•富山麵家🍜Crossover MyMelody期間限定🎀粉紅Melody主題拉麵店🍜🍜💕💕💖💖🧡🧡🧡🧡🧡~~~~~~~~•1️⃣黃金蟹膏牛奶拉麵🍜($98)*樣貌勁吸引既蟹膏拉麵🤩🤩🤩正中間有舊金黃色蟹膏🦀,蟹膏就咁食都幾正,因為撈落拉麵湯之後就冇乜味,所以就咁食咗先會比較好😂牛奶湯底有幾香,每啖配埋麵都唔錯😌😌*拉麵係選用沖繩豬軟骨,成碗拉麵🍜得一舊豬軟骨,如果多多一舊就好喇🤣🤣肉質好腍,連軟骨位都好腍😛😛😛*配料有粟米粒🌽、蟹柳、半隻流心蛋、蔥絲等,令到成個拉麵更加香同味道更加豐富😍😍(Score: 4/5)·2️⃣My Melody特製沾麵($98)*沾麵可選配胡麻醬或者熱牛乳湯,小編揀左熱牛乳湯,同拉麵個湯底差唔多,沾麵都係有一舊沖繩豬軟骨,都係可以多一舊就好🤣🤣*配料仲有青瓜絲、粟米粒🌽、蟹柳、半隻流心蛋、蔥絲等,撈埋都好正😛😛😛同有幾粒棉花糖應該做裝飾,但甜同鹹咁撈埋左唔知點咁😂😂😂(Score: 4/5)·3️⃣肉汁滿滿餃子🥟($42)*煎餃子🥟有5隻一碟,另外有醋配埋點,餃子內既餡味道都唔錯,但略嫌唔夠鹹,似菜肉餃咁,煎到外脆內軟😋😋😋(Score: 4/5)•4️⃣富山雞翼($48

富山麵家🍜
Crossover MyMelody期間限定🎀
粉紅Melody主題拉麵店
🍜🍜💕💕💖💖
🧡🧡🧡🧡🧡
~~~~~~~~

1️⃣黃金蟹膏牛奶拉麵🍜($98)
(Score: 4/5)
2️⃣My Melody特製沾麵($98)
(Score: 4/5)
3️⃣肉汁滿滿餃子🥟($42)
(Score: 4/5)

4️⃣富山雞翼($48)
*富山雞翼五隻整齊排列,樣貌勁吸引😍😍😍雞翼上面有啲芝麻粒,令到雞翼好香,雞翼嘅汁類似蜜糖汁咁,但又鹹鹹地咁,味道都幾特別😂😂😂
(Score: 4/5)

5️⃣凍鮮泡蜂蜜綠茶($15)
*飲品都會有隻草毒杯🍓裝住幾cute cute🥰🥰可以凡購買任何飲品加$28可換購草莓杯一個,單買草莓杯一個$38😌😌
*鮮泡蜂蜜綠茶去沖綠茶茶包,再加蜜糖落去😂😂😂

其他:
*期間限定店精選產品
富山麵家My Melody🎀🎀
《愛心滿載拉麵碗》價值$138🥣🍜🍜用嚟裝拉麵一流😌😌Melody迷又點可錯過!😍😍💕💕💕

評分👑
賣相:✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅
價錢:💰💰💰💰
服務:🤵🏽‍♂️🤵🏽🤵🏽🤵🏽
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
凍鮮泡蜂蜜綠茶
今日心血來潮想食拉麵,就去咗銅鑼灣出名多嘢食嘅希雲街,點知比我發現到有間以My Melody為主題嘅拉麵餐廳🍜由個門口開始導航到入邊啲餐具都係用Melody嘅嘢🥰我哋好快就有位坐,入到去之後就發現除咗嘢食之外,都仲有餐具提供發售🙆🏻‍♀️好適合送俾另一半做聖誕節禮物🎁黃金蟹膏牛奶拉麵 $98見到有個期間限定嘅拉麵,我哋就決定要試吓🥰我一上到黎之後見到有好可愛嘅Melody紫菜🥳仲有個印咗Melody嘅名門卷❤️成碗麵都好有心機同好可愛🙆🏻‍♀️而且個蟹膏味道濃郁,配上sok晒牛奶湯底嘅拉麵🍜令到整體嘅口感非常美味☺️My Melody特製佔麵 $98喺特製沾麵方面,除咗都有Melody嘅配菜之外,另外仲設有青瓜絲、粟米🌽溏心蛋、豬軟骨同埋好少見到嘅棉花糖🤭一開始個感覺覺得好奇怪,但係配埋佢個牛奶湯底就覺得成個味道好夾👏🏻佢個牛奶湯底仲特登加咗牛油落去🧈令到成個口感更加滑🤗肉汁滿滿餃子 $42呢個餃子一上到嚟,最吸引眼球嘅係佢可愛嘅Melody碟❤️真係好cute🙆🏻‍♀️到個主食啦,佢咬入去每一啖都有肉汁之外,仲要啖啖都係肉🤗富山雞翼 $48喺小食方面最期待嘅就係雞翼🍗佢個汁真係令我眼前一亮😍佢不

黃金蟹膏牛奶拉麵 $98

My Melody特製佔麵 $98
My Melody特製佔麵

肉汁滿滿餃子 $42
到個主食啦,佢咬入去每一啖都有肉汁之外,仲要啖啖都係肉🤗

富山雞翼 $48
喺小食方面最期待嘅就係雞翼🍗佢個汁真係令我眼前一亮😍佢不單止係有少少蜜糖味再加芝麻係上面,仲要剪到個雞翼好脆🤭仲要雞翼入面除咗普通嘅汁之外,都有蜜糖味,唔洗膽心入面會無味👏🏻
富山雞翼
15 分鐘 (堂食)
My Melody特製佔麵
  • My Melody 特製沾麵
2021-12-19 22 瀏覽
富山麵家 X MyMelody期間限定店,原來只係做到1月31日,同寶寶一齊黎到朝聖下先🥰店舖面積唔算大,卻好有去咗日本Sanrio樂園嘅感覺,牆壁、水杯、筷子套、menu上,都怖滿不同melody造型圖案,全間店舖都粉粉色,少女心滿瀉~✨北海道牛乳叉燒拉麵✨麻醬日式叉燒沾麵~用上粉紅色碗,兩款拉麵,一熱一冷,牛乳湯底白雪雪,有濃厚豚骨香味,冷麵質就更彈牙,很開胃。配流心蛋、Melody魚蛋片、紫菜,好得意。小食蜂蜜雞翼~雞翼都幾大隻,煎過再淋上蜂蜜,甜蜜又香口。🌟蜂蜜草莓紅茶 ~用上鮮泡茶包,小朋友仲好鍾意草莓杯,可以另外買走添🥰

✨北海道牛乳叉燒拉麵
✨麻醬日式叉燒沾麵

小食
蜂蜜雞翼
~雞翼都幾大隻,煎過再淋上蜂蜜,甜蜜又香口。

🌟蜂蜜草莓紅茶
~用上鮮泡茶包,小朋友仲好鍾意草莓杯,可以另外買走添🥰
MyMelody迷,見到 富山麵家 有 期間限定 嘅 MyMelody 主題❤️‍🔥又點可以錯過呢😍雖然我唔鍾意粉紅色😂同比較鍾意紅色頭套嘅Melody,但係入到去呢間拉麵店🍜俾滿滿嘅Melody包圍着🥰已經覺得好幸福,細心睇好多位置都有Melody🐰連餐牌都印有 #Melody 架,好有誠意💗._.🦀|黃金蟹膏牛奶拉麵|💛佢個魚卷同紫菜都印有Melody樣嘅圖案,勁唔捨得食🙊拉麵味道唔錯,湯底味濃,一大勺嘅蟹膏放咗喺拉麵上面,大部份拉麵都沾上左蟹膏,再配埋牛奶湯底,好好食😋佢仲要連個拉麵碗都印有Melody樣圖案🥰呢個拉麵碗仲可以加購㗎💕·🐇|My Melody特製沾麵|🍝呢款沾麵好特別,上面除咗有印有Melody樣嘅圖案魚卷,仲放咗幾粒甜甜嘅棉花糖💗·🍢|串燒雞軟骨|🐥其實係因為見到唯獨呢個小食係用紅色頭套Melody碟裝住,所以先點🤣勁想買埋佢隻碟🙈除咗影相打卡,味道都唔錯,雞軟骨串係新鮮滾熱辣即叫即燒,香脆可口👍🏻._.📍富山麵家 (銅鑼灣)📍銅鑼灣希雲街7號地下
._.
🦀|黃金蟹膏牛奶拉麵|💛
🐇|My Melody特製沾麵|🍝
🍢|串燒雞軟骨|🐥
._.

📍富山麵家 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣希雲街7號地下
2021-12-18 11 瀏覽
今日係銅鑼灣見到有間粉紅色富山麵家X MyMelody期間限定店拉麵!😍😍😍成間拉麵都係粉紅色同Melody!超可愛呀!打卡一流!而且仲有melody拉麵碗可以買返屋企🤩🤩🤩我已經買左啦~攞裝拉麵一流整體評分:6.9/10味道:6.9/10服務:6.8/10環境:6.9/10人均消費:$50-100地址:富山麵家 (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街7號地下富山雞翼:大大隻,而且厚肉juicy,個汁惹味又開胃!黃金蟹膏牛奶拉麵:湯底幾特別~牛奶湯底加埋蟹膏一齊好鮮甜!豬軟骨煮得好入味又軟淋激辛味噌拉麵:重口味人士就可以揀呢款激辛味噌🤤比起牛奶湯底更刺激惹味~湯底入面仲有肉碎,拉麵軟硬度適中😋配上燒得好香嘅叉燒~正串燒雞軟骨:雞軟骨脆トト,做小食一流~凍鮮泡蜂蜜綠茶:好得意呀!😍用士多啤梨杯裝住飲品!🍓

整體評分:6.9/10
味道:6.9/10
服務:6.8/10
環境:6.9/10
人均消費:$50-100
地址:富山麵家 (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街7號地下

富山雞翼:大大隻,而且厚肉juicy,個汁惹味又開胃!

串燒雞軟骨:雞軟骨脆トト,做小食一流~

凍鮮泡蜂蜜綠茶:好得意呀!😍用士多啤梨杯裝住飲品!🍓
富山麵家不時都會轉換餐廳主題,今次到My Melody出場喇~店鋪內外裝潢,My Melody無處不在,少女心爆棚!而不嬲都幾鐘意Sanrio角色嘅我緊係嚟朝聖吓啦(衝衝衝)!但係留意返,My Melody期間限定店去到2022年1月31日咋~未去嘅粉絲們記得把握機會,順便試埋我以下介紹嘅期間/節日限定菜式啦🎀✨✍🏻 / 黃金蟹膏牛奶拉麵💵價錢:HK$98🔘美味指數:❤️❤️❤❤️❤選用沖繩豬軟骨,豬軟骨煮到軟腍。蟹膏真係一舊㗎~貨真價實,夾埋啲麵食,配埋香滑牛奶湯底,正!當然唔少得好可愛嘅My Melody魚片、My Melody紫菜、溏心蛋、蟹柳同粟米啦🦀✨✍🏻 / My Melody特製沾麵💵價錢:HK$98🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤同樣選用沖繩豬軟骨!由於係沾麵,所以佢個湯另上,而且味道比「黃金蟹膏牛奶拉麵」更香濃,個湯碗仲好可愛添~雖然沾麵就冇黃金蟹膏,但多咗粉紅色麵條、青瓜絲同心心綿花糖,kawaii🥰✨✍🏻 / 櫻花蝦味雞軟骨💵價錢:HK$42🔘美味指數:❤️❤️❤❤🤍平時都好愛食雞軟骨,今次試試雞軟骨新食法(笑)~首先將啲雞軟骨放入印有My Melody圖案嘅紙袋,再加入櫻花蝦碎粉,

✍🏻 / 黃金蟹膏牛奶拉麵
💵價錢:HK$98
🔘美味指數:❤️❤️❤❤️❤

✍🏻 / My Melody特製沾麵
💵價錢:HK$98

✍🏻 / 櫻花蝦味雞軟骨
💵價錢:HK$42
🔘美味指數:❤️❤️❤❤🤍
平時都好愛食雞軟骨,今次試試雞軟骨新食法(笑)~首先將啲雞軟骨放入印有My Melody圖案嘅紙袋,再加入櫻花蝦碎粉,shake一shake就食得喇~簡單而隆重嘅雞軟骨食法介紹完畢,enjoy😆✨
櫻花蝦味雞軟骨

✍🏻 / 櫻花草莓味木糠蛋糕
💵價錢:HK$45
🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤
食完拉麵加個甜品更滿足吖~而且木糠蛋糕不嬲都係我愛食嘅甜品之一,簡單好味。呢個食落就有淡淡嘅草莓味,甜度適中,啲木糠係粉紅色鋪滿面,放埋塊食得嘅My Melody朱古力上去,打卡指數真係沒法擋😝💕

✍🏻 / 凍鮮泡蜂蜜綠茶
💵價錢:HK$15
🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤
我同朋友都揀咗呢杯飲品,起初係貪佢個草莓杯好可愛,但原來飲落好清甜,同濃郁湯底嘅拉麵絕配。另外,如果有叫任何飲品,加HK$28就可以換到隻草莓杯喇(原價HK$38)🍯🐝
凍鮮泡蜂蜜綠茶

🛍食完就想埋單走人?粉絲們記得加HK$138帶走埋My Melody嘅《愛心滿載拉麵碗》吖😆✨

💬派心心時間
▪️環境:❤️❤️❤❤❤
2021-12-17
櫻花蝦味雞軟骨
凍鮮泡蜂蜜綠茶
💖✨富山麵家💖✨✨MyMelody期間限定拉麵店🥰店內有好多好的Melody 😍好多影相位😍全部都係粉紅色❣️太可愛了❤️✨限定My Melody拉麵碗超靚❣️朋友為佢而來🤩富山灣百鹽蝦拉麵🍜最近我食太多濃味晚餐所以要食清少少拉麵又清又多餸好豐富🥰✨Melody紫菜在碗邊好靚😍拉麵有鹽蝦、竹筍、粟米、糖心蛋半肥瘦叉燒拉麵好好味😋正吖❣️ My Melody特製沾麵🍜配芝麻醬✨ Melody魚片五彩繽紛沾面有糖心蛋、青瓜絲、粟米、豬軟骨🥰朋友話豬軟骨又入味又淋同芝麻醬沾麵好夾好好食😋✨肉汁滿滿餃子✨餃子真係好好食❣️外脆入口好多肉汁好正😋推介❤️❤️❤️✨富山雞翼✨雞翼外脆面有芝麻配甜甜地嘅醬汁而雞肉好滑好香口食完一隻有一隻😋✨節日限定✨櫻花草莓木槺蛋糕Melody限定甜品粉紅色配白色主角Melody樣在中間太可愛了後邊有一粒威化餅配白cream草莓蛋糕又靚又好食❣️今次我忍不到口了❣️我食哂🤭✨士多啤梨杯特飲日本蜜瓜炭酸飲料、日本巨峰炭酸飲料今日見到兩款飲品就點左我真係好掛住日本店員斟落士多啤梨造型杯入邊真係好可愛影相一流❣️✨小提醒💖:富山麵家X MyMelody期間限定店,11月11日至1月31日
💖✨富山麵家💖✨

✨富山雞翼✨

✨節日限定✨
櫻花草莓木槺蛋糕

✨士多啤梨杯特飲
日本蜜瓜炭酸飲料、日本巨峰炭酸飲料

2021-12-16 5 瀏覽
🌸My Melody 特製沾麵 ~ 期間限定我今次叫咗沾麵(胡麻醬),煎面嘅配料好豐富,有粟米🌽、青瓜絲、蟹柳、流心蛋、仲有豬軟骨同棉花糖😍😍面底煮得啱啱好,冷麵上碟配埋胡麻醬,超級好食😋🌸冠軍黑醬油拉麵,仲有印有買Melody圖案嘅紫菜😍 新鮮滾熱辣上枱,拉麵煮得啱啱好,口感適中唔會過軟亦都唔會過硬,湯底清淡,但係都品嚐到醬油嘅味道🤩🤩🤩之後完全唔會有口乾🙂🙂感覺非常好P. S 想買Melody拉麵碗要$138🌼肉汁滿滿餃子🥟 & 串燒雞軟骨餃子即叫即煎,新鮮熱辣上枱,一咬開充滿肉汁😽😽雞軟骨調味粉好掂,調味得非常適當,兩者一齊食非常配合😽😽🌸凍鮮泡蜂蜜綠茶🍵一上枱就見到一個好靚😍嘅粉紅色草莓杯🍓裝住呢杯蜂蜜綠茶,見到好開心🥰除咗睇得仲飲得,飲落好舒服,好清淡綠茶味,配搭埋蜂蜜,配搭非常好。好鍾意佢雖然係凍飲,但係唔會成杯冰,影響咗佢味道🥰P.S草莓杯$28🌹櫻花草莓木糠蛋糕 ~ 聖誕限定用咗聖誕期間限定Oreo草莓餅碎🍓製成嘅木糠蛋糕睇得又食得💕💕

🌸My Melody 特製沾麵 ~ 期間限定

P. S 想買Melody拉麵碗要$138

🌼肉汁滿滿餃子🥟 & 串燒雞軟骨

🌸凍鮮泡蜂蜜綠茶🍵

P.S草莓杯$28

🌹櫻花草莓木糠蛋糕 ~ 聖誕限定

2021-12-16 15 瀏覽
昨晚係銅鑼灣返學,估唔到有間咁得意嘅麵店,如果你係Melody 粉絲一定會好驚喜,既可以打咭又經濟又實惠,正👍全部都係melody 真係好有少女情懷feel 🤣🤣🤣就連D杯都係melody😘雖然餐牌D款式唔太多,但每一樣野都有Melody 個樣,好有少女feel ,最緊要相機食先😘我哋只叫咗一個芥辣八爪魚前菜,不過真係一般,細碟左少少另外叫左蟹膏拉麵都吾錯,份量足夠,個湯底好香好濃牛奶味❤️成餐二百零蚊有找,真心抵👍

全部都係melody 真係好有少女情懷feel 🤣🤣🤣
就連D杯都係melody😘

我哋只叫咗一個芥辣八爪魚前菜,不過真係一般,細碟左少少
2021-12-16 5 瀏覽
嘩!原來🐽🐽都鐘意My Melody ,今日放假抽到時間同佢來呢間人氣拉麵店打個卡先!聽聞呢間富山麵家 X MyMelody期間限定店,由11月11日至1月31日就完,所以要捉緊時間來食個My Melody 拉麵先。我哋下午兩點幾到係門口影吓相打吓卡,一陣就有位啦!一入到店成間都係My Melody 😍筷子🥢紙杯都有My Melody 😍黃金蟹膏牛奶拉麵我地都叫咗呢個拉麵,因為都係期間限定,第一次食牛奶湯底拉麵,食落幾特別同好creamy既感覺,配埋個黃金蟹膏好正!串燒雞軟骨肉汁滿滿餃子日本蜜瓜同巨峰Soda同場仲有富山麵家 X MyMelody期間限定拉麵湯碗$138 就可以帶番屋企,真係要買來收藏。
嘩!原來🐽🐽都鐘意My Melody ,今日放假
抽到時間同佢來呢間人氣拉麵店打個卡先!

我哋下午兩點幾到係門口影吓相打吓卡,一陣就有位啦!

一入到店成間都係My Melody 😍

筷子🥢紙杯都有My Melody 😍

黃金蟹膏牛奶拉麵
我地都叫咗呢個拉麵,因為都係期間限定,

串燒雞軟骨

日本蜜瓜同巨峰Soda

同場仲有富山麵家 X MyMelody期間限定
拉麵湯碗$138 就可以帶番屋企,真係要買來收藏。

• 黃金蟹膏牛奶拉麵
2021-12-16 5 瀏覽
有人知我鍾意Melody,所以一見到呢間富山麵家推出咗My Melody 期間限定就即刻帶我來✌️果然成間店舖𥚃𥚃外外所有,連侍應的制服和圍裙都係🥰🥰黃金蟹膏牛奶拉麵~要將香又濃的蟹膏mix落牛奶湯底內😋還有Melody脆紫菜和彈牙魚片😍流心蛋都好正,拉麵既爽滑又彈牙😋冠軍黑醬油拉麵~湯底可選原味或清淡。烏卒卒的醬油味道香濃😋叉燒軟林👍肉汁滿滿餃子~皮薄餡靚,既飽滿又juicy,煎得微焦,非常香口😋😋富山雞翼~皮脆肉滑😋😋凍鮮泡蜂蜜綠茶~好精美😍而且甜度適中,飲完好舒服😄

富山雞翼~皮脆肉滑😋😋

凍鮮泡蜂蜜綠茶~好精美😍而且甜度適中,飲完好舒服😄
2021-12-06
2021-12-15 8 瀏覽
💓💓《富山麵家》過了中午Lunch的癲峰人潮☺️,以為在銅鑼灣街頭可以放心慢慢找特色嘢食😆!點知😳!走到去一間以My Melody🐰💖限時主題的拉麵店門口,下午時段依然大排人龍😱🤭!門口亦很多襯曬衫嘅女孩子💗💓齊齊打卡影相📸️!小店內部裝潢日式🇯🇵,滿枱滿牆都是My Melody擺設和裝飾,全場人一路食拉麵🍜一路影相📸️🤣🤣。🍒🎎🎏🎏🎎🎎🍒🍒🎏🎏🎎🎏🎎💖 My Melody 特製沾麵 HK$98❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️My Melody 特製沾麵,本身Menu裡有胡麻醬🤎和熱牛乳湯🤍選擇,重口味嘅小編梗係揀胡麻醬啦😆!富山用嘅係沖繩豬軟骨,特別軟腍入味😋,加上胡麻醬的霸香味道,令人食得很開胃!為配合My Melody嘅粉紅色形象大使,沾麵上多了束粉紅色麵條、幾粒好 Fancy 嘅粉色系心心💕棉花糖。另外還有蟹柳絲、青瓜絲、筍絲、粟米🌽粒粒等,當然不少得My Melody嘅靚靚魚片啦🥰!💖 冠軍黑醬油拉麵 HK$88❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️有原味同清淡2⃣️款味道可以揀。由於黑醬油味道本來就同拉麵勁Matching,所以呀大人點了原味。黑醬油拉麵,除咗主角拉麵外,還有流心溫泉♨️半熟蛋、筍絲、叉
💓💓

《富山麵家》

🍒🎎🎏🎏🎎🎎🍒🍒🎏🎏🎎🎏🎎

💖 My Melody 特製沾麵 HK$98
💖 冠軍黑醬油拉麵 HK$88
❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️
黑醬油拉麵,除咗主角拉麵外,還有流心溫泉♨️半熟蛋、筍絲、叉燒、印有My Melody 肖像的紫菜和魚蛋片🥰!黑醬油嘅味道也牽引了提昇了全體味道,好一致!
💖 富山雞翼 HK$48
💖 肉汁滿滿餃子 HK$42
❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️
富山雞翼應該係招牌小食嘞,有5⃣️隻,見好多枱都有Order,佢其實係半鹵水半煎炸雞翼🐥🐣,都幾入味!
餃子同樣有5⃣️隻,餡料算多,典型拉麵店的日本煎餃,同餃子🥟醋味道好夾。
💖 凍鮮泡蜂蜜綠茶🍵 HK$15
💖 熱白桃綠茶🍵 HK$12
❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️
冷熱2⃣️款茶飲都是放足一個茶包落去浸泡的。分別在於凍鮮泡蜂蜜綠茶🍵係用士多啤梨🍓杯盛載出場,又幾IG-able gaaa!目測全店1⃣️0⃣️枱有9⃣️枱都會Order呢杯gaaa 😂。
🍒🎎🎏🎏🎎🎎🍒🍒🎏🎏🎎🎏🎎

後記:My Melody Fans嘅朝聖地,限定主題只到31/1!店內除了拉麵小食之外,下個月還有甜品🍮供應😍,大家釋目以待吧!
佢哋嘅靚靚My Melody 拉麵碗,原來有得換㗎!只需 HK$138@就可以換到一隻,不失為一份正嘅聖誕禮物🎁!
……………………..ShopInfo……………………..
❣️ 富山麵家
🍓 地址:銅鑼灣希雲街7號地下
…………………………………………………………..
2021-12-14 8 瀏覽
Wow 🤩 作為My Melody粉絲真係超興奮💗依間係銅鑼灣嘅拉麵店,最近大變身,成為咗My Melody嘅期間限定拉麵店~無論門面或者裏面嘅裝修都超正,粉色系打卡勁靚!牆上仲有好多My Melody嘅可愛壁畫,就連筷子套丶紙杯,都印上咗靚靚my Melody圖案💗💗 黃金蟹膏牛奶拉麵 $98屬於期間限定拉麵款式🥳湯底好Creamy ,配以好軟腍入味嘅沖繩豬軟骨,仲有塊印上咗My Melody 模樣嘅紫菜和鳴門卷。💗串燒雞軟骨 $381客有4串,入口好爽好脆又惹味,都係用咗My melody樣嘅碟嚟盛載~💗肉汁滿滿餃子🥟 $42餃子煎得好香口,肉汁豐富,個底少少金黃唔會太燶,感覺清清地唔會油膩。💗凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15用草莓杯盛著~充滿少女心🥳打卡一流。綠茶唔會太淡,蜂蜜味都出。💗愛心滿載拉麵碗 $138拉麵隻碗當然都係My Melody 圖案啦~係今次嘅聯乘商品,鮮紅色好靚,店家預備咗全新禮盒裝俾食客/my Melody 另購回家珍藏。

💗 黃金蟹膏牛奶拉麵 $98

💗串燒雞軟骨 $38

💗肉汁滿滿餃子🥟 $42

💗凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15

💗愛心滿載拉麵碗 $138

2021-12-14 7 瀏覽
好可愛啊Melody專門店,就係睇中佢成間粉紅色Melody為主題,入去打卡食嘢,連拉麵上面都有Melody日本魚蛋,因為只係期間限定由11月1日去到1月31日,所以急急腳行睇咗先。黃金蟹膏牛奶拉麵$98幼身嘅拉麵,有豬軟骨一大件,蟹柳、留心蛋同埋Melody紫菜,真係好可愛。My Melody特製沾麵$98湯底比較清,唔係想像中嘅濃湯,面入邊有朱軟骨、蟹柳、留心蛋半隻、粟米、青瓜,Melody樣嘅日式魚蛋同棉花糖。肉汁滿滿餃子$42餃子好Juice,份量亦都多,唔會炸得太硬。富山雞翼$48雞翼有甜甜嘅少少咸既醬汁、味道特別。栋先泡蜂蜜綠茶$15整體而言去打卡嘅好地方,真係成間鋪都係Melody,如果自問係Melody咪又係粉紅色係嘅粉絲就一定要去啦。

黃金蟹膏牛奶拉麵$98

My Melody特製沾麵$98

肉汁滿滿餃子$42
餃子好Juice,份量亦都多,唔會炸得太硬。

富山雞翼$48
雞翼有甜甜嘅少少咸既醬汁、味道特別。

栋先泡蜂蜜綠茶$15

2021-12-14 397 瀏覽
上網見到富家麵家出左Melody主題限定店即刻bookmark帶姪女去試一試因為姪女係個超級Melody迷😆·閒日下午2點到都要排隊👯‍♀️不過拉麵店門口全部係Melody裝飾佈置可以邊影相邊排隊入到拉麵店好似去左另一個空間周圍牆身 • Poster連飲水既紙杯 · 筷子套都係melody 睇得出店家好用心去包裝個主題絕對打卡影相一流📸️ ♡ 冠軍黑蒜醬油拉麵($88)🍜一黎試個湯底 · 蒜味好香濃叉燒唔會好肥 · 油脂感好好糖心蛋做得唔錯🥚連紫菜都印有melody而拉麵麵質口感煙韌帶少少彈牙拉麵總算無改錯名🥇 ♡ My Melody 特製沾麵配胡麻醬($98)姪女自己選擇既仲要小威威咁唔比我試偷偷試左啖豬軟骨軟骨位已經煮到啫喱狀岩哂小朋友食👧🏻但略嫌豬軟骨份量少左少少不過見到姪女都食得7788就知碗拉麵好岩佢心水😌 ♡ 富山雞翼($48)雞翼有炸過 · 外脆內軟 然後攬拌秘製燒汁同蜜糖🍯甜甜咸咸咁 · 非常滋味 ♡ 凍鮮泡蜂蜜綠茶🍵 ($15)蜂蜜味幾濃但綠茶味偏淡左少少不過草莓既外型大加分 ♡ 櫻花草莓味木糠蛋糕🍰呢個影相一流粉紅色既木糠碎已經好吸晴草莓味好突出🍓而中間既忌廉好滑身唔會
上網見到富家麵家出左Melody主題限定店

連紫菜都印有melody
而拉麵麵質口感煙韌帶少少彈牙
拉麵總算無改錯名🥇
冠軍黑蒜醬油拉麵

♡ My Melody 特製沾麵配胡麻醬($98)
姪女自己選擇既
仲要小威威咁唔比我試
偷偷試左啖豬軟骨
軟骨位已經煮到啫喱狀
岩哂小朋友食👧🏻
但略嫌豬軟骨份量少左少少
不過見到姪女都食得7788
就知碗拉麵好岩佢心水😌

♡ 富山雞翼($48)
雞翼有炸過 · 外脆內軟
然後攬拌秘製燒汁同蜜糖🍯
甜甜咸咸咁 · 非常滋味

♡ 凍鮮泡蜂蜜綠茶🍵 ($15)
蜂蜜味幾濃
但綠茶味偏淡左少少