2019-10-04 1409 瀏覽
呢間日式放題餐廳小妹去過好幾次,刺身新鮮,多特色食物,熟食甜品都唔錯,價錢喺放題嚟講都算合理👍想一次過食盡唔同嘅日式料理呢間考慮得過😌✵小妹最愛嘅特别推介有:🐟刺身: 三文魚 油甘魚 劍魚腩🍣壽司卷物:三文魚腩壽司 花之戀 忌廉鰻魚芝士卷🍖熟食: 香草羊架 一口牛柳粒🍤炸物: 榴槤炸彈 炸鮮奶磚 炸芝士波🍮甜品: 法式焦糖燉蛋 貓山王糯米糍

小妹最愛嘅特别推介有:
🐟刺身: 三文魚 油甘魚 劍魚腩
🍣壽司卷物:三文魚腩壽司 花之戀 忌廉鰻魚芝士卷
🍖熟食: 香草羊架 一口牛柳粒
🍤炸物: 榴槤炸彈 炸鮮奶磚 炸芝士波
🍮甜品: 法式焦糖燉蛋 貓山王糯米糍
2017-06-23
15 分鐘 (堂食)
  • 貓山王糯米糍
  • 一口牛
  • 花之戀
  • 香草燒羊鞍
2019-10-03 766 瀏覽
一直係openrice睇左好耐同班FD食邊間放題好,見到呢間唔算貴又多款色。因為有BOOK台既關系,7點正直接就入到去,我地4個人。食物黎得算快,亦無走單,不過食物質素唔高,感覺似劣食FEEL。最搞笑係黎錯左隔離個台既魚生比我地,我地食左先聽到隔離投訴話未黎。雪糕櫃有榴槤雪條,呢個唔錯,最後個個食飽吹水都幾好。點知就係呢個時候,張沙發有隻曱甴…都唔係細隻…成班FD即場唔想再吹水…比錢走人…基本上係唔會有下次…明白放題餐廳衛生方面有佢既難處,但係加埋食物質素既話…真係無下次…
雪糕櫃有榴槤雪條,呢個唔錯,最後個個食飽吹水都幾好。
2019-09-25
2019-09-26 1186 瀏覽
上星期同朋有慶祝畢業,一行7人夜晚黎到呢間大瀛喜食放題,周末晚市每人$238+$10%,限時兩小時,呢個價錢黎講可接受既~當晚食左好多野,不過掛住食無乜點影相落左單無幾耐就上左刺身,整體刺身質素唔錯,不過數量方面就無根據客人指定既數量,都係隨意,呢方面就有d失望啦天婦羅略嫌炸得太厚粉,食多幾舊好易飽肚,但味道都可以接受既其他推薦食物包括:1) 燒牛舌呢個超好味,必點!燒得岩岩好,而且好有牛味,勁正!2) 蒜蓉蒸蝦呢個都係必點!蝦肉新鮮,而且上面全部都係蒜蓉,勁香口!

天婦羅

天婦羅略嫌炸得太厚粉,食多幾舊好易飽肚,但味道都可以接受既

其他推薦食物包括:

1) 燒牛舌
呢個超好味,必點!燒得岩岩好,而且好有牛味,勁正!

2) 蒜蓉蒸蝦
呢個都係必點!蝦肉新鮮,而且上面全部都係蒜蓉,勁香口!

2019-09-21
2019-09-25 684 瀏覽
剛開始食刺身覺得幾好,可以接受。之後再試其他食物,全部食物得一個字 鹹 。 而且又唔新鮮 芝士蝦的蝦肉好霉。 鹽燒秋刀魚 雖然冇腥味,但又係得個人鹹字食左2啖已唔想食。見食評寫到好好所以一試,點知勁失望。
剛開始食刺身覺得幾好,可以接受。
見食評寫到好好所以一試,點知勁失望。
2019-09-21 763 瀏覽
站在旺角街頭找地方吃晚餐,老公突然說想吃日式放題,抬頭就看到大瀛喜。進入餐廳,發覺這店在工作日晚上也顧客眾多。枱上有供顧客自行填寫的點菜紙,由A到J,有刺身、壽司、手卷、天婦羅、炸物、燒物、鍋物、主食等等,種類繁多,填寫後交給店員,店員便會把食物送上。除此之外,還有一些食物是顧客自取的,例如凍海鮮、沙律、前菜、湯、甜品、飲品和雪糕等。總括來說,這店的食物大部份味道也不錯,刺身鮮甜,烤鰻魚、燒牛舌、炒雜菜等等都很好吃,手卷也有驚喜,而且上菜快,店員的服務態度也很好。唯一美中不足的是,就是生日的顧客才獲送贈Haagen-Dazs的雪糕,否則只可自取普通品牌的雪糕。
進入餐廳,發覺這店在工作日晚上也顧客眾多。枱上有供顧客自行填寫的點菜紙,由A到J,有刺身壽司、手卷、天婦羅、炸物、燒物、鍋物、主食等等,種類繁多,填寫後交給店員,店員便會把食物送上。除此之外,還有一些食物是顧客自取的,例如凍海鮮、沙律、前菜、湯、甜品、飲品和雪糕等。
初頭系狐狸仔同朋友食,之後介紹我同朋友,之後我介紹我朋友。起碼食左兩次生口放題!!生日放題,有以下優惠:*放題 之 生日優惠*1️⃣ 8點30分就$240一位(可以有生日優惠(四選一):每人HaagenDaz雪糕一個/生日蛋糕一個/兩板海膽/紅酒香檳每四人一枝)2️⃣ 8點45分就$204一位 (已85折)(無生日優惠)3️⃣ 9點30分就$193一位 (已8折)(無生日優惠)第一次食,14個人,Book左,距比左間房我地。上菜ok快,食物數量都算準,食物刺身新鮮爽口,特愛蝦池魚油甘魚!!雞翼炸物好熱好嫩!榴櫣波香芋波外脆不乾身內裡好軟熟!雞翼大讚皮好脆仲有面頭芝麻定乜好惹味!香芋波OK似蓮容不會口乾!牛舌,彈牙,鹽好足,咬落口感好牛味!翻叫!!海膽壽司30件!全部清晒!14人每人食左兩件到清晒!重點系我地夠膽落單!食店夠膽一次上30個!夠壯觀!大讚!!信譽!!呢個吉列蝦芝士壽司,我一個人都食三件!個芝士好濃味好軟熟!吉列蝦外脆內彈牙蝦肉!好正!!再點!炸物山飲品款式有好多!!最後飲返杯熱茶😂好舒服!!仲有雪糕雪條!黑牛無得頂!!
!!

生日放題,有以下優惠:

*放題 之 生日優惠*

(無生日優惠)

雞翼炸物
好熱好嫩!
榴櫣波香芋波外脆不乾身內裡好軟熟

牛舌,彈牙,鹽好足,咬落口感好牛味!
翻叫!!

大讚!!信譽!!

再點!

炸物山

飲品款式有好多!!
最後飲返杯熱茶😂好舒服!!

仲有雪糕雪條!黑牛
  • 一口牛
  • 心太軟
  • 香草燒羊鞍
2019-09-07 1200 瀏覽
環境唔錯,光線充足而且幾乾淨。一入到黎有沙津有前菜,仲有中湯小籠包,章魚小丸子個小籠包咬落去幾有湯汁,唔會太咸,好surprise。個魚頭最抵讚,好有肉冇乜腥味,件件三文魚頭都好大件,之後到鰻魚D色燒得幾好睇,色澤均勻,好有賣相,見到都幾開胃,而且唔會太細件,最緊要口感好,肉質鮮嫩又有少許彈性。另外芝士焗蝦既芝士味香濃,但又唔會搶左蝦既鮮味,仲幾彈牙,加埋軟綿綿既芝士,D芝士焗得岩岩好,又唔會over左,聞落仲好香!另外壽司都好好食,係花之戀細件左少少,三文魚尚算新鮮,另外羊架既羊味都幾重,但我自己幾中意呢陣味所以都接受到,另外仲有榴槤炸彈,外脆內軟,咬落去好正,仲好重榴槤香味,味夠口感好,值得再幫襯!
2019-09-06 769 瀏覽
大瀛喜日本料理日式自助餐餐廳,過百款美食及甜點可無限量任意享用。店舖位置方便,旺角地鐵出口一上來行一小段路就到,預約座位能夠準時入席,員工服務態度良好,工作有效率,下單後很快就有得上枱~食物種類豐富,刺生、壽司、手卷和炸物都很美味,唯湯類菜品味道偏咸,飲品的選擇也很多,有啤酒、汽水、果汁、茶等。在享用點餐服務的同時也有自助甜品區和沙律區等,包你食到滿載而歸~座位位置會比一般日式料理店狹窄,坐得比較親密,現場環境也偏暗,樓底較矮,但有洗手間可供使用,整體來說衛生程度尚可,食品味道不錯,環境也可接受,唯抽氣系統可作改善,坐久了稍微有些悶氣。如與親朋戚友前往聚餐的話最好訂座,假日會比較多人排隊用膳,晚市放題滿6位成人,成人人頭費95折 (一至四),有朋友生日的話也可於訂座時說明。
2019-09-06 602 瀏覽
今次嚟到位於旺角嘅大灜喜食日式放題 8:00入席餐廳已經七八成滿可見十分受歡迎 餐廳佔地很大空間感非常之夠 但略嫌室內的光線比較昏暗 餐廳採用落單形式 食幾多落幾多 減少進行浪費 餐廳所供應嘅款式選擇非常之多,燒物、刺身、壽司、炸物等等講到食物嘅質素算係一般中上嘅程 當中以燒物,刺身較為出色 另外壽司嘅份量有啲迷你 係服務方面上菜嘅速度非常之快落單10分鐘過後已經陸續將食物送到台上 另外服務員也很細心觀察 幫顧客收拾桌上多餘嘅碗碟 非常值得一讚最後餐廳更設置自助區 分別提供甜品,冷盤,前盤等
今次嚟到位於旺角嘅大灜喜食日式放題 8:00入席餐廳已經七八成滿可見十分受歡迎 餐廳佔地很大空間感非常之夠 但略嫌室內的光線比較昏暗 餐廳採用落單形式 食幾多落幾多 減少進行浪費 餐廳所供應嘅款式選擇非常之多,燒物、刺身壽司、炸物等等
最後餐廳更設置自助區 分別提供甜品,冷盤,前盤等
2019-09-05 504 瀏覽
舊朋友好耐冇返香港,於是我地決定大擦一餐去豪食放題!聽講大瀛喜好好食有朋友推介就試下,地點超方便旺角站一出就係,環境好大都算闊落,menu超級多食物選擇種類,成10幾張紙比你慢慢揀,刺身夠冰凍同新鮮,特別係三文魚好肥美,仲要係厚切!!甜蝦都好好味!大大隻,唔洗沾豉油都好鮮甜,壽司方面我最中意就係佢細細件,唔係啲大舊飯塞飽你,我地可以試好多唔同種類既野食,手卷都係,推出吞拿魚蓉手卷,入口即溶好幸福既感覺啊,熟食款式都好多,流心榴槤炸彈,香濃榴槤味,甜而不溜,羊鞍大大件又唔羶,醃得夠入味,辣汁煮蜆同埋芝士焗蝦都係大力推介,蜆隻隻都有肉而且冇沙,蝦又夠新鮮,啲肉可以原條起出黎,飲品同甜品都係自助bar方便,選擇多!
2019-08-25 931 瀏覽
黎到旺角唔知食咩好,就事但搵間放題食,貪在乜都有!咩都唔洗諗,咁岩係朗豪坊附近,就黎左大瀛喜,唔知會唔會中伏呢?呢度地方都好大,好多卡位,坐得都幾舒服!職員服務都唔錯,上碟收碟速度都幾快!食物種類真係好多,寫紙仔落order,又簡單又清楚!係有啲唔環保啦!可以考慮下ipad落單都唔錯!為環境出一份力!鍋物好大兜,北海道牛乳海鮮鍋都幾多海鮮,幾足料,冇交行貨!而手卷就比較細舊!一口小手卷,食落都幾得意!羊架牛柳粒鍋物乜都有,每樣都叫左黎試下!咩都可以食少少!食曬所有想食嘅野!翠肉瓜好好食,爽口又juicy!好食!雪糕都有好多口味選擇,我揀左比較少見嘅榴蓮雪條,都幾好食!任食兩粒鐘一定夠飽!寫幾多份量真係俾足,唔會偷雞俾少左!每人二百蚊有找!都算幾抵食!
呢度地方都好大,好多卡位,坐得都幾舒服!
職員服務都唔錯,上碟收碟速度都幾快!
鍋物好大兜,北海道牛乳海鮮鍋都幾多海鮮,幾足料,冇交行貨!
而手卷就比較細舊!一口小手卷,食落都幾得意!
翠肉瓜好好食,爽口又juicy!好食!
雪糕都有好多口味選擇,我揀左比較少見嘅榴蓮雪條,都幾好食!
2019-08-25 735 瀏覽
旺角有好多好多間放題,要搵間放題食唔難,要搵間質素唔差嘅先難!又係朋友介紹之下,今次就黎左大瀛喜試下!MVM間格有啲奇怪,唔可以搭lift直接上去大瀛喜,要兜黎兜去,有少少麻煩!不過都唔緊要,指示都算清楚嘅!呢度食物種類有好多,刺身嘅質素都幾高,幾新鮮,三文魚又大大舊,好creamy!雪花肥牛鍋好出色,啲肥牛剛剛熟,唔會鞋口,甜豉油湯底又煮到啲菜好好食!正!連雞翼都有幾種口味,有炸雞翼又有燒雞翼!炸雞翼香口啲,又唔會炸到啲肉好乾!飲品仲有兩大個雪櫃揀,我最likey就係飲荔枝紅茶,唔算太甜又唔會好似似汽水咁飲到好快飽!重點係lunch任食兩粒鐘,兩個人埋單都係$392咋!已經連埋加一!下次要再黎食過!
2019-08-20 520 瀏覽
同D同事食飯,收咗工食呢度任叫任飲任食,成班吹下水。先嘆嘅一定係刺身,D刺身算多揀,北寄貝,櫻花蝦,甜蝦,馬刀貝,希靈魚,吞拿,北海道帶子都算好食,三文魚就普通,只叫了一轉,其他一路叫咗4,5轉,都算快出。另外也叫咗好多壽司類,我覺得火灸和刺身類壽司都幾新鮮,好好食,推介係香蒜牛油大蝦壽司!那晚勁食D重有係D串燒,翠肉瓜,大蝦,蜜醬雞翼,菠蘿,雞軟骨,羊鞍,牛舌都好食,最正係大蝦同菠蘿超正! 食串燒要飲好多嘢,出面D好多野飲揀,食串燒飲凍維他OT,Meko蕃石榴汁或者玉泉忌廉都正,食滯咗出面有熱綠茶茶包提供沖杯熱茶,又在加油食過。天婦籮有少少野揀,叫有得食下,都好,蕃薯仔,海蝦,蟹棒天婦羅都好食,又上得好快,但千祈唔好叫太多轉,否則好快飽食唔到其他料理!同事話冇D澱粉質落肚會唔惦,叫咗個叉燒拉麵,又蟹粥,我都有食,幾正。另外有食咖喱蟹,冬蔭蜆,重有D炆花膠…太多都食哂,飽到死咗,都係食咗1個鐘度咋! 結果我稍休半小時,消化咗D食物,先食沙律又狂食葡Tat,雪糕雪條,D奶凍蛋糕,重有西瓜,蜜瓜,飽到唔識講。
同D同事食飯,收咗工食呢度任叫任飲任食,成班吹下水。先嘆嘅一定係刺身,D刺身算多揀,北寄貝,櫻花蝦,甜蝦,馬刀貝,希靈魚,吞拿,北海道帶子都算好食,三文魚就普通,只叫了一轉,其他一路叫咗4,5轉,都算快出。另外也叫咗好多壽司類,我覺得火灸和刺身壽司都幾新鮮,好好食,推介係香蒜牛油大蝦壽司!

2019-08-20 430 瀏覽
今日係朋友推薦下,黎到旺角試下大瀛喜。好耐之前食過APM個間極尚大瀛喜,質素相當唔錯,相信旺角呢間咁多人,都有番咁上下~同其他放題一樣,野飲牌係任拎嘅,款式都幾多,汽水啤酒果汁茶等樣樣齊。第一ROUND緊係叫轉刺身先啦,種類唔少,都幾新鮮,尤其油甘魚同墨魚,香濃甘甜,唔錯!海膽手卷細細份一啖食得哂,手卷結實紫菜脆,海膽夠甜,口感唔錯。之後係法式忌廉藍青口,忌廉湯湯頭濃郁,青口新鮮,相當入味,好食!鐵板一口牛穫氣十足,咬落爽口彈牙,配上炸蒜片點綴,牛味出哂黎,又香又濃。牛油粟米牛油味好香,同粟米嘅甜味幾夾。再黎係炸物。芝麻雞翼就如預期般好食,酥脆外皮加上香嫩雞肉,表現完美。香芋丸香脆可口,芋頭涵料多得黎又夠芋香味,咬落煙軔充實,啖啖芋泥。再黎係燒物。燒菠蘿燒至軟身,減弱左入面嘅酸澀感,味道酸甜得宜。鹽燒雞軟骨同鹽燒牛舌落左少少鹽,激發燒物香氣,再加上清新檸檬汁作平衡,風味一流~最後係甜品自助吧拎左幾款甜品食下。木糠布甸軟硬適中,唔會太甜;伯爵茶奶凍有濃郁茶香帶微甜,唔會令人覺得膩;焦糖燉蛋表面有一層脆皮焦糖,配埋綿滑蛋肉,味道更係同視覺一樣咁滿足。

牛油粟米牛油味好香,同粟米嘅甜味幾夾。

2019-08-17 543 瀏覽
呢個雞翼係芝士雞翼,入邊係放左啲芝士入去,而且個雞翼入邊係冇骨嘅,就只有芝士,佢嘅芝士味好濃,而且個芝士都唔會好漏,雞翼雞肉都好滑,唔會好乾亦唔會好un,佢嘅雞肉味道得好香,好有bbq味呢個薏米茶雪糕,薏米茶嘅味超級香濃,唔會好淡味,因為平時食嘅茶味雪糕都係好淡,但係依個 薏米茶雪糕就唔會好淡,而且仲好香好香薏米茶味,佢味道亦唔甜好清淡,呢個雪條係曲奇味,佢嘅曲奇味好香濃,不過外皮朱古力就好甜,而入邊嘅曲奇味雪糕,佢嘅味道就唔好似就咁食完塊嘅Oreo咁香濃曲奇味,不過整體曲奇味都好香濃,朱古力味都好濃, 不過整個雪條嘅味道都偏甜呢個係紫米露味嘅雪條,佢嘅紫米露味好香好濃,好似真係就咁食一碗紫米露咁香濃,佢亦唔會好甜,真的不錯