2007-04-24 20 瀏覽
我剛剛轉o係附近番工,都冇乜好食,經朋友介紹話呢間d 野算係咁!但第一日,印象已經好差!當日第一次去食早餐,都算多人,覺得我朋友應該冇介紹錯,一入去,冇人理我!ok,再坐低想叫野食,又冇人埋!但只見有幾個女仔入唻,有成幾個waiter 湧埋去,係咁叫「靚女」…唉!掛住溝女,都唔係做野!ok,lunch 再去,食到咁上下,我碟野未食哂,已經有幾個人係咁問我仲要唔要,我心諗,成半碟野未食,你問我要唔要?再食到咁上下,我d同事都頂唔住,無耐地比佢收哂d野,但野都未飲完,就放左幾杯水落我地張枱……嘩!趕客呀!自此之後,已經冇再去!

自此之後,已經冇再去!
2006-09-01 24 瀏覽
29/8 (星期二)同老闆娘及k同事來吃午飯,雖然已2:00pm,但還是人山人海,地方算大,入門口右邊一整排卡位,中間就擺放好多張圓枱,感覺好迫吓,地下都好濕滑,唯一好處縱然擠迫多人,但又不覺太嘈吵,起碼說話時不用提高聲浪.我們三人都要午餐,我自己選了焗豬扒飯~豬扒像沒醃過淡而無味,蕃茄醬汁又好酸;老闆娘選了滷水鵝雜錦飯~有鵝片,腩肉,魷魚片,可惜太鹹了,我吃了一小塊腩肉,都覺得過份偏鹹,更何況老闆娘一早將醬汁淋上飯裡,所以吃剩一大半;而k同事選了照燒鷄扒飯~有成兩塊而且好大塊,同事咬了一啖大叫好味,於是她將切好的一塊給我,果然好味而且是皮脆肉嫩,好久未吃過這麼美味的鷄扒,最後她差不多將成碟飯吃到乾乾淨淨,但美中不足是吃完後感覺鹹了些,可能是照燒汁的關係吧,而餐湯沒有選擇只得紅湯,味道夠濃幾好,很多人都說這裡的價錢偏貴,比起同區餐廳是貴少少,但份量卻不少,真的是見仁見智了.
29/8 (星期二)

2006-07-24 19 瀏覽
d 野確係幾好食. 個紅湯都做得好夠味, 飯送香味亦好勁~!價錢方面係貴左少少, 但全個長沙灣普遍都係貴d 嫁. 所以比較之下都唔係話好過份.但係等呢野真係唔好得. 呢晚星期六近10 點去食dinner 入到去已經覺得好少staff la. 雖然夜但都唔少客ga. 叫左四個小菜上左三個, 係個腐乳蒸雞食完都未到. 食曬再催兩催咁o岩先黎.不過有度好, 叫佢加多個飯佢以為漏左, 唔使錢!

不過有度好, 叫佢加多個飯佢以為漏左, 唔使錢!
2006-06-22 20 瀏覽
Afternoon: Buy 2 get 16:00p.m.之後: Buy 1 get 1當你6點後就僧見倒好多人走入去買包,有d人買到成個盤都係,買一送一喎,一黎好抵二黎d包又真係好食,我媽都好鍾意食佢地d包,話係用d靚麪粉整,所以d質感同味道都唔錯,起碼唔係d又平又唔靚既包,而且麪包都ok多款,有時買定一個包做早餐(e.g.一個菠蘿一個雞尾,加埋都係$2.5, 咁平可以做一個早餐,抵到ar!)佢地d方包好好食,好有彈性,一磅/$6 ,半磅/$4超大型提子包都係$5/2個(after6:00),都幾多提子架!
Afternoon: Buy 2 get 1
6:00p.m.之後: Buy 1 get 1

佢地d方包好好食,好有彈性,一磅/$6 ,半磅/$4
2006-06-21 20 瀏覽
上星期經過此間麵包店走入去睇下有咩食...見有蝴蝶酥就買左一件試下($2.5)好鬆又夠牛油味....最重要係唔會太甜...好正呀.不過我唔係成日經過果頭..都幾難可以再買到.
好鬆又夠牛油味....最重要係唔會太甜...好正呀.
不過我唔係成日經過果頭..都幾難可以再買到.
2006-06-02 67 瀏覽
此餐廳的侍應服務態度惡劣,於工作時間內常講粗口!效率低...送外賣時間長達兩小時,電話又接不通.....不能盡錄
2006-05-15 34 瀏覽
Cafe???今晚同男友撐枱腳,男友同我周圍睇睇有咩食,結果揀一間普普通通的.聽個名好似好high tech咁,入到去係一間茶餐廳.同我地落單既waiter,好趕時間,無咩禮貌,咁樣佢地一定要改善.1.翅骨魚湯四寶米線($26):有魚腐,魚蛋,墨丸,魚春卷,魚春卷麻麻地,其他都幾好味,個湯底好甜.2.瑤柱海鮮雜菜煲($38):有蝦,魷魚,瑤柱,魚片,西蘭花,西生菜,一般,唔係特別好.
Cafe???