2014-04-26 8892 瀏覽
這陣子很想吃放題,終於約到友人去吃,經OpenRice後,決定吃這家大滿喜。小女子從不到旺角,出港鐵站後傻乎乎的總算找到創興。OpenRice時已看到創興滿是餐廳,總之先吃這家!三人坐在一進門的窄桌子,滿桌食物比較擠迫,吃得有少許辛苦。肚子很餓所以懶得拍照......抱歉了刺身三文魚還不錯~挺好吃甜蛋~正常味道(?)好吃~甜蝦不錯吃~.....好像就只吃了這些而已...-____-壽司煙三文魚壽司挺好吃!鰻魚芝士卷很美味~還有一款忘了是什麼...正常味道吧~炸物吉列蝦很好吃喔!第二輪有再點~吉列帶子非常美味!超愛的...吉列蠔也超好吃...炸蟹棒....不能理解..但..好吃..吧?炸多春魚~正常味道炸芝士魚餅是好吃的芝麻雞翼非常非常好吃!!!很懷念這份味道..好像還有蝦餅蟹餅什麼的...都好吃吧燒物雞軟骨串比較油,一般吧雞肉串的醬汁有點太濃..小女子不是很喜歡香腸串...唔...不能理解...一般羊胺~香口,好吃什麼什麼尖椒,超級辣,辣哭了T.T燒菠蘿..正常味道牛助骨好吃牛柳....很一般沙津什麼地獄三文魚沙津~挺好吃!可一試!蟹籽沙津...菜不是很新鮮...飲品種類挺多,但都不是

三人坐在一進門的窄桌子,滿桌食物比較擠迫,吃得有少許辛苦。
肚子很餓所以懶得拍照......抱歉了

三文魚還不錯~挺好吃
甜蛋~正常味道(?)好吃~
甜蝦不錯吃~
.....好像就只吃了這些而已...-____-
壽司
煙三文魚壽司挺好吃!
鰻魚芝士卷很美味~
還有一款忘了是什麼...正常味道吧~
炸物
吉列蝦很好吃喔!第二輪有再點~
吉列帶子非常美味!超愛的...
吉列蠔也超好吃...
炸蟹棒....不能理解..但..好吃..吧?
炸多春魚~正常味道
炸芝士魚餅是好吃的
芝麻雞翼非常非常好吃!!!很懷念這份味道..
好像還有蝦餅蟹餅什麼的...都好吃吧
燒物
雞軟骨串比較油,一般吧
雞肉串的醬汁有點太濃..小女子不是很喜歡
香腸串...唔...不能理解...一般
羊胺~香口,好吃
什麼什麼尖椒,超級辣,辣哭了T.T
燒菠蘿..正常味道
牛助骨好吃
牛柳....很一般
沙津
什麼地獄三文魚沙津~挺好吃!可一試!
蟹籽沙津...菜不是很新鮮...
飲品
種類挺多,但都不是大體的。有忌兼溝鮮奶、烏龍茶、冰紅茶、啤酒、百字牌可樂、美字牌橙汁,葡萄汁,青葡萄汁等....
甜點
雀字牌冰淇淋~有雲泥拿,芝麻,紅豆。
香橙冰冰冰條~
牛字牌朱古力奶冰條~
椰汁燉蛋...一般,不夠滑!

整體還不錯,可惜這家漏單情況嚴重,員工服務態度一般,唔.....大概沒下次了~
2014-04-23
  • 地獄三文魚沙津
  • 鰻魚芝士卷
  • 吉列帶子
  • 吉列蠔
2014-04-19 10676 瀏覽
我同屋企人訂左5點半,5點半去到,一入到去侍應話可以去雪櫃拎飲品,有烏龍茶(我至愛),忌廉溝鮮奶,芒果汁,提子汁,可樂,檸檬可樂,雪梨汁,啤酒等等~我地叫左好多刺身,三文魚係round round都咁鮮甜,食到我同我妹(吾)左好多聲,haha~ 好味到唔想講野..另外佢其他野食都好好食,好似第2推介既炸多春魚,佢既多春魚比一般餐廳多好多春,勁好食 仲有炒魷魚都好好食,個汁辣辣地,好正~! 鹽燒海蝦好食,芝麻雞翼唔夠熱..普通...但第2round我冇食,我屋企人食就話熱辣辣好味唷..炸帶子yummy~炸海蝦天婦羅都好食,另外有隻炸蝦就麻麻,落得太多粉炸....炸蠔一般,芝士蝦球好食,蟹粥都ok,可能落左麥皮~黑松露三文魚腩壽司good~D三文魚腩好鮮甜^^

仲有炒魷魚都好好食,個汁辣辣地,好正~!

黑松露三文魚腩壽司good~D三文魚腩好鮮甜^^
三文魚,甜蝦
鹽燒海蝦
炸帶子,芝麻雞翼,炸蝦天婦羅
炒魷魚,好好食^^
牛柳粒,普通味
黑松露三文魚腩壽司,好好食,好鮮甜
炸多春魚,超正~要ENCORE^^
牛奶,紅豆,芝麻雪糕,燈汁同朱古力雪條
題外話/補充資料: 三文魚刺身,炸多春魚,炸帶子,炒魷魚,黑松露三文魚腩壽司
2014-04-18
3 分鐘 (堂食)
2014-04-16 9032 瀏覽
Good- 天婦羅不會太粉太油膩,南瓜天婦羅好甜好吃- 炸物也挺好,芝士炸蝦丸Gd!!- 雞翼有兩款, 芝麻同鹽燒, 前者好食D, 後者都OK, 不過佢唔似好多日本料理開邊起雙飛咁燒- 食物份量剛剛好,不會太大份- 飲品無可樂,但有D康師傅同MIRANDA系列,啤酒係藍冰- 好少漏單, 可能呢個時段人少(22:00-0:00), 其他時段唔肯定- 雀巢雪糕Disappointing- 壽司刺身一般般- 帶子刺身不是大隻的帶子, 而是細細粒的貝柱- 甜蝦刺身而不是有連頭的牡丹蝦,不過呢個價不能要求太多- 食物賣相一般, 特別係刺身- 坐得唔算好好, 同隔離抬都幾近, 但好過不少放題- 抬面都係太細, 要食快D,唔係無位放食物- 服務一般, 不過好多放題都係咁.整體嚟講滿意, 時段是最晚的22:00-0:00 (XD), 價錢$158加一, 幾抵食, 呢個價位嚟講好過好多放題
Good

- 天婦羅不會太粉太油膩,南瓜天婦羅好甜好吃
- 炸物也挺好,芝士炸蝦丸Gd!!
- 食物份量剛剛好,不會太大份
- 雀巢雪糕

Disappointing

- 壽司刺身一般般
- 帶子刺身不是大隻的帶子, 而是細細粒的貝柱
- 甜蝦刺身而不是有連頭的牡丹蝦,不過呢個價不能要求太多
- 食物賣相一般, 特別係刺身
- 坐得唔算好好, 同隔離抬都幾近, 但好過不少放題
- 抬面都係太細, 要食快D,唔係無位放食物
- 服務一般, 不過好多放題都係咁.

2014-04-15
$175 (宵夜)
  • 羊架
  • 南瓜天婦羅
  • 芝士炸蝦丸
2014-04-14 8333 瀏覽
已訂位 並於1200準時到達 所以一到達已經有位子以為選擇中午場會比較少人 但意外地全場爆滿 看來還挺有人氣的坐位是卡位 以放題來說算是十分舒服填食物紙後等了快20mins才有食物第一盤到的竟然是壽司-__- 這個順序有點叫人摸不著頭腦反而刺身 螺肉等頭盤小菜等了快半小時才上食物方面燒菠蘿 正!!!好香好甜 encore了數次刺身 甜蝦希靈魚最好吃 三文魚好失望細件,沒切斷,不是新鮮的橙色,有筋  其他魚刺身也是有筋的炸物 紫竽球好好味 芝士蝦球 芝士年糕叫了2次都是沒炸熟的卷物 4款都有試 有一個魚籽XX卷味道好古怪 芝士鰻魚卷好食壽司 細細件不錯一品料理的魷魚好惹味 牛柳粒也不錯燉蛋好味 但催了3次才來汽水任飲 特別的是有韓國的mango juice AND cream soda with milk! LIKEEEEE!整體來說算是十分不錯.但刺身的部分有點叫人失望(之前看食評很不錯的,是我運氣不好嗎?)員工態度不錯值得一試
已訂位 並於1200準時到達 所以一到達已經有位子
坐位是卡位 以放題來說算是十分舒服
填食物紙後等了快20mins才有食物
第一盤到的竟然是壽司-__- 這個順序有點叫人摸不著頭腦
反而刺身 螺肉等頭盤小菜等了快半小時才上

食物方面
燒菠蘿 正!!!好香好甜 encore了數次
刺身 甜蝦希靈魚最好吃 三文魚好失望
細件,沒切斷,不是新鮮的橙色,有筋  其他魚刺身也是有筋的
炸物 紫竽球好好味 芝士蝦球 芝士年糕叫了2次都是沒炸熟的

值得一試
2014-04-13
午餐
2014-04-07 8922 瀏覽
都係第一次試 我地兩個人 平日去 所以都唔使等等位 都幾時入到去 見到多人噶都 所以都即刻寫野 一陣就上左個小菜同燒野 刺身等左好耐 要催單先出到 出到黎賣相都唔錯 食落去都ok 算係甘 俾其他地方都算新鮮 我地慢慢食 但係發覺如果刺身多翻d選擇就更加好啦 本人最中意食刺身 特別係蝦 得細細隻個d 無大隻小小噶海蝦有小小失望 窩物就差左d 唔好食
2014-03-31 10150 瀏覽
今次同朋友試大滿喜。其實好耐之前已經聽人講過間野幾好食,今次終於有機會試! 我地訂左5點半 不過遲到 6點先到 照食到7點半 心諗啲野出得快個半鐘都夠,而當晚時段收費 $158+1 。一坐底 侍應好細心提我地檯號,同埋飲品低自助形式。飲品都好多選擇,有一般汽水,烏籠茶,康師傅冰紅茶,冰糖雪梨,水蜜桃仲有忌廉溝鮮奶同芒果汁呀 睇下有咩食,order簿 A -J 沙律,刺身,卷物/手卷,壽司,炸物,燒物...如此類推。。刺身幾多選擇下 ,三文魚腩十分肥美!卷物好好食,因為全部都有芝士! 長話短說,圖中極力推介全部都好正。平價放題,可以一試。有意外驚喜
今次同朋友試大滿喜。
其實好耐之前已經聽人講過間野幾好食,今次終於有機會試!

睇下有咩食,order簿 A -J
沙律,刺身,卷物/手卷,壽司,炸物,燒物...如此類推。。

刺身幾多選擇下 ,三文魚腩十分肥美!

卷物好好食,因為全部都有芝士!

長話短說,圖中極力推介
全部都好正。平價放題,可以一試。有意外驚喜
2014-03-11
  • 紫心香芋丸
  • 雞軟骨
2014-03-20 10869 瀏覽
今日冇嘢做所以同班朋友去咗大滿喜因為之前聽人講過呢間嘢好好味所以今日冇嘢做就順便去咗食過,個度環境都好好,而且服務態度都不錯野食方面我覺得烤菠蘿出奇意外地好味 佢啲菠蘿好鮮甜好多汁 而佢嘅羊架唔系太so唔似出邊嗰啲羊架好so,個芝麻雞翼比想像中好食,芝麻味好香好脆又多汁,黎哩到一定要食,魚生又新鮮又多,下次一定會再同朋友黎
野食方面我覺得烤菠蘿出奇意外地好味
佢啲菠蘿好鮮甜好多汁
2014-03-05
  • 芝麻雞翼,烤菠蘿
2014-03-15 12220 瀏覽
話說大滿喜係我第一間食既放題XDDD係臨時提議仲要又夾到時間搵到人去喎XDD當時同一個未算好熟但傾得埋既朋友去(而家熟左好朋友XD聽過太多放題既負評,咩唔上菜、等幾耐、食二手……聽到驚驚地,仲要又唔係好平,加埋一walk in都差唔多兩百去食果陣真係有少少淆但始終都要試既,人生總有第一次,結果係滿載而歸(胃裏XD第一次去咩都揀唔落手,要個fd guide住XDDD仲要寫完又驚佢漏單等好耐等等不過聽朋友講大滿喜好似幾好咁(食已經係2013年9月既事,打呢篇係半年後2014年3月幾當中經過好長時間,亦見證到大滿喜人氣急升,恭喜哂XDDD果晚其實試左好多野係開始先有d相,所以都係略略講下啦刺身點既數量同上既數量相差唔多賣相擺得靚,色水又唔錯,睇落幾吸引之後又再點過都係擺到好靚質素幾好,切得厚薄適中,唔會食空氣又唔會太多筋或太膩食落去夠凍,同埋味道清新鮮甜,冇怪味三文魚同鮑片真係唔錯壽司太卷朋友堅持要點都冇計XDDD明明講好唔食飯粉麵(食盡心態話就話唔食,唔通等佢一個人食哂咩,最後都係試左卷得夠實,飯量少(啱哂放題)飯唔會太軟爛,少少醋香酸味冇咁劑用料都足,賣相又靚:^)三文魚皮好特別以前食日
話說大滿喜係我第一間食既放題XDDD
係臨時提議
仲要又夾到時間搵到人去喎XDD
當時同一個未算好熟但傾得埋既朋友去(而家熟左好朋友XD
聽過太多放題既負評,咩唔上菜、等幾耐、食二手……
去食果陣真係有少少淆
但始終都要試既,人生總有第一次,結果係滿載而歸(胃裏XD
第一次去咩都揀唔落手,要個fd guide住XDDD
仲要寫完又驚佢漏單等好耐等等
不過聽朋友講大滿喜好似幾好咁
(食已經係2013年9月既事,打呢篇係半年後2014年3月
當中經過好長時間,亦見證到大滿喜人氣急升,恭喜哂XDDD
果晚其實試左好多野
係開始先有d相,所以都係略略講下啦

點既數量同上既數量相差唔多
賣相擺得靚,色水又唔錯,睇落幾吸引
之後又再點過都係擺到好靚
質素幾好,切得厚薄適中,唔會食空氣又唔會太多筋或太膩
食落去夠凍,同埋味道清新鮮甜,冇怪味
三文魚同鮑片真係唔錯
壽司太卷

朋友堅持要點都冇計XDDD明明講好唔食飯粉麵(食盡心態
話就話唔食,唔通等佢一個人食哂咩,最後都係試左
卷得夠實,飯量少(啱哂放題
飯唔會太軟爛,少少醋香酸味冇咁劑
用料都足,賣相又靚:^)
三文魚皮

好特別
以前食日本菜冇食過呢味
不過自己煎三文魚果陣會煮埋魚皮
冇鱗,好清潔咁
滑而帶膠,有黏性,似食啫喱片咁XDD
另外佢有調味醬汁有芝麻香好送口
環境雖然窄同逼,但坐得舒服
服務可以接受
起碼佢漏單或者少上真係只有一兩成機會
整體質素賣相都好吸引
最好係佢工作人員既態度都可以,唔會食到又嬲又後悔咁
2013-09-17
  • 三文魚皮
  • 骨腸
  • 芝士漢堡扒
  • 芝士年糕
  • 炸蕃薯
2014-03-13 9622 瀏覽
一行三人去左創興既大滿喜食,之前其實都黎過幾次,覺得呢到環境唔錯,重可以同班絲打傾下心事一路食,正啦!我地係早段入去,唔洗點等已經有位,好快就點左刺身,好新鮮,重點左兩次,好足料,而且重擺到好靚!值得讚下~~~ 之後就食下卷物壽司都好好味,飯既份量適中,唔會特登整飽你。然後就開始一輪熟食大擊戰,啲熟食效率超快,炸品既芝士年糕夠軟又唔"漏",, 芝麻雞翼簡直必食,番點左兩次! 紫心香芋丸外脆內軟,食完又唔會太濟。所有熟食既份量都唔會太多,過下口隱又可以試到其他野食~~ 唔會好似某啲餐廳咁食放題同嗌小菜一樣咁大碟我地重食到差啲成張枱都唔夠位擺,好彩我地摩打口,好快就清到一半,員工亦都好細心咁幫我地收碟換碟,態度重好好!抵讚!最尾就點個甜品,有椰汁燉蛋,夠甜,可惜太細碗。除左燉蛋之外重有雪糕食添呀!總括黎講呢間野真係幾好,介紹朋友唔失禮,下次都會繼續幫襯!哈哈哈哈~~

之後就食下卷物壽司都好好味,飯既份量適中,唔會特登整飽你。

• 雞軟骨
第一次食到D咁差既放題,剌身只有第一次,之後果D追三次先有一次來!頭一小時只黎左一盤(就係第一次果盤),我地四個人叫每款十件,黎的只有6件...........最搞笑就係夠鐘佢趕我地走,但我地同佢講last order果D野仲未到(45分鐘前落單的)....哈哈!最後佢地叫我佢落多次,佢地1分鐘後馬上拿出來比我地食^_^甜蝦冇甜味,只有冰味!赤貝都係!好彩玉子有甜味!三文魚太細塊!椰汁鄧旦冇旦味燒虎蝦好似燒基圍蝦咁,好細隻!不過我朋友話燒雞翼幾好食結果,到最後我地平均每人返屋企後肚痾左2-3次..............................已經Black List左呢間野,叫曬D朋友唔好試!真係不可一不可再
燒虎蝦好似燒基圍蝦咁,好細隻!不過我朋友話燒雞翼幾好食

2014-02-23
10 分鐘 (堂食)
我食暈香港九龍新界嘅放題turn out 萬變不離其宗總括嚟講 只要刺身新鮮,來貨靚,夠多件,唔好切到勁厚, 款式都其次,咁樣呢間大滿喜絕對okay 大家如果想食帆立貝刺身嘅放題,除咗中環xx 同 xx 外 荃灣xx (名要自已估 廢事幫人賣廣告) 而家多咗新choice 就係呢間 只可惜佢嘅帆立貝刺身叫咗9次 每次得四舊講真 放題熱嘢食,夠熱 出菜夠快 已經可以俾70分加上其他刺身跟足份量上 已經夠俾90 分推介特別食物 燉蛋 燒菠蘿 黑松露火灸三文魚壽司 正到喊左口魚火灸 得半塊 喊 蟹粥勁凍 乜事最後一人200 有找 (講緊8點前散水嗰轉 ) 比起聲稱有傳係同集團嘅尖咀店 平左80蚊 唯一分別呢間嘅蝦冇頭(手指尾甜蝦 bro 你明啦) 仲有,8點走已經冇哂忌廉溝鮮奶汔水 仲有,2個鍾根本唔夠時間食 會趕人走 有心理準備啦我知我啲相好吸引 拿 係我食咗超過100次放題多年經驗 先chok到點嘢食嘅方法 (我真金白銀食 okay)都有下次 但送我一個摩打口先至掂囉係咁
我食暈香港九龍新界嘅放題
turn out 萬變不離其宗

大家如果想食帆立貝刺身放題,除咗中環xx 同 xx 外 荃灣xx (名要自已估 廢事幫人賣廣告)
而家多咗新choice 就係呢間

推介特別食物 燉蛋 燒菠蘿

黑松露火灸三文魚壽司 正到喊
左口魚火灸 得半塊 喊

蟹粥勁凍 乜事

最後一人200 有找 (講緊8點前散水嗰轉 )
仲有,8點走已經冇哂忌廉溝鮮奶汔水
仲有,2個鍾根本唔夠時間食 會趕人走 有心理準備啦
都有下次 但送我一個摩打口先至掂囉

係咁
2014-02-04
5 分鐘 (堂食)
紀念日
  • 帆立貝
  • 燉蛋
  • 黑松露三文魚腩
  • 左口魚
  • cheese 年糕
2014-02-12 9524 瀏覽
朋友聽講「大滿喜」嘅放題唔錯,所以趁著佢生日特意同佢一試,不過打去訂位時已經Full Booking,好彩最後成功Book到,咁就事不宜遲相約慶祝。因為經已Book咗位嘅關係,所以一到步跟著職員安排都唔使等好耐就有得入座,店鋪算係幾大,雖然坐得都密密地,不過唔會太逼坐得唔舒服。一坐低當然係點野食先,雖然食物都離唔開和食、刺身、壽司,不過款式比一般坊間放題鋪頭為多,一啲比較少見嘅款都有。刺身款式算多,而且都夠新鮮,而且比紙時寫咗少少要求例如三文魚想要腩位之類,真係有架!讚! 壽司款式都好多,而且款式幾新,鮮度亦算唔錯,用料亦唔係馬虎,而且尺寸唔大係重點,細細件就算係女仔都可以一啖食哂,可以比人試到更多款式!讚!熟食方面同樣出色,燒物水準唔錯,不會係dry爆,最有驚喜係「蟹粥」,意外地好食and天婦羅番薯仔,食之前要人心理準備!因為會停唔倒口呀!呀! 記住食完燉旦(甜食),先好食雪榚呀!!!整體嚟講,價錢較合理,但食物水準好高,而且侍應服務態度超級好,會收Order紙、同你傾下計問有咩好味、唔好味、邊到可以改進等等,絕對係值得一試
朋友聽講「大滿喜」嘅放題唔錯,所以趁著佢生日特意同佢一試,不過打去訂位時已經Full Booking,好彩最後成功Book到,咁就事不宜遲相約慶祝。因為經已Book咗位嘅關係,所以一到步跟著職員安排都唔使等好耐就有得入座,店鋪算係幾大,雖然坐得都密密地,不過唔會太逼坐得唔舒服。一坐低當然係點野食先,雖然食物都離唔開和食、刺身壽司,不過款式比一般坊間放題鋪頭為多,一啲比較少見嘅款都有。

雞骨腸
天婦羅番薯仔
芝士漢堡扒
記住食完燉旦(甜食),先好食雪榚呀!!!

2014-02-11
生日
雞骨腸
天婦羅番薯仔
芝士漢堡扒
我同同學聽講旺角有間放題好似幾好食,又咁岩有朋友今日生日,所以咁就決定去左試呢間野啦,我地BOOK 左7點,一行有9人,我地7點去到見到門口大堂都有唔小人,最後等左5分鐘度就安排到座位比我地入去啦一入到去,比左個卡位我地坐(個位幾好),又可以面對面傾計,感覺幾CLOSE一去到緊係睇下本ORDER 簿先架啦,發現D款都唔小都好似幾吸引,我地先寫左張沙律果張ORDER紙先,之後緊係叫刺身先架啦,個數量我地叫左好多(因為我地多人)寫晒D ORDER紙之後,我地就出去拎野飲(原來佢好似韓燒放題咁自己出去拎野飲),有+C,忌廉溝鮮奶,康師傅,可樂果D,仲有啤酒!!等左一陣之後,見到個驚喜有個waiter拎左盤刺身船行過黎,真係surprise!!架船好靚(唔知係唔係因為我地多人同埋寫既量都唔小呢),真係岩晒我地班大食鬼既胃口我地一路食一路系度吹水,留意到D waiter出餐都幾快同有禮貌,有D waiter 2隻手拎住2盤野(好厲害)先介紹食物,羊鞍整得幾淋,我個人鍾意佢既肉既質感同埋味道,咸度岩岩好香芋丸幾好食,一咬入面D香芋味出晒黎芝麻雞翼我至愛!!必食,佢炸到岩岩好,金黃色,好正!另外我地

等左一陣之後,見到個驚喜

香芋丸幾好食,一咬入面D香芋味出晒黎
芝麻雞翼我至愛!!必食,佢炸到岩岩好,金黃色,好正!
芝麻雞翼
另外我地叫左幾個煱物,有蟹粥,雪花牛肉煱,仲有海鮮牛乳煱(好似),其中蟹粥比較好食,我諗因為佢呢個味道比較鮮甜一D,因為入面有D栗米既配料系度
蟹粥
味道比較普通我覺得係芝士年糕同埋雞軟骨,我覺得D芝士年糕唔知點解好似食落有D粉,maybe唔係幾岩我口味,另外D雞軟骨我以為係一份份既,點知黎到先知係一串串既,同埋食落好似有D太硬,如果再淋D就perfect啦
結果我地個個捧住個肚走
總括而言,呢間野都值得大家去試一試既,有活動聚會不妨可以去一去呢間試下
燒羊鞍
天婦羅(圖中係蝦)
2014-02-10
05 分鐘 (堂食)
生日
芝麻雞翼
燒羊鞍
一行九大兩細,book左7:30,唔係團購,準時到,見到超多人,好彩等左5分鐘到就有位! good~每人既位置唔算迫,不過每檯既距離就窄,同行既小朋友一個三歲幾收$108,一個收$68,冇bb櫈,所以三歲幾既都唔夠高,要摺起d褸俾小朋友坐先好少少~樂意收order紙,不過唔代表入得齊,甩單情況嚴重,數量亦都唔足,羊架肯定係寫7俾得4,唔夠數我地又入單,番單等好耐,應該有成十分鐘中段時間係檯面全清,有食物係點極都冇(最經典既係我地坐底未入紙,有3條腸仔拎黎,應該係上手落既order,照叫佢放底,食左,好食,之後點入紙都冇再見過!)所以等既階段可能係會等極都等唔到架~ 到埋單吹我地走,先叫到廚房整到d出黎,但又好快十五分鐘都未夠就未食晒到拎走執檯要我地離座,好浪費既感覺。刺身基本上係唔錯,會有冰底同假花,不過其實支假花幾阻住,唔可以四方八面一齊夾~三文魚、吞拿、立魚、油甘魚、蛋呢d就都大件,但去到象拔蚌、貝柱、螺片呢D就好唔掂,碎上到呢....塊塊都細到得1~2cm咁,又俾唔足,寫20,黎到呢3樣野次次都一堆仔,都唔夠兩個人食,我試過只係入一張紙得呢3樣野,佢冇上俾我,可能冇咁細隻冰碟?熟

熟食方面:

芝麻雞翼、烤菠蘿、天婦羅、牛柳粒、羊架都幾好食
,鍋就入幾次單先得1個,有兩塊好長既肥牛,個冬蔭公湯底幾好架~

差既應該係焗青口入面冇青口,得D醬,唔通係真係細粒到食唔到?燒脾姑咸左少少;椰汁燉蛋,好甜好漏。

凍既有雀巢雪糕,如果可以坐耐少少,可以食多杯既,不過真係冇咁既機會!
2014-02-07
5 分鐘 (堂食)
2014-02-04 5790 瀏覽
因為同朋友勁鐘意食日本野,大滿喜佢之前食過都覺吾錯,所以今次同佢試下...時間方面我選了平D的價錢...6點左右食仲可以行下街先,但我都打左電話去訂位...每人都係$17X(TOTAL)一入到去,經理已經叫我地叫野食,樣樣都吾錯,叫多左,經理會同你講(以物理角度,2人枱放吾落所有食品...)佢地將我地坐係一個範圍,所以超快有人理,吾錯當然會有好味同吾好味的東西啦...食品整體黎講係快同準,刺身新鮮,仲要之後果D質素都可以KEEP到,吾似出面果D第二輪已差左,立即加分燒物都好好味,夠味,同松屋不相百仲,都叫多選擇,蕃薯仔同羊扒超好味沙律太多醬,食吾到料,只食到醬天婦羅就一般,林左少少,南瓜味道冇咩味牛肉鍋年牛肉太老,硬口這店其實都吾錯,都叫新鮮,但收錢同經理口水多過頭,不停講野,傾吾到咩計不停問有冇野要,搞到食野勁緊張,食左個半鐘,佢企足我地2人桌講足一個鐘野飲比松屋少,康師傳,汽水炸,最後都係飲綠茶(似水多D)

當然會有好味同吾好味的東西啦...

沙律太多醬,食吾到料,只食到醬

天婦羅就一般,林左少少,南瓜味道冇咩味

牛肉鍋年牛肉太老,硬口

野飲比松屋少,康師傳,汽水炸,最後都係飲綠茶(似水多D)
2014-01-24