2025-05-11
阿仔前幾日通知我,雞鍋舊址(葵芳匯)開左間大西洋海鮮火鍋,有活海鮮放題今日下午3點滿懷期望同阿女去試佢最貴的$298包海鮮及所有食物飲品放題(除榴槤+椰皇需要+$30外)入座前已先望了幾眼有那些海鮮及肉類,當時只有羊肉及豬腩肉,職員話有2款牛肉(會意是餐牌所講嘅牛板鍵及吊龍)正在切片當中,等陣會拎出嚟,於是覺得可以一試坐低選好湯底後去撈海鮮,海鮮雖然放魚缸內,但不是生猛,蟹size細又不太有反應了,鮑魚亦不會動,蝦亦只有部分會跳,沙白?就唔知生還是死先回座處理海鮮,幾款海鮮味道都跟鮮字不能搭上,點或不點醬油都食唔到期望嘅鮮甜味算吧!出去拎點肉試試吧,依然只有羊及肥豬腩肉,問剛才話切緊那位男職員,佢居然同我講今日冇哂吊龍!嚇!我坐低之前你明明話切緊,依家又話冇,吊龍最貴你唔提供,擺明呃人?!我話你冇咁就免收$30俾我哋飲椰皇及食榴槤,佢話唔得,我話你俾少樣食物就得?之後佢話要問老闆,其間我等佢回覆,之後有人拎左碟牛肉放去我枱,問我一碟夠未,我話2個人起碼2碟啦,之後先再切多碟俾我,不過佢冇講過嗰碟係乜!之後有多一枱客入座,佢先生想飲啤酒,但雪櫃冇,就問老闆,又答未有酒牌(但餐牌係包嘅)即
之後有多一枱客入座,佢先生想飲啤酒,但雪櫃冇,就問老闆,又答未有酒牌(但餐牌係包嘅)即係又冇,我話咁你應該客人入座前就講清楚你冇乜,客人唔介意入座係冇問題,但入座後依樣又冇嗰樣又無就呃人,你冇吊龍又唔出聲,佢先話頭先切左俾我哋啦,即係要靠惡先會俾,完全冇寫明話吊龍要落order先有,個職員又同我講冇,即係又呃左啲見乜食乜,唔會特別問你要嘅客人
最火就係頭先話問老細嗰位男職員,一路冇交帶冇吊龍点補償,我再追問佢,佢先話頭先老闆放低嗰啲就係吊龍,同時間收走我枱上骨桶時,話 我哋啲肉都冇食過要罸$,佢地有規則不過未印到出來🙄
我發火話你哋啲沙白唔識開口,牛板鍵全部係筋,又切錯纹,跟本咬唔開,你食物質素差,仲想要罸$?佢先收声!
最後我問埋係唔係有甜品?(其實唔見有,亦明知都係冇)老闆娘又答雪糕機明天先翻,即係又冇,走嘅時候,明明見部雪糕機放喺歺廳門口😤
唉!不知所謂,雖然你新張期內8折,但乜都冇得食,食物質素仲要咁差,想有回頭客都難