2006-11-07 16 瀏覽
尋晚去試試呢間野,個經理狂推日本飛機貨,我就叫在個剝皮魚刺身啦,點知D刺身仲好大\"沈\"雪味>_<日本飛機貨?我O哂咀。1.剝皮魚刺身- 大\"沈\"雪味$2282.網燒牛扒- 又薄又細兼冇牛味$583.吉列蠔拉面$48 - D吉列蠔竟然唔係另上,沈到淋哂>_<仲要好細隻又得三隻。味精湯,D拉麵跟本同出前一丁冇分別。4.青魚定食$45 - D飯好濕,有D好似粥咁淋、有D好似合桃咁實。仲有服務:D西裝淨係識叫D細既做野,見到師傅D野食出品,淨係識叫D細去(D細既個個忙到七彩),擺\左好耐,D西裝都唔\"郁\"我坐正門口,食食下野無端端有個類似老細既人講粗口鬧個待應。
1.剝皮魚刺身- 大\"沈\"雪味$228
2.網燒牛扒- 又薄又細兼冇牛味$58
仲有服務:
我坐正門口,食食下野無端端有個類似老細既人講粗口鬧個待應。
2006-11-06 13 瀏覽
今日同老婆去左去深水步买野,买完都差不多夜晚10:30,经过小金井门口看看menu,有位男经理即刻走出来接待,有礼貌地介绍餐厅的食物给我听,看到他热情的接待就自然的走了进去。坐下5分钟左右男经理就过来给我门take order,我order左一客和牛生吃(150gram),一客魚生(14件),一个拉面,一碗粥,2个卷(8件)。和牛生吃:好味,新鲜,但贵左D(240元)魚生:新鲜,OK啦拉面:好味粥:一般卷:可以啦男经理服务很好,值得表扬。

和牛生吃:好味,新鲜,但贵左D(240元)
魚生:新鲜,OK啦
拉面:好味
粥:一般
卷:可以啦

男经理服务很好,值得表扬。

2006-08-27 9 瀏覽
以前實習後經常由李鄭屋行黎呢度食lunch, 想推介個滑蛋雞肉定食, 呢個我每次必食!! d 汁好好味架! 我o既同學紛紛都俾我感染食"滑蛋類" (滑蛋雞/ 豬). 宜家諗起都有d懷念...成個lunch都係三十幾蚊, 有麵豉湯, 前菜加個飯, 飽到夜晚喇, tea 仲抵!不過冷氣好凍, 地點都幾唔"就腳", 但地方大, 人唔多, 坐好耐都ok (如果你有褸o既話).經過就要試下喇~

經過就要試下喇~
2006-07-18 6 瀏覽
日文班深水十二食肆巡禮之一, 呢次已經第二次幫襯, 過往狗女中午絕少幫襯原因係極貴. 但要本兔到呢區上堂兼應下景, 食得好少少晚餐唔揀呢度仲揀邊度, 斯文客為主環境, 既不嘈雜亦無煙薰機會. 早少少六點九入, 已經坐四成位晚巿, 預告高峰期全爆旺場景況, 菜牌選擇多, 又有廚師介紹, 如海鮮類或特色手卷. 但仍然百年如一日鐘意便當. 呢次食物表現, 毫不猶疑比9 分, 入面材料符合心中所要, 高低水準便當分別, 呢度食評便當相片可作比較略知一二. 扣0.5 分就係熟食咖喱牛柳粒, 感覺水份高. 另扣0.5 分就係壽司只得脂肪分配不平均三文魚一種, 但以前菜御新香(日本醃黃蘿蔔) 打頭陣餐, 配以炸白狼牙天婦羅, 新鮮沙律, 配以黑芝麻'嬸' 面白飯. 先咬香脆可口天婦羅, 飲啖麵豉湯, 爬啖飯, 感覺非常. 但個人不嬲習慣專食晒一樣, 再食第二樣. 最後先至熟食+ 白飯, 提起飯, 呢度與其他食物份量分配比例恰可, 唔會驚死你到八十歲無飽飯你食果隻. 其他日店見得多, 縮骨起上, 剌身天婦羅就少少, 白飯就多多. 服務正常, 尤其添茶方面, 飲茶機器狗女絕對滿意. 可再.

服務正常, 尤其添茶方面, 飲茶機器狗女絕對滿意. 可再.
2006-07-15 3 瀏覽
間唔中同朋友食, D魚生同壽司一般都好新鮮, 夜晚(唔記得幾點後)串燒有特價, 叫大支SAKE飲唔哂可以留酒,最正係個酒煮蜆同鹽燒油甘魚頭!!!
2006-06-05 3 瀏覽
我們幾個第一次去小金井食晚餐,叫了個豚肉定食、壽司定食和燒餅。豚肉定有飯(普通的日本米),兩件大大件好好味既三文魚壽司、四件天婦罹和主菜豚肉。另有湯。壽司定食,有很少的前菜,一蓋一至二人食的壽司(幾正),烏冬(食極得食唔晒)。好扺食﹗燒餅就好似薯餅咁,好散,好似有茄汁咁,酸甜味﹗總而言之,服務幾好,環境唔錯,有餐所以幾扺食﹗
燒餅就好似薯餅咁,好散,好似有茄汁咁,酸甜味﹗
總而言之,服務幾好,環境唔錯,有餐所以幾扺食﹗
2006-05-08 2 瀏覽
1.定食好味豐富,特別燒青魚,秋刀魚,有飯,有湯,有前菜,有天婦羅,有suizi (normal day around $50, sat or sun 貴些)2.刺身很新鮮,除了峰,便這裡,特別喜愛三文魚,但suizi散叫唔抵3.生蠔,肥大,鮮甜,抵,十六元一隻,一隻起碼食兩啖4.十時後,特價時段,勁抵,最好食串燒,9元串,牛舌又厚又香,必食5.服務態度好,特別經理6.很好坐,有電視,可以坐耐和岩傾計,可吃煙,夠通爽7.每人大概一百元,超飽和豐富8.不足是食物制作需時,特別是午市,定食等好耐9.拉面一般10.限制是多跟餐,散叫貴好多

3.生蠔,肥大,鮮甜,抵,十六元一隻,一隻起碼食兩啖

5.服務態度好,特別經理

6.很好坐,有電視,可以坐耐和岩傾計,可吃煙,夠通爽

7.每人大概一百元,超飽和豐富

8.不足是食物制作需時,特別是午市,定食等好耐

9.拉面一般

10.限制是多跟餐,散叫貴好多
2006-03-13 1 瀏覽
今日我約左個朋友仔去左小金井~食lunch~<朋友推介>去到...見到d經理偠穿著西裝~^^~ good 等左一陣有位~我叫左個照燒雞定食~我朋友叫左蛋牛定食~但係等左成....45mins先有得食....>.<\" 係等的過程d侍應不停咁同我講\"就到~同唔好意思\" 幾好~幾好~跟定食的3文魚新鮮~本人唔食魚~但都覺得好食~
今日我約左個朋友仔去左小金井~食lunch~<朋友推介>
跟定食的3文魚新鮮~本人唔食魚~但都覺得好食~
2006-02-27 6 瀏覽
小金井算是我和朋友仔的食堂,近我們的家,常常到來!星期六,我們點了一個大板壽司盛,$110,15件,很抵食,當中有3件三文魚魚腩壽司、2件海膽壽司;我推介蟹子蟹皇卷,蟹子黏在飯上,卷著大大件軟殼蟹。服務態度幾好,尤其男經理!
小金井算是我和朋友仔的食堂,近我們的家,常常到來!

服務態度幾好,尤其男經理!
2006-01-05 6 瀏覽
我們一行十人去小金井食下午茶, 其中幾位要壽司餐, 當仕應放下壽司時, 我們想食, 用筷子夾了幾件壽司, 但他們放多了, 我們不知道, 經理強制拿走一份沒被夾過的, 我們當然不可給她, 因為款式不一樣, 我們還下錯了的一份給她, 她沒禮貌的說"夾過架wo!!" 但都是拿走了, 我們還聽到她說了句粗口, 雖然當時客人不多, 但不應在客人面前說粗口, 仕應沒有問題, 但經理的態度很差
2006-01-03 1 瀏覽
定食很抵啊,只不過是48 蚊(六/日除外,但公眾假期又唔計,真怪!)味道黎講都算幾唔錯,刺身亦算得上新鮮。再加上,份量亦比從前多,很抵啊。服務方面更是一流,即使是客人打瀉東西,也不斷說唔好意思。走時又多謝前多謝後,很好。

2005-10-07 1 瀏覽
上次同女友來過dinner,環境都幾好,有落d本裝修.記得叫左兩個餐. 份量都好足. 有sushi(ok),拉面(ok),湯(應該係沖miso),定食跟飯,有天富羅(剛炸起熱食正),鯨魚肉(好少食,都吾太清楚鯨魚味係點至叫正?),吾記得咩伴菜...整体味道都ok,兩人食吾曬. 仲有成半打sushi for take away. 埋單around $100 抵食.
上次同女友來過dinner,環境都幾好,有落d本裝修.
記得叫左兩個餐. 份量都好足.
有sushi(ok),
拉面(ok),
湯(應該係沖miso),
定食跟飯,
有天富羅(剛炸起熱食正),
鯨魚肉(好少食,都吾太清楚鯨魚味係點至叫正?),
吾記得咩伴菜...
2005-08-08 1 瀏覽
同朋友一行四人選左呢間,入到去,好濃烈的日本氣氛,播的是日本歌曲.我點了一個中辣的什錦拉麵,其他三人都是叫定食.拉麵中辣對我來說剛好,不過渺明顯有味精,飲完會口渴;定食我試了壽司同牛肉,都唔錯既.侍應斟茶幾勤,收晒野都唔會話想聲你走既.四個人傾左好多野,開開心心.^^埋單約200,不過星期六日定食跟正價,唔止的了.
埋單約200,不過星期六日定食跟正價,唔止的了.
2005-07-30 5 瀏覽
尋日去呢度食, 因為就腳嘛只係叫o左一個壽司船同埋火藥卷壽司船o既魚生幾厚幾大件, 但係味道就唔係好好, 唔夠新鮮囉火藥卷係d 用黑魚子包住蟹柳, 青瓜絲的sushi , 呢個唔錯, 中間幾脆o架waiter 服務都幾好, 食完, 清o左張檯, 佢\都仲斟茶o架~!如果想食d 唔貴o既sushi, 呢度就o岩喇
尋日去呢度食, 因為就腳嘛

只係叫o左一個壽司船同埋火藥卷

如果想食d 唔貴o既sushi, 呢度就o岩喇
2005-07-29 2 瀏覽
ok 好食~又抵wo個牛肉鍋物~good~
ok 好食~又抵wo
個牛肉鍋物~good~