2022-12-28 605 瀏覽
我哋一行四個人嚟,但結果刺身每款只有三件。且我哋到來時已經八點幾,食得唔算多。無餐牌,職員又唔主動問我哋食咩。要我哋不斷重複問,白酒都要狂師追先有。最後連糖水問都話無得提供,以後唔會幫襯。價錢唔平,品種唔算多。
2022-12-28
2022-12-24 7704 瀏覽
臨近年尾,就梗係特別多飯局🥳 呢晚 #小秘書 就約咗班同事嚟到「家嫂一家大小」食 #團年飯,一於不飽無歸🤭呢日係我第二次嚟到幫襯 #家嫂,一如以往,#任飲任食嘅 #飲品 同 #食物 都真係多到暈🤤 #養生茶 係我每次嚟到必飲嘅,可惜呢日佢哋嘅 #紅棗桂圓茶 缺貨,唯有改下口味,全晚 #檸檬薏米水 放題🤭 趁早到未齊人,我哋先嚟一輪 #小食,特式 #皮蛋 配 #黃蘿蔔 做點綴、仲有 #混醬螺肉 都係我最鍾意嘅🥰 不過千祈唔好食得太多,因為好戲在後頭🤭齊人之後,超過一米長嘅 #刺身船 送到我哋面前,齋係造型就已經要比滿分🥰 肥嘟嘟嘅 #帶子,大大隻嘅 #冰鎭鮑魚 … 非常吸晴🤤 瘋狂打卡之後,#雞煲 就已經嚟到我哋面前,或者我哋只係要求BB辣,所以味道只係普普通通,不過勝在大件夾抵食🤭 唔好諗以為去到呢度菜已經係尾聲,#火鍋放題 先至係重點😄 超豐富嘅 #海鮮 #火鍋料 陸續上枱,#魚蝦蟹 呢啲只係基本,仲有 #廣島蠔、#聖子… 啱哂我呢個 #海鮮控 🤤 不過前菜實在食得太開心,居然唔記得留力😵‍💫 所以都只可以輕輕試吓就算🤭 唯有下次連午餐都唔好食,食返夠本啦😝🤣🤣

2022-12-19
2022-12-14 799 瀏覽
某日自己行過見到呢間野,再加上朋友推薦,決定等老友生日黎試一試。我地約左6:30pm,呢間野只做一round,其實可以由5:00pm坐到10:00pm,食足5個鐘都得,一開始既刺身船,雖然預每樣人頭一片,但都有成10款8款刺身,用料冇馬虎,刺身新鮮冇腥味,正!小食蝦多士細細件,唔錯唔錯。佢個麻薯仲正,啲黑糖係包左喺麻薯個芯度,好味!雞煲,不過不失,好彩我地醒目,雞煲食到一半叫換細碟,上打邊爐,花膠湯底,飲曬啲湯就打邊爐,即時暖一暖,打邊爐啲料係任食既,7:30pm可以叫埋飽魚同肉蟹,紅白酒任飲,一路傾計坐到10點,好友傾計好地方,大力推薦!仲有,佢呢度有好多打邊爐用既醬料,好多款...仲有好多養生茶,真係唔錯!
2022-12-12 528 瀏覽
2小時食確實太趕,臨時講每位加多$50元都唔肯,訂位時又講得唔清晰!下次唔會再食。食物都係一般,青菜葉已經凍熟咗,刺身好睇又唔夠食,又唔係放題又唔自助,寧願比多啲少少錢可以食過痛快!

2022-12-11
慶祝紀念
生日
用餐優惠
試食活動
2022-12-07 604 瀏覽
呢間平日夜晚都爆場,大約四百蚊一次過食哂刺身,雞煲同打邊爐,最岩成班人食飯一次過滿足哂幾個願望。餐廳服務上菜速度快,跟單好貼👏職員會安排好哂上菜次序,一坐底無耐即刻上幾款餐小食,可以食住等未到嘅朋友,唔夠又可以即刻再落單,職員都會睇住你叫左咩有咩未到,幫你追單。同時,睇住食野速度黎上食物,跟得好足。👍🏻餐廳環境冷氣夠涼,唔會焗😌餐廳裝修幾新,多卡位,全場食雞煲同打邊爐都唔會覺得焗,冷氣好夠,空氣流通。而且有間房仔,成班朋友大聲啲都唔驚嘈親隔離。🥳餐廳食物性價比高,多款式😋一坐底會上餐前小食,魚生船,雞煲,打邊爐同糖水。基本上職員會睇住你進度都幫你落order ,佢仲緊張過你😆 飲品都有好多種類,有幾款自家制,例如蔗水,桂圓茶,蘋果雪梨茶等等。。。唔岩飲仲有汽水同紙包飲品。。。🦐 蝦多士 餐前小食一定會再encore ,個炸粉唔厚,真係食到蝦而唔係麵粉同包。🐟 魚生船雖然係放題,但魚生質素同款式都無hea ,仲要成個賣相都好岩打卡,架船係成張枱咁長。除左三文魚,帶子,鯛魚外,竟然有蠔,鮑魚同蟹,呢度都值回票價。🐔 雞煲 味道唔錯,除左有雞同豬皮仲有卜卜蜆。唔夠食仲可以加雞。🍲 花膠雞湯
呢間平日夜晚都爆場,大約四百蚊一次過食哂刺身雞煲同打邊爐,最岩成班人食飯一次過滿足哂幾個願望。

餐廳服務上菜速度快,跟單好貼👏

餐廳環境冷氣夠涼,唔會焗😌

餐廳食物性價比高,多款式😋

🦐 蝦多士

🐟 魚生船

🐔 雞煲
味道唔錯,除左有雞同豬皮仲有卜卜蜆。唔夠食仲可以加雞。

🍲 花膠雞湯邊爐
我地揀花膠雞湯,個湯一滾起可以先試左湯再打邊爐,個湯就咁飲都好夠味,仲要有花膠食都唔洗加錢。一黎就肥牛,手打丸,同一堆海鮮。我地不停叫蝦,聖子同珊瑚蚌,味道新鮮,仲要真係任食,呢個價錢自己買料一定買唔到咁多。

🥥 椰皇燉雪燕
有啖啖椰子味同滿到瀉嘅雪燕,唔會太甜,暖暖地,冬天食好滋潤。
2022-12-07 485 瀏覽
一次過有齊魚生船、鷄煲加打邊爐真的超滿足呀❤️一去到坐低,已經好快奉上好多小食,蝦多士,酸菜魚、螺肉、皮蛋同各式各樣的炸物。酸菜魚好好味,有好多酸菜、是開胃的前菜💕之後到上魚生船、真的😍😍眼,有好多刺身: 蝦、三文魚、油甘魚、帶子、北寄貝、鮑魚、蟹、最驚喜的連海膽都有、真的好正💕到食雞煲,入面有蜆同好多芫荽。我們叫了小辣配上他們獨特的醬汁、已經覺得鷄同蜆肉好入味,而且肉質仲好鮮嫩!其實食到呢刻也飽到7成了😅。要留肚打邊爐啦!跟住到打邊爐,又係有好多海鮮、大小聖子、蠔、蝦、蜆、魷魚….還有其他食物,炸魚皮,牛肉,餃子、丸子、菜。不過由於太飽,我都冇吃過丸和餃子。總括來說海鮮、刺身好新鮮、啱晒我海鮮腔💕而且服務好好!我已經期待下一餐了。
一次過有齊魚生船、鷄煲加打邊爐真的超滿足呀❤️

2022-12-07 473 瀏覽
📍家嫂一家大小 (尖沙咀)尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心3樓未食過尖沙咀呢間家嫂,一路好想試,所以早2星期就book位,比起旺角舖,TST確係寬躺好多👏👏我地一行8人,仲未俾左間房我地坐👍🏻👍🏻坐低後,例牌有職員送上👉🏾小食,蝦多士依然出色,皮蛋都好食😋之後上👉🏾刺身船,人頭件上,唔使爭,今次竟然有生蠔🦪😱好好味呀,又鮮甜👏👏d帶子又大隻,好出色👍🏻之後仲有👉🏾雞煲(唔夠濃味)再開始👉🏾打邊爐,打邊爐多數食海鮮款,有好多選擇,美中不足係d牛上得慢左,不後人多都明白既!最後個個食到捧住個肚走😆
📍家嫂一家大小 (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心3樓

我地一行8人,仲未俾左間房我地坐👍🏻👍🏻

最後個個食到捧住個肚走😆
  • 蝦多士
2022-12-06 5776 瀏覽
今日部門丫姐拉大隊請食飯,我們一行九人點了這間餐廳的午市套餐,每人$188,已包茶芥及加一。套餐有:茶(金駿眉/八寶花茶)2選1 ~ 前者茶味略濃帶甘,後者清淡而甜。視乎個人口味。輕食海膽八爪魚 ~ 海膽無腥味,八爪魚易咬雞汁粉藕 ~ 雞汁鮮甜不太咸,粉藕好粉,好食湯生拆黑羊肉花膠羹 ~ 我食了一啖, 覺得好騷,可能因為有羊皮,不過利申我唔食羊肉, 可能喜歡食羊肉嘅會鍾意。海產寬粉蒸帆元貝 ~ 蒸得剛好,好鮮甜好味點心脆皮牛腩拉腸粉 ~ 腸粉包住脆網再包住牛腩,所以口感是外軟內脆,還保留了牛腩肉汁香味蘿蔔絲春卷 ~ 口感香脆,但味道不過不失。生拆蟹粉小籠包 ~ 賣相吸引!皮薄有湯汁,可惜蟹粉味欠奉立鱗鮮魚燒 ~ 熱辣辣好香,魚鱗炸到脆卜卜,魚肉結實,好好味鮮蝦帶子餃 ~ 鮮美,好食主食鮑魚艇皇粥 ~ 口感綿密,足料甜品鮮果豆腐奶凍 ~ 不太甜,味道中規中矩。套餐款式多,味道不錯,抵食

套餐有:

輕食
海膽八爪魚 ~ 海膽無腥味,八爪魚易咬

雞汁粉藕 ~ 雞汁鮮甜不太咸,粉藕好粉,好食

海產
寬粉蒸帆元貝 ~ 蒸得剛好,好鮮甜好味

點心

蘿蔔絲春卷 ~ 口感香脆,但味道不過不失。
生拆蟹粉小籠包 ~ 賣相吸引!皮薄有湯汁,可惜蟹粉味欠奉

鮮蝦帶子餃 ~ 鮮美,好食

主食
鮑魚艇皇粥 ~ 口感綿密,足料

甜品
鮮果豆腐奶凍 ~ 不太甜,味道中規中矩。

套餐款式多,味道不錯,抵食

生拆蟹粉小籠包
生拆黑羊肉花膠湯
琥珀合桃
2022-11-29
2022-12-02 533 瀏覽
今日老闆生日喎我Tony哥一定搞聚會啦 一行6人book咗尖沙咀家嫂再食 7:30入坐 侍應招呼很好又問大家飲紅白酒?先上小食 我最like佢個蝦多士真係好食 不過提一提大家千萬勿食大飽 因為仲有刺身船雞煲任食 sea food又任你食⋯⋯真係唔知食得邊樣冴唔太多說 佢哋食物新鮮好味$388 一個人 加10%服務費
今日老闆生日喎我Tony哥一定搞聚會啦 一行6人book咗尖沙咀家嫂再食 7:30入坐 侍應招呼很好又問大家飲紅白酒?先上小食 我最like佢個蝦多士真係好食 不過提一提大家千萬勿食大飽 因為仲有刺身雞煲任食 sea food又任你食⋯⋯真係唔知食得邊樣冴

唔太多說 佢哋食物新鮮好味

$388 一個人 加10%服務費
2022-12-01 363 瀏覽
頭盤小食約6款可任食,人齊後,就會上刺身船,刺身款式每人一件,三文魚,蝦,鮑魚,八爪魚,帶子,魚,花蟹,之後會上雞煲,味道一般,調味料唔夠,無麻無辣,雞肉可無限加,最後上火鍋湯底 ,配料所有款式直接上枱一次,需要可要求再加,配料非常小,亦都冇餐牌列出配料種類,小食種類。海鮮方面有有蝦 ,鮑魚,蜆,急凍蠔,魷魚圈,蟹,細聖子,大蟶子,海鮮一般,紅白酒分四個時段推車仔出行一圈,飲品有一些自家涼茶,有汽水,茶
2022-11-30
5 分鐘 (堂食)
2022-11-29 404 瀏覽
尖沙咀地段,餐廳座位闊落,坐得舒服。飲品非常特別,真材實料~有蘋果雪梨,竹蔗茅根,桂圓紅棗。。。。等等。每一杯入面都會見材料。一開始會上小食,今次小食有酸菜魚,皮蛋,炸茄子,蝦多士,糍粑,可以不停加。職員會問人齊未,人齊後就會上極有睇頭既魚生船。大人食得好滋味,不過小朋友暫時除左蝦多士外,暫時其他都都唔係好岩食,最後餐廳可提供白飯,魚生飯後就到雞煲,因為有小朋友就食唔辣既,當然第二轉一定要食返辣鷄煲😋😋之後就到火鍋時間,我地選咗花膠湯底,超正超濃,飲完湯就叫職員加水食火鍋,有海鮮,牛,丸。今次糖水係蕃薯糖水,如果唔岩食,可以食雪條。地點,環境,職員都滿分。不過如果可以為小朋友準備炒飯或炒麵,相信家長們就可以食得更開心舒服。
尖沙咀地段,餐廳座位闊落,坐得舒服。
職員會問人齊未,人齊後就會上極有睇頭既魚生船。
今次糖水係蕃薯糖水,如果唔岩食,可以食雪條。

地點,環境,職員都滿分。
2022-11-21 715 瀏覽
海鮮唔新鮮,由頭到尾再可加的食物一,沒一樣可重食,菜只得三款,生菜,油麥菜,娃娃菜,食物款料少, 沒有任何餐牌可供應給你從食的資料 無下次,第一次食放題會唔飽,去過一次就知中伏,
  • 無野好食
2022-11-11 1217 瀏覽
呢間嘢真心黐線!你可以由五點食到10點,一次過滿足你三個願望,刺身雞煲海鮮打邊爐!CP值爆曬燈👆🏻六款任食小食😼一坐低有六款小食任叫,當中比較推薦個蜆肉同螺肉,不過小心唔好食咁飽!好戲在後頭👆🏻刺身船😻非常吸晴巨型刺身船!有長腳蟹,帶子,八爪魚,大海老等等,仲有半碟鯛魚!樣樣都新鮮好味!👆🏻雞煲(冇影到)😼雞煲嘅雞肉都OK!唔好整到好硬好乾,仲有唔同辣度俾你揀,食完唔夠仲可以炸雞👆🏻養生湯底 &任加海鮮😻是日揀咗個花膠養生湯底,唔覺得似味精湯,另外海鮮都好新鮮,蟹唔係普通嘅花蟹,只係大大隻嘅膏蟹,仲要每樣海鮮都可以追加!👆🏻果茶 / 紅白酒任飲 & 糖水/雪條任食😼值得一題佢好多唔同款嘅果茶可以揀,而且會有架車仔推紅白酒出嚟任飲,不過我已經飽到飲唔到酒,同埋最後會送埋糖水,出邊亦有個雪條櫃,有榴槤味雪條擇👆🏻象拔蚌刺身😻另外我仲加咗佢,即切即食真係鮮到爆,一d都唔腥!...💸.消費. $487(每人)🈵.回頭率. 9.5/ 10📸.打卡率. 6.0/10

👆🏻六款任食小食😼

👆🏻刺身船😻

👆🏻雞煲(冇影到)😼

👆🏻養生湯底 &任加海鮮😻

👆🏻果茶 / 紅白酒任飲 & 糖水/雪條任食😼

👆🏻象拔蚌刺身😻
另外我仲加咗佢,即切即食真係鮮到爆,一d都唔腥!
💸.消費. $487(每人)
🈵.回頭率. 9.5/ 10
📸.打卡率. 6.0/10
2022-11-08 817 瀏覽
這間公司立場很堅定,沒有依政府規定接納符合疫苗通行證之客人,政府沒有要求藍碼,店舖卻強加要求。然而口口聲聲說要依政府要求,客人已出示安心出行及醫健通,但店員不接受,還一直要求將電子針卡安裝至安心出行內。經理也講明沒有電子針卡就必須離場,因為公司規定一定要藍碼才可進入食肆,即使落了訂金也不能退回(參考門口相片),擺明趕客。他們很好笑的,說投訴也不緊要,公司規定是一定要有藍碼才可進入食肆,但政府大樓也不需要藍碼也可以出入啊,是不懂法例嗎?還是這間食肆比政府大樓還要大?

還是這間食肆比政府大樓還要大?
2022-10-18
30 分鐘 (堂食)
2022-11-08 6099 瀏覽
呢間餐廳除咗火鍋雞煲刺身放題出名之外,原來佢仲有午市精緻套餐, 啱曬啲唔想食放題又可以慢慢歎精緻套餐嘅朋友午市套餐每位$188已包加一及茶芥🤩茶品:陳皮普洱、八寶花茶🍵我哋兩個人所以叫齊兩款茶試下,普洱有淡淡嘅陳皮果香味滲出,唔錯;八寶花茶有清淡嘅花香味,叫齊兩款茶加埋有個燭臺,打卡都開心🤩🤩輕食:酸菜魚、雞絲粉皮🥢酸菜魚湯頭酸酸麻麻,不過唔算好辣,魚肉偏淋身,豬紅爽口,酸菜爽脆冇渣🥢雞絲粉皮雞絲質地正常,粉皮爽口好味,芝麻醬汁香濃而且帶點酸酸地好醒胃,整體好味🤩湯品:生拆黑草羊肉花膠羹🥄湯羹非常足料,當然有羊肉🐏、花膠絲、冬菇絲及木耳絲,湯羹冇羊騷味,不過如果連羊肉一齊食的話就有少少羊騷味,我個人尚可接受🤩蔬菜:香蔥油菜苗🥢菜苗嫩口冇渣,豉油有香蔥味🤩手藝:脆皮牛腩拉腸粉、蘿蔔絲春捲、生拆蟹粉小籠包、鮮蝦帶子餃、立麟鮮魚燒🥢脆皮牛腩拉腸粉總共有四嚿,兩嚿係牛腩位,兩嚿係筋腩位,牛腩位比較硬及冇咁入味,但係筋腩位就比較有口感、好趙頭及比較入味,腸粉皮滑溜🥢蘿蔔絲春捲炸皮淋身😅,蘿蔔絲冇蘿蔔味🥢生拆蟹粉小籠包小籠包豬肉餡料太濃味,可能因為太濃味嘅關係,食唔到有蟹粉在內,呢個有啲失望🥢鮮蝦

午市套餐每位$188已包加一及茶芥

🤩茶品:陳皮普洱、八寶花茶

🤩輕食:酸菜魚、雞絲粉皮
🥢酸菜魚

🥢雞絲粉皮

🤩湯品:生拆黑草羊肉花膠羹

🤩蔬菜:香蔥油菜苗
🥢菜苗嫩口冇渣,豉油有香蔥味

🥢脆皮牛腩拉腸粉

🥢蘿蔔絲春捲
炸皮淋身😅,蘿蔔絲冇蘿蔔味

🥢生拆蟹粉小籠包

🥢鮮蝦帶子餃
餃皮煙韌彈牙好食,裏面嘅鮮蝦juicy爽彈,帶子可能比較碎切所以食唔到🤣

🥢立麟鮮魚燒
立麟即係炸脆咗嘅魚鱗,爽脆好食,魚肉質地都算爽彈,配上香濃蘑菇牛油汁,非常之 夾

🤩主食:鮑魚艇皇粥
🥄用上日本越光米,粥底非常綿密,材料有鮮蝦、珊瑚蚌、鮑魚等海鮮,足料又新鮮,主食通常都係炒粉麵飯,而呢個套餐食粥都幾特別

🤩甜品:法式焦糖燉蛋
🍮蛋香味濃,綿滑甜蜜

環境及座位坐得舒服,服務態度非常之好,每位$188免收加一及茶芥,總共有11度菜嘅午市套餐,性價比高👍🤑

魚堅總評
性價比 5👍
(以5👍為滿分)

午餐