2023-12-01 167 瀏覽
去開九龍城,又點少得富寶會所私房菜,食過幾次食物質數唔錯就係keep 住encore🥳 一於睇下今次d海鮮咩質素先!我地嗌左椒鹽賴尿蝦,賴尿蝦最緊要夠大隻夠鮮味,以椒鹽作調味最能突顯蝦既鮮味,蝦肉大大啖入口好彈牙夠入味 如果有人剝埋殼就好啦!另外果皮蒸鮑魚都好出色,雖然有人唔鍾意果皮陣味,但係我覺得果皮配鮑魚係最夾!鮑魚蒸嘅時間控制啱啱好,唔會過淋有咬口!仲睇得出餐廳洗得好乾淨!一大班朋友去餐廳有包房食飯搞聚會真係啱晒不二之選!

一大班朋友去餐廳有包房食飯搞聚會真係啱晒不二之選!
2023-11-30 116 瀏覽
已經唔記得第幾次幫襯富寶啦🤣 屋企人中意食中餐 去到九龍城就食返呢間高質又抵食既餐廳啦 上次話過嚟要食海鮮 好好彩今次可以食到~果皮蒸鮑魚平時唔多機會食到鮑魚 鮑魚簡單以清香既果皮蒸 已能帶出鮮味 口感爽脆 啖啖滿足😬椒鹽瀨尿蝦油炸的瀨尿蝦好香口🦐 沾上炒香左既椒鹽 重鹹香辣 食得津津有味 連最後一粒蒜蓉都食哂🤣海鮮都幾新鮮下 今次好彩冇預訂都食到海鮮🤩 有機會會再試🥳 富寶會所私房菜📍九龍城侯王道28號一至2樓

椒鹽瀨尿蝦

海鮮都幾新鮮下 今次好彩冇預訂都食到海鮮🤩 有機會會再試🥳

富寶會所私房菜
📍九龍城侯王道28號一至2樓
2023-11-30 100 瀏覽
富寶會所私房菜 (九龍城)上湯焗龍蝦🦞🥘新鮮的龍蝦🦞經過高溫焗烤後再以濃郁的上湯調味👍👍龍蝦的肉質鮮嫩、彈牙,完美地保留了海鮮的鮮甜味道❤️❤️上湯帶有淡淡的鮮香,味道濃郁🤩🤩下面仲有伊麵底,必食😄😄果皮蒸鮑魚鮑魚用蒸煮方式😚😚並在蒸煮過程中加入了水果皮的香氣😋😋鮑魚的肉質鮮嫩、口感絲滑😊😊蒸煮後保留了鮮美的原汁原味✅水果皮的香氣為整道菜品增添了一份獨特的風味❤️❤️海鮮🦐🦞最好提前預訂:由於餐廳以海鮮料理聞名,因此建議提前預訂,確保能夠品嚐到最新鮮的海鮮😚😚餐廳有麻雀檯供娛樂用途🪇🎤享受一些休閒娛樂🤩🤩可聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕🥳🥳一個獨特的服務,讓客人可以在餐廳中留下個人的印記👍👍餐廳提供包場包房的服務。這樣的服務能夠讓客人享受更加私密和舒適的用餐體驗🥰🥰地址:九龍城侯王道28號一至2樓#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號富寶會所私房菜 (九龍城)
富寶會所私房菜 (九龍城)

上湯焗龍蝦🦞🥘

餐廳有麻雀檯供娛樂用途🪇🎤享受一些休閒娛樂🤩🤩

地址:九龍城侯王道28號一至2樓

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
2023-11-30 124 瀏覽
鍾意食粵菜嘅人可以試吓位於九龍城嘅呢間富寶會所私房菜🤩好適合一家大細~ 最緊要係佢哋有麻雀枱~仲可以租自動麻雀機VIP房😂😂 佢仲有個特別嘅服務😳 可以自訂語句~係大型屏幕展示😂 開party咁!聽聞佢嘅粵菜非常出色🤓 特別係海鮮同埋小炒類~ 餐廳職員話如果想食海鮮呢最好就預先訂😗 今次就試下好受歡迎嘅豉汁蒸蟠龍鱔☺️ 色香味俱全啊~ 濃濃嘅豉椒香味 令到蒸魚變得冇咁單調 白鱔既口感甘腴鮮美~稱得上爽、嫩、滑~而且膠質多😍🩷呢道咁複雜嘅菜式 真係值得一試㗎另外想推介既菜係椒鹽瀨尿蝦💓 經過油炸過後既瀨尿蝦蝦再同配料一齊爆炒~再配上乾身嘅椒鹽令到呢道菜更加惹味. 賴尿蝦唔使講真係淡淡都係肉🥹 保持到蝦嘅鮮味同埋嫩滑😋 仲有蝦膏添!

今次就試下好受歡迎嘅豉汁蒸蟠龍鱔☺️

另外想推介既菜係椒鹽瀨尿蝦💓
2023-11-29 67 瀏覽
同朋友食飯敘舊揀餐廳最首要係好食,第二就係環境舒適可以傾耐啲計,富寶會所私房菜就啱晒,既有會所嘅環境舒適,又有私房菜嘅美味我哋一行四人唔算多,但訂枱時問問經理都可以安排私人廂房👏🏻 特別點評一下提早預訂嘅海鮮:薑蔥炒花蟹三大隻花蟹連腳用薑蔥爆炒,每一啖蟹肉都有薑蔥香味,再加上蟹肉鮮甜食到大家舔舔脷籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦用籠仔上碟打卡靚啲,開邊蝦係新鮮來貨,肉質爽彈又鮮甜,蒜蓉同蝦汁流晒落去粉絲,一條都冇得剩😂

2023-11-28 72 瀏覽
有親戚六十大壽,係富寶會所私房菜擺左幾圍,食物質素唔錯,大家都好想今年做冬再搞番轉🤣上菜快,餸菜夠熱,個晚叫既海鮮都新鮮,令人滿意晚宴,其中兩樣特別想推薦💯.🌟上湯焗龍蝦龍蝦件置於伊麵上面,吸收了龍蝦精華湯汁🤤伊麵本身炒得幾好,唔太油膩,口感彈牙,而龍蝦件件煎炸至金黃色,脆口而嫩滑,甚有水準,又夠晒大碟🌟豉汁蒸蟠龍鱔好耐無食過咁肥美的鱔😍原條大鱔輕輕鎅開一截截,用上大量豆豉蒸,蒸到恰到好處,肉質柔嫩帶少少煙韌感,少少脆身,肉滿有油香,送飯一流!伊麵可以撈埋蟠龍鱔啲豉汁一齊食🤩
🌟上湯焗龍蝦

🌟豉汁蒸蟠龍鱔
2023-11-21
2023-11-28 62 瀏覽
今天去了九龍城一間叫富寶會所私房菜食海鲜,環境寬敞,决定一試😍上湯焗龍蝦🦞龍蝦肉質鮮嫩,啖啖肉,味道鮮美,而伊麵吸收龍蝦汁的精華,好入味好食😍果皮蒸鮑魚鮑魚啖啖肉,味道鲜甜,爽厚彈牙,加上果皮清香,好味道椒鹽瀨尿蝦瀨尿蝦的外殼炸得香脆可口而又沾滿椒鹽,蝦肉十分鮮甜彈牙,好惹味😋🎇富寶會所私房菜🎈九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓整體得分: 4/5味道: 4/5環境: 4/5抵食: 4/5#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

上湯焗龍蝦🦞
龍蝦肉質鮮嫩,啖啖肉,味道鮮美,
而伊麵吸收龍蝦汁的精華,好入味好食😍

果皮蒸鮑魚
鮑魚啖啖肉,味道鲜甜,爽厚彈牙,加上果皮清香,
好味道

抵食: 4/5

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

2023-11-28 50 瀏覽
嫲嫲生日要揀有體面嘅餐廳,呢間樓上私房菜館長期都係我推薦俾朋友嘅 top 3,今次又來訂咗啲海鮮同親戚聚餐。大家都比較嘴刁冇食套餐,揀咗自己心儀嘅菜式,叫咗幾道小菜,再加靚海鮮挪威長腳蟹可以揀熱食或者凍食,嫲嫲都係用嚟影相打卡開心吓唔食得太多,我哋後生嘅就揀咗凍食🤣 感覺鮮味再突出啲,蟹腳真係超多肉,鮮拆出嚟唔使點調味料,淨係食吓肉鮮甜味已經好正豉汁蒸鱔球就係嫲嫲最愛,鱔球唔會好多骨,豉汁蒸好入味,仲有啲蔥同辣椒好惹味。魚肉爽口彈牙全靠材料新鮮

2023-11-26 134 瀏覽
今日又再黎呢間餐廳食野 今次因為人多左叫多左另外幾樣野食 之前都未試過 今次係海鮮大餐首先叫左挪威長腳蟹凍食 今次真係食豪啲🤣🤣呢隻蟹凍食真係無得輸 啖啖肉 超級滿足5❤️/5 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹薑蔥炒花蟹好惹味隻蟹好好味 蟹肉鮮甜超好餸飯4.5❤️/5🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦😋呢個正呀 啲蝦好新鮮加蒜蓉根本就無得輸啲粉絲吸哂啲味😋大家都爭住食哂啲粉絲👍🏻👍🏻5❤️/5
今日又再黎呢間餐廳食野

籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦

挪威長腳蟹凍食
籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦
2023-11-19 151 瀏覽
今晚帶屋企人出街食飯,屋企人鍾意食中菜,坐得舒適闊落。於是就揀咗呢間九龍城嘅粵菜試下。餐廳有好多海鮮同小炒選擇,特別推介以下兩款:白灼花螺花螺好新鮮,肉質鮮嫩,原汁原味!用牙籤就可以輕易挑出。粒粒都有肉,最重要係無沙。豉汁蒸鱔球鱔魚鮮嫩滑潤,蒸製時間剛剛好。配上獨特既鼓汁同辣椒粒,令鱔魚非常入味。而且不會太多骨,啖啖肉。聖誕新年即將到來,想同屋企人或者朋友仔出黎聚會食飯又想玩幾手?不妨試下九龍城呢間私房菜!皆因餐廳有提供包場包房服務&麻雀檯!如有特別需要,仲可以聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕。大家如果想食海鮮最好提前預訂!

餐廳有好多海鮮同小炒選擇,特別推介以下兩款:

白灼花螺

豉汁蒸鱔球

鱔魚鮮嫩滑潤,蒸製時間剛剛好。配上獨特既
鼓汁同辣椒粒,令鱔魚非常入味。而且不會太多骨,啖啖肉。

大家如果想食海鮮最好提前預訂!
2023-11-06
2023-11-14 180 瀏覽
今日出開九龍城買d 野, 記得之前有朋友仔介紹d 間餐廳唔錯, 今日尊登約埋屋企人去試吓.朋友同我講d 到海鮮都唔錯, 我地都叫咗d 黎試下, 不過記住海鮮要提前預訂. 另外, 見到個秋日特價海鮮燉湯套餐D ,供六/十二人食用, 都好似好正, 下次可約多啲人一齊試.另外,餐廳有包埸包房服和麻雀檯提供, 如有需要可同職員講聲, 如果同親友慶祝生日/ 特別日子可聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕 😍😍招牌炸雞:即炸, 上枱熱辣辣,外脆內軟, 肉質鮮嫩, 隻雞都好大隻, 好味😋金沙鮮魷:鮮魷好新鮮, 入口煙煙銀銀, 上面塗上一層黃麵粉, 然後攞去炸, 唔會好厚粉, 香脆可口,小朋友都食唔停挪威長腳蟹凍食:大隻抵食, 肉質鮮甜, 啖啖肉, -路食一路飲啤酒, perfect match

2023-10-29
2023-11-13 178 瀏覽
♡♡♡📍富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓真係覺得唔錯嘅先會再食,所以今次又嚟咗呢度啦😂~覺得今次叫嘅送俾上一次更加吸引更加惹味!因為今次係叫咗挪威長腳蟹!!🤣🤣🤣真係聽到個名都覺得吸引🤭~🍽️挪威長腳蟹挪威長腳蟹真係好大隻!真係一上枱嘅時候即刻影吓相打吓卡先🤣😂!呢次係凍食嘅長腳蟹,佢嘅肉質鮮嫩且富有甜味!面且肉質勁豐滿好厚肉,食落好清爽~🥹🫶🏻🥰🍽️豉油王紅鬼蝦豉油王紅鬼蝦勁入味!真係考起到師傅嘅手勢~蝦肉好彈牙,而且覺得都幾厚肉😂🤭,有種啖啖肉嘅感覺!🤭真係令人一試上癮~🍽️蒜泥白肉蒜泥白肉係由煮熟既豬肉切成薄片,再以調味料去製作而成~但係覺得呢度嘅蒜泥白肉同平時食開嘅有少少唔一樣,覺得味道都幾特別~蒜泥白肉既肉質嫩滑,口感柔軟,有一種獨特既風味。另外覺得份量都幾多,真係幾個人都夠食呀~❣️不過記得因為蒜泥白肉係需要預訂嘅❣️
♡♡♡
📍富寶會所私房菜 (九龍城)
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

🍽️挪威長腳蟹

🍽️豉油王紅鬼蝦

🍽️蒜泥白肉
❣️不過記得因為蒜泥白肉係需要預訂嘅❣️

2023-11-12 173 瀏覽
呢間私房菜正到真係試完再試,今次去嘅時候佢哋推出咗秋冬套餐🥹有大大個羊腩煲,仲有好多海鮮添,冬天食暖笠笠好正呀🥰籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦🦐首先呢道菜嘅外觀已經非常吸引,蝦子鮮紅嘅顏色和嫩滑嘅質地,配上滿滿嘅蒜蓉和粉絲,增添了視覺和味覺的層次感🤤梅子蒸肉排😋肉排經過蒸煮後變得非常嫩滑,而梅子則為肉排帶來了獨特嘅酸甜風味,與肉排鮮美嘅口感形成了完美嘅平衡👍食完再食都係覺得呢間餐廳好唔錯,一定會再有下次可能會變成我家常便飯嘅餐廳👏🏻

籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦🦐

梅子蒸肉排😋

2023-11-11 137 瀏覽
*.+゜再訪九龍城高質粵式私房菜。+.*再次到訪這家位於九龍城的粵式私房菜,因為這次是 Iby 生日,所以友人提前預訂了麻將房,並自訂 生日快樂 語句 展示於餐廳大型屏幕🖥 (๑˃̵ᴗ˂̵)而且這次更新了餐單,價錢有夠便宜的啊!!這次主打海鮮,味道都十分鮮甜,外彈內嫩又沒有沙,而且金沙鮮魷做工一流,皮薄脆之餘,調味也不錯( ˊ̱˂˃ˋ̱ )喜歡粵菜的朋友不能錯過啊♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪♡♡ꕀ😋 白灼花螺😋 金沙鮮魷😋 挪威長腳蟹凍食*海鮮最好提前預訂◡☆〜(ゝ。∂)𓈊ˊ˗𓂃 𓈒富寶會所私房菜❣️九龍城侯王道28號1至2樓星期一至日 10:00-07:00
*.+゜再訪九龍城高質粵式私房菜。+.*

再次到訪這家位於九龍城的粵式私房菜,
因為這次是 Iby 生日,
所以友人提前預訂了麻將房,

而且這次更新了餐單,
價錢有夠便宜的啊!!

這次主打海鮮,味道都十分鮮甜,
外彈內嫩又沒有沙,
而且金沙鮮魷做工一流,
皮薄脆之餘,調味也不錯( ˊ̱˂˃ˋ̱ )

喜歡粵菜的朋友不能錯過啊♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪♡♡

😋 白灼花螺

😋 金沙鮮魷

😋 挪威長腳蟹凍食

*海鮮最好提前預訂◡☆〜(ゝ。∂)
𓈊ˊ˗

𓂃 𓈒富寶會所私房菜
❣️九龍城侯王道28號1至2樓
星期一至日 10:00-07:00

2023-11-07 139 瀏覽
依間同屋企人已經食咗幾次,今次帶朋友到九龍城試試食中菜。假期夜晚時間到,時間較早唔使等好耐就可以入去。今次叫咗幾個海鮮中菜,等咗大概10分鐘就有金沙鮮魷外層裹上了一層金黃色的鹹蛋黃醬,鹹香誘人。魷魚肉質鮮嫩,口感彈牙,搭配著外層醬汁,配飯一流薑蔥炒花蟹花蟹很新鮮,蟹肉🦀鮮嫩多汁。薑蔥的香氣慢慢滲出,帶有辛香與微辣,令口感更加豐富。重點係餐廳仲可以提供自訂語句顯示,連生日裝飾都唔使準備可以同朋友過個難忘嘅生日
依間同屋企人已經食咗幾次,今次帶朋友到九龍城試試食中菜。

薑蔥炒花蟹

重點係餐廳仲可以提供自訂語句顯示,連生日裝飾都唔使準備
可以同朋友過個難忘嘅生日