2017-02-07 563 瀏覽
大年初三,陪太太去元朗行下,因為太太話見電視經常介紹好多食店都好吸引,於是乎帶佢黎走一走,呼吸一下新鮮空氣。行下行下,太太就被呢間小店吸引,女人都係鐘意甜品,應該都係甜品賣相吸引。我地坐係路邊,感覺不錯,天氣又剛剛好,舒適。餐牌別出心裁,設計幾用心。太太叫的香芋雪香,用3.6牛奶,上面再加上棉花糖,女人大愛,而且香芋味好香,好滑。青蘋果沙冰,好大杯,青蘋果味好濃,而且入面有粒粒果肉,唔係一般用糖水沖的。另外叫咗小食,蜜糖雞翼,即口即做,新鮮熱辣辣,蜜糖味都好夠,而且伴菜都有落日式沙律醬,好細心。另外仲有個蝦餅,又係新鮮炸,好香好脆,每塊入面都有好多鮮蝦,脆口,唔會成塊都係粉漿,炸得又合到好處,唔會令啲蝦過熟。讚!

2017-01-30
2017-02-03 250 瀏覽
路過這裏几次,店面小小的,內裏只有四張枱,能招待的客人不多,店面裝修像甜品點,看餐牌卻有不少熟食,也有晚餐,今晚就進來試了。點的菜不多,一個海陸空拼盤,一個晚餐,拼盤是紫心薯餅、蝦餅、薯條跟無骨雞翼(雞粒沒了送上了雞翼代替),晚餐是菠蘿雞翼跟吉列豬柳燴飯,拼盤很大盤,吃完飽了一半,份量十足,醬料也可以三選二,總有合口味的,菠蘿雞翼的配合很不錯,燴飯可以;飯品很有特色,點了綠茶和阿華田田,配了忌廉入口較滑,加上3.6牛奶小綿花糖也不錯,飯後甜品是乳酪杯,上有乾果和麥芽,也不太酸,健康;價錢感覺合理甚至有點偏低了。整體感覺良好,店面也整潔,也有些小狗海報等,感覺很治癒,廚師每次上菜也會介紹一下食法,廷細心的,下次來試甜食。

2017-02-03
2016-11-26 390 瀏覽
大胃D又去 #元朗 貢 今次去了幫襯小店 小寶當家#香脆芝士餅卷(洋蔥煙肉) $36外皮係類似手抓餅 煎到香脆 撒上份量不少既木魚 同沙律醬 而洋蔥同煙肉依個配搭係最穩陣既😂味道食落有芝士既咸同洋蔥既甜 幾特別 但食多幾啖覺得有d膩 配菜椰菜絲淋左芝麻醬係面 配埋一齊食就中和番個油膩感 可以一試😆#女神 $50 個外表真係好靚嫁!但食落除左酸 都係酸味😢個厚多士份量都幾大 切開裡面仲有士多啤梨醬 但睇片都會見到 個多士切落好淋 一d都唔脆 我覺得如果將裡面既切出黎另外再焗會好食好多 同埋如果我係揀榛子醬既話會開心d食甜品就係想食甜甜 但咁酸我真係心都酸埋😢*偽文青:可能士多啤梨吾係當造 好酸?😬🤔.
大胃D又去 #元朗 貢 今次去了幫襯小店 小寶當家
#香脆芝士餅卷(洋蔥煙肉) $36
#女神 $50
甜品就係想食甜甜 但咁酸我真係心都酸埋😢
*偽文青:可能士多啤梨吾係當造 好酸?😬🤔
2016-10-19 430 瀏覽
老闆好nice,用料十足,廚房係開放式,可以見到佢係入面整d嘢食,環境好乾淨衛生,聽講,原來乳酪係每日自己製作,唔怪得咁新鮮,d水果乳酪沙冰,真係會放水果落去打,我個人最鍾意菠蘿味同埋奇異果,好fresh,但係咁大杯都係26蚊,真係良心企業
芒果乳酪沙冰,奇異果乳酪沙冰
2016-10-17