2019-05-05 95 瀏覽
BBQ最怕就係落大雨,但好彩今次同班friend去左呢間燒烤場,有一大個cover擋住d雨。落雨又如何?XDD講返呢度先,個場真係好大,放左唔少遊戲機俾大家娛樂下,大人仲可以租麻雀打。燒烤場係放題式,包一枝水同一罐飲品,食物選擇多,不過建議可以多d蔬菜類。加40蚊開爐費,師傅好快手。第一輪食物好快就俾我地清哂~方包係bbq必食之一,加蜜糖燒兩燒,外脆內軟。幾種蔬菜入面最好食係翠玉瓜,燒完唔會乾,內裏好juicy。估唔到bbq都有土匪雞翼,仲要燒完都咁好食,我都忍唔住食左4隻。魷魚比較辣,但好大塊又彈牙。义燒粒醃得好入味。蒜香雞翼都好入味,但蒜味可以再濃d。呢隻魚蛋燒完d芝士溶溶地超好食。

加40蚊開爐費,師傅好快手。

第一輪食物好快就俾我地清哂~
方包

方包係bbq必食之一,加蜜糖燒兩燒,外脆內軟。
翠玉瓜/茄子/青椒

幾種蔬菜入面最好食係翠玉瓜,燒完唔會乾,內裏好juicy。
土匪雞翼

咖喱魷魚

魷魚比較辣,但好大塊又彈牙。
义燒粒

义燒粒醃得好入味。
蒜香雞翼

蒜香雞翼都好入味,但蒜味可以再濃d。
芝士魚蛋

呢隻魚蛋燒完d芝士溶溶地超好食。
2019-05-04
义燒粒
蒜香雞翼
芝士魚蛋
2019-05-04 70 瀏覽
多年前來過這個燒烤場, 但印像已經很模糊。這晚跟一班好朋友重遊舊地,感覺耳目一新; 而且才發現這裏景觀非常漂亮, 除了可以眺望機場, 黃昏時分還可欣賞日落醉人景色!這裡交通方便,有小巴及巴士途經,行數分鐘便可。我們自行駕車,有大型停車場全日免費泊車。這裏不單單是燒烤場,還有很多其他設施例如: 麻雀耍樂,卡拉ok , 兒童遊樂區,飛鏢區,沙灘及沖身區, 真是可以滿足不同人士的需要。這裏是燒烤放題, 食物擺放乾淨企理,選擇豐富 , 除了有一般的雞扒,牛扒,及豬扒, 金沙骨及雞中翼(麻辣,蒜蓉味),叉燒,各式香腸,各式肉丸及各式蔬菜之外,更有一些自費的海鮮提供。 入場費包含一枝樽裝水及一罐汽水或飲品 , 及所有燒烤用品。員工服務態度親切專業,不一會已經為我們起好爐了。 肉類以牛扒及雞扒最為出色, 肉質鮮嫩, 芳香入味,惹味非常!香腸有三種口味: 芝士腸,雞肉腸及豚肉腸, 個人較喜歡風味濃厚及皮脆肉嫩的豚肉腸。個人至愛麻辣雞中翼及金沙骨,充滿獨特的炭燒香氣,肉香四溢,皮香肉嫩,食不停口!這晚假期每位消費也只是$150元, 由下午玩到夜晚11點多, 玩了一整天; 加上有專人服侍,還有迷人日落景色

這晚假期每位消費也只是$150元, 由下午玩到夜晚11點多, 玩了一整天; 加上有專人服侍,還有迷人日落景色,真是非常超值抵玩呢!
2019-05-01
2019-04-30 98 瀏覽
星期日一班同事喺荃灣加完班,成績都唔錯仲 超額完成添!大家 想揾啲節目慶祝下! 我建議去小欖燒烤樂園BBQ,因爲上次同家人玩左一日實在太好玩同抵玩喇! 交通非常方便,巴士,小巴都到,去到太場還未下山, 趁工作人員幫我哋起爐火嘅時候,走出沙灘拍拍照,散散步,一陣陣涼風好舒服!環境真一流! 玩完一輪埋位取食物,邊燒邊交流工作心得! 食物品種多,有蔬菜,方包,法包和多款無酒精飲料,雞翼,豬,牛,雞扒等,調味都不會太咸,多種味道選擇。星期天每位收費150元,無限時!相當抵玩!幾時都認為依度係最理想嘅BBQ場!
玩完一輪埋位取食物,邊燒邊交流工作心得!
星期天每位收費150元,無限時!相當抵玩!
幾時都認為依度係最理想嘅BB
Q場!

2019-04-28
2019-04-29 76 瀏覽
小欖燒烤樂園半天遊吃、喝、玩、樂 (藍天碧海),無敵海景👍🏻。 一行十多人分別開車、坐車到小欖燒烤樂園集合,happy together 馬上開始了。🎉🍢🍡🍻🍖🍗嘆靚景、吃 BBQ Buffet $1500/人多款免費燒烤美食任吃,而且更提供海鮮、特色蔬菜、小吃售賣。每位包汽水一罐和蒸餾水一支。特式口味燒烤,試了咖喱豬扒、椒鹽雞翼叉燒、燒排骨、各款肉丸🍡、紅腸、雞肉腸、芝士魚丸、牛排等等。芝士魚丸意外驚喜,真材實料,取了一次又一次。燒茄子、翠玉瓜、燈籠椒,經燒烤後非常好吃醒胃。各式肉排質嫩滑,肉汁很豐富,沒有雪藏味道。園內提供多玩耍玩意:打麻雀、放風箏、飛標、羽毛球🏸️、排球🏐️、籃球機🏀等(自費)正場靚景好感和觀感滿足的一日,笑足一整天
小欖燒烤樂園半天遊

嘆靚景、吃 BBQ Buffet $1500/人

多款免費燒烤美食任吃,而且更提供海鮮、特色蔬菜、小吃售賣。

每位包汽水一罐和蒸餾水一支。

芝士魚丸意外驚喜,真材實料,取了一次又一次。

燒茄子、翠玉瓜、燈籠椒,經燒烤後非常好吃醒胃。

各式肉排質嫩滑,肉汁很豐富,沒有雪藏味道。

園內提供多玩耍玩意:

正場靚景

好感和觀感滿足的一日,笑足一整天
2019-04-28
慶祝紀念
生日
2019-04-29 68 瀏覽
今日和家人到小欖燒烤樂園。 下午四點幾入座率巳有七成以上。首先工作人員會按人頭派發開爐紙、餐具及飲品券。場內有很多玩樂設施 : 有飛鏢、籃球機、大型釣魚機、做手工的攤位,也有夾公仔機等。 小朋友有多樣玩意不會扭計, 有一些食客正在攻打四方城, 也有些食客往沙灘邊走走,在這一家人或大班朋友可以好好地享受燒烤的樂趣。 食物方面種類頗多: 有金沙骨、多春魚、雞扒、牛扒或及咖哩豬扒等。雞翼有蒜蓉、咖哩、黑椒和麻辣幾種味道。也有芝士丸、脆皮腸、 紅腸、雞肉腸、粟米、魚蛋 和雞腎等。燒烤食物是由工作人員替你夾上碟,非常衛生。 食物方面貼醃製頗入味,不會過鹹。蔬菜類有翠玉瓜、青椒、燈籠椒和茄子。 雖然種類不多但非常新鮮 , 個人最喜歡燒燈爖椒,經炭火燒後沒有了青澀味。如要吃海鮮可以另外買海鮮燒烤包 或燒乳豬,大約六百多元一隻,也可要求工作人員代烤,约八百多元一隻。入夜的燒烤場又別有一番景緻。原來這裏也有為團體舉辦一些歷奇訓練和動向等活動。
今日和家人到小欖燒烤樂園。
下午四點幾入座率巳有七成以上。

首先工作人員會按人頭派發開爐紙、餐具及飲品券。

入夜的燒烤場又別有一番景緻。

原來這裏也有為團體舉辦一些歷奇訓練和動向等活動。

2019-04-19 1644 瀏覽
今日朋友話想燒野食,咁近近地我地就決定去小欖燒啦成人$150一個星期六日黎講價錢都叫做幾平入到去,揀好位就有人幫我地起爐好有效率依到有好多唔同既遊樂設施如果一家大細黎,而啲小朋友又坐唔定,依到咁多野玩真係啱曬隔離仲有沙灘,可以行出去添咖開始入夜 周圍著曬依隻燈 都幾有氣氛幾靚嘢食方面,種類都幾多~肉呀丸呀都算幾齊全,淨係面包都有兩種肉類黎講 大部份都醃都好入味 最特別既係依到有土匪雞翼~仲有要特別推介下:咖哩魷魚入味之餘燒完都唔會好乾除左肉同丸之外,仲會有啲蔬果類燒嘢食黎講,茄子都真係唔小得最估唔到既係,依到既茄子係出奇地新鮮仲有要讚下依到既法包,size 岩岩好,食多幾舊都唔會話好飽150一個人加嘢食好味再加側邊有咁多遊樂設施小欖都不失為合家歡既好選擇下次可以帶屋企人黎一齊開心下
今日朋友話想燒野食,咁近近地我地就決定去小欖燒啦

成人$150一個
星期六日黎講價錢都叫做幾平

入到去,揀好位就有人幫我地起爐
好有效率

依到有好多唔同既遊樂設施
如果一家大細黎,而啲小朋友又坐唔定,依到咁多野玩真係啱曬

隔離仲有沙灘,可以行出去添咖

開始入夜 周圍著曬依隻燈 都幾有氣氛幾靚

嘢食方面,種類都幾多~
肉呀丸呀都算幾齊全,淨係面包都有兩種

肉類黎講 大部份都醃都好入味 最特別既係依到有土匪雞翼~

仲有要特別推介下:咖哩魷魚
入味之餘燒完都唔會好乾

除左肉同丸之外,仲會有啲蔬果類

燒嘢食黎講,茄子都真係唔小得

最估唔到既係,依到既茄子係出奇地新鮮

150一個人加嘢食好味
再加側邊有咁多遊樂設施
小欖都不失為合家歡既好選擇
下次可以帶屋企人黎一齊開心下
2019-04-13
2019-04-18 76 瀏覽
趁仲未熱得曬 拿拿林要燒多幾次野食 一入場買飛之後佢就會比依啲飛仔你 去開爐呀攞用具呀攞野飲等等依一日落雨 好彩我地簡個爐上面係有​瓦遮頭咖啫隔離就會有食物部呀用品部呀小賣部個啲比你去攞/買野由於我地太懶就買左個燒烤網 ($40) 同 夾 ($25) 哈哈~起好爐就即刻去攞野食啦仲有唔同既調味料比你隨便攞肉類黎講都幾多野簡 除左最普通有既雞翼呀豬牛雞扒之外 仲有雞腎 金沙骨 多春魚同魷魚丸類都唔輸蝕 淨係腸已經有幾隻 再隔離仲有啲蔬果呀同面包咁小欖既野食不嬲都有品質既保證~ 唔會話好似出面啲bbq場咁啲野食霉霉爛爛咁之餘 所有野選擇都好多 就算無既 小賣部都會有得賣平日既話成人都係$120一個 其實真係幾抵食
趁仲未熱得曬 拿拿林要燒多幾次野食

肉類黎講都幾多野簡 除左最普通有既雞翼呀豬牛雞扒之外
仲有雞腎 金沙骨 多春魚同魷魚

丸類都唔輸蝕 淨係腸已經有幾隻

再隔離仲有啲蔬果呀同面包咁

小欖既野食不嬲都有品質既保證~

唔會話好似出面啲bbq場咁啲野食霉霉爛爛咁之餘
所有野選擇都好多 就算無既 小賣部都會有得賣

平日既話成人都係$120一個 其實真係幾抵食

2019-04-14 104 瀏覽
星期日與孩子溫習後,孩子們要求去玩耍,可惜是下雨天,苦無對策下,上網搜尋資料,發現很多網民推介到小欖燒烤樂園,便駕車去試一試。燒烤場旁環境方面:燒烤場正門旁邊有一個免費停車場,方便駕車人士。入場後發現環境寬敞,並有很多設施供大小朋友玩設於有蓋位置,包括:飛鏢機、籃球機、夾公仔機及手工藝創作等活動,即使下雨,也能滿足我的孩子。如果天氣好,還有戶外籃球場及兒童汔車場,多一點選擇。服務方面:取餐具及開爐時職員都有禮貌,而取食物時,職員會客氣地問所需份量等等,真的不錯。食物質素:雖然種類唔算多,但醃製味道不錯,特別叉燒粒、豬扒及台灣腸,叉燒粒及豬扒除了味道很好吃,還很軟,台灣腸則微辣,既好吃,又開胃。衛生方面:枱及椅子不會佈滿炭屑。出奇地,這麼多人的地方,廁所竟然也乾淨,真的很少見。總結:佔地大、各方面質素好,價錢亦很合理(大人150,小孩120,開爐費40,每人送一枝水,一張飲品卷,任食),絕對是屯門首選的燒烤場。

燒烤場旁

環境方面:
燒烤場正門旁邊有一個免費停車場,方便駕車人士。
如果天氣好,還有戶外籃球場及兒童汔車場,多一點選擇。

服務方面:

食物質素:

衛生方面:

總結:
2019-04-14
  • 台灣腸
  • 叉燒粒
2019-04-14 62 瀏覽
週末去哪裡放鬆平日上班所積累的壓力?又適合一家大小,有得玩有得吃?當然要去燒烤場bbq啦!今天雖然下雨天,但是也無損我們一家大小玩樂玩樂的地方去燒烤的興致,因為這裡小欖燒烤場有瓦遮頭,面積夠大,又多小朋友玩樂的地方,有很多夾公仔機、籃球機、籃球場、我地就玩創意既畫面具,總之玩的地方應有盡有,不用擔心小朋友燒烤時悶。說到燒烤食物,這裡的食物質素令我們很滿意,種類多,有多款丸類、雖然因來貨問題而令廚師腸缺貨,只有雞肉腸,但是味道也很不錯,肉類方面,豬牛雞一應俱全,調味不鹹,很入味,最好吃的是叉燒粒,燒完不會硬,一咬進去肉汁爆滿,簡直回味無窮,我們更取了多轉呢!如果今天沒有下雨,我們一定會到外面的沙灘散散步,欣賞醉人的日落,唯有等下次吧!

2019-04-07 99 瀏覽
襯夏天仲未來臨之前,涼涼地就同屋企人嚟個bbq家庭聚會一入場就見到好多攤位遊戲,好啱我帶小朋友嚟呀,有得食又有得玩又有夾公仔機時間尚早,周圍都未有人嚟對住個海燒嘢食好正好舒服風景一流入場時每人有支水另外有張飲品換領卷飲品同食物都多種類選擇食物味道適中,唔算太重味,又唔會太淡肉質鮮美多汁,好新鮮介紹返,一定要買$2牛油,因為真係好好食,燒麵包用一流難得周末假期,呢度真係好適合一家大細嚟玩足一日,前面又有沙灘可落去玩,又有沖身設備,好貼心嘅服務
襯夏天仲未來臨之前,涼涼地就同屋企人嚟個bbq家庭聚會

又有夾公仔機

時間尚早,周圍都未有人嚟
對住個海燒嘢食好正好舒服
風景一流

入場時每人有支水
另外有張飲品換領卷
飲品同食物都多種類選擇

食物味道適中,唔算太重味,又唔會太淡
肉質鮮美多汁,好新鮮
介紹返,一定要買$2牛油,因為真係好好食,燒麵包用一流

2019-04-03 97 瀏覽
連續落左一星期雨,難得星期六冇落雨又涼涼地,就一家人去左屯門小欖燒烤樂園。好多年前同朋友嚟過,今次去發現環境好左好多,乾淨整齊,又多左好多比細路仔玩既設施,例如夾公仔,巨型吹氣滑梯,小攤位遊戲等等,亦有籃球機,擲飛鏢及打麻雀可供大人玩樂。可能因為成個星期都落雨,今日又陰天,所以人唔算多,入到自己揀完位之後,就準備出去拎野食。食物部就分開肉類同丸類,比較覺得新鮮既係有柚子雞扒同土匪雞翼,而我每次bbq最中意就係雞全翼呢到既沙嗲雞全翼醃得好有味,諗返起都流口水!食到咁上下就想飲嘢,佢就包一支水同埋一支嘢飲,當然唔夠可以俾錢買啦。另外我哋仲俾錢買咗盒蒜蓉黎搽面包嚟燒,再加上蜜糖,食落口又甜甜地又香口,簡直係prefect match!燒烤場隔離仲有個沙灘仔,食到飽飽仲可以帶狗仔落去行吓,現場仲見到好多其他狗仔添,狗仔們都玩得好開心!真係啱晒一家大細嚟啦。

呢到既沙嗲雞全翼醃得好有味,諗返起都流口水!

2019-04-03 135 瀏覽
難得前排天氣有少少涼返,去bbq就岩哂啦~小欖燒烤樂園交通便利,銅鑼灣、旺角、荔景、屯門等地方都有巴士去到。而bbq場亦有停車場,一家大細帶埋狗仔亦welcome。我欣賞呢到夠大,d爐唔會好密,唔洗怕俾隔離爐d熱氣熏到。洗手間亦算乾淨,有提供廁紙同埋洗手液。小欖燒烤樂園食物多種類,腸仔、雞扒、豬扒、丸類任食唔限時,味道醃得唔錯。而且蔬菜類如粟米、茄子都充足; 如果想要牛油可以去counter買,$2一杯,入面仲撈左生蒜,搽落多士到燒勁香!發現幾款比較少見既食物,包括台灣腸,燒到表面脆卜卜,入面有肉汁流出黎,仲有濃濃既黑椒味!柚子雞扒第一次見,食落唔酸但會聞到柚子清香,好fresh,可以減低油膩感。咖啡豬頸肉呢個配搭新奇有趣,食落真係會有少少咖啡苦味。而全晚我食得最多既就係—土匪雞翼!呢款真係不得了,拍得住三哥既水準,醃得好入味,邊燒邊聞到d孜然粉味,連狗仔都lamlam脷啊~Bbq場環境開揚,坐最入可以望到沙灘海邊,食飽可以去散下步。小朋友可以玩彈床同埋夾公仔機,大人就打麻雀,任何年齡黎到都唔會悶親,我同男朋友一家係到度過左開心既一日
難得前排天氣有少少涼返,去bbq就岩哂啦~

咖啡豬頸肉呢個配搭新奇有趣,食落真係會有少少咖啡苦味。

2019-03-25 561 瀏覽
朋友話想上黎我屋企BBQ,但我又懶得唔想買野洗野,就建議搵燒烤場去BBQ啦。朋友A就建議去馬鞍山,朋友B就建議黎小欖燒烤樂園,其實兩個地方我都未去過,我就話分兩次,今次先黎咗小欖燒烤樂園先,聽落個名都好似開心D嘛!出發前一日都落大雨,朋友A都擔心去唔到,好彩到第二日都無咩落雨。黎到一行到門口,職員都會講解價錢及包嘅飲品,雖然都係自己搵爐,但都有職員幫手一齊搵,搵到爐後要搵另一D男職員開爐,仲好快手咁幫我地鋪埋枱&垃圾桶,其中一個仲叫我地Enjoy,真係估佢唔到咁好服務。我同朋友A就行咗出去拎食物,呢到就唔係自助形式,係有職員幫我地拎,唔會比人亂咁夾感覺好似衛生D。食物種類都算多,例牌腸仔、丸類都好多,而我重點係雞翼...雞翼款式都有好幾款,包括沙嗲雞全翼,雞中翼就包括蒜蓉、麻辣、土匪、燒汁,當然我最喜歡嘅係麻辣,而家諗起都流口水🤤另外仲有牛柳粒&叉燒粒都好好味咖哩魷魚都好新鮮由於食雞翼、牛柳、叉燒、魷魚及粟米食飽咗,其他扒就食唔落,但朋友A比我更加嘴刁都話好好味,最緊要唔會食完口喝!食飽之後就四圍行吓,原來都幾多野玩,真係適合一家大細黎呢到玩足一日,小朋友可以玩攤位遊戲,大人如果夠腳嘅

另外仲有牛柳粒&叉燒粒都好好味
咖哩魷魚都好新鮮

食飽之後就四圍行吓,原來都幾多野玩,真係適合一家大細黎呢到玩足一日,小朋友可以玩攤位遊戲,大人如果夠腳嘅話又可以打麻雀,可惜今次我地三缺一😆

2019-03-24
之前有睇介紹,以為好啱小朋友玩啦,點知充氣城堡每樣都要逐項收費,價錢仲要唔平,而且太多人好危險。所以都冇俾小朋友玩啦! 環境就真係麻麻啦,普通燒烤場,食物種類都算多,台灣腸好味,仲有好多特別嘅肉類,連咖啡味都有,不過味道唔係個個都接受到囉!總括嚟講,價錢唔算唔貴,食物質素都OK,不過如果你話親子,我就寧願去返大埔啦!但呢度最好就係多咗個沙灘,影相真係好靚,小朋友玩沙玩水都得!不過有一點要留意,呢度好多人帶狗狗,所以小朋友玩沙就要注意啦,眼見都有好多黃金啊!

2019-03-08 89 瀏覽
之前一直有去呢度燒開嘢食,但有大半年冇去D食物質素差左,平時食開嘅蜜汁义燒粒之前超鐘意食,但現在D肉質霉霉地一D口感都冇(失望),仲有其他感到一般嘅食物,例如:咖啡豬頸肉 、芥末义燒粒°題外話:原本諗住係OpenRice訂位有9折可以平小小,點知我Book左11:30早左10分鐘到,D職員話未夠鐘吾可以入(個日又落緊雨有老人家同小朋友)佢地竟然叫我地行去出面空地等,早到反而冇得入,其實應該要變通下°
題外話: