2009-06-14 42 瀏覽
去呢間野係因為上網見到openrice都係好評所以就諗住試下啦去到果陣..好似未開鋪咁無人係度..好想即刻走-__-最後坐低左..book左間大房同租左副麻雀一坐低就即刻幫我地開爐,即刻開始燒唔知點解佢仲送左多打汽水比我地: )到夜晚果陣環境舒服好多.有電視睇,間房個冷氣仲要好凍@@我地係咁食芝士腸同芝士丸..good!但之後佢話無得攞已經比我地食哂=___=仲有1隻骨係好好食架..不過唔知咩名仲要講既就係個toilet好乾淨唔臭..呢個先係重點!計埋book房同麻雀,每個人65蚊左右 (學生有9折)好抵食! 1人包1罐汽水同1支水 ,就算假日都係貴10蚊有機會一定會再去
去呢間野係因為上網見到openrice都係好評
所以就諗住試下啦
去到果陣..好似未開鋪咁無人係度..好想即刻走-__-
最後坐低左..book左間大房同租左副麻雀
一坐低就即刻幫我地開爐,即刻開始燒
唔知點解佢仲送左多打汽水比我地: )
到夜晚果陣環境舒服好多.有電視睇,間房個冷氣仲要好凍@@
我地係咁食芝士腸同芝士丸..good!
但之後佢話無得攞已經比我地食哂=___=
仲有1隻骨係好好食架..不過唔知咩名

仲要講既就係個toilet好乾淨唔臭..呢個先係重點!
計埋book房同麻雀,每個人65蚊左右 (學生有9折)
好抵食! 1人包1罐汽水同1支水 ,就算假日都係貴10蚊
有機會一定會再去
2009-06-10
2009-05-29 34 瀏覽
約了一班朋友到好之味燒烤樂園..之前都唔知有呢個BBQ場因為有朋友係入面做..所以就帶左我地去啦..我地5點幾去到 地方好大...但一個人都冇可能時間尚早吧..個老闆叫左我地入去座低先..環境幾好好..我好鐘意座果張鄧..搖下搖下..我覺得設施幾齊全..個老闆好Nice..同我地傾計..而且衣著都幾潮...果到有好多蚊咬...仲有得點蚊香..入夜時候開始燒啦..好熱....美中不足既就係冇風扇至於食物方面真係要讚下d野食幾好味..而且仲有我最鐘意食既芝士丸服務好好..我地想搬一搬個爐都有人幫我地..走既時候..每人$65..因為個個老闆知道我地識佢既員工..比左9折我地=v=呢個BBQ場真係值得再去
約了一班朋友到好之味燒烤樂園..之前都唔知有呢個BBQ場
因為有朋友係入面做..所以就帶左我地去啦..我地5點幾去到
地方好大...但一個人都冇

可能時間尚早吧..個老闆叫左我地入去座低先..
個老闆好Nice..同我地傾計..而且衣著都幾潮...
果到有好多蚊咬...仲有得點蚊香..
入夜時候開始燒啦..好熱....美中不足既就係冇風扇

至於食物方面真係要讚下
d野食幾好味..而且仲有我最鐘意食既芝士丸

服務好好..我地想搬一搬個爐都有人幫我地..
呢個BBQ場真係值得再去
2009-05-21
2009-05-25 26 瀏覽
話說星期六 同成班friend去燒野食不過見落大雨 本身都想唔去 不過約左朋友冇辦法啦!!我地都以為落大雨 燒烤場唔會開但係去到先知 原來仲有好多地方有蓋擋雨而且果度仲有電視睇tim仲記得果次係西鐵站果間燒野食 連電視都冇... Orz開間細房都要150蚊...呢度竟然50蚊就可以用到一日食物方面呢 味道就真係幾有水準!!醃得夠晒入味 又唔會話太鹹不可不提既係叉燒粒 燒完脆卜卜仲好香口 食過返尋味另外有一樣野真係好出奇意料 估唔到燒烤場都有桌球同乒乓球玩不過聽果度d員工講 好似仲有個彈彈床比小朋友玩 不過去到就見唔到 可能落雨關係下次生日一定叫多d friend一齊去果度燒野食
話說星期六 同成班friend去燒野食
不過見落大雨 本身都想唔去 不過約左朋友冇辦法啦!!

我地都以為落大雨 燒烤場唔會開
但係去到先知 原來仲有好多地方有蓋擋雨

而且果度仲有電視睇tim
仲記得果次係西鐵站果間燒野食 連電視都冇... Orz
開間細房都要150蚊...呢度竟然50蚊就可以用到一日

食物方面呢 味道就真係幾有水準!!
醃得夠晒入味 又唔會話太鹹
不可不提既係叉燒粒 燒完脆卜卜仲好香口 食過返尋味

另外有一樣野真係好出奇意料 估唔到燒烤場都有桌球同乒乓球玩

下次生日一定叫多d friend一齊去果度燒野食
2009-05-23
$75 (其他)
2009-02-16 19 瀏覽
情人節當天, 我們兩公婆原本想入屯門BBQ, 但打電話話無兩位BOOK. 在雜誌看見此BBQ場有賣廣告,星期一至四 大人$ 65 ,星期五六日 大人$75 ,並註明情人節入場無另外收費兼有一支金莎玫瑰送給女仕, 十分有心思,故去撐場.一去到環境十分大, 地方很企理乾淨, 服務員有禮又招呼週到. 很快地便帶我們去到燒烤爐,每爐有一張長檯提供,又可以望到電視. 職員有效率地立即開爐, 並將燒烤物品放在專屬我們的長檯上. 物品有兩支水,一卷廁紙, 6隻膠手套, 一支唧唧蜜糖(不是用掃塗的),腸叉,膠碗及兩包炭. 此時另一態度友善女職員立即奉上兩張飲品券可以換領罐裝飲品及兩張5元COUPON可留待下次用. 十分著數.好啦! 輪到講食物啦! 去到食物的COUNTER, 職員十分熱情招呼, 我們要了腸仔,燒賣,牛丸,墨丸,魚旦,尤魚,貢丸,芝士腸,雞中翼,豬扒,牛扒,叉燒粒,雞腎,金沙骨,粟米,雜菜包,面包(連蒜蓉牛油)等等等等 全部都任攞. 其實仲有好多好多款O野食, 但我們兩公婆實在試唔晒,唯有下次再試!此處食物的味道及水準比起其它BBQ場更好,更惹味, 值得推介是叉燒粒,雞腎, 貢丸
此處食物的味道及水準比起其它BBQ場更好,更惹味, 值得推介是叉燒粒,雞腎, 貢丸,燒賣, 雞翼.
燒到約9時, 他們還提供糖水: 紅荳沙 (不知是否情人節關係送的)
這裡還有兒童游樂場, 扭旦機等, 我老公用了22元 拑了一隻公仔回來俾我添!
總括來講, 有得食,有得玩,有花收,有禮物收. 只是$75,令我渡過一個難忘愉快的情人節~!!
下次再BBQ 一定揀這裡.

$75 (其他)
(非會員)
星期六,下午,我們去元朗馬田村新開的"好之味"這裡是新開的, 地方乾淨, 又有大電視,場內還有獨立貴賓房,可讓我們把衫及手袋放進去,那就不怕被油煙弄污, 更有個很舒服的梳化讓我們休息一下!我們一去到, 那裡的服務員,非常熱情, 滿面笑容, 立即幫我們起爐及給我們每人1支水。大家都非常肚餓, 因早上都沒食早餐 , 我們立即就去服務檯取食物, 那裡你食物, 都很好沒有雪味。我們首先取了墨魚丸,腸仔, 燒賣, 然後再煨蕃薯及栗米(牛油有蒜蓉及沒蒜蓉2種,還是獨立用盒裝好, 不怕不衛生), 那裡還有雞扒, 雞翼, 黑椒/沒黑淑的牛扒及豬扒, 火腿丸, 貢丸, 獅子狗,麵包等等……全部都不用另收費用的特別推介大家要試的是貢丸,燒賣,蕃薯, 還有义燒粒及义燒骨, 各位一定要試, 各位一定會不斷不斷地re-order.那天我們一邊燒烤, 一邊打麻雀, 還有聖誕歌聽, 非常有氣氛, 又食又玩非常開心。 我的姨甥仔跟狗仔也非常開心, 地方大可讓他及牠走來走去來玩, 再加上有個很大個的吹氣城堡(彈床), 給他彈來彈去, 彈足一天(因是免費的)。我老公就帶埋搖控車來玩, 因他在家附近沒足夠地方玩, 這裡就最
星期六,下午,我們去元朗馬田村新開的"好之味"

我老公就帶埋搖控車來玩, 因他在家附近沒足夠地方玩, 這裡就最合他了,

最重要是這裡可免費迫車, 帶小朋友及老人家來就容易得多了
這裡不用你就我,我就你,一家大細都可開開心心地玩, 有得食, 有得玩,平平地可消磨一日, 實在是好去處。
$65 (其他)
  • 貢丸
  • 燒賣
  • 蕃薯
  • 义燒粒
  • 义燒骨
2008-12-29 8 瀏覽
剛剛個星期日, 同d屋企人去左好之味燒野食, 老實講, 元朗都唔小燒烤場, 不過我屋企人講新開, 我地一行13人(有大有細)去試下law. 一入門口d人已經好friendly, 幫我地開爐, d食物又係佢地自己整, 真係幾好味, 起碼冇咩雪味.....佢地有個兒童天地...wakakakakkaaaa, d小朋友玩得勁開心, 大人又可以睇波, 打牌. 重點係d toilet 乾乾淨淨.......一家大細去真係arm去!!!