2005-05-12 27 瀏覽
男友帶我到這間所謂的高檔日本料理吃晚飯,一入到裡面最特別的地方係極多日本人。但老實講以它的價錢,我又唔覺得這裡的日本料理特別好味。如果刺身,我覺得灣仔間「原味」比它更新鮮和更好味。壽司和刺身也很一般,我覺得和加太賀的差不多。但價錢卻是double 有多。兩個人四樣食物都要五佰多完呢!

壽司刺身也很一般,我覺得和加太賀的差不多。但價錢卻是double 有多。

兩個人四樣食物都要五佰多完呢!
(非會員)
見呢間嘢 格局同價錢,理應唔好食都唔會點難食,但真係一試難忘!食物無樣掂,煎、炒、炸都唔得,而刺身更不堪,又腥又臭,真係連貓都唔食!環境同服務差我算,但食物不能入口唔駛錢兼倒貼畀我都唔再去!
環境同服務差我算,但食物不能入口
唔駛錢兼倒貼畀我都唔再去!
2004-12-18 7 瀏覽
店內大部份都是日本人,吸二手煙是無可避免.魚生壽司十分新鮮,燒物及炸物亦十分有水準, 值得一試.
2004-08-18 11 瀏覽
本來抱住一個好想食日本菜的心情食飯,去到左又見到好多日本人食野,心想一定係好好食,其中我叫左一個雜錦刺身,係完全唔得,唔好味,又唔凍,好似唔係好新鮮咁,仲要係$300嫁,真係好唔抵食~~~而其他食物都係一般如果大家下次去的話千祈唔好食刺身!
如果大家下次去的話千祈唔好食刺身!
2004-08-17 9 瀏覽
我係平日黎食晚餐, 唔係好多人, 但係大部份都係日本人, 食物款色唔係太多, 都唔係好多野係有興趣, 魚生一般, 得TURO係OK, D侍應介紹既野都無黎特別, 食完之後得個漏字, 唔係好飽, 或者可能果度係正宗日本口味啦, 所以唔係好岩香港人D口味, 所以我覺得麻麻地, 高級日本野價錢但係D野食麻麻, 所以有D唔抵食, 亦都因為唔係好好食, 所以食完都唔會再去食.
2004-05-01 19 瀏覽
魚生新鮮,唔錯!牛肉鍋、雞鍋等都ok啦。D飯幾特別,有唔同味道。感覺上係比較正宗嘅日本菜,見咁多日本人就知啦!
2004-02-23 22 瀏覽
上星期六Lunch去食, 叫o左個燒牛肉餐($9X)同鰻魚飯餐~ 食物ok, 但服務差d~ 個個黑口黑面, 擺餐具係"掉"落o黎o既, 上錯o野食, 我話如果未煮就轉Sukiyaki, 未講完就走o左去, 驚死你轉食物~ 不知所謂~ 咁o既service, 食物幾好都無用, 唔會再去~
2003-05-16 9 瀏覽
曾幾何時呢度係小妹專程o黎食魚生o既地方;至愛toro,壽司都要$6x 一件,雖然係好新鮮o既Otoro,但實在好貴~~~為免破產,依家都係少食、少食。<br />呢度D 魚生幾新鮮,要食正宗日本料理可以考慮下,所以週不時都好多日本仔幫襯。唔想咁貴食魚生,可以試下呢度D 熱食,都有set 可以叫,大約百零蚊度;以前覺得佢D 炸o野唔錯,但自從去過Tonkitchi 之後,已經冇o黎食過炸o野lur~~~
2002-09-16 8 瀏覽
If you like authentic japanese food, or something out of the ordinary, this is absolutely the place to be. Go on Sunday night, they have a lot of specials there. The only place I can think of that has better food then this, is Japan. <br>Warning: not suitable for people who like 'HK-Japanese food', for example: flower roll, salmon roll, california rolls... cause they wont have it!
2002-06-01 21 瀏覽
我係依間餐廳食完,d感覺好怪,如果你未試過有咁多日本仔同你一齊食飯O既話,你可以去試下,不過你要係吸煙人士你先至好去呀!因為入面會煙霧彌漫好難頂O架!果d日本仔都唔係食野O架,佢地煙不離手O架!