2004-09-09 45 瀏覽
I tried their "Marble cheesecake" and "New York Cheesecake" several times. Both of them are tasty and rich of cheese. Also, the price is cheap (only $8 per slice).
2004-05-09 75 瀏覽
日期:2004.04.30購買時間:17:50食品:週五下班後,為了鎬賞自己,跑去買廉價芝士餅作晚餐,一口氣買了五件。藍苺芝士餅(@$8):頂部的藍苺醬,少得可憐!餅身方面,忌廉味蓋過了芝士味!我只吃了一口便覺得難以下嚥,似乎唔多掂!意大利芝士餅(@$8):絕對係我杯茶!因為餅餡裡,有較多泡過咖啡液的手指餅,相對地芝士餡較少,這可是有別於一般Tiramisu 哩!未必人人接受到!德國核桃芝士餅(@$8):核桃棵粒配上忌廉芝士,一硬一軟,好有趣。另外,芝士鬆軟濃郁香滑。美式芝士餅/ 雲石芝士餅(各@$10):芝士香濃,口感扎實,,交足貨!<br />評語:以廉價芝士餅而言,算係咁啦,算叫做交足貨!對於藍苺芝士餅的芝士餡,真的有點驚訝,何以師傅會把Cream 跟Cream Cheese 的比例溝成咁,是因為「將貨就價」?!還是「偶有失手」?但,我相信我會再頭買此其他芝士餅!
日期:2004.04.30
購買時間:17:50
2004-05-09 43 瀏覽
日期:2004.05.05購買時間:13:50食品:士多啤梨蛋糕卷(@$6):清蛋糕部份作得扎實企理,好多士多啤梨奶油,好香好滑,怕肥者勿試。價廉物美!黑芝麻蛋糕切片(@$3):好香黑芝麻味,算足料,價廉物美,食得過!香芋蛋糕切片(@$3):毫無香芋味,只是一片紫色的蛋糕切片而已!大可以忘記此產品。
日期:2004.05.05
購買時間:13:50
(非會員)
日期:2004.04.29購買時間:13:20食品:蕃茄雞肉三文治(@$10,連「維他」飲品一盒)- 餡料有雞胸肉(直接從雞胸拆出來的!)、蕃茄、生菜。健康的午餐。因為沒有牛油和美乃滋,有點鬆散。若用麥包就更好!價廉物美。花生包(@$5)- 花生夥粒超多,好足料!麵包部份軟得來又好扎實,口感相當討好!好味!評語:價格相宜,質素不俗,有得做!
日期:2004.04.29
購買時間:13:20
食品:
評語:價格相宜,質素不俗,有得做!
2004-04-05 39 瀏覽
睇完大家既食評,好想試下。3月27日同朋友買左marble cheesecake, new york cheesecake同唔知咩芝士合桃蛋糕share黎食。芝士合桃蛋糕普通啦,但marble cheesecake同new york cheesecake就幾好味,好濃既芝士味,又夠質感,我同朋友都好鐘意,$8一有咁大件係幾抵食,但其實除左面頭0個層,我同朋友都覺得兩件cake係一樣味囉。
2004-02-17 40 瀏覽
今日在溜冰場食完飯,順手亦介紹了同事來這裡。當大家在手忙腳亂的在選cake時,我亦買了幾件其他的選擇:牛油蛋糕:3蚊一件好抵食,牛油味重,但偏濕左D。蛋撻:好似又係3蚊,酥皮唔錯,但蛋就不夠滑,亦係實左少少。香腸卷:屬迷你size,5蚊2件,呢個就唔錯,加上剛出爐加了不少分,如果唔係食飽了﹝當然亦要留力吃cake﹞,分分鍾食佢五、六件都得。
牛油蛋糕:3蚊一件好抵食,牛油味重,但偏濕左D。
蛋撻:好似又係3蚊,酥皮唔錯,但蛋就不夠滑,亦係實左少少。
2004-02-17 122 瀏覽
多得幾位食家推介;雖然小妹成日都經過呢度,但從來冇諗過會嚮度買芝士蛋糕食。今日路過,買o左件孖寶芝士蛋糕(即marble cheesecake,不過唔知點解呢度會譯成double cheese slice),$8一小件,好rich,芝士味道都幾香濃,以呢個價錢o黎講真係好抵食!遲D再o黎encore,試多幾隻味先;反正$8一小件,計proportion都平過Teresa Festival好多。
2004-02-10 41 瀏覽
平時行太古城都唔會行到落呢度,但見其他食家品評得幾好,專誠來試試。見有班師傅在舖後整緊麵包及蛋糕,即製即賣水準差不到那裡,起碼比一眾大路餅店如美心、聖安娜等好。<br />買了New York芝士餅、孖寶芝士餅、合桃提子餅、牛油花生醬蛋糕同士多啤梨卷。雖然件頭唔算大,但價錢卻相當便宜,芝士餅類一律8蚊,其他蛋糕更只係6蚊,明顯走街坊路線。<br />芝士餅有好濃郁芝士味,雖然芝士不算幼滑,但結合價錢是很抵食,值得推荐。孖寶芝士餅的英文是Double Cheese,其實應該係Marble Cheese,味道都唔錯,但個人計較喜歡硬橋硬馬的New York芝士餅;合桃提子餅幾大舊,有粒粒提子都唔錯;牛油花生醬蛋糕就比較平平無奇。<br />買左十件都只係68蚊,好抵買!第時行開都會再買。
買左十件都只係68蚊,好抵買!第時行開都會再買。
2004-02-08 39 瀏覽
佢個cheese cake 真係好平,仲要好有cheese 味,有次同朋友去翡翠食dinner,見仲有排等..我個friend就話不如食件cake先..話好平,又好食,真係無介紹錯!!
2004-02-07 42 瀏覽
cheesecake我就無食過啦, 不過就食過佢個芝麻chiffon同埋bread & butter pudding.味道係幾好o既!especially 以佢個價錢黎講!
味道係幾好o既!especially 以佢個價錢黎講!
2004-02-07 44 瀏覽
成日聽見同事讚哩度o的cheese cake好味道,晨早麵包亦「不容有失」...早幾日終於有機會試喇,size雖然細細件,但「芝士餡」絕無欺場,濃芝士味,結結實實...價錢只係六蚊雞,抵食呀!!(講真,若係什麼cafe食哩個size cheese cake,起碼都要十幾蚊啦?!)至愛推介:(看圖)右下方o既new york cheese。marble cheese同blueberry都好正!一啖一口芝士,真係好有滿足感!(最好係唔太甜嘛!)鍾意食甜同淡芝士味o既您就唔o岩喇!以我個人口味,我就好鍾意。住太古城咪好咯,食完小籠包可以食番件甜品。
住太古城咪好咯,食完小籠包可以食番件甜品