家家好中西美食

家家好中西美食 (已結業)

家家好中西美食 (已結業)
ShunOrange
高質!又平又好食
ShunOrange
2020-01-16
1K 瀏覽
關注
服務態度又好,食物質素又好,價錢又合理♥️中學開始食到畢業,每個禮拜都要去食一次!真係勁好食,平時快餐價錢30蚊就食到,學生仲有得-3蚊 A餐同B餐都好吸引,每日都唔同,份量又多 仲送野飲~♥️ 廚師好好人,間唔中去食嘢佢成日都額外免費請我哋食啲小食🤣 另外好推介大家去試吓佢哋嘅卡邦尼意粉,40幾蚊 好足料 材料豐富 芝士味突出 意粉整到啱啱好,高質過出面好多好貴嘅餐廳 總之除左好好食都係好好食唔識形容,每次去都一定食晒查看更多
+ 1
前世是螞蟻
人情味小店
前世是螞蟻
2018-10-02
關注
最鍾捐窿捐罅搵食今次呢間係真係小店得十幾個位兩個人一腳踢一個大廚(阿仔) 一個樓面(媽媽)兩個都好好人大概就係食呢d 仲有幾款飯餐叫咗手抓餅炸雞意粉同兩杯野飲睇住佢煎 唔係微波爐貨色塊餅好鬆化 亦無油淋淋料好足 本身仲想叫埋粟米同蟹柳好彩無🤣🤣🤣蜜糖炸雞 勁!好!味!炸漿唔厚 唔會食落得層粉外脆內嫩 d肉唔鞋口 炸到啱啱好 加埋蜜糖甜甜地 巧巧味😋😋😋早知叫大份🤣招牌卡邦尼上枱以為黎錯咗雜菌意粉除咗煙肉 完全唔似平時食開嘅卡邦尼🤔食落就出事喇 唔知食d菇定芝士粉太重手無蛋味 而且味道帶苦雖然好大兜 但個意粉反而成為咗成餐飯嘅敗筆 (可能我真係好唔吃得苦🤷🏿‍♂️)其他款唔知會不會好d有時做人真係好矛盾遇到好食嘅小店 想同人分享又驚出咗名 水準會下降 同會變得勁多人但如果無人識呢 又驚會做唔住而無得再食Anyway睇得出大廚哥哥對食物有要求所以要繼續加油💪🏿查看更多
+ 2
多謝你的意見 我係廚師Andy 意粉正常味道不會苦 可能我當日配料太大火煮過左火變成有燶左既苦味 好對不起令你失望我會多加注意⚠️希望再有機會整其他食物你試下
2018-10-12
回覆
炸雞
MaxNg8555
一間平民既食店,一位出色既廚師
MaxNg8555
2018-07-31
關注
我從未係社交媒體寫過任何食評,今次係我第一次寫食評,多多見諒🙇🏻‍♂️🙏🏻我好欣賞呢間食店嘅老闆同老闆媽媽,老闆用心製作嘅食物,就算一啲好簡單嘅食材,攞到出來既賣相都會好靚,食物都好好味。而老闆媽媽親切嘅笑容,你唔會覺得虛偽,感覺到佢好真誠待人!❤️希望大家多多支持呢間小店,大眾化既價錢,食到好味既食物,係香港已經好難搵!而我想大家支持下佢既招牌意粉,真係好好食,我食左10幾次,因為老闆係西廚大廚,仲上過電視添,大家如果有去過見到一定知邊位。(提示:我仲做埋老闆添。🏆yeah!!!👍🏻)本人希望呢間小店多d人認識,如果試過唔岩口味,就當一個回憶!最後祝小店長做長有,加油呀⋯⋯👍🏻👍🏻👍🏻查看更多
+ 1
INNAYU
味道好,推薦
INNAYU
2018-05-31
關注
經常光顧,意粉每一種都好吃ʚ😍ɞ,炸雞也超棒,個人最愛鹹酥雞。可以感受到,老闆有用心去做。基本所有都試過,👍🏻👍🏻👍🏻老闆之前是法國米芝蓮餐廳大廚,果然沒有失望查看更多
蒜蓉煙肉腸仔忌廉意粉
原味鹹酥雞
蒜香番茄雞肉意粉
蜜糖風味炸雞
五香肉丁公仔面
SharonWongK
好食, 意粉屬高級西餐水準
SharonWongK
2018-04-26
關注
第一次到美居中心內的食店試, 這食店小小郤坐滿客人, 意粉軟硬適中, 醬汁濃郁, 每粉意粉都沾滿醬汁, 材料足手抓餅選了泡菜蟹柳跟蕃茄醬, 這配合的味道夾另一手抓餅選了紙菜肉鬆跟沙律醬, 這配合的味道夾韓式甜辣炸雞味道剛好不會太甜或太辣, 食食下覺得有點以咕嚕肉, 外皮脆, 皮內雞肉軟身, 查看更多
白酒海鮮忌廉粉
韓式甜辣炸雞