2020-11-16 76 瀏覽
麻辣雲吞雞肉小鍋米線湯底係幾香,配料好足,建議如果唔係好食得辣的, 簡小小辣就夠,雲吞不錯,皮厚薄適中,係豬肉餡料,雞肉不過不失,米線質感彈牙!胡椒豬肚湯底米線係最出色,湯底胡椒味唔算好濃,所以唔會十分之辣,湯底清清地幾好味,韭菜餃有保持應有水準,餸方面夠多,下次都會再叫依個湯底,一句講晒,性價比高!麻辣溏心皮蛋麻辣中帶有D甜味,個皮蛋好似水晶狀,辣度適中,都好岩唔太食得辣的朋友們,全部食哂,十分推介!

2020-11-15 81 瀏覽
係旺角趕住睇戲前有點肚餓,但又唔想食來食去果d 連鎖店,朋友就話不如係砵蘭街一路行一路睇下有咩食啦,比我發現原來呢到開左間米線掂我未食過,愛米線的我緊係唔放過啦!即入去食返碗。店舖簡潔光猛,我地兩人叫左(天星過橋米線大大碗)材料都幾多有韮菜,腐皮,豆卜,牛肉,雞肉,肥牛,牛丸,貢丸,墨丸,芽菜,酸菜配番茄湯底, 番茄湯好濃郁每條米線都好吸汁,甜甜酸酸好開胃。我地仲叫左蒜泥白肉,呢到幾特別佢會地會卷住內裡包小小青瓜絲,一咬濃濃的蒜泥口感豐富又帶點青瓜的青新。小食 : 叫左 炸雞脾和炸雞翼椒鹽味, 即炸出來超香超吸引, 一口肉汁流出, 椒鹽味好惹味, 雞脾啖啖肉,友人最愛。食咁多重口味食物,緊係要叫返碟菜來平衡返,蠔油唐生菜就最爽了。睇戲前兩人食飽飽感覺好滿足,下次可以再去試下麻辣味的米線先。

2020-11-15 68 瀏覽
難得週末,同男朋友黎旺角行街,附近好多嘢食,睇啱左呢間米線專門店,價錢唔貴,又啱我倆口味,一於入去試下。😋天星過橋大大碗+麻辣湯底+小辣 $58 一碗集齊芽菜、韭菜、腐皮、牛肉、雞肉、肥牛、牛丸、貢丸、墨丸,超級豐盛!!真心一碗滿足所有。不過溫馨提示,小辣比較辣,唔食得辣既建議點BB辣😂蟲草花雞湯米線 $55今日不太想食辣,見到呢個蟲草花米線就啱晒!湯底係真材實料用雞肉熬製而成的高湯,淨係飲湯已經好好飲,雞肉鮮嫩,索晒d湯汁,夠入味。而且非常大碗,唔使另外加餸都夠食😋👍椒鹽炸雞翼5隻 $32譚仔土匪食得多,見到椒鹽雞翼點左份。每隻雞翼都好大隻、外皮炸得好脆、內裡都好入味。真心、十分、非常推薦!!總結:小店開在旺區但價錢卻唔貴,味道唔錯夠足料又大碗。個人覺得好抵食!天星雲南米線 (旺角)旺角砵蘭街136號地舖

天星過橋大大碗+麻辣湯底+小辣 $58

蟲草花雞湯米線 $55

椒鹽炸雞翼5隻 $32

天星雲南米線 (旺角)
旺角砵蘭街136號地舖
2020-11-15
2020-11-15 75 瀏覽
突然好想食米線呀,行過旺角發現新開左開米線店,裝修好新淨又企理呀😛嗌左兩碗天星過橋米線大大碗,一碗湯底揀左胡椒豬肚湯底😋岩哂秋冬季節潤一潤呀🤩另一碗叩左蕃茄湯底,夠開胃😛😛材料十足😬芽菜、韭菜、腐皮、豆卜、牛肉、雞肉、酸菜、肥牛、牛丸、貢丸、墨魚丸😋再另外加左韮菜餃🥳芽菜、韭菜、腐皮、豆卜吸收哂胡椒豬肚湯底既精華,滋味呀😗 牛肉同雞肉煮到岩岩好,唔會鞋口😛 韮菜餃有驚喜呀,原來係自家包架,隻隻都好飽滿😋嗌左碟蒜泥白肉,清爽不膩口,微微辣味,好香濃😘加上惹味既香蒜,配米線🍜一流。

2020-11-15
午餐