【平民價錢喺香港食到日本和牛燒肉⁉️】/////嚟到呢間燒肉店可以同一班朋友坐底邊飲邊食邊吹水 慢慢燒 燒足兩個鐘😜價錢相對平民 主打日本和牛 仲有肉、炸物、小食同蔬菜 不妨約埋三五知己一齊去啤啤佢🥳.👉🏻特選燒肉套餐 - 2人前 ($588)足足有12樣野🤪 - 厚切牛舌芯、免治和牛多士、天使和牛肋肉、和牛沙巴當、千本筋、柚子雞肉、味噌五花、野菜五盛合、紫牛月見丼、芝士年糕、雞皮餃子同冷泡白桃烏龍茶 份量十足 啱晒燒肉控😍特别係厚切牛舌芯 啖啖脂香 彈牙又腍 加多小小鹽帶味會更好~~柚子雞肉用左可愛鴨仔造型嘅碗去盛裝 幾驚喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 烏龍茶減低燒肉飽肚感覺 可以盡情食haha.👉🏻牛食雞 ($98)牛肉包住自家漬製嘅蛋黃🐣口感同和牛蘸生雞蛋差唔多 勝在甜度更勝一籌 建議燒嗰陣唔好咁大火 蛋黃燒到半生熟就啱啱好!.👉🏻唐揚炸雞 ($28)呢份小食性價比幾高👏🏻炸雞完全無骨 件件大大嚿 雞皮脆身 唔配個醬都已經好惹味.👉🏻手切封門柳 ($58)牛脂相對冇其他肉咁旺盛 但肉質都軟腍 而且牛肉味幾濃郁~———📍大眾燒肉酒場 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號
【平民價錢喺香港食到日本和牛燒肉⁉️】
/////

👉🏻特選燒肉套餐 - 2人前 ($588)

👉🏻牛食雞 ($98)

👉🏻唐揚炸雞 ($28)
👉🏻手切封門柳 ($58)
牛脂相對冇其他肉咁旺盛 但肉質都軟腍 而且牛肉味幾濃郁~

———
📍大眾燒肉酒場 (旺角)
2023-08-11
5 分鐘 (堂食)
  • 牛食雞
  • 厚切牛舌芯
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥩🥩🥩🥩🥩🍴🍽🍴🍽🍴🍽大眾燒肉酒場價錢夠晒大眾化,非常親民,食物質素亦都好高。餐廳入口掛滿咗大燈籠,份外有氣氛。我哋坐嘅區域空間好寬敞,牆上亦有好多👹👺嘅畫,令人感覺置身於日式居酒屋🤩。🥢免治和牛多士 $88 🆙食物方面,最推薦嘅一定係和牛多士。多士一共有4件,麵包烘烤過後好香脆,加埋黑松露碎令到香氣更濃郁。麵包中間夾住嘅和牛份量非常多,免治咗嘅和牛食落一粒粒,咬落好有質感。和牛多士仲混合咗芥末醬,辣辣地令到口感更豐富😋。🥢和牛沙巴當 $128 🆙🥢和牛霜降·赤身盛 $98 🆙和牛沙巴當同霜降赤身嘅肉質嫩滑,油花分佈均勻,食落唔會好乾柴👍🏻。🥢柚子雞肉 $28 🆙柚子雞肉用咗隻雞仔造型嘅容器盛載,$28嚟講雞肉嘅份量非常多。雞肉肉質嫩滑,咬落有陣陣嘅柚子香,令雞肉食落更清爽🤤。🥢汁燒手切封門柳 $58 🆗🥢芝士年糕 $28 🆗🥢唐揚雞髀 $28 🆗🥢紫菜月見井 $28 🆙🥢野菜五盛合 $28 🆗🥢生菜 $28 🆗🥢冷泡白桃烏龍茶 $12 🆗🥢Sapporo 生啤 $48 🆗😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥩🥩🥩🥩🥩🍴🍽🍴🍽🍴🍽

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥩🥩🥩🥩🥩🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 大眾燒肉酒場 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖
#bakdiu日式 #bakdiu油尖旺 #bakdiu旺角
上次係Deli2食過打邊爐~見到有間「大眾燒肉酒場」好似好正🤤 上網見到一個佢地嘅二人前套餐都性價比好高!今次就同老公去食晚餐🔥 餐廳環境好闊落舒適,唔會有油笠笠感覺。通風排煙都做得好好,下吸排煙嘅燒烤爐,食完都唔會一陣味~⭐️ 特選燒肉套餐 (2人前) 💲588套餐內有厚切牛舌芯、免治和牛多士、天使和牛肋肉、和牛沙巴當、千本筋、柚子雞肉、味噌五花、野菜五盛合、紫菜月見丼兩碗、芝士年糕、雞皮餃子以及冷泡白桃烏龍茶兩杯。各種種類的肉品應有盡有,而且份量十足,滿足肉食愛好者的胃口!厚切牛舌芯切得非常厚實,有嚼勁,肉質鮮嫩多汁。每一口都能感受到牛肉的豐潤口感。免治和牛多士外酥內軟。兩片多士塗上香濃松露醬再夾著吉列牛肉,一口咬下去,會有牛肉汁水濺出,帶給你驚喜的口感。牛肉的鮮香和麵包的酥脆完美結合。天使和牛肋肉肥瘦相間,肉質鮮美。經過燒烤後,肉的表面微焦,內部卻依然保持著嫩滑的口感。和牛沙巴當口感細嫩,霜降美感度極高,口感細嫩,有入口即溶的感覺。千本筋筋結實彈,咬勁十足。加上燒烤的香氣,帶出了筋的鮮美口感,非常有嚼勁。⭐️牛食雞 (3件) 💲$98牛小排包裹住醬油漬蛋黃,這個配搭真是絕配!每一塊

⭐️ 特選燒肉套餐 (2人前) 💲588

⭐️牛食雞 (3件) 💲$98
牛小排包裹住醬油漬蛋黃,這個配搭真是絕配!每一塊牛小排都烤得剛剛好,外層酥脆,內部卻保持著多汁的肉質。入面的醬油漬蛋黃,呈半熟狀態,口感好好!蛋黃的醬油味道滲透進牛肉中,帶來了獨特的風味。

2023-08-12 22 瀏覽
鍾意食燒肉嘅朋友仔可收藏呢間,價錢非常親民,而且肉質都相當有質素,完全對的住價錢有突👍 所有肉類一上檯完全唔會有冰感未融雪啤酒仲要買一送一松露牛油果沙律(食咁多肉要食蔬菜喔),牛油果熟度剛好,配上酸汁好開胃必食推介:「厚切牛舌芯」肉質爽口彈牙,而且肉汁滿滿「牛食雞」係牛小排包住醬油漬半熟蛋黃,充滿油香肉質與邪惡蛋汁真係不得了「和牛五花」肉質粉嫩油花像網紋般,口感真係入口即溶「千本筋」其實係牛腱位,牛味相當濃郁,我都好鍾意蟹肉免治牛肉炸棒好放鬆化,面頭滿滿鮮甜蟹肉天使和牛肋肉牛味都出又夠油香,比較有口感嫩腍汁燒和牛三角腩係加鹹甜適中醬汁,三角腩位牛脂分佈平均,肉質都好粉嫩柚子雞肉估唔到燒完都咁嫩滑,仲有柚子清香味道

啤酒仲要買一送一

必食推介:

「厚切牛舌芯」肉質爽口彈牙,而且肉汁滿滿

「和牛五花」肉質粉嫩油花像網紋般,口感真係入口即溶

「千本筋」其實係牛腱位,牛味相當濃郁,我都好鍾意

蟹肉免治牛肉炸棒好放鬆化,面頭滿滿鮮甜蟹肉

天使和牛肋肉牛味都出又夠油香,比較有口感嫩腍

柚子雞肉估唔到燒完都咁嫩滑,仲有柚子清香味道
淘小姐見好耐都冇食燒肉🤤近近地就去左位於旺角女人街嘅大眾燒肉酒場 @taishuuyakin大眾燒肉酒場地方都幾大坐得都幾舒服而爐頭火喉較溫和爐邊亦有抽氣功能所以即使賓客滿座都唔會覺得好勁油煙味今晚我地主打呢度出名嘅牛肉⭐️ 汁燒封門柳筋新期大熱嘅封門柳其實係牛橫隔膜肌肉佢肉味比較濃加上醬汁都唔會掩蓋佢肉味⭐️ 和牛沙巴當沙巴當其實係日本叫法大概指牛肩胛以下接近肋骨嘅部分有豐富嘅油花燒出黎嘅油脂香氣突出⭐️ 千本筋千本筋即牛腱心強勁肌肉亦有豐厚嘅脂肪都幾有咬口⭐️ 厚切牛舌芯牛舌芯味道濃郁口感爽彈有嚼勁淘小姐就最鍾意食佢⭐️ 汁燒和牛五花有醬汁醃過嘅牛五花肉明顯比較嫩滑多汁蔥花增添不少香氣⭐️ 天使和牛肋肉⭐️ 果漬牛肋肉牛肋條係牛肋骨之間嘅肉帶有筋、肉、油花肉味濃口感嫩之餘仲有咬口淘小姐再encore 果漬牛肋肉後者口感明顯更鬆軟同較為濕潤唔錯唔錯⭐️ 生菜⭐️ 野菜五盛合蔬菜十分新鮮包住燒肉食感覺冇咁熱氣而野菜盛合有菠蘿🫶🏻真係合淘小姐嘅心意⭐️ 味淋魚乾魚乾燒得香酥配埋美乃滋醬食好好味⭐️ 黑糖菠蘿已經燒好左嘅黑糖菠蘿面頭有炙過脆脆嘅糖面極極極之甜美食燒肉緊係要配埋生啤🍻適逢 Sapporo 生啤買一
淘小姐見好耐都冇食燒肉🤤

食燒肉緊係要配埋生啤🍻
適逢 Sapporo 生啤買一送一
淘小姐都唔客氣黎個買二送二啦🤭

🍽️ 大眾燒肉酒場
📍 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖
2023-08-08 329 瀏覽
今日我地搵食黎到旺角女人街,其實呢到真係唔少樓上餐廳相當唔錯,大家有時間都去發掘下啦😆而今次我地就黎同大家mark住一間價錢相對親民嘅 -- 大眾燒肉酒場 🤩店內裝修比較似居酒屋,仲要佢地Sapporo都做緊買一送一,食燒肉同一班朋友啤啤佢就岩哂😎野食選擇都唔少,雞牛豬、沙津、炸物、丼飯、蔬菜都應有盡有,而佢主打嘅牛肉更有唔同部位同醃制方法可以揀,實有一款岩口味🤗而牛肉我地就比較推介,厚切牛舌、和牛沙巴當、和牛壽喜燒、免冶和牛多士➡️”厚切牛舌” 嘅厚度岩岩好,夠哂彈牙,牛味重又無雪味,可以一試😋➡️”和牛沙巴當”就係牛肩胛比較近肋骨嘅部位,牛味同油脂味非常平均,入口即溶,口感真係一流👍🏻➡️”和牛壽喜燒”就比較特別,平時日式火鍋就食得多,燒肉都係第一次見。原來係會有職員即場用火槍輕輕燒熟,加上黑松露蛋汁同飯一齊食,夠哂新穎又好味😍 個汁仲可以留返黎食其他肉架🤣➡️”免冶和牛多士”就份量十足,每件都有滿滿嘅和牛,加上烘底多士夠哂脆,口感相當唔錯,咬落去淡淡肉真係勁滿足,而且配返岩岩個黑松露蛋汁仲惹味😜而➡️”柚子雞肉”都幾有心思,特別用咗一隻公雞外型嘅碟裝住,而味道比較清新開胃都唔錯架➡️豬頸肉就

生啤

厚切牛舌芯

和牛壽喜燒

柚子雞肉

➡️豬頸肉就正常水準,無咩雪味,爽口彈牙,都可以一試
豬頸肉

➡️丼飯我地都試咗個京蔥燒鳥丼,而份量比一般燒肉店為多,仲有一隻好靚嘅日本蛋係面,食落更嫩滑😁
京蔥燒鳥丼

🔹和牛壽喜燒 ($88)
🔸京蔥燒鳥丼 ($38)
🔹柚子雞肉($28)
🔸和牛沙巴當 ($98)
🔹免冶和牛多士 ($88)
🔸厚切牛舌芯 ($48)
🔹豬頸肉 ($28)
🔸Sapporo生啤 (兩杯$48)
2023-07-07
  • 和牛沙巴當
  • 和牛他他多士
  • 火炙自信作和牛
2023-08-07 35 瀏覽
一直覺得大眾燒肉酒場係性價比之王 抵食又好食✨ 最正嘅係牛肉部位種類多 牛魔王啱晒 當然都有雞同豬🐖除咗燒肉之外 仲有唔少日式小食選擇㗎今次我哋叫咗一個二人餐 再單點左一啲燒肉😎ꕥ 厚切牛舌芯ꕥ 天使和牛肋肉ꕥ 和牛沙巴當ꕥ 千本筋ꕥ 柚子雞肉ꕥ 味噌五花ꕥ 野菜五盛合ꕥ 芝士年糕ꕥ 雞皮餃子ꕥ 免治和牛多士ꕥ 紫菜月見丼 2碗ꕥ 冷泡白桃烏龍茶 2杯單點追加💕ꕥ 汁燒和牛五花ꕥ 汁燒手切封門柳二人餐包嘅嘢已經好多 燒肉有4款牛 1款雞同1款豬🤤牛魔王再追加2款牛 每一款平均有4至6片 好豐富😆牛舌芯好軟稔 和牛沙巴當油脂豐富 入口溶化 如果鐘意牛味濃郁 推介千本筋同封門柳 牛五花都係我私心大愛嚟㗎🐂柚子雞肉好滑 都幾厚肉🐔野菜盛合有南瓜/冬菇/大蔥/蕃薯仔/菠蘿🍍免治和牛多士仲加咗黑松露 味道更加香 多士都烘得好脆🥪最開心有紫菜月見丼 蛋汁撈勻一齊食 超正啊🤗最後食到勁飽🤰🏻好滿足 平時食燒肉都會飲汽水或者啤酒 今次2人餐包嘅白桃烏龍茶都唔錯喎 無咁滯又可以輕輕解膩 而且唔會太甜🍑

今次我哋叫咗一個二人餐 再單點左一啲燒肉😎
單點追加💕
ꕥ 汁燒和牛五花
ꕥ 汁燒手切封門柳

2023-08-07 27 瀏覽
食好西❤️燒肉 + 啤酒🍻簡直係最好嘅配搭❤️嘩⋯⋯肉質嘅口感,有入口即溶嘅感覺,簡直令人回味無窮😋😋牛肉仲細分咗唔同嘅部位任君選擇,可以慢慢享用🙃我就比較貪心,乜都試下😋不過就飽到捧住個肚走🤪
食好西❤️
燒肉 + 啤酒🍻簡直係最好嘅配搭❤️
嘩⋯⋯肉質嘅口感,有入口即溶嘅感覺,簡直令人回味無窮😋😋
牛肉仲細分咗唔同嘅部位任君選擇,可以慢慢享用🙃
我就比較貪心,乜都試下😋
不過就飽到捧住個肚走🤪
2023-08-05 26 瀏覽
今晚約咗朋友去咗呢間大眾燒肉酒場,係呢度可以食到和牛,雖然份量不多,不過價錢的確係大眾化就可以品嚐到高質素嘅和牛🐮有時候二人行👩🏼‍🤝‍👩🏻或獨自食都好適合✌🏻嘅選擇。最推薦嘅菜式和牛他他多士和汁燒和牛五花,兩者肉質鮮嫩多汁,加上調味恰到好處,讓人難以忘懷。此外,和牛霜降·赤身盛同和牛三角腩也值得一試,口感豐富,入口即化。如果您喜歡口感稍微嚼勁一些的肉品,那麼和牛沙巴當是您的不二之選。除了主打的和牛肉品,這裡的紫菜月見丼和黑糖菠蘿也非常好吃,份量適中,適合當做陪襯料理。如果您喜歡喝酒,那麼檸檬威士忌梳打是一款值得品嚐的特色調酒。最後,這裡的生菜也非常新鮮爽脆,用來製作生菜包絕對一流👍🏻搭配和牛可解油膩感。整體來說,這家燒肉酒場是一個和牛🐮愛好者不可錯過的好去處😋

整體來說,這家燒肉酒場是一個和牛🐮愛好者不可錯過的好去處😋
2023-08-02
  • 和牛他他多士
  • 黑糖菠蘿
  • 和牛三角腩
最近試左一間位於旺角嘅日式燒肉店,餐廳主打多款唔同口味嘅和牛燒肉,幾啱鍾意食日式燒肉嘅朋友一齊黎食!‣ 和牛五花($68) / 黑毛和牛小排($78) / 和牛沙巴當($98) / 和牛霜降•赤身盛($88) / 汁燒和牛五花($62) / 汁燒和牛三角腩($98)幾款原味和牛切得幾好,賣相紋理亦唔錯,個人比較鐘意黑毛和牛小排,燒到五成熟食落口感幾軟滑,油脂比例適中,肉味幾濃;兩款汁燒和牛質素都唔錯,尤其係汁燒和牛三角腩,燒完食落油脂好豐富,口感好滑,味道都唔錯!‣ 味噌五花($28) / 豬油叉燒丼($38)味噌五花醃到幾入味,燒熟食落油脂好香,味道唔錯!豬油叉燒丼幾有驚喜,叉燒口感好軟熟,油脂味好豐富,配埋熱豬油食落味道幾正!‣ 味淋魚干($38) / 唐揚池魚仔($38) / CP雞軟骨($38)味淋魚干燒到夠乾身,味道唔錯;唐揚池魚仔炸到好香脆,食落幾惹味;雞軟骨幾大粒,口感唔錯‣ 檸檬威士忌梳打($38) / 冷泡白桃烏龍茶($12)兩款飲品正常發揮,威士忌梳打味道幾特別,白桃烏龍茶茶味幾香!💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳總體質素唔錯,和牛款式選擇都唔少,價錢合理,幾適合同朋友

‣ 味噌五花($28) / 豬油叉燒丼($38)

‣ 檸檬威士忌梳打($38) / 冷泡白桃烏龍茶($12)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳總體質素唔錯,和牛款式選擇都唔少,價錢合理,幾適合同朋友一齊過黎~

💰Total: $794 ($397pp 已包括10%服務費)
📍大眾燒肉酒場
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli 2一樓1A號舖 (到訪分店)
筲箕灣新成街8號新成中心地下F號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_燒肉
🚩更多同區餐廳 #foodstep_旺角

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻
📍大眾燒肉酒場堪稱全港性價比最高嘅和牛日式燒肉,回頭率真係100粒星,每次都無令人失望,仲分分鐘有驚喜,雖然唔係好多選擇,但一定夠揀🤩🤩🤩🤩👅鹽葱火炙和牛 $88兩件和牛,店員會即場燒,喺和牛中間包住鹽葱,勁香口,油香超勁🤤👅和牛壽喜燒 $88又係店員即場燒,兩片加兩啖飯,燒好滴哂肉汁然後沾上蛋汁撈埋飯食,100000個滿足🤤👅汁燒和牛三角腩 $98脂肪同肉既比例平均,肉味香濃🤤👅和牛霜降•赤身盛 $88入口即溶,必叫,呢個價錢食到呢一個質素,性價比極高👅厚切牛舌芯 $48牛舌勁爽口,一定一定一定一定要叫❤️‍🔥👅果漬牛肋肉 $58呢個肉質大眾化,亦都唔會太油~👅和牛五花$68好香,入口一咬會咇油,想encore,下次都會叫🤤👅豬頸肉 $28正常發揮,豬頸肉好厚🤤👅流心蛋薯仔沙律 $68沙律醬有芥末既味道,正常發揮,作為呢一餐既前菜亦係蔬菜擔當🥸👅松露牛油果沙律 $58有淡淡的松露味,牛油果份量足夠,呢餐大餐前可以叫呢一個有啲蔬菜🥑👅雞皮餃子 $48冇乜油膩感覺,雞皮好薄脆,唔會好大隻,過口癮一流👍🏻👅黑糖菠蘿 $18菠蘿香甜,消滯必備,減低罪惡感🤤

👅鹽葱火炙和牛 $88

👅和牛壽喜燒 $88

👅汁燒和牛三角腩 $98
脂肪同肉既比例平均,肉味香濃🤤

👅和牛霜降•赤身盛 $88
入口即溶,必叫,呢個價錢食到呢一個質素,性價比極高

👅厚切牛舌芯 $48
牛舌勁爽口,一定一定一定一定要叫❤️‍🔥

👅果漬牛肋肉 $58
呢個肉質大眾化,亦都唔會太油~

👅和牛五花$68
好香,入口一咬會咇油,想encore,下次都會叫🤤

👅豬頸肉 $28
正常發揮,豬頸肉好厚🤤

👅流心蛋薯仔沙律 $68

👅松露牛油果沙律 $58

👅雞皮餃子 $48
冇乜油膩感覺,雞皮好薄脆,唔會好大隻,過口癮一流👍🏻

👅黑糖菠蘿 $18
菠蘿香甜,消滯必備,減低罪惡感🤤
2023-07-30 275 瀏覽
🥢 平時食高級燒肉閒閒哋都過千,今次介紹超筍野俾大家!旺角嘅大眾燒肉酒場提供多款和牛部位,例如和牛三角腩,壽喜燒等,兩個人基本上叫曬全部最貴嘅部位,人均都唔使$500就可以落樓! ⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 免治和牛多士 $88多士香脆牛味好濃,配合黑松露醬點綴完全一流。揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 和牛三角腩 $98網狀花紋清晰油脂遍佈均勻,燒到半熟入口即化!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 厚切牛舌芯 $48好腍好容易咬開,本來以為會好韌,口感極彈牙。揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 和牛壽喜燒 $98將大片燒和牛撈入月見醬料,加埋醋飯天衣無縫。揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 味噌五花 $28性價比之選,五花醃得好入味,加埋油脂香一流!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 汁燒和牛五花 $62用醬汁醃製後,可以減低本身和牛五花嘅油膩感。揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 汁燒千本筋 $42屬於非油脂部位,可更細微品嚐牛肉本身嘅鮮味。揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 京葱燒鳥丼 $38雞肉生熟掌握不過不失,份量算幾多,抵食之選。揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 免治和牛多士 $88
多士香脆牛味好濃,配合黑松露醬點綴完全一流。

✨ 和牛三角腩 $98
網狀花紋清晰油脂遍佈均勻,燒到半熟入口即化!

✨ 厚切牛舌芯 $48
好腍好容易咬開,本來以為會好韌,口感極彈牙。

✨ 和牛壽喜燒 $98
將大片燒和牛撈入月見醬料,加埋醋飯天衣無縫。

✨ 味噌五花 $28
性價比之選,五花醃得好入味,加埋油脂香一流!

✨ 汁燒和牛五花 $62
用醬汁醃製後,可以減低本身和牛五花嘅油膩感。

✨ 汁燒千本筋 $42
屬於非油脂部位,可更細微品嚐牛肉本身嘅鮮味。

✨ 京葱燒鳥丼 $38
雞肉生熟掌握不過不失,份量算幾多,抵食之選。
  • 免治和牛多士
  • 和牛壽喜燒
  • 和牛三角腩
  • 厚切牛舌芯
  • 味噌五花
2023-07-25 26 瀏覽
➿➿大眾燒肉酒場 ➿➿Taishuu Yakiniku Sakaba難得放假梗係搵好友食飯啦,昨晚就去左位於旺角Deli 2 ,1/F嘅「大眾燒肉酒場」食燒肉🥩😋😋😋,呢度環境都幾大,坐得舒適,Order 完,D嘢食嚟得好快,而對於牛摩王嘅我倆,今次揀晒D牛嚟食👏🏻👏🏻,正到痺呀👍👍👍➿➿➿➿➿➿➿➿➿🧊鹽蔥火炙和牛($88)有專人用火槍燒D牛,薄切嘅和牛包住D鹽蔥,我一啖就放入口,好滿足🥰👍🧊免治和牛多士($88)好大份下,要趁熱食😋厚切免治和牛夠juicy,撈埋黑松露醬,熱辣辣,超級好食👍👍🧊黑毛和牛小排($78)牛小排油花分佈均勻,始終係黑毛和牛,肉質有一定質素👍👍🧊和牛五花($68)和牛五花,係腹部位置,油花較多,但可能燒過,入口又唔會好油,食完後,油香仍停留係口腔內,好好食😋👍🧊和牛霜降·赤身盛($88)和牛霜降,油花分佈比較細緻,而和牛赤身,脂肪較少,但入口都柔軟。😆👍🧊厚切牛舌心($48)厚切夠爽口,唔駛沾任何醬料都好好食😋👍👍🧊汁燒手切封門柳($48)汁燒帶點甜甜的果香,封門柳肉質較柔軟,好有口感🥰👍🧊汁燒封門柳筋(限量發售)($58)未試過封門柳筋,相對其他肉質,封門
➿➿大眾燒肉酒場 ➿➿
Taishuu Yakiniku Sakaba

➿➿➿➿➿➿➿➿➿

🧊鹽蔥火炙和牛($88)

🧊免治和牛多士($88)

🧊黑毛和牛小排($78)
牛小排油花分佈均勻,始終係黑毛和牛,肉質有一定質素👍👍

🧊和牛五花($68)

🧊和牛霜降·赤身盛($88)

🧊厚切牛舌心($48)
厚切夠爽口,唔駛沾任何醬料都好好食😋👍👍

🧊汁燒封門柳筋(限量發售)($58)
未試過封門柳筋,相對其他肉質,封門柳筋比較煙靱,要𡁻多幾下😅

🧊野菜盛合($28)
用细細個籃裝住,好精緻🥰,內裡有南瓜片、迷你甜蕃薯、冬菇、日本京葱、新鮮菠蘿,$28 好抵食👏🏻👏🏻👏🏻

🧊雞皮餃子($48)
脹卜卜,賣相好cute,剛炸起,特別惹味😋👍

食燒肉點少得飲番杯啤酒🍻😅,但我D感冒未好晒,所以今次我哋叫左D無酒精飲品🥤🥰,大大杯飲品,仲要落足料,$28 杯,真係好抵飲,而冷泡白桃烏龍茶都係唔錯選擇,淡淡白桃味,無糖,健康又解渴👍👍👍

🧊百香果梳打($28)
🧊青檸梳打($28)
🧊冷泡白桃烏龍茶 x2($12/杯)
2023-07-24 40 瀏覽
星期日晚一於約朋友出黎洗錢食好野先,揀左呢間位於旺角女人街既大眾燒肉酒場,以大眾化又親民既價錢提供高質既燒肉,性價比超高☺️🌟味醂魚乾 ($38)大愛呢個味醂魚乾,一於叫夠兩碟唔洗爭,好入味又有嚼勁,燒肉必點🌟和牛壽喜燒 ($88)除左和牛多士之外見到好多食評都推介呢個,店員會將燒過既和牛蘸上混合左黑松露醬油既蛋漿,口感軟嫩滑溜,配上少量白飯一齊食,簡直係perfect match 🌟黑毛和牛小排 ($78)油花均勻,口感結實,抵食推介🌟和牛霜降.赤身盛($88)和牛霜降油花分佈細緻,兩邊燒烤過後入口即溶既口感,油花係口中化開,超正,而和牛赤身脂肪較少,肉質相對緊實,兩款都好正🌟和牛沙巴當 ($98)和牛沙巴當屬於肩里脊肉的一部分,含有均勻緊密的霜降油花,口感軟嫩🌟汁燒和牛三角腩 ($98)和牛三角腩含有清晰油花的軟嫩肉質,肉面佈滿清晰的網狀油花,配上秘製醬汁,店員建議我地最後燒呢款汁燒和牛,送飯一流🌟紫菜月見丼 ($28)食燒肉必點紫菜月見丼,橙黃色既蛋黃撈埋香脆既紫菜,好快就KO一碗飯啦🌟百香果梳打 ($28)🌟菠蘿可爾必思 ($28)食左咁多燒肉叫返兩杯特飲解膩,好滿足

🌟味醂魚乾 ($38)

🌟和牛壽喜燒 ($88)

🌟黑毛和牛小排 ($78)
油花均勻,口感結實,抵食推介

🌟和牛霜降.赤身盛($88)

🌟和牛沙巴當 ($98)

🌟汁燒和牛三角腩 ($98)

🌟紫菜月見丼 ($28)

🌟百香果梳打 ($28)
🌟菠蘿可爾必思 ($28)
食左咁多燒肉叫返兩杯特飲解膩,好滿足

2023-07-23 248 瀏覽
旺角抵食燒肉店今天去香港旺角女人街行街,累了想吃燒肉,便來了通菜街找吃的,去到Deli2有很多餐廳,1樓這間燒肉店晚上人不多,價錢不貴,有位便進來了餐廳環境木系裝修為主,冷氣不大,爐夠熱。提供紙巾,每張枱都有醬料。肉類有分原味或者醃製,不想自己調味的話可以揀醃製好的醬汁燒肉,別有一番風味,手機自助下單很方便,職員收碟都快叫咗好多款汁燒牛肉,不用自己醃料好方便,點原味牛的話可以撒鹽。每碟份量大概4-5件:汁燒和牛五花 $62、黑毛和牛小排 $78、和牛霜降赤身盛 $88 、汁燒和牛三角腩 $98、汁燒手切封門柳 $48 薄切牛舌 $28薄切易燒,爽口彈牙紫菜月見丼 $28紫菜生蛋飯撈埋一齊幾好食,燒肉送飯一流,自製燒肉丼飯芝士年糕 $28熱騰騰的兩件軟熟流心芝士年糕配煉奶,好味😋推介黑糖菠蘿 $18脆皮黑糖 包著香甜多汁的燒菠蘿松露牛油果沙律 $58半個牛油果🥑配上車厘茄、生菜等沙律菠蘿可爾必思 $32甜甜的汽不多,還有菠蘿果肉冷泡白桃烏龍茶 $12燒肉解濟必叫服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
旺角抵食燒肉店

薄切牛舌 $28
薄切易燒,爽口彈牙

紫菜月見丼 $28

紫菜生蛋飯撈埋一齊幾好食,燒肉送飯一流,自製燒肉丼飯

芝士年糕 $28
熱騰騰的兩件軟熟流心芝士年糕配煉奶,好味😋推介

黑糖菠蘿 $18
脆皮黑糖 包著香甜多汁的燒菠蘿

松露牛油果沙律 $58
半個牛油果🥑配上車厘茄、生菜等沙律

菠蘿可爾必思 $32
甜甜的汽不多,還有菠蘿果肉

冷泡白桃烏龍茶 $12
燒肉解濟必叫