2024-01-06 213 瀏覽
今日行過食下早餐,見餐牌好似幾正常,叫左個生牛肉熟爽腩米,點知一上枱係肥到癲生牛肉熟爽腩米粉,同侍應講得到一句回覆崩沙腩係咁,好似當人無食過一樣。下次都唔會再幫襯。
下次都唔會再幫襯。
2024-01-06
$54 (早餐)
2023-05-19 606 瀏覽
下午茶餐抵食👍🏻 撈面都大碗,配菜ok👍🏻奶茶都ok👍🏻👍🏻 初初諗住跟餐配嘅小食應該都普通味道 不過又估佢唔到,係有少少辣但係味道好食👍🏻 另外杯奶茶,茶味正常,有茶味👍🏻👍🏻配菜方面,蔥油同埋花生份量都多,好彩佢夠多乾蒜頭,食撈麵係好緊要有呢啲嘢,不過芽菜好似少得滯,我覺得可以再加多啲芽菜~ 至於主菜,我揀扎肉餅,都OK,初初都驚會好細塊,不過佢呢個上大塊,夠送一碗麵👍🏻整體來講,只係配料菜、芽菜或者乾蒜頭可以再多啲,其他都冇問題👍🏻 下午茶一個餐48跟熱飲,有呢個份量算不錯👍🏻
下午茶餐抵食👍🏻 撈面都大碗,配菜ok👍🏻
2023-03-10 451 瀏覽
豬頸肉三文治- 豬頸肉幾好味 但係個醬用沙律醬 而唔係豬肝醬 難怪個名改叫做三文治唔係叫越南法包串燒拼盆 - 肉普通,個沙嗲醬就麻麻地生菜包 - 普通,偏油整體不過不失,唔算貴,但下次未必會再食
唔係叫越南法包

串燒拼盆 - 肉普通,個沙嗲醬就麻麻地

生菜包 - 普通,偏油

整體不過不失,唔算貴,但下次未必會再食
2023-01-08 460 瀏覽
德田街市開咗之後多咗好多野食,新開嘅小食店同餐廳好多都試晒,就差呢間。早餐時間10點嚟到,見都幾多人食,幾滿座咁,就入去試吓。早餐有粉麵、三文治、粥、腸粉揀,仲有兩個類似all day breakfast嘅嘢。生牛肉熟爽腩湯河 $48配芝士蒜蓉牛油多士同飲品湯底話都係用新鮮牛肉湯,係幾濃味幾香的,河粉就唔係好多,唔係好夠飽。生牛肉幾嫩,爽腩幾彈,都唔會太靭。生牛肉牛丸湯河 $48牛丸爽口,好濃牛味。粉麵餐附送嘅芝士蒜蓉牛油多士好香,因為有齊芝士蒜蓉牛油去整,一定係好香,不過就好淋
早餐時間10點嚟到,見都幾多人食,幾滿座咁,就入去試吓。

生牛肉熟爽腩湯河 $48
配芝士蒜蓉牛油多士同飲品
生牛肉幾嫩,爽腩幾彈,都唔會太靭。
生牛肉熟爽腩湯河

生牛肉牛丸湯河 $48
牛丸爽口,好濃牛味。
生牛肉牛丸湯河

粉麵餐附送嘅芝士蒜蓉牛油多士
好香,因為有齊芝士蒜蓉牛油去整,一定係好香,不過就好淋
芝士蒜蓉牛油多士

2022-12-18
$50 (早餐)
2023-01-04 321 瀏覽
此店午市套餐較抵食。店內位置不多。而且座位很窄,沒地方放包包。店員不算主動,格局是食完便要走。我至喜歡是香茅燒牛肉檬粉。燒牛肉像是一塊牛柳的份量,肉質軟腍嫩滑,配酸菜、生菜、芽菜,魚露醋汁及檬粉,開胃清爽。若能每次不需要求, 店員便奉上青檸檬,辣椒和九層塔便好了。檬粉沒有這些配料,便失去了靈魂! 花生亦可以多些,吃起來便香口得多,可以加分不少的。午市套餐送小食。相中的兩款是2選1. 這是兩人套餐的份量。附送熱飲。

2022-11-13
  • 香茅燒牛肉檬粉
2022-10-22 420 瀏覽
今晚去藍田探個fd,見佢樓下個街市新裝修好一排,入佐去而間富國島食,叫佐個牛油雞翼,串燒拼盤, 同埋碟炒飯(唔記得咩名)都算有驚喜,幾好食~兩個人食,埋單二百零蚊,越南菜算正常價。

都算有驚喜,幾好食~

兩個人食,埋單二百零蚊,越南菜算正常價。

2022-09-30 333 瀏覽
呢個藍田小區入面,係比較有質素嘅越南嘢食;食物種類雖然唔算叫做太多,但係對我嚟講就已經夠,因為我每次只係食撈檬啦、炒菜啦、湯河咁啦。每樣食物份量都好足夠,以呢個價錢嚟講,我個人覺得大件夾抵食,好值得推介。聽聞事頭婆係越南人,所以餐廳名都係越南嘅地方名,感覺上d嘢食都會好地道。越式瀨尿蝦春捲撈檬好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好……………………味,每次都係必食嘅,檬粉份量都有好多,春卷有兩條好脆好正,食到有蝦係入面;炒時菜唔會好咸好味精,份量都值返呢個價錢。
2022-09-30
  • 越式瀨尿蝦撈檬
2022-09-24 227 瀏覽
食晚飯,Menu全散叫,但早午有套餐。叫咗撈檬粉,米子卷,雞肉串燒,青檬梳打。每樣食物都不過不失,但有啲食物做法(如粉和米子卷)有點重複,而且價錢不太平(兩人食咗差不多兩舊水)。餐廳坐落於新德田food court 尾。
食晚飯,Menu全散叫,但早午有套餐。
叫咗撈檬粉,米子卷,雞肉串燒,青檬梳打。
餐廳坐落於新德田food court 尾。
2022-09-24
2022-08-14 312 瀏覽
新開張越南野,經過買黎試試,叫左個海南雞飯$57,搞唔掂。完全唔係海南雞飯,飯不是油飯,雞肉沒雞味,肉質較老,醬汁只有薑蔥,期望薑蔥有啲味,但應該沒有落鹽,亦沒海南雞醬…失望
新開張越南野,經過買黎試試,叫左個海南雞飯$57,搞唔掂。

海南雞飯