2023-07-01 208 瀏覽
————————————————————————大眾燒肉酒場 (旺角)地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖大眾燒肉酒場食物種類不少,價格十分實惠,推薦必試免治和牛三文治和壽喜燒🐂🥩🟠推薦食物 Recommended 🔹豬頸肉($28):🐖肉質鮮嫩,燒烤後口感更佳,值得一試👍🔸柚子雞肉($28):柚子味道清新,雞肉🐔鮮嫩多汁,是道非常開胃的菜式😋🔹雞皮餃子($48):餡料豐富,口感酥脆,非常適合開胃或當作副菜👍🔸和牛沙巴當($98):香辣可口,和牛肉質鮮美,是道非常值得一試的菜式🥩🔹和牛三角腩($98):肉質鮮美,口感嫩滑,油花分佈均勻,是道非常美味的燒肉菜式👍🔸黑毛牛小排($78):肉質柔軟,口感鮮美,非常適合燒烤,肉汁豐富,不會過於油膩🥩🔹免治和牛多士($88):外層酥脆,內裡肉質鮮美,口感嫩滑,非常好吃👍🥩🥪🔸蟹肉免治和牛炸棒($48):肉質鮮美,配上蟹肉更加美味,是道非常經典的日式炸物🔹和牛壽喜燒($88):非常推薦,現場即燒,肉質鮮美,口感嫩滑,非常推薦👍👍🥩🔸菠蘿可爾必思($32):口感鬆軟,味道濃郁解渴😋🟡不推薦食物 Not Recommende
————————————————————————

菠蘿可爾必思

🔸菠蘿可爾必思($32):口感鬆軟,味道濃郁解渴😋

🟡不推薦食物 Not Recommended

🟠員工 Waiters
服務人手不是很足夠,需要等待片刻

🟡環境 Environment

環境整潔舒適,氣氛輕鬆愉悅

🟠總評分Overall (7.5/10)

💰$400/person

#ezukokofood #ezukokomongkok #ezukoko旺角
#ezukokojapan #ezukoko日式
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #和牛三文治 #免治和牛多士
和牛沙巴當
柚子雞肉
雞皮餃子
蟹肉免治和牛炸棒
菠蘿可爾必思
2023-07-01 49 瀏覽
免治和牛多士好食黑松露係好多菜式的救世主多土搽牛油,點都唔會輸唐揚雞脾抵食$28,6-8件大大嚿,都滑個醬ORE0 咁款應該係黑松露溝他他醬但兩個味都食唔到🤷🏿‍♀️京葱燒鳥丼盛得滿滿的好多雞肉,滑唔霉一人一半之後都食到傻但紫菜嚴重唔夠$38/碗,抵食的唔使自己燒的食物,都OKAY厚切牛舌芯:店招牌,厚,feel到是脷,但成件事就吃不出是牛舌-薄切牛舌:似食緊燈影牛肉乾-千本筋:聲稱肉味爆燈。。-柚子雞肉:以家睇返MENU 先知叫 『柚子雞肉』食個時以為係原味雞肉。。我既柚子呢?雞仔器血是CUTE的 擺明打卡專用人小小來吃,吃小小,是可以的畢竟菜式選擇不多可以TRY 吓個多士同炸物28/杯 SAPPORO🍺,在燒肉店都抵玩的
好食
黑松露係好多菜式的救世主
多土搽牛油,點都唔會輸

唐揚雞脾
好多雞肉,滑唔霉
一人一半之後都食到傻
但紫菜嚴重唔夠
$38/碗,抵食的

唔使自己燒的食物,都OKAY
-薄切牛舌:似食緊燈影牛肉乾
-千本筋:聲稱肉味爆燈。。

-柚子雞肉:以家睇返MENU 先知叫 『柚子雞肉』
食個時以為係原味雞肉。。我既柚子呢?
雞仔器血是CUTE的 擺明打卡專用

人小小來吃,吃小小,是可以的
畢竟菜式選擇不多
可以TRY 吓個多士同炸物
28/杯 SAPPORO🍺,在燒肉店都抵玩的
2023-06-30 41 瀏覽
好耐冇食燒肉喇~呢日嚟到旺角通菜街嘅大眾燒肉酒場佢地提供嘅肉類款式都幾多,價錢又唔貴地方都算闊落,幾適合一大班朋友聚會呢!打星星嘅係小編私心推薦ฅ^•ﻌ•^ฅ-♡︎和牛三角腩 $𝟿𝟾♡︎和牛霜降.赤身盛 $𝟾𝟾♡︎汁燒和牛五花 $𝟼𝟸♡︎汁燒手切封門柳 $𝟺𝟾 🌟♡︎手切封門柳 $𝟺𝟾♡︎汁燒千本筋 $𝟺𝟾 🌟♡︎千本筋 $𝟺𝟾♡︎柚子雞肉 $𝟸𝟾 🌟♡︎野菜五盛合 $𝟸𝟾-♡︎紫菜月見丼 $𝟸𝟾食燒肉係一定要配飯~🥩🍚單食肉有點膩,配埋紫菜飯一齊食就剛剛好-♡︎免治和牛多士 $𝟸𝟾 🌟多士香脆,配上鹹香嘅免治牛肉同黑松露醬味道唔錯,推薦一試 \(^ヮ^)/➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-♡︎唐揚雞脾 $𝟸𝟾老實講賣相唔算太討好,但食落又𝚘𝚔 喎炸粉唔厚,雞脾肉嫩滑而且份量都幾多( ͡° ͜ʖ ͡°)可以炸得靚仔𝚍 嘅話就更好喇!-♡︎雞皮餃子 $48 -♡︎冷泡白桃烏龍茶 $12
好耐冇食燒肉喇~
呢日嚟到旺角通菜街嘅大眾燒肉酒場
佢地提供嘅肉類款式都幾多,價錢又唔貴
地方都算闊落,幾適合一大班朋友聚會呢!
打星星嘅係小編私心推薦ฅ^•ﻌ•^ฅ

♡︎柚子雞肉 $𝟸𝟾 🌟
♡︎野菜五盛合 $𝟸𝟾

♡︎紫菜月見丼 $𝟸𝟾
食燒肉係一定要配飯~🥩🍚
單食肉有點膩,配埋紫菜飯一齊食就剛剛好
♡︎免治和牛多士 $𝟸𝟾 🌟
多士香脆,配上鹹香嘅免治牛肉同黑松露醬
味道唔錯,推薦一試 \(^ヮ^)/

➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎
♡︎唐揚雞脾 $𝟸𝟾
老實講賣相唔算太討好,但食落又𝚘𝚔 喎
炸粉唔厚,雞脾肉嫩滑
而且份量都幾多( ͡° ͜ʖ ͡°)
可以炸得靚仔𝚍 嘅話就更好喇!
♡︎雞皮餃子 $48

♡︎冷泡白桃烏龍茶 $12
2023-06-25
2023-06-29 23 瀏覽
一入門口就感受到熱鬧嘅氣氛,播住悠揚嘅日本音樂,感覺舒適。先來開胃菜~松露牛油果沙律、流心蛋薯仔沙律前者綠色新鮮嘅牛油果🥑和脆爽嘅蔬菜混合,感覺好Fresh!松露醬味道濃香,整體口感豐富多樣。後者薯仔沙律入口軟綿綿,溫泉蛋中間蛋黃流心,整體非常軟滑又清新,令人驚艷。你呢度一定要食和牛燒肉黑毛和牛小排、汁燒和牛三角腩、和牛五花、和牛三角腩款款都勁juicy,無雪味,肉質鮮嫩多汁。而要數油脂最重就係三角腩,入口即化!鍾意濃厚肉味,就食牛小排。呢度冇甜品,所以我哋呢就order咗黑糖菠蘿,菠蘿切得好厚身,酸酸甜甜,好解膩!
一入門口就感受到熱鬧嘅氣氛,播住悠揚嘅日本音樂,感覺舒適。

先來開胃菜~松露牛油果沙律、流心蛋薯仔沙律

你呢度一定要食和牛燒肉
黑毛和牛小排、汁燒和牛三角腩、和牛五花、和牛三角腩

2023-06-27 27 瀏覽
❤️ 突然之間想食日本燒肉,就同媽咪去試吓呢間大眾燒肉酒場~ 六點幾去到仲未有好多人,坐下坐下七點幾八點就開始滿座😆 所以如果想熱門時間去最好都book定位先👍🏼❤️ 除咗燒肉,仲有好多其他熟食選擇,想介紹下先😉❤️ 免治和牛多士 $88記得趁熱食😝 麵包烘到好脆,和牛多士外層係吉列皮,仲加咗啲黑松露醬喺面❤️ 京葱燒鳥丼 $38呢個丼飯真係好抵!$38 有大大嚿雞肉😍 仲有日本雞蛋喺面🥹 撈左蛋黃, 醬汁, 紫菜 同飯之後,超好食!❤️ 之後就係開始唔同既燒肉❤️ 和牛壽喜燒 $88 呢個壽喜燒有專人有火槍燒熟🤩 點埋醬汁俾你食,正😎❤️ 和牛五花 $68牛隻腹部部份,油花分佈平均均勻部位,食落又不會過於油膩❤️ 牛食雞(3件) $98呢個好得意,第一次咁食!將和牛小排切開並包住自家漬製醬油日本蛋黃,一齊串起,入口較濃烈❤️ 黑毛和牛小排 $78,肉質較結實❤️ 和牛三角腩 $98肉面滿佈清晰的網狀油花,肉質軟嫩❤️ 厚切牛舌芯 $48取至牛舌的舌根部分,因為不常運動所以較柔軟😆 ❤️ 汁燒千本筋 $48位於牛腿腱的中間部位,食落有濃郁牛肉鮮味。好多細細塊有排燒😙❤️ 豬頸肉 $28為一嗌咗非牛肉既肉🤣 好抵

❤️ 除咗燒肉,仲有好多其他熟食選擇,想介紹下先😉
❤️ 免治和牛多士 $88

❤️ 京葱燒鳥丼 $38

❤️ 之後就係開始唔同既燒肉
❤️ 和牛壽喜燒 $88
呢個壽喜燒有專人有火槍燒熟🤩 點埋醬汁俾你食,正😎

❤️ 和牛五花 $68
牛隻腹部部份,油花分佈平均均勻部位,食落又不會過於油膩
❤️ 牛食雞(3件) $98
呢個好得意,第一次咁食!
將和牛小排切開並包住自家漬製醬油日
本蛋黃,一齊串起,入口較濃烈

❤️ 黑毛和牛小排 $78,肉質較結實
❤️ 和牛三角腩 $98
肉面滿佈清晰的網狀油花,肉質軟嫩
❤️ 厚切牛舌芯 $48
取至牛舌的舌根部分,因為不常運動所以較
柔軟😆
❤️ 汁燒千本筋 $48

❤️ 豬頸肉 $28
為一嗌咗非牛肉既肉🤣 好抵食
❤️ 菠蘿可爾必思 $32
食燒肉一定要搵凍嘢飲😎
呢次係第二次嚟幫襯呢間位於旺角女人街嘅日式燒肉店✨呢間燒肉店出名性價比高,每碟燒肉最平$28-$98不等,但碟碟都唔過$100🤑真係超抵食!記得嗰陣第一次嚟係佢新開,人手仲有啲亂,今次嚟就舒服好多啦🥰🌟牛食雞 (3件) $98呢道菜真係我人生第一次食😳🤣超特別!佢係將牛小排切開,再放入自家漬製醬油日本蛋黃串起😳店員話可以燒咗有蛋嗰邊先,再燒兩側嘅肉,入口第一下係濃濃嘅醬油同蛋香,軟心嘅蛋黃入口即化,蛋汁包圍住成個口腔🤤然後再食到牛小排嘅牛肉味,感覺似濃郁版壽喜燒🤣但好好味!必試~🌟和牛沙巴當 $98和牛沙巴當係牛肩里脊肉,望落好粉嫩,而且油脂分布好均勻💖燒起來油脂爆發,食落入口即溶🤤😈不過就比較油膩,必須Share~🌟和牛三角腩 $98三角腩比起沙巴當油脂更豐富,食落超級肥美,成口油既感覺,入口即溶😈🌟和牛壽喜燒 $88壽喜燒愛好者無理由唔試下🤤$88香港價錢算係好抵!店員先發好日本蛋,用火槍將和牛燒熟,再將牛肉捲起,浸落蛋液,最後將牛肉放係珍珠米上面🤤牛肉吸滿蛋汁望落好吸引!咬落去第一下蛋香味喺口腔爆發🥰然後唔知點解仲食到淡淡黑松露味!😳牛肉好滑,肉味香濃,仲有甜甜既醬油味😋🌟鹽葱火

🌟牛食雞 (3件) $98

🌟和牛沙巴當 $98

🌟和牛三角腩 $98

🌟和牛壽喜燒 $88

🌟鹽葱火炙和牛 $88
呢款店員一樣會用火槍燒好和牛,然後放上大量鹽葱,再將牛肉捲起,食落去鹽葱味超級香!連怕葱既朋友都話好味🤤不過略嫌燒得太生,始終店員只係燒左一邊,建議燒埋另一邊><

🌟黑毛和牛小排 $78
呢款牛係我地叫既牛入面肉味最濃既一款~脂肪含量較少,但仍然分佈得好平均,食落肉味超重!點鹽食就最能突出和牛既肉味🥰

🌟厚切牛舌芯 $48
牛舌愛好者會話呢個係MVP!😍牛舌望落好粉嫩,而且每件都好厚🤤食落係爽口彈牙得來好淋😍而且有滿滿既油脂感😝只係$48🥹性價比一流!必叫!

🌟免治和牛多士 $88
香脆既多士夾住厚厚既吉列免治牛肉,免治牛肉好淋,表層炸木糠好薄好脆,食落有點似可樂餅~上面仲有黑松露醬🥰不過再加埋多士成件事就好似有點太飽😳🤣

🌟紫菜月見丼 $28
呢款丼飯係我每次食燒肉必叫😍😆熱辣辣既珍珠米上面鋪滿紫菜,再放上橙紅色既生蛋黃🤤整穿蛋黃個下真心好自癒😝😝每啖飯都充滿蛋液同紫菜既香味,配埋牛肉一齊食超正!

🌟百香果梳打 $28
梳打大大杯,百香果味酸酸甜甜好開胃!而且唔會好甜~入口好爽🤤

🌟冷泡白桃烏龍茶 $12
白桃烏龍茶甘大杯都只係$12🥹簡直係良心店TT不過就無咩白桃味,茶味比較出~解膩之選!

總結~呢間燒肉店簡直係平民恩物🥹💗而且餐廳運作比起一開始開業既時候有效率好多😉有時平平地想食燒肉,又唔想食放題,呢間真係啱曬你🥹😍仲要牛肉質素都真係很不錯!性價比一流呢!最後記得唔好錯過呢次拍既reels💗

加一服務費:✅

回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:大眾燒肉酒場 (旺角)
2023-06-24 203 瀏覽
今日等老婆收工一齊去食晚飯🥰,佢最近和同事去過一間日式燒肉店“大眾燒肉酒場”,覺得食物質素好,價錢唔貴😍。我未試過,於是提議老婆今晚去食燒肉😋。店舖裝修乾淨企理🥰,座位舒適闊落,餐牌食物選擇多,除咗主打嘅牛肉🐂之外,仲有雞🐓、豬🐖、丼飯🍱、小食🍤、甜品🍰及酒精🍻/非酒精🥤類飲品。我哋用QR code 📱點選咗心水食物,等咗冇耐店員已經將所有食物送上枱,好有效率🤣。和牛壽喜燒 $88火炙自信作和牛 $88呢2️⃣款和牛🐂都有店員幫客人準備,佢哋先用火槍將和牛表面火炙🔥至焦香,和牛壽喜燒蘸上黑松露醬🍄及蛋漿🥚一齊食,味道勁香濃質感滑溜😋;自信作和牛則配上紫蘇葉及洋蔥等餡料包住一齊食🫢,餡料令牛肉味更提升,肉質軟嫩幼滑🥰。免治和牛多士 $88多士焊底特別香脆,免治牛炸得香口,內層肉質軟嫩呈粉紅色,一口咬落勁多肉汁😋,加埋黑松露醬更加香👍。如果大家怕牛肉比較生,也可以放在爐上炙燒🔥一陣再食😁。汁燒和牛三角腩 $98汁燒和牛牛五花 $68果漬牛肋肉 $58手切對門柳 $48幾款牛肉都質感軟腍無筋😍,牛味香濃。牛三角及牛五花比較多油花,食落油香味更重😋。厚切牛舌芯 $48簿切牛舌 $

和牛壽喜燒 $88

果漬牛肋肉 $58
手切對門柳 $48

厚切牛舌芯 $48
簿切牛舌 $28
2️⃣款牛舌👅都肉質軟腍牛味香,厚切牛舌心肉質會比較有嚼勁😋。

檸檬威士忌梳打 $38 / 青檸梳打 $28
食咗咁多肉梗係要飲飲番啲冰涼🧊、酸甜🍋又清新嘅飲品去消膩解渴,呢2️⃣杯飲品都好好飲,味道自然清新👍。

總括而言,食物價錢唔貴,以一個大眾化嘅價錢食到和牛,真心係抵,而且地方坐得舒服,唔大油煙,值得一讚。
2023-06-17
2023-06-21 52 瀏覽
心血來潮想食燒肉,呢間喺旺角嘅大眾燒肉酒場出咗名性價比高,用親民嘅價錢就可以食到靚和牛。除咗和牛亦都有好多唔同種類嘅燒肉,最平幾十蚊就有一碟,非常抵食。火炙自信作和牛 $88先上嘅係呢款火炙和牛,店員會用火槍即席為客人炙燒和牛片,再包住紫菜、紫蘇葉、洋蔥、沙律醬等配料上碟。和牛燒到岩岩熟,肉質非常腍嫩,因為入面卷住好多配料,咬落去除咗肉香,仲有紫蘇葉、洋蔥等嘅清香,口感味道層次都好豐富。免治和牛多士 $88呢款和牛多士用份量十足嘅免治和牛做成吉列和牛漢堡,漢堡肉厚juicy,用烘到金黃香脆嘅多士夾住吉列和牛漢堡,加埋香濃黑松露,夠漸哂滋味。汁燒千本筋 $48屬於牛嘅稀有部位,肉嘅口感偏向實淨,肉味濃郁。果漬牛肋肉 $58醃製過嘅牛肋肉入口帶淡淡嘅果香同甜味,牛肋肉粒好腍身。薄切牛舌 $28牛舌只需要$28非常抵食,薄薄一片但口感依然非常爽嫩。和牛霜降・赤身盛 $88油脂分布平均,但因為係赤身,食落有和牛嘅腍嫩口感但又唔會太肥膩。和牛三角腩 $98至於呢款和牛三角腩就比赤身更加多油花,食落入口即融,油香係口腔入面爆發。和牛沙巴當 $98另外呢款沙巴當,油花多之餘,肉味亦都好香濃,大大塊放

火炙自信作和牛 $88

免治和牛多士 $88

汁燒千本筋 $48
屬於牛嘅稀有部位,肉嘅口感偏向實淨,肉味濃郁。

果漬牛肋肉 $58
醃製過嘅牛肋肉入口帶淡淡嘅果香同甜味,牛肋肉粒好腍身。

薄切牛舌 $28
牛舌只需要$28非常抵食,薄薄一片但口感依然非常爽嫩。

和牛霜降・赤身盛 $88

和牛三角腩 $98

和牛沙巴當 $98
另外呢款沙巴當,油花多之餘,肉味亦都好香濃,大大塊放入口非常滿足。

紫菜月見丼 $28
食燒肉當然要送飯食,叫咗個月見丼,面頭鋪滿紫菜同隻靚靚生雞蛋,加埋燒肉食就一流。

黑糖菠蘿 x2 $18@
甜品叫咗兩串黑糖菠蘿,香甜嘅菠蘿面頭有焦脆嘅黑糖脆皮,菠蘿爆汁,甜到入心。

百香果梳打 $28 & 菠蘿可爾必思 $32
夏天當然唔少得叫返杯特飲解暑,兩款入面都有果肉,果味香濃好飲,消暑解渴。

2023-06-19 44 瀏覽
行開旺角唔知想食咩,平平地想喺旺角食到高質燒肉?最近又多咗呢個選擇,呢間樓上燒肉店主打性價比高,每碟肉都係幾十蚊,叫到成枱滿晒都唔驚!每人俾個放題價錢已經食個高質燒肉食到超飽,想平啲嘅話都可以要個丼飯再加幾碟燒肉,豐儉由人~用QR code落單📱,可以睇晒唔同牛部位嘅圖片去揀,仲提供埋油脂同埋肉味嘅程度比客人參考,超貼心!👍🏻餐廳環境位置都闊落有唔少卡位供應,冷氣開得夠大❄️,一路燒都唔會覺得熱,好啱邊燒邊傾~------------------------------餐廳每款燒肉都唔錯,質量嗰啲都幾好,肉味濃郁幾鮮嫩,下面列咗一啲價錢俾大家參考~個人覺得以下必食唔會後悔😳-🤎和牛沙巴當 $98沙巴當油脂豐富,入口即化,燒耐少少仲會有啲焦香脆邊~💛汁燒封門柳 $48封門柳相比較瘦,油脂偏少,肉味濃郁,加上預先腌製,好入味~🤎汁燒封門柳筋 $58呢個係限定部位,供應有限,建議一坐低叫返兩份先,試完想再叫已經賣晒!佢係帶筋嘅封門柳,除咗本身肉味濃郁,仲有一大條筋膜,筋膜出乎意外地軟腍,口感超好,大推~💛厚切牛舌芯 $48牛舌芯嘅油脂都好豐富,軟淋唔會韌,厚切令口感特別好~🤎果漬牛肋肉 $58

個人覺得以下必食唔會後悔😳
🤎和牛沙巴當 $98
沙巴當油脂豐富,入口即化,燒耐少少仲會有啲焦香脆邊~
💛汁燒封門柳 $48
封門柳相比較瘦,油脂偏少,肉味濃郁,加上預先腌製,好入味~
🤎汁燒封門柳筋 $58
💛厚切牛舌芯 $48
牛舌芯嘅油脂都好豐富,軟淋唔會韌,厚切令口感特別好~
🤎果漬牛肋肉 $58
外貌會冇咁吸引,但食落原來係寶,牛肋肉經過果漬好入味,少少酸酸地減少左牛肋肉嘅油脂味,但又可以保持到牛肋肉嘅軟淋~
💛汁燒千本筋 $48
呢個部位真係第一次食,肉片切到好薄,一燒就熟,邊位有少少筋膜,有啲似肥牛片,幾有新鮮感~
🤎芝士年糕 $28
外表平平無奇,炸皮好薄,入面成嚿都係年糕,可以拎去燒一燒佢,口感煙煙韌韌,裏面滿滿嘅拉絲芝士,香滑得嚟奶香味十足,食得勁飽都仲想食埋佢,個人好鐘意!

追加list💕
▪️和牛霜降.赤身盛 $88
油脂偏多,勝在有油得嚟保持到肉味,燒完口感相對較韌,同普通和牛有啲唔同~
▪️黑毛和牛小排 $78
肉味好濃,油脂唔多,顏色相對深色少少,可以試吓~
▪️薄切牛舌 $28
相比牛舌芯會普通少少,口感會爽啲,切得好薄
▪️柚子雞肉 $28
裝雞肉嘅兜好得意,雞肉入面充滿柚子味,食落似雞髀肉,好嫩滑~

真係食唔飽,都值得一試👇🏻
▪️京蔥燒鳥丼 $38
呢個價錢嚟講,有五大嚿燒雞肉,加埋啲醬燒京蔥,絕對有驚喜!
▪️免治和牛多士 $88
趁熱食,多士烘到好脆,黑松露醬味有少少蓋過肉味~

▪️野菜五盛合 $28
▪️黑糖菠蘿 $18
▪️百香果梳打 $28
▪️ Sapporo生啤 $28

🌟 Encore指數:9/10
大眾燒肉酒場 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖最近都幾多出旺角,係旺角呢排搵得食都係喺威利商業大廈☺️☺️呢度可以話係臥虎藏龍,今日想食燒肉就嚟咗呢度嘅大眾燒肉酒場😎😎門面都唔錯,又掛咗啲燈籠,幾有氣氛入面嘅位置整體乾淨企理。🥳🥳睇返個餐牌,價錢都唔貴 😁其中和牛壽喜燒有人喺面前燒,有得睇,醬汁亦帶有黑松露清香,配埋玉子同飯,正,好味😋😋而免治和牛多士,外脆內軟,口味濃郁,配上少少黑松露子,牛汁同香味撈埋麵包度,非常美味可口 ,記得趁熱食呀😌😌跟住到自己燒嘅環節 👏🏻👏🏻西班牙黑毛豬 🐖油脂分布均勻 吾油膩 😆厚切牛舌芯 ,和牛五花 🐂真系切得好厚肉 😚 又爽又脆 口感好滿足 !! 和牛霜降赤身盛 🐂 肥瘦均勻 ,脂肪清晰 ,入口即溶 不愧為和😋😋 檸檬威士忌梳打食牛梗係飲番杯啤酒啦 💕 清新嘅檸檬 配埋威士忌 幾好飲
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖

睇返個餐牌,價錢都唔貴 😁

跟住到自己燒嘅環節 👏🏻👏🏻
西班牙黑毛豬 🐖
油脂分布均勻 吾油膩 😆

厚切牛舌芯 ,和牛五花 🐂
真系切得好厚肉 😚 又爽又脆 口感好滿足 !!

和牛霜降赤身盛 🐂
肥瘦均勻 ,脂肪清晰 ,入口即溶 不愧為和😋😋

檸檬威士忌梳打
食牛梗係飲番杯啤酒啦 💕
清新嘅檸檬 配埋威士忌 幾好飲
《大眾燒肉酒場 · 日式燒肉· 旺角》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍖鹽蔥火炙和牛 $88🍖和牛壽喜燒 $88和牛雪花分佈好靚,職員會當場幫手燒好,唔會當熟👍🏻和牛油分逼曬出黎,特別香口💖❗️推薦❗️-🥪免治和牛多士 $88小編食過好多間和牛多士,呢間餐廳真係好好食,配上黑松露,配搭和牛真係一絕👍🏻多士皮香口脆身,令到成份多士少左份油膩感👍🏻❗️-🥩和牛三角腩 $88🥩和牛沙巴當 $88每碟四片,雪花同樣好靚💖偏厚身,食落好有口感而且好juicy🫢鍾意食和牛嘅話呢兩款真係必試😋💖-📍 大眾燒肉酒場 @taishuuyakin 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸Revisit:❤️‍🔥-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港
《大眾燒肉酒場 · 日式燒肉· 旺角》

服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit:❤️‍🔥
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #旺角美食 #旺角好去處 #日式燒肉 #和牛燒肉 #和牛多士 #大眾燒肉酒場
2023-06-02 599 瀏覽
#fafafoodblog旺角 #fafafoodblog日本菜🍴豬油叉燒丼 38 蚊🐽豬油放喺鐵器皿烤一陣 熱辣辣後同埋滷水一齊放入丼飯入面 飯係日本米 葱花 同洋蓋世太保調味 雞肉厚切 肥美 好軟林 豬油滲哂落去連飯一齊食好 match 🐽🍴紫菜月見丼28 蚊🍚🍴厚切牛舌心 48 蚊🐂厚切係正 d好爽口彈牙 牛味夠 好食👍🏻🍴千本筋 48 蚊🐂🍴手切封門柳 48 蚊🐂封門柳原味都好正 牛味香濃 有咬口 燒到7, 8 成熟剛好🍴松露牛油果沙律 58 蚊🥑新鮮既生菜 車厘茄 黑松露味香 牛油果新鮮 撈埋好 fresh配燒肉一流🍴雞皮餃子 48 蚊🥟雞皮餃子 雞皮好香脆 帶 d雞油香 餃子入面既菜同豬肉好有口感夠 juicy正🐥🍴豬頸肉28 蚊🐽豬頸肉好夠肥美 燒到有 d香脆點 d辣粉仲好食🍴芝士年糕28 蚊🧀芝士年糕外表香脆。入面芝士流心 點 d鏈奶都好好味🍴和牛霜降 赤身盛88 蚊🐂牛肉脂肪比例偏多 食落好多油花 入口即溶 好味👍🏻🍴cp雞軟骨38 蚊🐥雞軟骨整得好香脆 雞油味香 點 d沙律醬唔錯🍴蟹肉免治和牛炸棒 96 兩串🐂🦀上面鋪滿新鮮蟹肉 出面炸得好香脆 入面充滿住免治牛肉
🍴豬油叉燒丼 38 蚊🐽
🍴雞皮餃子 48 蚊🥟
🍴豬頸肉28 蚊🐽
豬頸肉好夠肥美 燒到有 d香脆點 d辣粉仲好食
🍴芝士年糕28 蚊🧀
芝士年糕外表香脆。入面芝士流心 點 d鏈奶都好好味
🍴和牛霜降 赤身盛88 蚊🐂
牛肉脂肪比例偏多 食落好多油花 入口即溶 好味👍🏻
🍴cp雞軟骨38 蚊🐥
雞軟骨整得好香脆 雞油味香 點 d沙律醬唔錯
🍴蟹肉免治和牛炸棒 96 兩串🐂🦀
上面鋪滿新鮮蟹肉 出面炸得好香脆 入面充滿住免治牛肉好有口感
#燒烤 #牛肉 #日本菜 #雞軟骨 #免治牛肉 #和牛 #豬頸肉 #牛油果 #沙律 #餃子
Score 平均分<8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#大眾燒肉酒場
旺角通菜街1A至1L號威達商業大廈deli2 1 樓1a. 鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角
=====================

2023-06-02
2023-06-02 63 瀏覽
旺角👣 - 大眾燒肉酒場🥩今日要推介呢間超高質既燒肉比大家╴重點係佢地每款肉既價錢都好大眾化,性價比超高,每款只係幾十蚊,叫到成枱都係都唔怕荷包負荷唔到啦~🔥免治和牛多士 ($88)幾乎每枱都有叫呢個多士,果然好出色,多士香脆可口,入面夾住軟綿既免治和牛,四大件加埋都唔洗$100,超值🔥和牛壽喜燒 ($88)除左和牛多士之外見到好多食評都推介呢個,店員會將燒過既和牛蘸上混合左黑松露醬油既蛋漿,口感軟嫩滑溜,配上少量白飯一齊食,簡直係perfect match 🔥厚切牛舌芯 ($48)🔥手切封門柳 ($48)🔥黑毛和牛小排 ($78)🔥和牛霜降.赤身盛($88)🔥和牛沙巴當 ($98)🔥果漬牛肋肉 ($58)牛舌芯口感彈牙,和牛控必試和牛沙巴當同和牛霜降.赤身盛,油脂較高,做到入口即溶既效果,超正🔥柚子雞肉 ($28)食左咁多款靚牛,試埋佢地既雞肉啦,呢個柚子雞肉肉質嫩滑,散發出淡淡既柚子清香,正🔥味淋魚乾 ($38)🔥蟹肉免治和牛炸棒🔥京蔥燒鳥丼 ($38)🔥豬油叉燒丼 ($38)主食方面我地就叫左兩款店員推介既丼飯,呢個價錢質素咁高簡直就係糧尾恩物啦,燒鳥丼加左蛋汁撈飯好好食,千其唔
旺角👣 - 大眾燒肉酒場🥩

🔥免治和牛多士 ($88)

🔥和牛壽喜燒 ($88)

🔥厚切牛舌芯 ($48)
🔥手切封門柳 ($48)
🔥黑毛和牛小排 ($78)
🔥和牛霜降.赤身盛($88)
🔥和牛沙巴當 ($98)
🔥果漬牛肋肉 ($58)

🔥柚子雞肉 ($28)

🔥味淋魚乾 ($38)
🔥蟹肉免治和牛炸棒

🔥京蔥燒鳥丼 ($38)
🔥豬油叉燒丼 ($38)
主食方面我地就叫左兩款店員推介既丼飯,呢個價錢質素咁高簡直就係糧尾恩物啦,燒鳥丼加左蛋汁撈飯好好食,千其唔好比豬油叉燒丼呢個名嚇親,超香而且食落唔會好漏

🔥野菜五盛合 ($28)
🔥黑糖菠蘿 ($18)

🔥百香果梳打
🔥鹹檸七
🔥檸檬威士忌梳打
食左咁多燒肉叫返幾杯特飲解膩,好滿足

📍 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖

#香港美食 #平民美食 #旺角 #旺角美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #大眾燒肉酒場
2023-05-20
日本番黎就三個月仲係好掛住(ˊ̥̥̥̥̥ ³ ˋ̥̥̥̥̥)另一個後遺症係唔想咁貴食日本野挑起條筋去左旺角女人街試大眾燒肉酒場 @taishuuyakinikusakaba 用平民價就食到既日本和牛燒肉最平28蚊碟 最貴都唔過百( Ꙭ)!◦ 和牛壽喜燒望落油花都唔錯 但食落有少少鞋同埋覺得可以唔洗落黑松露 多左壽喜燒汁加蛋汁已經夠哂味~◦ 牛食雞好似好得意 香港未見過(≖֊≖)店員話輕輕燒表面就可以但到燒就發現出事啦 好難燒好驚隻蛋黃跌左lol牛肉包住中間醬油漬過既蛋黃 一齊食幾有趣既口感一試無妨.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪◦ 厚切牛舌芯賣相有少少奇怪入口意外地軟嫩爽口 一啲都唔靭 牛味就唔太濃◦ 和牛箱降·赤身盛◦ 和牛沙巴當因為係和牛 呢兩個算係最貴既items不過 都係一百蚊有找一碟(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)佢都貨真價實 好靚既油花同肉色食落都油脂滿滿 無投訴~(˘▾˘~)◦ 果漬牛肋肉係粒狀既牛肋肉 偏韓式醃料味 都唔錯的◦ 柚子雞肉又真係好重柚子味 雞肉幾juicy◦ 和牛他他多士典型鹹中帶甜既日式調味 但調味偏重蓋過哂牛味◦ 溏心蛋薯仔沙律整體鹹左丁丁|ω・)◦ 紫菜月見丼食燒肉必點 有部分飯粒乾硬左(ᯅ̈ )✿#
另一個後遺症係唔想咁貴食日本野
用平民價就食到既日本和牛燒肉
最平28蚊碟 最貴都唔過百( Ꙭ)!

◦ 和牛壽喜燒
望落油花都唔錯 但食落有少少鞋
同埋覺得可以唔洗落黑松露 多左
壽喜燒汁加蛋汁已經夠哂味~

◦ 牛食雞
好似好得意 香港未見過(≖֊≖)
店員話輕輕燒表面就可以

入口意外地軟嫩爽口 一啲都唔靭 牛味就唔太濃

◦ 和牛箱降·赤身盛
◦ 和牛沙巴當
因為係和牛 呢兩個算係最貴既items
不過 都係一百蚊有找一碟(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)
佢都貨真價實 好靚既油花同肉色
食落都油脂滿滿 無投訴~(˘▾˘~)

◦ 果漬牛肋肉
係粒狀既牛肋肉 偏韓式醃料味 都唔錯的

◦ 柚子雞肉
又真係好重柚子味 雞肉幾juicy

◦ 和牛他他多士
典型鹹中帶甜既日式調味 但調味偏重蓋過哂牛味

◦ 溏心蛋薯仔沙律
整體鹹左丁丁|ω・)

◦ 紫菜月見丼
食燒肉必點 有部分飯粒乾硬左(ᯅ̈ )

#lastbitematters #lastbitematters_mk
serves yakiniku (japanese grilled meat) with high-quality meat at a valuable price 💫 specializing in wagyu beef with few rare areas available 🐄 tender and highly marbled 🥩 meat can be grilled at its original flavour or house special sauce ♨️ other than wagyu, they also serve pork, chicken, dons and snacks 🍢日式燒肉 肉類高質 價錢親民 💫 有幾款仲係和牛稀有部份 🐄 款款肉質鮮嫩 油花均勻 🥩 可以揀 原汁原味燒 或者 汁燒 ♨️ 除咗主打嘅和牛 仲有豚肉 雞肉 井飯 同 小食 🍢🍚 和牛壽喜燒 HKD$88店員用火槍火炙和牛到半生熟 油花分布均勻點壽喜燒汁加雞蛋汁 甜甜地 配啖珍珠米 🍚 好滿足🌱火炙自信作和牛 HKD$88同樣店員用火槍火炙和牛到半生熟 油花分布均勻火炙和牛 包

🍚 和牛壽喜燒 HKD$88

🍋日式檸檬茶 HKD$22
清香紅茶 配檸檬 清爽

🍍菠蘿可爾必思 HKD$32
酸酸甜甜乳酸 菠蘿香甜有咬口

📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖🇭🇰
  • 和牛壽喜燒
  • 黑糖菠蘿