2023-04-07 108 瀏覽
服務垃圾級問都唔問就亂落材料涼皮好垃圾無味又咸, 涼皮未完全熟,豆卜放咗長時間超級咸 唔會再幫襯 服務員可唔可以衛生小小,連普通膠手套都唔帶見到店舖內衛生真係好差太難食
服務垃圾級問都唔問就亂落材料
涼皮好垃圾無味又咸, 涼皮未完全熟,豆卜放咗長時間超級咸

唔會再幫襯
服務員可唔可以衛生小小,連普通膠手套都唔帶
見到店舖內衛生真係好差
太難食
2023-02-12 127 瀏覽
店面很小,容易錯過,但是味道非常的好。買過很多次了,買過涼皮,涼拌藕片,萵筍,腐竹,土豆絲,木耳,味道都非常的好吃。有任何要求老闆都可以儘量滿足,所以調出來的味道非常的正。辣椒很夠味,bb辣就已經夠味,中辣就會辣到有啲食不下。藕片切得很薄,薄脆爽口,土豆絲也很均勻夠細,爽口不軟。萵筍有啲硬,但是不影響口感。分量很大,價格實惠,非常實惠。喜歡四川麻辣涼拌的人不要錯過。湊字數湊字數湊字數湊字數湊字數湊字數
喜歡四川麻辣涼拌的人不要錯過。

湊字數湊字數湊字數湊字數湊字數湊字數
外賣自取
2021-11-16 535 瀏覽
自從奉涼粉開業之後、都解決咗我涼麵癮嘅困擾、因為本人早十年前去過四川成都旅遊、有食過當地的寶林涼麵、自始念念不忘、直至遇上在碧街開業的奉涼粉、又註明是寶林的、(所以大家千萬不要誤會是將軍澳寶林邨出來開的)、當試過一次之後、當年在成都的味道在腦袋一湧而上、現在平均一個月也要來三四次、而跟老闆熟識後、知道老闆就是正宗的成都寶林人、材料據說也是從成都直接寄到、而小店也是老闆親力親為、老闆说一定要正宗味道、寧願休息也不假手於伙記、全部要由他調味、而味道方面麻、香、辣、全部都吃得出、而外面少有的鮮、新鮮的鮮也能夠在這裏的一碗涼麵內吃得出、是涼麵的新鮮和蔬菜的新鮮、因為老闆說他不會賣隔夜貨、真的欣賞老闆的堅持和正宗味道!
2021-11-16
5 分鐘 (外賣自取)
  • 涼麵
雖然已經立秋但香港天氣仍然好熱收工外賣又想食啲清涼嘅嘢行經見到呢間新店棋你乾淨就打算一試麵類小食加配👍🏼👍🏼👍🏼涼皮 $30海帶絲$5蒜泥白肉$15要咗BB辣 有俾佢嘅份量嚇一跳麻辣得來又唔會好鹹 鍾意佢麻嘅感覺入邊仲有好多配料 份量好足淨食小食鎮店口水雞 $40調味十分好 仲有大量花生同青瓜絲喺底$40真係好抵食 涼拌青瓜 $25涼拌青瓜應該係每間四川菜必備十分爽口兩個人食都食唔晒 但真心一讚 食晒都唔會好口渴絕對會再翻兜
雖然已經立秋
但香港天氣仍然好熱