2023-05-23 223 瀏覽
最近入左迪迪聽走走。。個個都話要試下入而個ᗩᖴTEᖇᑎOOᑎ TEᗩ。。今次同朋友加個小朋友。。咁就可以去試下喇。。重要我平日去嘅。。好開心唔洗排隊✌🏼佢主要係呢期好ᕼIT嘅ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ做主題。。粉紅色加埋ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ所以係好多小朋友想食😏講真樂園野就唔可以講到好好好好食。。但未至於好錯。。我就覺得都可以架。。價錢入我去玩就預左畀架啦。。係咪都要食。。所以就唔好諗幾錢嘅問題。。去玩緊係要開心啦。。我就食得開心嘅。。鍾意ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ嘅朋友要快啲去。。你知會成日轉款架啦👍🏼👍🏼..ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ ᗩᖴTEᖇᑎOOᑎ TEᗩ SET鮑魚酥盒燴牛肉配番茄醬包煙三文魚配黑松露炒蛋多士龍蝦牛油果沙律籃植物肉薯餅熱情果夾心朱吉力士多啤梨千層酥荔枝綠茶棒迷你朱吉力冬甩紅桑子曲奇馬卡龍鬆餅配果醬🍹ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ蜜桃士多啤梨乳酪特飲..📍 大街餐廳 (大嶼山)大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街..
最近入左迪迪聽走走。。
個個都話要試下入而個ᗩᖴTEᖇᑎOOᑎ TEᗩ。。
今次同朋友加個小朋友。。咁就可以去試下喇。。
重要我平日去嘅。。好開心唔洗排隊✌🏼
佢主要係呢期好ᕼIT嘅ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ做主題。。
粉紅色加埋ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ所以係好多小朋友想食😏
講真樂園野就唔可以講到好好好好食。。
但未至於好錯。。我就覺得都可以架。。
價錢入我去玩就預左畀架啦。。
係咪都要食。。所以就唔好諗幾錢嘅問題。。
去玩緊係要開心啦。。我就食得開心嘅。。
鍾意ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ嘅朋友要快啲去。。
你知會成日轉款架啦👍🏼👍🏼

紅桑子曲奇
馬卡龍
鬆餅配果醬

🍹ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ蜜桃士多啤梨乳酪特飲
📍 大街餐廳 (大嶼山)
大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街
🍹ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ蜜桃士多啤梨乳酪特飲
鮑魚酥盒 燴牛肉配番茄醬包 煙三文魚配黑松露炒蛋多士 龍蝦牛油果沙律籃 植物肉薯餅 熱情果夾心朱吉力 士多啤梨千層酥 荔枝綠茶棒 迷你朱吉力冬甩 紅桑子曲奇 馬卡龍 鬆餅配果醬
🍹ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ蜜桃士多啤梨乳酪特飲
總結而言:鹹點可以,甜點不了的體驗最近迪士尼大街餐廳在做Duffy and Friends下午茶,附送Lina Bell爆谷夾(題外話:每個餐送一隻,唔知點分)大家滿心期待嘅下午茶餐紙底層:味道可以的鹹點 🌟🌟🌟🌟其實鹹點唔係特別出色,所有酥皮都好食,但當你經歷完甜品之後,就發現鹹點係天堂。烤牛扒漢堡包配燒烤汁 🌟🌟🌟可要求轉素漢堡,味道亦不錯扒鮑魚帶子串🌟🌟🌟🌟煙三文魚菠菜撻🌟🌟🌟🌟撻皮非常好吃植物肉吞拿魚配多士🌟🌟🌟中層:不錯的鹹點🌟🌟🌟🌟烤雞松露凍批🌟🌟🌟味道不算突出海鮮酥盒🌟🌟🌟🌟中層:甜點的中伏開始鬆餅配果醬🌟🌟🌟鬆餅已經是最好吃的甜點,但餅本身帶甜,配上果醬更甜,建議只配奶油士多啤梨曲奇🌟受潮,太甜,中間咬不斷芒果熱情果冬甩🌟冬甩非常油溢、芒果熱情果味道不濃,頂層太甜頂層:除去外殼還算可以🌟🌟咖啡芝士蛋糕🌟🌟藍莓芝士蛋糕🌟🌟乳酪味頗重,但頂層的朱古力實在不敢恭維頂層:檸檬撻可以、歌劇院蛋糕不了雜莓檸檬撻🌟🌟🌟歌劇院蛋糕🌟飲品:計算整個體驗,算烏龍芒芒茶較好,不然口中只會出現甜味DUFFY暖心朱古力🌟🌟🌟單獨喝可以,但當吃完一堆甜點再吃就真的不了Cookie Ann烏龍芒芒茶
總結而言:鹹點可以,甜點不了的體驗

每個餐送一隻,唔知點分)

大家滿心期待嘅下午茶
Duffy  and  Friends  下午茶

餐紙

烤牛扒漢堡包配燒烤汁、植物肉吞拿魚餅多士、扒鮑魚帶子串、煙三文魚菠菜撻

底層:味道可以的鹹點 🌟🌟🌟🌟

烤牛扒漢堡包配燒烤汁 🌟🌟🌟
可要求轉素漢堡,味道亦不錯

扒鮑魚帶子串🌟🌟🌟🌟

中層:不錯的鹹點🌟🌟🌟🌟

烤雞松露凍批🌟🌟🌟
味道不算突出

海鮮酥盒🌟🌟🌟🌟

芒果熱情果冬甩、士多啤梨曲奇、鬆餅配果醬及奶油

芒果熱情果冬甩

中層:甜點的中伏開始
鬆餅配果醬🌟🌟🌟

士多啤梨曲奇🌟
受潮,太甜,中間咬不斷

芒果熱情果冬甩🌟
冬甩非常油溢、芒果熱情果味道不濃,頂層太甜

咖啡芝士蛋糕(綠)、藍莓芝士蛋糕(紫)

頂層:除去外殼還算可以🌟🌟

咖啡芝士蛋糕🌟🌟
藍莓芝士蛋糕🌟🌟乳酪味頗重,但頂層的朱古力實在不敢恭維

雜莓檸檬撻、紅桑子歌劇蛋糕

頂層:檸檬撻可以、歌劇院蛋糕不了

雜莓檸檬撻🌟🌟🌟
歌劇院蛋糕🌟

Duffy暖心朱古力(左)、Cookie  Ann烏龍芒芒茶

飲品:計算整個體驗,算烏龍芒芒茶較好,不然口中只會出現甜味

DUFFY暖心朱古力🌟🌟🌟
單獨喝可以,但當吃完一堆甜點再吃就真的不了

Cookie Ann烏龍芒芒茶🌟🌟🌟🌟
味道不甜,清新

總結again:可不可以改進一下食物水平

燒雞松露凍批  、海鮮穌盒
2023-04-30 296 瀏覽
次次經過都見到排晒長龍,今次問下都係睇下any luck 🍀 大約5:30pm左右去問有無位~竟然可以直入😌🫶🏻!我諗呢個時間係未到 dinner又岩岩完 afternoon teatime 呢個gap 無咩人食嘢🙈🙈 正呀!佢Linabell tea set 就sold out already~ 只好a la cart 咁叫野食🫢 叫晒4杯Duffy and friends 特飲($65 each)!試晒4杯最鍾意蜜桃士多啤梨乳酪特飲🍑🍓🥛 唔試好甜,大熱天時飲好fresh 🧊 先上枱嘅有大街精選拼盤($208)🍤 ,侍應話呢一個淨係日間先有得order,夜晚個Menu冇啲🤭 都係一堆炸物~釀雞翼最好食🐥,蕃薯條好甜食落外脆內軟🍠😋其他都係咁上下,無咩特別深刻印象仲有2個main courses : 大街和牛芝士漢堡包🍔 & 海鮮燴飯🥘大街和牛芝士漢堡包($288)🍔 個漢堡扒比想像中多汁~廚房好好仲幫我哋切開做2份,咁share個時就方便好多!海鮮燴飯($288)🥘 原來都有幾款海鮮~大蝦、青口、帶子!粒粒都好飽滿👌🏻個飯個portion 都幾大,價錢都可接受🤭如果行得攰攰地,又想

Duffy and friends 特飲

大街精選拼盤

大街和牛芝士漢堡包

海鮮燴飯

如果行得攰攰地,又想搵個地方休息吓食吓嘢,呢間餐廳都係一個唔錯嘅選擇😌
Duffy and friends 特飲
大街和牛芝士漢堡包
海鮮燴飯
🏰迪士尼樂園🏰⛲️🎠🎢🕌 ~Corner Cafe ☕️LinaBell 主題餐廳🍴,一定要叫下啲特飲,其實只係有張公仔紙貼在飲品上,有啲hea 🤪Duffy雙重朱古力特飲🌰🥤CookieAnn芒果烏龍茶特飲🥭🍹叫個大街精選拼盤🫔 ~ 香炸蝦膠魷魚酥,海鮮卷,帶子,釀雞翼配番薯條及椰菜配柚子醬油及他他醬,睇就好似好多嘢食咁,其實係好少😐,不過入呢啲主題餐廳🍴都預咗,貴夾唔飽🤪👍🏻最好食係釀雞翼😋
🏰迪士尼樂園🏰⛲️🎠🎢🕌 ~Corner Cafe ☕️

Duffy雙重朱古力特飲🌰🥤

CookieAnn芒果烏龍茶特飲🥭🍹

👍🏻最好食係釀雞翼😋
2023-03-25
2023-04-27 305 瀏覽
同好朋友去迪士尼食Duffy & Friends 下午茶 呢個LinaBell下午茶有爆谷夾送 Linabell 迷必食Tea set跟餐有兩杯特飲,叫左 Duffy 雙重朱古力、和Linabell 蜜桃士多啤梨乳酪,特飲,另加購兩杯,分別係Cookieann 芒果烏龍茶特飲,和Toni 綠茶特飲 全部都有可愛嘅頭像喺杯面 Ps:全部特飲到幾甜 鹹點:烤牛扒漢堡包,扒鮑魚帶子串 ,鮑魚夠淋入味,燒雞松露凍批,海鮮酥盒,煙三文魚菠菜撻 ,植物肉吞拿魚餅配多士甜品:linabell 頭的士多啤梨曲奇 ,香脆可口,唯一不太甜的甜品 ,芒果熱情果冬甩 ,藍妹芝士蛋糕和咖啡芝士蛋糕上面有結他 造型 ,雜莓青檸撻,紅桑子歌劇蛋糕 當然有鬆餅,配果醬及奶油價錢$588兩位 3:00pm 後供應記得要一早入樂園排隊定位,用餐時間只有75分鐘
同好朋友去迪士尼食Duffy & Friends 下午茶
呢個LinaBell下午茶有爆谷夾送
Linabell 迷必食
全部都有可愛嘅頭像喺杯面
Ps:全部特飲到幾甜

當然有鬆餅,配果醬及奶油
價錢$588兩位
3:00pm 後供應
記得要一早入樂園排隊定位,用餐時間只有75分鐘

2023-04-24
2023-04-16 1286 瀏覽
其實迪士尼啲野食又冇想像中咁差喎~😋 Duffy&FriendsWaffles 窩夫 🌕🌕🌕🌑🌑 45hkd 香脆、重蛋味,不過完全不甜。配搭的雪糕用上新鮮呍呢拿製作,呍呢拿味超重,不過奶味淡。😋 GrilledBeefTenderloi 香烤牛柳 🌕🌕🌕🌕🌕 318hkd只有5成、7成,或全熟選擇,只好選擇5成熟,想不到生熟度剛剛好,調味也剛剛好,而且肉質滑嫩,也有香噴口 的燒烤味。😋Mushroom Cappuccino 蘑菇忌廉湯 跟餐😋 Linabell Smoothie 蜜桃士多啤梨乳酪特飲 🌕🌕🌕🌑🌑 65hkd妹妹說美味,不過是正常的味道。我覺得以迪士尼來說,正常已經是不錯了。🍽️😋 Duffy&Friends TeaSet下午茶 🌕🌕🌕🌑🌑 588hkd/2位😋鹹點除了薯蓉以外都很不錯,尤其鮑魚新鮮又軟淋、帶子新鮮爽口撻底鬆脆😋曲奇味道完美而鬆化,但受潮了😞朱古力味道都很淡而且有點硬漢堡的芝士沒有味道、牛肉過硬😞Scone沒有牛油味、麪粉味重,果醬味道好像腐壞了一樣、Clotted Cream味道淡🥂飲品Lemon Tea 凍檸檬茶😞Duffy's Cookie (Tea

其實迪士尼啲野食又冇想像中咁差喎~

😋Mushroom Cappuccino 蘑菇忌廉湯 跟餐

撻底鬆脆
😋曲奇味道完美而鬆化,但受潮了
😞朱古力味道都很淡而且有點硬
漢堡的芝士沒有味道、牛肉過硬

🥂飲品
Lemon Tea 凍檸檬茶
😞Duffy's Cookie (Tea)朱古力小熊 (Tea) 🌑🌑🌑🌑🌑
上面的忌廉臭臭的,使飲品味道極像金幣朱古力。

😋 Duffy's Cho Duet情濃朱古力曲奇 🌕🌕🌕🌕🌕
味道非常好,重朱古力味之餘又重奶味。

😋 Colorful Carnival 繽紛嘉年華 🌕🌕🌕🌑🌑 98hkd
自製的雪糕及雪葩。味道正常。

三人享用,連加一,人均432hkd。

味道 🌕🌕🌕🌑🌑
服務 🌕🌕🌕🌑🌑
態度不錯,但漏單情況嚴重,所有食物及飲品都在一進場就下好單了,但非跟餐的飲品在準備結賬時才到達。
環境 🌕🌕🌕🌕🌕
性價比 🌕🌕🌕🌕🌕
回頭率 🌕🌕🌕🌑🌑
  • 香烤牛柳
  • Duffy's Cho Duet情濃朱古力曲奇
2023-03-30 237 瀏覽
見大家去迪士尼都講到要食呢個人氣打卡linabell下午茶,當然都去試一試,一早迪士尼開門就同朋友衝去攞定位,如果唔係等walk in隨時等唔到。不過確實好睇唔好食,打下卡算喇🤪
不過確實好睇唔好食,打下卡算喇🤪
💭係Bell Bell 做主題既下午茶呀😍😍😍😍粉紅色風格既下午茶真係好難唔去試😙💕雖然野食就唔係樣樣都咁好食,不過去得迪士尼又想去間坐得舒適既餐廳的話,呢度真係一個唔錯既選擇😙我通常都會入園個陣就去餐廳book 定位先,夠鐘就返去餐廳等食野😙唔洗係樂園入面四圍撲位食lunch😍😍😍我覺得bell bell 杯特飲幾好飲!酸酸甜甜咁👍🏻👍🏻👍🏻不過個tea set d 甜點就真係麻麻地,真係食到好甜既人先接受到🥺鹹點不過不失啦😝不過係迪士尼餐廳食野都其實預左唔會話太過好食,所以我覺得質素係符合預期既😝

鹹點不過不失啦😝

• Afternoon tea set
☕️大街餐廳(下午茶)​​👉🏻👉🏻menu​📢Linabell下午茶二人$488(未加一)​圖1️⃣ 士多啤梨千層酥 & 熱情果夾心朱古力兩款食物都正常,係千層酥有d乾,可接受範圍內​圖2️⃣ 迷你朱古力冬甩 & 荔枝綠茶棒幾smooth嘅,但甜得好假,死甜,味道仲要怪怪的,linabell咁嘅樣都冇用​圖3️⃣煙三文魚配黑松露炒蛋多士淨係得塊三文魚正常,下面塊多士超級乾​圖4️⃣鮑魚酥盒:酥盒中間心軟,外脆內軟,好食​燴牛肉配蕃茄醬包:大大個包,但餡極少量,好似乾哽大包咁​圖5️⃣龍蝦牛油果沙律籃:正常冇特別​巴馬火腿配蘑菇果凍:巴馬火腿好好食,但係下面個果凍係惡夢,咬落好實正(然後夾雜住堆菇),極度奇怪口感​圖6️⃣鬆餅配果醬:咬左2啖極dry,最後冇食哂(本人極少浪費食物)​馬卡龍:偏甜但好食,脆得黎煙煙韌韌​紅桑子曲奇:正常冇特別(同行友人話似藍罐曲奇)​圖7️⃣linabell蜜桃士多啤梨乳酪特飲正常冇特別好飲(果味唔出)​(評分:5杯☕️最高分) 食物:☕️接近半數食物都難食環境:☕️☕️☕️☕️☕️CP值:☕️ 每位加一$269,食完淨係覺得嘥錢服務:☕️☕️☕️️️️️️️️️️️️☕️​✨會再幫襯? 一定唔會(平時經過見到好多人排隊🥲定係淨係
☕️大街餐廳(下午茶)

👉🏻👉🏻menu

📢Linabell下午茶二人$488(未加一)

圖1️⃣
士多啤梨千層酥 & 熱情果夾心朱古力
兩款食物都正常,係千層酥有d乾,可接受範圍內

圖2️⃣
迷你朱古力冬甩 & 荔枝綠茶棒

圖3️⃣
煙三文魚配黑松露炒蛋多士
淨係得塊三文魚正常,下面塊多士超級乾

圖4️⃣
鮑魚酥盒:
酥盒中間心軟,外脆內軟,好食

燴牛肉配蕃茄醬包:
大大個包,但餡極少量,好似乾哽大包咁

圖5️⃣
龍蝦牛油果沙律籃:
正常冇特別

巴馬火腿配蘑菇果凍:

圖6️⃣

馬卡龍:偏甜但好食,脆得黎煙煙韌韌

紅桑子曲奇:正常冇特別(同行友人話似藍罐曲奇)

圖7️⃣
linabell蜜桃士多啤梨乳酪特飲
正常冇特別好飲(果味唔出)

(評分:5杯☕️最高分)
食物:☕️接近半數食物都難食
環境:☕️☕️☕️☕️☕️
CP值:☕️ 每位加一$269,食完淨係覺得嘥錢
服務:☕️☕️☕️️️️️️️️️️️️☕️

✨會再幫襯?
一定唔會(平時經過見到好多人排隊🥲定係淨係呢set難食?🥲)
2023-03-05
20 分鐘 (堂食)
下午茶
2023-03-07 180 瀏覽
We tried it for lunch during our visit to Disneyland.The food quality is really good. Although the portions are small.If you don’t consider size, the sea foods and shrimps were fresh and good quality.For the 🥗 , it definitely could be better in terms of presentation.For the price, if we consider here is Disneyland, it’s fine

2023-02-10
15 分鐘 (堂食)
2023-02-26 212 瀏覽
行到咁上下肚餓餓到唔可以再行啦😂於是去大街間Corner Cafe食嘢今日無咩人 食食下我包場咁滯🙃陽光大 我揀左唔係玻璃頂個邊坐點餐後到食嘢成間餐廳都好安靜😂真係好唔似廸士尼🫧✳️大街精選套餐 $318前菜:凱撒沙律配香烤大蝦🍤依個蝦幾彈牙 烤🦐調味適中凱撒沙律🥗上面有米奇烤面包仔☺️好cute cute主菜:烤肉拼盤(有羊扒,豬仔骨,鴨胸及雜肉腸配烤薯,雜菜及車厘子燒汁)我個人食係叫左5成熟羊扒油香 豬仔骨嫩 兩樣都好食😋鴨胸每啖都有少少煙熏味 但肉好鞋食到好痴牙🙃 well腸仔無特別😂食烤薯我麻煩左人哋俾茄汁我🤪係可愛嘅米奇😍✳️焦糖雪糕浮冰$32大街餐廳hosted by Coca Cola咁我一定要點杯有可口可樂嘅嘢飲😌甜到呢~不過一飲就爽晒✳️甜品:ShelliMay 柚子紅桑子撻😍好cute cute啊~打卡📸dark朱古力撻底苦苦地配上面頭內的柚子紅桑子酸甜苦一口嚐到 😋仲有士多啤梨🍓*公仔外殼好得意但好甜🤵🏽🤵🏼‍♂️所有服務員都好好👍🏻由點餐、上菜、收盆~甚至見我食鴨肉痴牙(可能我個樣好明顯😂)主動請問我需唔要牙簽10% Service Charge值得俾💕不過餐廳顏色望

行到咁上下肚餓餓到唔可以再行啦😂

依個蝦幾彈牙 烤🦐調味適中
凱撒沙律🥗上面有米奇烤面包仔
☺️好cute cute

主菜:烤肉拼盤
(有羊扒,豬仔骨,鴨胸及雜肉腸
配烤薯,雜菜及車厘子燒汁)
我個人食係叫左5成熟

配上面頭內的柚子紅桑子
酸甜苦一口嚐到 😋仲有士多啤梨🍓
*公仔外殼好得意但好甜

🤵🏽🤵🏼‍♂️所有服務員都好好👍🏻
由點餐、上菜、收盆~
10% Service Charge值得俾💕
不過餐廳顏色望得耐會眼瞓同眼花🤣
成個用餐🍽時間我都發吽哣緊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
2023-02-25
2023-02-24 151 瀏覽
#食到去大嶼山 #食到去香港迪士尼🏰前幾日嚟到迪士尼樂園玩@hkdisneyland👧🏻👩🏻今次晏咗去,所以係大街餐廳Corner Cafe解決晚餐🍽由於我哋接近煙花開始嘅時間🎆餐廳少人,唔洗排隊👍🏻但係食物嘅味道有啲失望,比預期有啲偏差 🎠 Corner Cafe📍大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街==============================🍽 大街和牛芝士漢堡💲310前菜餐包:🥖溫度暖暖地,唔會偏硬,味道普普通通湯: 忌廉蘑菇湯 配餐包用咗隻透明小杯盛載住,味道普通,但溫度夠熱♨️ 配菜:竟然係蕃薯條🍠不過係已經凍晒兼淋晒嘅蕃薯條,似係放咗係度好耐咁😥味道完全唔得 主菜:🍔漢堡包賣相唔錯,頂層有米奇形狀嘅芝士🧀漢堡扒厚度適中,食落有口感,而且可以比你揀要幾成熟,今次揀咗7成熟,但熟成度接近全熟 飲品: 玻璃樽可樂一支 🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方#foodiesklgirls #foodies #cafe #hkfood #food #hkig #香港 #香港美食 #香港好去處 #香港打卡  #美食 #打卡 #美食打卡 #吃貨 #吃貨女孩 #大嶼山 #大嶼山區
[香港迪士尼Corner Cafe☕美食有啲失望😥]#食到去大嶼山 #食到去香港迪士尼
🏰前幾日嚟到迪士尼樂園玩@hkdisneyland

🎠 Corner Cafe
📍大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街
🍽 大街和牛芝士漢堡💲310
前菜
餐包:🥖溫度暖暖地,唔會偏硬,味道普普通通
湯: 忌廉蘑菇湯 配餐包
用咗隻透明小杯盛載住,味道普通,但溫度夠熱♨️

飲品: 玻璃樽可樂一支

🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方
#foodiesklgirls #foodies #cafe #hkfood #food #hkig #香港 #香港美食 #香港好去處 #香港打卡  #美食 #打卡 #美食打卡 #吃貨 #吃貨女孩 #大嶼山 #大嶼山區 #迪士尼餐廳 #迪士尼美食 #cafe #大嶼山美食 #西式  #大嶼山餐廳 #香港迪士尼樂園 #hongkongdisney #hkdisneyland #淘大商埸 #漢堡包 #蕃薯條 #cornercafe #hongkongfoodies #美國小鎮大街
2023-02-21 128 瀏覽
平時都比較少選擇入迪士尼食嘢 因為都比較貴今次試吓呢間大街餐廳 長期都有人龍中午時段排隊約半個鐘入到去叫咗lunch set 唔包嘢飲嘅 Fancy lunch都叫正常發揮啦 不過不失
平時都比較少選擇入迪士尼食嘢 因為都比較貴
今次試吓呢間大街餐廳 長期都有人龍
中午時段排隊約半個鐘入到去
叫咗lunch set 唔包嘢飲嘅
Fancy lunch都叫正常發揮啦 不過不失
迪士尼餐廳有好多間,但唔係間間都吸引人去。今次適逢生日,同屋企人入左迪士尼樂園慶祝,終於試左呢間十分吸睛嘅玻璃屋 - 大街餐廳。事緣因為我冇預先book位,想係餐廳先食晚餐再睇8點煙花,所以需要Walk in排隊等候。排隊既人數好多,冇諗過六點開始排,都要排大約35分鐘先可以入去,而食野既時間都有限時。今次同行四個人,所以餐牌上可以有既四款選擇,我地都各選左一款,想試真啲佢地既味道。佢只得set menu ($278-$318+加一)可以選擇,有前菜+主菜+樽裝汽水前菜 (4個選擇,我試哂4款)。海鮮忌廉湯正常忌廉湯味道,但口感都算滑的。可惜麵包比較硬。海鮮大蝦沙巴翁配龍蝦汁鮮蝦有煎過個邊,上面有好多龍蝦汁,但味道都比較淡。香煎植物肉薯餅配白菌沙律 (veg.)薯餅最具特色,有米奇既外型。而且份量係四個前菜裏面最多既一個,配菜有桃肉同埋少少沙律菜,味道正常。。香煎鮮蝦,蒸魷魚卷配芒果莎莎及雪碧青檸醬。可惜份量比較少,而味道比較淡主菜(6個選擇,我試左4款)。大街特式龍蝦包 ($278)長麵包表皮脆的,而且印左CORNER CAFE,幾特別的。龍蝦肉大約有三件左右,而沙律比較多,所以味道
迪士尼餐廳有好多間,但唔係間間都吸引人去。

前菜 (4個選擇,我試哂4款)
。海鮮忌廉湯
正常忌廉湯味道,但口感都算滑的。可惜麵包比較硬

。海鮮大蝦沙巴翁配龍蝦汁
鮮蝦有煎過個邊,上面有好多龍蝦汁,但味道都比較淡

。香煎植物肉薯餅配白菌沙律 (veg.)

。香煎鮮蝦,蒸魷魚卷
配芒果莎莎及雪碧青檸醬。可惜份量比較少,而味道比較淡

主菜(6個選擇,我試左4款)
。大街特式龍蝦包 ($278)
長麵包表皮脆的,而且印左CORNER CAFE,幾特別的。龍蝦肉大約有三件左右,而沙律比較多,所以味道幾fresh。整體呢個主菜係飽既,但薯條比較濕,唔太脆。

。烤焗蒜蓉香草羊架及炒乾蔥新薯($298)
呢個主菜有一條羊架配炒雜菜,而sauce(迷迭香紅酒汁&香草汁)由兩個小碗伴上。羊架大約4成熟,脂肪分佈都ok的,幾強膻味,易入口的,尚算好味。

。香煎帶子大蝦闊條麵 ($318)
配蟹籽本菇香草忌廉汁,但略嫌汁比較少,所以意粉比較淡,而份量都比較少,兩三啖就食完了。但帶子幾大隻,蝦都算大隻的,而且兩邊都有煎香的,尚算香口。

。香烤西冷配西蘭花椰菜花芝士撻 ($318)
配紅酒乾蔥可口可樂白菌燒汁,說真的燒汁就真係唔太感受到,味道較淡。但西冷煮到有三成熟,但份量真係太少了,唔建議order呢個。

甜品 (+$45)
。Duffy栗子朱古力撻 ~ as birthday cake
栗子蓉好甜,而且唧成Duffy咁既樣,真心幾cute的👍🏻而朱古力撻皮都脆,milk chocolate 味,唔會太甜。

。Duffy and Friends Waffles
Waffles個外型好似太空船咁,而呢個甜品配雜錦草莓及雲尼拿雪糕,味道正常發揮。

餐廳送的😗
LinaBell latte 而且上面有Happy Birthday字樣,幾特別的,而latte味道較濃。

總括而言,餐廳環境幾好的,服務同食物味道還可以的,但如果排隊要30+分鐘,而且食野時間有限的,所以我就不太建議了。

回頭指數: ⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰💰(人均消費$335)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

* 大街餐廳 (大嶼山)
大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街

同類餐廳 #cocofood_西餐
同區餐廳 #cocofood迪士尼
2022-08-01
45 分鐘 (堂食)
2023-02-06 136 瀏覽
機緣巧合下去了迪士尼才知道朋友生日,但沒準備任何禮物,心想唯有幫她拍多點美照和請她吃飯啦😆我們一到埗,朋友就先選了這間餐廳book時間,得兩個時段,3:00 或5:00, 我們選了3:00, 原本入去打算食lunch, 沒料到有tea set.這個high tea很精美,鹹點比甜點出色,尤其貌似燒賣的沙律籃.朋友不小心跌了鮑魚酥,我分了一半給她,沒多久侍應給了她新的一個,這個服務實在很貼心,很迪士尼,值得一讚👍我覺得這個set份量有點多,如果3個人真的叫一set都可能夠.

燴牛肉蕃茄醬飽
龍蝦沙律籃