2021-07-10
呢間係巷仔既米線舖 門口睇落平平無奇 但食物有驚喜見到門口呢個二人餐咁豐富抵食 我地二話不說就行左入去一入去 雖然舖頭細細 但老闆同d員工都好好招呼 介紹我地食呢個新推出既二人餐138蚊包兩個兩送米線 冷盤小食同炸物 炸物可以加錢升級做鴨血 而且包埋野飲 真係非常超值兩個人分別叫左竹笙雞肉米線同雲吞炸醬米線兩碗米線非常足料 多到個碗都就黎裝唔落 而且仲有大量既芫荽同芽菜 鍾意芫荽既朋友真係不能錯過 湯底飲落濃厚而且香辣 米線軟糯 同湯底一齊擺入口非常好味 小食方面 我地叫左蒜泥白肉同加錢轉麻辣鴨血蒜泥白肉每一片都包住青瓜絲 配上辣汁同蒜泥 食落口蒜香味十足 青瓜絲配豬腩肉呢個組合 放入口亦唔會覺得膩鴨血方面 一碗鴨血竟然有8-10舊 湯底係鴨血獨有既湯底 而唔係米線既湯 飲落又係另一番風味 而除左鴨血之外 碗內仲有大量小雲耳 金菇同芽菜 就好似一次享受曬4個小食一樣食熱湯米線又點少得一杯冰凍凍既飲品 而呢度既凍飲係唔洗加錢 大家可以唔洗就住就住兩個人食呢個二人餐 絕對係夠曬飽啊 埋單都係148蚊 實在係性價比之最
見到門口呢個二人餐咁豐富抵食 我地二話不說就行左入去
兩個人分別叫左竹笙雞肉米線同雲吞炸醬米線