2006-12-04 49 瀏覽
Closed recently
Closed recently
2006-11-17 16 瀏覽
星期日晚偕老公第一次到此晚飯,點了雲吞雞煲、兩面黃、陽春湯麵、小籠包、鍋貼。想叫餐牌上列出的菜肉包和水煎包,竟然沒有,當時是晚上六時半。問那位貌似老板娘的女人兩面黃是否那種要添鎮江醋白糖的麵,她冷冷淡淡地我也聽不到她究竟說些什麼。雲吞雞煲:湯勁肥,雞勁鞋口,雲吞未食就爛晒。兼等了半個鐘有多才來。兩面黃:真想退貨,是一堆芽菜肉絲豆粉漿淋在勁少的碎炸脆麵,每條麵不超過兩寸,總共沒有多過一碗,夾了幾著後剩下在碟子上的全是形態不討好的豆粉獻。不會煮食的人也難弄出如此‘佳作’,服晒!小籠包比坊間雜牌急凍貨色還要差!鍋貼沒有香口的底部,只求其煎熱算數。一入坐來的那碟炸花生也像別人吃剩似的,得半碟,錢又唔見計我一半呢!好彩有個阿姐免我多花錢叫豆沙鍋餅,因為我問她要否早廿分鐘叫這個,她說不用,五分鐘就搞好,煎一下就上,好快。咁即是翻熱啦,有無搞錯。店員都樂得清閒在看電視,我們像包了場似的。後悔沒先上來看看,原來樓上也吃到一肚子氣。

小籠包比坊間雜牌急凍貨色還要差!

鍋貼沒有香口的底部,只求其煎熱算數。

店員都樂得清閒在看電視,我們像包了場似的。

後悔沒先上來看看,原來樓上也吃到一肚子氣。
2006-10-08 33 瀏覽
呢間門口寫住客飯30蚊起!又有碢貼,小籠飽.咪走入去睇下0羅.一坐底,張係無客飯餐牌,只有正價散叫的貴餐牌,要問佢0羅先有客飯餐牌.好似有心收埋咁.我見到佢有糖醋魚片$30,糖醋黃魚$118,同鬆鼠黃魚$128,問個侍應"糖醋黃魚,同鬆鼠黃魚"有乜分別.佢指住個圖話鬆鼠黃魚咪係呢0個0羅.仲話鬆鼠會炸得香脆d添.於是叫了一個鬆鼠黃魚$128同白飯$6.等了好一會.終於來了.見到個賣相.係己經同張相完會唔同.張相係一整條黃魚有頭有尾,d魚肉係炸到飛起得0黎仲黏住d魚骨,d汁有好多配料咁.0個碟0野係,偏tak tak得兩片魚包住漿粉,浸係d無乜配料0既淡紅汁度.我又問個侍應,你有無落錯單,同張相完會唔同.佢話無落錯喎.0念住算啦,跟住試下味,隻筷子未夾到已經feel到有極大的漿粉包住塊魚片.咬落去係漿粉厚過魚,d魚肉唔滑,d汁唔好味到唔識形容.d白飯同茶都okay.不過0個碟0野己經整到我無胃口.我覺得碟魚只係唔新鮮0既雪魚貨式,一d都唔值128蚊.頂多二十蚊.

於是叫了一個鬆鼠黃魚$128同白飯$6.

等了好一會.終於來了.

見到個賣相.係己經同張相完會唔同.

我又問個侍應,你有無落錯單,同張相完會唔同.

佢話無落錯喎.

0念住算啦,

咬落去係漿粉厚過魚,d魚肉唔滑,d汁唔好味到唔識形容.

d白飯同茶都okay.

不過0個碟0野己經整到我無胃口.