好多色彩,心情都開朗啲
✅招牌秘製辣雞飯超正,好想試火鍋
✅店內漫畫可愛抵死
推介👍💖😋