2022-06-14 346 瀏覽
第二次食好好運,個質素keep到,一模一樣,不過都係太鹹。見人哋個紅腸好正,就叫咗紅腸,不過後悔了,因為個湯已經夠鹹,如果紅腸就會更加鹹。番茄茄洋蔥湯底,有啲甜又有啲辣,非常正,都係嗰句,只係大鹹。鹹到食唔晒啲紅腸同牛肉。湯底好濃,不是花生味那種。有甜味又有辣味,但係好夾好好味。不過鋪面就經常會有煙味。怕煙味嘅人都係買外賣算吧。牛肉並唔係爽牛,正常牛肉,但係唔太軟亦都唔大硬。叫咗要鎖面,但係今次並唔爽,唔生。我諗做錯了。反而隻蛋煎得好靚,而且好有質感,叫煎蛋都唔錯。凍檸茶正常唔錯。$40都算值得。
2022-06-14
$40 (早餐)
2022-06-12 322 瀏覽
聽聞未搬之前 有食客會在零晨等開門就係為咗呢碗沙嗲牛肉麵 所以今日去開長沙灣 特意過去試試注意門口唔係大街 要入旁邊大廈串過停車場先到 有啲隱蔽 ✨沙嗲牛肉公仔麵沙嗲汁 好濃郁 帶濃濃洋蔥香 完全冇花生香 味道略嫌過鹹牛肉 份量唔少 有七至八塊肉質腍滑 有咬口 唔會過腍公仔麵 麵質偏腍 有少少過熟沙嗲牛味道尚可 有啲名過於實 重點係食完好口渴環境正常 服務態度好一般當日到達後 就有個肥肥地嘅男士呼喝式叫我同另一組客人掃安心有禮貌啲好唔好 我係黎食野唔係黎比你呼喝好嗎價錢可以 如果想試經過可以試下 但特登去就唔值 唔食冇乜損失
聽聞未搬之前 有食客會在零晨等開門

唔係黎比你呼喝好嗎
價錢可以 如果想試經過可以試下
但特登去就唔值 唔食冇乜損失
2022-06-07 445 瀏覽
又到阿妹買好西比我嘅時候~😂😂今次買咗超出名,超多人鍾意,美味程度受到「香港沙爹牛肉麵關注組」狂推,佢就係好好運快餐店,即使曾結業再重開,人龍仍然不絕!淨沙嗲牛肉 約1磅 $50(9/10)牛肉唔會好韌,無筋夠淋,沙嗲汁非常濃郁,好香花生味, 唔會死咸死辣,調較得好好,我哋再加公仔麵再撈嚟食,非常正!😋😋👍👍👍👍地址:荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖#好好運快餐店 #沙嗲牛肉關注組 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
又到阿妹買好西比我嘅時候~😂😂

淨沙嗲牛肉 約1磅 $50(9/10)

地址:荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖

淨沙爹牛肉
外賣自取
淨沙爹牛肉
講到沙嗲牛肉麵,呢間小店絕對係全港No.1既沙嗲牛肉麵小店!相信起荔枝角搵食既街坊都一定聽過呢間開業20年既隱世小店,連沙嗲牛肉麵關注組都話必食!知道佢搬咗新地方比較隱蔽,要搵一段時間先搵到🧐今次黎試試佢先!🍜沙嗲牛肉米通套餐($48)麵餐可以簡米粉、米通、米線同意粉,今次慢妹簡左個幾特別既米通米通顧名思義就係好似通粉咁只不過係米整出黎牛肉好彈牙唔會好硬,沙嗲汁好出色好濃郁!加上有少少微辣好惹味但又唔會覺得好咸!配埋米通真係好夾,因為米通個通心完全係可以滲透到d沙嗲汁起裡面!好正!🍜沙嗲牛肉飯套餐($40)沙嗲牛肉麵就食得多,沙嗲牛肉飯真係第一次試🧐 估唔到又幾夾!怕食麵唔夠飽既朋友絕對可以試下~加埋個煎雙蛋非常絕配!另外佢地既熱奶茶個人覺得都唔錯,拍得上茶記既港式奶茶☕️❤️溫馨小提示❤️1. 趕時間最好預早少少時間去,食飯時間比較多人2. 地點比較偏僻,門口有地圖指示入口位置

🍜沙嗲牛肉米通套餐($48)
米通顧名思義就係好似通粉咁只不過係米整出黎

🍜沙嗲牛肉飯套餐($40)
怕食麵唔夠飽既朋友絕對可以試下~
加埋個煎雙蛋非常絕配!

另外佢地既熱奶茶個人覺得都唔錯,拍得上茶記既港式奶茶☕️

❤️溫馨小提示❤️
1. 趕時間最好預早少少時間去,食飯時間比較多人
2. 地點比較偏僻,門口有地圖指示入口位置
  • 沙嗲牛肉米通
2022-05-20 773 瀏覽
搵一個非凡忙時間嚟,任坐,地方非常舒適。個面底有沙嗲牛肉汁黏住,感覺每一啖都係沙嗲牛肉味,唔會有啲麵還麵牛肉還牛肉嘅感覺,無諗過連麵都黏住好多沙嗲牛肉汁,超級正。牛肉軟硬適中,牛肉汁就唔使講,冇得彈。有少少輕微辣,所以更多味覺享受。有少少洋蔥做湯底,所以個湯又有啲甜,正。竟然連個滑蛋質素都好高。本身對個奶茶冇期望,不過都唔太差。如果真係要彈嘅,就係個麵有啲鹹,但係唔係又做唔到呢個效果。奶茶茶味冇乜。不過唔可以日日食,罪咎感太強。
搵一個非凡忙時間嚟,任坐,地方非常舒適。
2022-05-20
$40 (早餐)
2022-04-13 1236 瀏覽
作為沙嗲牛肉關注組top 5,今日黎到平日下晝唔使等位,侍應又好招呼!唔係唔入去試呀嘛🥰******************************❣️沙嗲牛肉麵(太陽蛋、腸仔)原本想嗌好特別嘅米通,但上網睇米通嘅湯底有三色豆🤣所以都係嗌返公仔面!-佢係非常傳統嘅茶餐廳沙嗲牛,沙嗲汁非常濃郁,沙嗲唔會過鹹,但花生味就唔出。牛肉每塊都好出色,完全冇筋,入口少許彈牙,份量多☺️-太陽蛋都煎得好靚,蛋黃好大個,最啱就篤穿佢連埋啲麵一齊食😎-奶茶就唔係特別出色,正常發揮😜
❣️沙嗲牛肉麵(太陽蛋、腸仔)

太陽蛋都煎得好靚,蛋黃好大個,最啱就篤穿佢連埋啲麵一齊食😎
奶茶就唔係特別出色,正常發揮😜
2022-04-08 873 瀏覽
之前一麵難求的好好運,在搬到新店家後似乎全天都有足夠的沙嗲牛肉提供,所以即便中午時候才去到,也不會摸門釘。隱身在商業大廈入面的好好運,看完門口的地圖,傑琪還是再兜了一圈才找到入口。原來要從大廈進去又轉出停車場,真是有點不好找。沒有去過以前的好好運,但現在的店面大概因為新開張不久,一切還很新簇,疫情期間座位也算是闊落。他們家的沙嗲汁吃完來倒像印尼沙嗲串燒的味道,多了一股花生的香氣,而牛肉片也給的很大方,像是怎麼吃都吃不完似的。麵餅配搭是大光麵,而且也不像金鳳一樣是偏硬的質地,個人比較喜歡。雖然疫情下堂食的人不多,但外賣的人卻駱驛不絕。看來疫情過後又是一家要等好一陣子的食店吧。

2022-03-22
2022-04-08 586 瀏覽
🍴美食資訊🍴3餸面(沙嗲牛肉,煎蛋,腸仔)($37)曾經一日賣200碗,係沙嗲牛肉關注組引起一陣熱潮。我有同事為左朝聖排隊排左1個鐘🤯呢間鋪嘅沙嗲牛肉,唔洗問🤯係一定要試!沙茶醬同花生味完美比例,一啲都唔覺得好咸,牛肉嫩滑唔老又唔會太鬆👍根本係連我呢啲唔係食開沙嗲牛面嘅人都覺得好好食👍👍👍👍牛油多士(跟餐+$8)份量好多!居然唔係得半塊多士,而係兩塊完整嘅夾埋一齊比你!🤯雖然味道唔係話好特別,但係餐廳居然可以毫不吝嗇,值得一讚👍熱朱古力(跟餐)正常味道,好飲😛————————————————————👑評分味道:4/5環境:3/5價錢:4/5份量:4/5服務:3/5會否推薦?會!!!我未食過舊鋪,但而加鋪面睇落好舒服,乾淨,啲位又唔迫。店員都叫有禮貌,唔會似平時茶記個啲咁粗聲粗氣。今次嚟到主要係試佢個沙嗲牛,其他嘢食我冇試,亦唔見其他枱嘅食客有試😹所以唔知味道點,但相信佢淨係賣沙嗲牛,都應該做得到🤯👍呢個價錢,食到咁多嘢仲要高質,真係冇得輸👍————————————————————
🍴美食資訊🍴
3餸面(沙嗲牛肉,煎蛋,腸仔)($37)

牛油多士(跟餐+$8)

熱朱古力(跟餐)
正常味道,好飲😛
————————————————————
👑評分
味道:4/5
環境:3/5
價錢:4/5
份量:4/5
服務:3/5
會否推薦?會!!!

————————————————————
2022-04-05 572 瀏覽
而家好好運已經轉咗新舖位 而我係喺舊舖位最後嗰幾日去食嘅 由於個個都想喺最後幾日一試大名鼎鼎沙牛麵當日痴線地朝早6:00去到 排隊等到9:00都未有得堂食 唯有外賣拎走🥲🤣🍜🍳🥩沙嗲牛肉煎蛋紅腸麵$39牛肉好足料 而且醃得好入味 牛肉軟腍無筋太陽蛋煎到燶邊有誠意另外神奇地 就算我拎外賣 面底都係彈牙嘅紅腸就係正常味道 不過佢切得幾厚身沙嗲醬超級濃郁 但又唔會過咸非常輕微嘅辣我覺得比起一般茶餐廳出色好多係一碗有誠意嘅沙嗲牛肉麵只不過排咗幾個鐘頭隊就會扣咗少少分聽聞而家轉左新鋪就唔使排隊🥹會推薦比附近返工嘅朋友/ 沙牛fans🤣好好運快餐店📍 荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖💰人均$50❎加一
而家好好運已經轉咗新舖位 而我係喺舊舖位最後嗰幾日去食嘅

好好運快餐店
📍 荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖
💰人均$50
❎加一

召喚沙嗲牛肉愛好者來吧🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️我都真係算沙嗲牛肉迷,每次去茶記食早餐都必點~而呢間亦係香港沙嗲牛肉麵關注組強烈推介既,唔講唔知佢勁到仲有埋自己既「好好運快餐店關注組」添啊,果然係名不虛傳😊-🎈沙嗲牛肉麵配餐肉煎蛋 $50超濃郁既沙嗲牛肉😚不過真心偏重口味少少😂😂牛肉份量好多因為成日食出面個啲都會覺得食幾舊就冇哂啲牛肉咁,但呢度既牛肉一啲都唔吝嗇食極都仲有呢😆仲要配埋頂好大光麵,係超經典既味道啊!!-疫情下店舖仲新推出左淨沙嗲牛肉外賣裝,每碗$50 (約重一磅)~之前預訂左兩碗順便今日堂食可以拎埋😎係屋企自己整有樣正既就係隨時有得食之外仲可以落幾多牛肉都得😋-🔸好好運快餐店📍荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖
🎈沙嗲牛肉麵配餐肉煎蛋 $50
🔸好好運快餐店
📍荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖
2022-02-26
  • 沙嗲牛肉麵
沙嗲牛肉麵係唔少香港人嘅茶記摯愛,早餐也好常餐也罷,同豆腐火腩飯一樣,粗枝大葉得黎又有啲講究,茶記嘅浪漫唔多唔少都有啲異曲同工之妙。office樓下有間唔起眼嘅茶餐廳,同事講起先知原來呢度食沙牛麵好出名。老實說,我唔係沙牛狂熱愛好者,皆因食過太多鹹到痴線嘅沙嗲牛,早已對呢種重口味失去期望。不過總難免有羊群心態,個個話好食,咁不妨比多次機會佢。好好運嘅沙嗲牛,確實唔係得個死鹹,有輕輕嘅花生醬香氣,的確要比一般嘅茶餐廳優勝。太陽蛋半生熟對於我嚟講啱啱好,篤開蛋黃沾住麵嚟食係指定步驟。麵底嚟講,軟硬度亦都係恰到好處,唔好太硬,唔會太腍。睇嚟廚師對火候嘅掌握已經去到一定爐火純青嘅地步。無意中聽到,原來好好運係用日本蛋,雖然較普通街市嘅雞蛋細隻,但更容易控制熟度同更有蛋香。果然魔鬼在細節。即使於我呢個非沙牛愛好者嚟講,亦曾回頭再試。如果你係沙牛fans,咁更加唔應該錯過。

上星期五預訂咗沙嗲牛肉,今日特登去取而順便即場試食一碗網紅的沙嗲牛肉麵,牛肉非常淋 (不是霉果種淋)、而且汁也有淡淡的沙茶醬味、而花生醬味就唔係好食得出😅 我本來也擔心會比較喊,但係又唔係喎,麵質也非常彈牙, 果然係名不虛傳👍🏼 我原本只訂左2碗淨沙嗲牛肉,但當我試食咗一啖之後就馬上問收銀枱的靚女可否再加2碗淨沙嗲牛肉外賣,好彩可以。因為據我所知呢間店的沙嗲牛肉全都是要預訂,除非即日有多取可以 walk in 買到😅另外,我的三妹勁喜歡食豬扒,這間店的豬扒也相當出名,所以我也買咗4塊豬扒,每塊豬扒都非常大塊,性價比非常高👍🏼估唔到短短半小時就用咗幾佰個大洋😂#名不虛傳
估唔到短短半小時就用咗幾佰個大洋😂
#名不虛傳
2022-03-21
下午茶
  • 沙嗲牛肉麵
被譽為全港最好食沙爹牛,真係要試下係咪咁正,轉左大舖多好多位,地方企理整潔,而家周末午餐都唔使點排隊了。沙爹牛麵餐 $50以茶餐廳來說價錢略貴,但配兩餸同包飲品。唔知係咪期望過高,食落又冇啲人吹捧咁好食。沙爹汁未有想像中般濃,沙茶味偏重帶丁點甜味(?),花生味好似唔係咁突出。個人喜歡較濃花生味的沙爹醬,不過依然不失為好食的沙爹牛,餸麵點都無得輸。牛肉大大嚿好嫩滑,份量好多,不過都有少少筋。公仔麵用上大光麵真係幾好食,口感彈牙唔會過腍。太陽蛋有脆邊正,紅腸超厚切有煎香。最近佢地仲推出外賣一磅裝淨沙爹牛$50,好多人預訂,一場嚟到都即場買咗一盒返去整下沙爹牛菜式🤪。

沙爹牛麵餐 $50

2022-02-26
2022-03-03 410 瀏覽
好好運快餐店荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖香港地道茶記美食,一定有沙嗲牛肉麵!而好好運既沙嗲牛肉麵係香港top 5之一,之前hit到要排長龍,依家疫情,佢d沙嗲牛肉做外賣,做到要早一個星期訂😂沙嗲牛肉麵⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🇭🇰$50份量充足,d牛肉好嫩,係有揀過既,個沙嗲好香濃,撈麵食一流,如果佢多d花生香就再正d,佢個沙嗲香同甜味平衡得好好,不愧係top 5,個人覺得佢好食過紅葉,金鳳,至於陳通記,我就覺得佢既沙嗲同平常茶記唔同,我就唔會比較佢2間,總之兩間我都食🤤我係會黎encore 的,等我,好好運下一站應該要去試下元朗永順🤤
好好運快餐店
荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖

香港地道茶記美食,一定有沙嗲牛肉麵!

沙嗲牛肉麵⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🇭🇰$50

我係會黎encore 的,等我,好好運

下一站應該要去試下元朗永順🤤

2022-02-11 1067 瀏覽
搬咗新鋪之後心心念念咗好耐終於嚟食!舊鋪食過一次覺得係驚為天人嘅不過同時都排隊排得好痛苦😂依加新鋪唔洗等好開心👏🏻-🍜沙嗲牛肉麵 $50牛肉好足料,感覺有其他茶餐廳差唔多兩倍份量,肉質算幾淋又唔會無曬口感,唔太多筋唔會韌。最重要係沙嗲醬真係非常香濃,不過其實咁濃味都偏咸左少少😂見有啲人食走湯嘅撈麵版本真係有啲擔心食完要洗腎😂公仔麵上枱第一啖明顯淥得唔夠耐硬左少少,之後浸住食左陣就變番岩岩好。唔知係佢原本想大家食到一半啲麵都唔會淋曬先一開波就唔淥咁耐,定真係純粹太快撈起左🤨-總結:非沙牛麵死忠覺得的確係我食過最好食嘅沙牛麵,但係要我再排咁耐就未必,搬左新鋪自己預下時間唔洗排隊肯定有得encore😋
🍜沙嗲牛肉麵 $50

沙嗲牛肉麵