2018-12-07 385 瀏覽
喺探索迪士尼探索家酒店食個早飯,就入咗 樂園入面周圍行下玩下 😎😎😎 黎到下午茶時間已經有小小攰 ,所以搵個地方坐下。呢間係位於美國小鎮嘅Main Street Corner Cafe 😆 雖然價錢唔平,但原來都坐滿曬人,要等位。Duffy & Friends afternoon tea set❤❤❤成件事超fancy!!!! 係一個港女嘅hi tea架 ,上面有六碟小食😋😋😋 主要係鹹點居多,再加時令生果,配埋兩杯飲品🍹🍹水手Duffy 好可愛呀 😆雖然唔係每一件都有卡通造型 但係全部都好精美 💓💓💓細細件,味道唔錯!!! 同埋佢唔係每一款都有兩件🙈🙈🙈我同朋友每款都切開嚟share, 小食多滋味😋😋😋

水手Duffy 好可愛呀 😆

2018-12-01
  • Afternoonteaset
2018-11-25 477 瀏覽
今個週未一於提早過聖誕,入迪士尼樂園玩返日~一早決定左會留到晚上九點睇埋個巡遊先走,所以中午食完野先入樂園。入到黎當然唔少得去玩下遊戲同睇下表演,一路玩直到六七點睇聖誕樹亮燈同飄雪,影完靚相就選擇左係美國大街既大街餐廳食晚飯。好多一家大細都係度等食飯,等左15-20分鐘終於入得,我地兩個人唔算好肚餓,所以叫左一個沙律同burger share (因為仲想食waffle 做甜品) 哩個特式沙律材料十分豐富,有牛油果、雞胸肉、牛肉、三文魚仲有龍蝦,d菜都幾fresh 之後個和牛漢堡肉質唔錯,幾juicy 配埋薯條同沙律幾抵食,我地兩個人夠食,最可愛係個茄汁係米奇造型架😍最後食埋個米奇造型waffle,可愛滿分。睇埋個巡遊由夢想世界就返回現代化既香港,完成哩個奇妙之旅~
今個週未一於提早過聖誕,入迪士尼樂園玩返日~

最後食埋個米奇造型waffle,可愛滿分。

睇埋個巡遊由夢想世界就返回現代化既香港,完成哩個奇妙之旅~

2018-11-24
20 分鐘 (堂食)
2018-11-11 391 瀏覽
去完迪士尼玩完之後,有啲口渴,咁岩生日月份annual pass有野飲買一送一優惠就用下啦,成間餐廳佈置得好精緻叫咗兩杯,一杯係綠茶🍵紅豆,馬卡龍,牛奶🥛上面啲cream 好邪惡🤦🏻‍♀️早知走咗佢,好肥🌝味道冇咩特別,似岀面嘅green tea latte但加咗紅豆另一杯係芒果,烏龍茶,奶蓋,熱情果醬,match 得都幾特別,上面奶蓋甜甜地,下面烏龍茶較淡,match埋甜度岩岩好適中,最後有陣熱情果香味每杯飲品$58加一

叫咗兩杯,一杯係綠茶🍵紅豆,馬卡龍,牛奶🥛
每杯飲品$58加一
2018-10-29 346 瀏覽
今日嚟迪士尼樂園,晚餐喺呢間餐廳叫咗個椰菜花西蘭花蛋白沙律,雖然份量比較細,但係冇諗過賣相係咁靚、咁有吸引嘅!呢個沙律以椰菜花為主,只係有少少西蘭花點綴,但係賣相真係好靚,同埋味道清淡得嚟好食 。啲棷菜花好夠稔,下次嚟迪士尼我都會再嚟呢間餐廳,食呢個沙律!

2018-10-21 482 瀏覽
黎到迪迪尼食下午茶 行左去大街餐廳試下  Corner Cafe我地又唔想太飽或者食甜野於是叫左份長通粉大街精選拼盤味道正正常常啦 不過個紅椒米奇都幾搞笑份量黎講就少左少少..但係入得黎 去玩先係重點食野都係唔好太大期望 LOL下次可以試下其他野食既~又或者試下佢地既甜品SET 都好靚呢~
黎到迪迪尼食下午茶
行左去大街餐廳試下  Corner Cafe

我地又唔想太飽或者食甜野
大街精選拼盤

於是叫左份長通粉大街精選拼盤
味道正正常常啦
不過個紅椒米奇都幾搞笑

份量黎講就少左少少..
但係入得黎 去玩先係重點
食野都係唔好太大期望 LOL
下次可以試下其他野食既~
又或者試下佢地既甜品SET 都好靚呢~
15 分鐘 (堂食)
2018-09-17 843 瀏覽
今日同小朋友入左迪士尼樂園玩,到中午睇parade 時間,我地就去左呢間大街餐廳request 左要窗口位,咁就可以坐定定睇parade😆 燒春雞本身只配美式燒烤汁,膽粗粗問下店員可唔可以轉磨菇汁,最後店員兩款汁都俾晒😆 一上菜最吸睛竟然係個茄汁,吱到Mickey 咁樣,小朋友見到就最開心,係有心思既👍🏿原本以為呢啲主題樂園餐廳野食應該麻麻,但結果喜出望外,好好食喎😍雞肉夠嫩滑,薯條又夠熱,正👍🏿

燒春雞

2018-09-16 546 瀏覽
於哪兒及哪些年,是因為我們有優惠才到這新建設遊覽。設施都不錯,因為是有專利的。因她入場收費的確貴,所以如果我們在各區有免費車再接送家中各成員到場半價遊玩。哪必定是樂事。
於哪兒及哪些年,是因為我們有優惠才到這新建設遊覽。
設施都不錯,因為是有專利的。
哪必定是樂事。
2006-10-20
30 分鐘 (堂食)
  • 麵包布甸配可口可樂®雪葩
  • 大街小熊下午茶
2018-09-05 683 瀏覽
N年後嘅今日再嚟香港廸士尼玩,唔想再遇排長龍等位搵食嘅場面,預早上「開飯」睇吓園內邊間有得訂位,原來可訂位的只有一中一西各一間情況下,就選擇西餐既「大街餐廳」啦比預定訂時間早十多分鐘拎位,門外已見有人龍,自覺非常smart⋯⋯哈哈🤗!好快安排我倆入座一張圓枱,環境果然舒服寬敞,服務又有禮,完全無N年前係園內其他餐廳又迫又嘈似食快餐嘅感覺,價錢又只係貴少少,非常值得除了訂座嘅午餐之外,結果下午玩到又熱又倦再嚟一次飲嘢,同一日內光顧同一間餐廳兩次,大概係Duffy & Cookie發放奇妙元素啦⋯⋯哈哈哈一睇精選特飲menu已被吸引,杯杯都色彩繽紛、各有特色,而且價錢相對唔算好貴,我都忍唔住喺午餐&下午飲嘢時候各叫一杯和牛芝士漢堡包 (配薯條及椰菜沙律):即使價錢唔算好平,但大大個漢堡包與配搭+造型,已值回票價。和牛漢堡特別juicy、肉味又夠,再加粗粗薯條,超正😋小鎮特色三文治(配薯條):材料超級豐富,用以牛角包夾滿雞胸肉、火腿、煙肉、車打芝士、生菜、蕃茄、蛋,似是一個牛角包公治,好味!ShellieMary’s Pink Banana Shake 香蕉、士多啤梨蓉及牛奶:造型超可愛吸引

和牛芝士漢堡包 (配薯條及椰菜沙律):

小鎮特色三文治(配薯條):

香蕉、士多啤梨蓉及牛奶:
造型超可愛吸引,香蕉與士多啤梨出奇地配搭,亦唔會太甜,

Caramel Float
焦糖雪糕浮冰:
其實係可樂+雪糕,要求coke zero/light,一樣做到👍🏻,同一人前後飲相同的選擇,肯定好好味⋯⋯哈哈😄

Gelatoni The Painter
綠茶、紅豆、馬卡龍、牛奶:
點解我的馬卡龍無咗Gelatoni,真係前後面都消失咗嘅?!😯
算啦,就一啖食落肚算數。奶味比綠茶味重,但配上紅豆,一樣好飲!

多年後重踏香港廸士尼,奇妙感覺仍舊比其他廸士尼弱,幸而「大街餐廳」補上我倆肚皮的奇妙滿足感,依然係玩得開心盡興嘅一日😁!
2018-08-04
午餐
2018-08-31 589 瀏覽
喺迪士尼玩左成日,想搵間好啲嘅餐廳食同休息下。入到黎好有懷舊氣氛,員工服務好好,好有禮貌。食完心情非常好,係今日一個完滿既結束。叫左2杯milkshake,除左好睇之外仲好好飲,一杯朱古力味,一杯香蕉味。雞翼拼盤,好脆好夠味,連d菜都食埋。素菜千層面,蕃茄味好濃。忌廉肉丸長通粉,忌廉汁好香好夠味

雞翼拼盤,好脆好夠味,連d菜都食埋。
素菜千層面,蕃茄味好濃。
忌廉肉丸長通粉,忌廉汁好香好夠味
Duffy and Friends ~ 最近在香港有一新成員加入了喔!是有著炸蝦耳朵的曲奇狗 ʕ•͡ᴥ•ʔ 前陣子迪士尼內舉辦了 Welcome Party ~隨後亦有不少相關的商品推出~ 園內的大街餐廳也推出 Afternoon Tea Set !!這天就約了朋友去吃吃看~下午茶在3點開始, 直到5點半配合這位新成員的登場,連墊枱紙也轉款了耶~ 是說個人覺得畫中Cookie比起公仔看起來可愛點,而且耳朵更似是牛角包多過炸蝦(?Duffy and Friends Afternoon Tea Set ($318/For Two) 三層的茶架再加兩杯飲品 (ฅ´ω`ฅ)現在+$78還有限定版 Cookie 襟章~款式滿好看的,值得收藏!(聽說限量只有500枚喔)鹹點比較多一點,但每款不一定會有兩件 (默好似腸仔卷就只有一件喔 > < 煙肉莧菜撻、香辣炸蝦配泰式甜酸汁 ~ 這炸蝦其實一點也不辣迷你風乾牛肉三文治、迷你窩夫和即烘鬆餅亦只有一件窩夫有點偏硬身,本身有點微甜~味道來說還不錯鬆餅尚算大件,兩個人分還好。有果醬和奶油可以配來吃 (○`∀´○)芒果蟹肉沙律籃很清新~芒果亦很

這天就約了朋友去吃吃看~下午茶在3點開始, 直到5點半
配合這位新成員的登場,連墊枱紙也轉款了耶~

三層的茶架再加兩杯飲品 (ฅ´ω`ฅ)
(聽說限量只有500枚喔)
Duffy and Friends Afternoon Tea Set (For Two)

鹹點比較多一點,但每款不一定會有兩件 (默
好似腸仔卷就只有一件喔 > <
煙肉莧菜撻香辣炸蝦配泰式甜酸汁 ~ 這炸蝦其實一點也不辣
腸仔卷、煙肉莧菜撻
香辣炸蝦配泰式甜酸汁

迷你風乾牛肉三文治、迷你窩夫和即烘鬆餅亦只有一件
窩夫有點偏硬身,本身有點微甜~味道來說還不錯
即烘鬆餅

芒果蟹肉沙律籃很清新~芒果亦很甜的啊
甜品有兩粒十分甜的馬卡龍。印在上面的圖案有點模糊  (´_ゝ`)
最高的那層還有紅豆卷、芝士蛋糕和朱古力蛋糕
由於是小小一件,分著吃也不會太甜或太膩~不過要說的話還是鹹點比較好吃就是
芒果蟹肉沙律籃 &馬卡龍
紅豆卷、芝士蛋糕和朱古力蛋糕

最底的那層是鮮果拼盤,吃完甜品才吃顯得特別酸
就只有西瓜吃時還甜甜的且起沙!還發現了Stella Lou
鮮果拼盤

餐飲可以選最新推出的 Cookie's Mango Lagoon 和 Duffy 熱朱古力
前者有層厚厚的芝士 ... 不過太厚身~用飲管根本吸不動啊
2018-08-12
即烘鬆餅
2018-08-01 1256 瀏覽
事先打電話去book位 原來晚上walk in就得冇得book暑假既閒日我地黎到大街既餐廳。。 餐廳裝修好靚。 侍應數量十分多。好helpful我地坐係餐廳既中間。。因為夏天玩樂園。。我地係太陽下曬左一日 終於有冷氣既地方可以休息下 覺得好開心。。 首覺先叫左3號兒童餐。。一共有5款。。叫呢個係蛋包飯。。西瓜。。布甸。。蔬菜以食物組合。。顏色。。營養係一流。。亦都健康。可揀橙汁,蘋果汁, 西瓜汁。仲有米奇餐具tim..但食物味道真係難以入口。。。我諗係我要求高。。因為我既另一半覺得好好味叫左菇糙米扁意粉。。。外觀okay。。但食落就煮得太長時間。。意粉軟哂身。。。當中既冬菇片就好硬 咬唔開。。。 應該係我要求高。。。因為我既2位另一半都覺得好食再黎個焗雜菜千層麵。。等左30分鐘先有。。趕時間唔好叫呢個。。我覺得咸到爆。。。咸到不得了。。。同食開既肉醬千層麵唔同。。呢個係完全冇意粉既。。用左茄子。。洋蔥。。蛋。。紅椒。。。 周圍有蕃茄醬。。而我既另一半係好鍾情食咸野。。所以佢都係覺得好好味既。。。呢一日8點半有夜間表演。。坐窗口係睇唔到既。。而表演後有一堆人衝入餐廳食野。。
暑假既閒日我地黎到大街既餐廳。。

餐廳裝修好靚。 侍應數量十分多。好helpful

2018-07-24 427 瀏覽
難得去到迪士尼,當然要試一試下午茶,享受一下🤣未進去之前望一望餐牌,價錢都比較貴,但是想令小朋友開心即管入去一試!顧客都非常多,我排隊排了30分鐘就進去了😋我選擇了坐玻璃房入面,因為比較光一點,有綠悠悠的感覺🤙🏻而環境也令我感到非常舒服,很relax !甜品的而且確非常精緻😍但我吃了兩件cake之後,就覺得有一點兒漏😆洋蔥圈是最吸引,炸到非常香口,脆卜卜,熱辣辣!另外有兩杯餐飲是下午茶送的暖心朱古力小熊和紅粉菲菲,甜甜的,飲品名也很特別小朋友,見到非常開心😝雖然這間餐廳是比較貴😬但是是有水準值得一試👍🏻👍🏻
話說妹妹生日,我呢個鍾意整色整水嘅家姐梗係要搞啲嘢,咁啱我哋約咗去迪士尼玩,於是我就聯同妹夫一起準備了驚喜,提前打去迪士尼餐廳定位,並且講明是生日,請他們準備生日蛋糕。雖然在電話上訂生日蛋糕,無法看圖,只可以預訂基本的蛋糕型,例如朱古力蛋糕底,還是要雜果味蛋糕,只好膽粗粗,將好不好吃這一回事,交給命運去決定。到B day, 餐廳提前打來確認預訂,由於不需要支付蛋糕訂金,如果確認預訂,請一定不要no show,唔好做衰香港人個朵。為了扮作若無其事,加上我們真的肚餓了,我們點了一個聖誕的套餐。(因為近聖誕節)另外再加上叫了米菲的朱古力飲料,十分驚喜地他們原來會送番個杯,只要飲完朱古力後,告訴他,他會給一個全新的杯給我帶走。我真的很喜歡這個杯啊。整體食物水準都不錯,當然價格偏高,但是在樂園餐廳內能夠吃到有一點水凖的食物,這個價錢已經很不錯了。然後,我就偷偷地打眼色給服務員,這時,有三個服務員當中一個人捧着蛋糕,然後一起唱出生日歌,由餐廳走過來我們的座位,這時其他桌的食客,也一起拍手, 我們在十分愉快熱鬧的情況下,唱完生日歌吹蠟燭,再接受餐廳全體的祝福下,進行了切餅,除了生日蛋糕,餐廳的職員更

然後,我就偷偷地打眼色給服務員,

除了生日蛋糕,餐廳的職員更全體親手簽了一張生日卡給我妹,他們在卡上都寫了祝福的語句,還有一個小小的禮物包,這些心意真的十分窩心,比起用金錢去推砌一個驚喜,勁好味的雜果蛋糕,以及餐廳所有員工的親筆手寫心意,我覺得隻禮物更加令人感到感動。

之後,我也再三多謝餐廳的職員,做了比我預期額外更加多的事。樂園果然是帶給人開心以及回憶的地方。
慶祝紀念
生日
2018-06-11 544 瀏覽
今日一放學就走左去迪士尼玩,專登就係入去食下野!今次就去位於大街的大街餐廳,是西式餐廳!但係有夾雜咗一啲fusion菜式!不過午餐時段都人頭湧湧,當然遊客係特別多!他們都有多款午市套餐選擇,還有特別給小朋友的兒童餐!整個餐都好豐富我就叫咗日式吉列豬扒套餐,有前菜,味增湯,飲品及甜品!價錢雖然要二百幾蚊,價錢點講都係有啲貴㗎啦,不過都幾好食!豬扒夠份量,外脆,裏面仍然好滑多汁,仲有個炒蛋做底!不過有驚喜嘅白飯都用好嘢,好香飯香,軟熟度剛剛好,這個真係值得一讚!他們仲有更細件甜品同埋飲品!蛋糕仔落嚟甜左少少,小朋友10分鍾意!整體上其實這個都係遊客嘅價錢,入到來食都預咗貴,不過就對我改觀一路都認為樂園的餐廳好難食嘅概念!這個他們真的做得幾好,大人細路都食得開心!

不過午餐時段都人頭湧湧,當然遊客係特別多!

它的存在,為我們的迪士尼奇妙旅程,送上美好的終結。味道在樂園走來走去,帶著疲累的身體,坐下來,希望的,只是一份讓我們醒過來的食物。我們點下了一份 磨菇忌廉全麥麵 及一個 海鮮喇沙套餐 配蘋果汁磨菇忌廉全麥麵 其實味道一般,吃得出來比較淡,忌廉沒怎麼把味道帶起來,吃下來感覺沒有什麼大驚喜。海鮮喇沙杷對驚喜比較大,海鮮部份,還是一貫不太美味,但下單時沒帶什麼期望,反而湯的部份比較不錯,那種類似奶香的味道不錯香,而辣味仍保留,麵亦有吸收到味道,我本人覺得不錯吃,只是不能吃辣的朋友就不能點這個了。不然,只有辣,還是辣。環境位於迪士尼樂園內,裝潢當然有一定的風格,環境舒服,只是部份位置,枱與枱之間的空間比較少,出入要小心一點。但坐得還算舒服自在,風格跟樂園一致,不會讓人不舒服。如果剛好坐在窗邊,其實可以望到大街的情況,是一個不錯的窗外環境。服務相信很多人都知道,他們的服務倒是一流的,由等候到最後離開,他們都是微笑著為大家服務,而且服務準確,沒有什麼失準。記得有一次,有一個小朋友把其手中的朱古力豆s 全數掃落地上,就在我們旁,那些豆把我們和其他人圍住,我們都變了甜品的感覺,心情當然不太爽。就真的,
它的存在,為我們的迪士尼奇妙旅程,送上美好的終結。

在樂園走來走去,帶著疲累的身體,坐下來,
希望的,只是一份讓我們醒過來的食物。

磨菇忌廉全麥麵 其實味道一般,吃得出來比較淡,
忌廉沒怎麼把味道帶起來,吃下來感覺沒有什麼大驚喜。

海鮮喇沙杷對驚喜比較大,海鮮部份,還是一貫不太美味,
但下單時沒帶什麼期望,反而湯的部份比較不錯,
那種類似奶香的味道不錯香,而辣味仍保留,麵亦有吸收到味道,
我本人覺得不錯吃,只是不能吃辣的朋友就不能點這個了。
不然,只有辣,還是辣。

位於迪士尼樂園內,裝潢當然有一定的風格,
環境舒服,只是部份位置,枱與枱之間的空間比較少,
出入要小心一點。

但坐得還算舒服自在,風格跟樂園一致,
不會讓人不舒服。

如果剛好坐在窗邊,其實可以望到大街的情況,
是一個不錯的窗外環境。

相信很多人都知道,他們的服務倒是一流的,
由等候到最後離開,他們都是微笑著為大家服務,
而且服務準確,沒有什麼失準。

記得有一次,有一個小朋友把其手中的朱古力豆s
全數掃落地上,就在我們旁,那些豆把我們和其他人圍住,
我們都變了甜品的感覺,心情當然不太爽。
就真的,如若是金幣,我會很樂意收拾。

服務員過來,笑著打掃,她已經比較忙,還要清理這個地方,
依然說著笑去做,頓時氣氛好起來,
迪士尼果然是一個奇妙的地方。

作為迪士尼其中一間餐廳,衛生不會太差,
食物乾淨,環境亦是。
對於有潔癖的本人來說,這裡坐得舒服。

在迪士尼內享用晚餐,也應該不會期望價錢便宜,
當然,如果食物質素更好的話,
會更加抵食。
現在的話,可以算是合理,
至少比起在樂園內吃熱狗/雪糕來得抵食。

這個地方,吃的是環境及服務,
食物,也許是我們沒了運,所以覺得不是很好,
但至少不是難以入口就是了。
題外話/補充資料: 以上食評為SR隨心所寫。 本人喜歡隨心去選擇餐廳,抱著試一下沒壞的心態吃盡世界。
2018-04-03