2018-10-29 99 瀏覽
生日想食得豐富的就梗係去食放題啦!這間我食過兩次款式好多同夠新鮮。刺身有三文魚、八爪魚、帶子、象拔蚌同甜蝦蟹膏蝦壽司焗牛油帶子鮮蟹粥迷你手卷好得意呀!細細件可以食多幾件。牛肉火鍋最後食埋生日先有既Movenpick 雪糕
刺身有三文魚、八爪魚、帶子、象拔蚌同甜蝦

蟹膏蝦壽司

焗牛油帶子

鮮蟹粥

迷你手卷好得意呀!細細件可以食多幾件。

牛肉火鍋

最後食埋生日先有既Movenpick 雪糕

2018-10-29 73 瀏覽
一大班人唔知道食咩好的話,最好就食放題啦,因爲好像自助餐一樣!咩都有得食!呢次我地就一班人去食大滿喜放題。一早就book好位了。 座位都寬倘,外面仲有個bar可以比我地自己出去攞野食!第一回合當然要叫刺身食,刺身每件都好肥美!上得算快無走單。三文魚好厚生,脂肪比例都不錯,我地叫左好多甜蝦!甜蝦每條都好大好好肉,都好新鮮同,而且點度十足,帶子鮮甜,虎蝦夠彈牙。刺身方面有水準。小食方面都好很多選擇,如果不愛吃生的朋友都有壽司等等可以選擇,不過個人就喜歡刺身!所以每次都要叫多幾round。

2018-10-28
2018-10-28 124 瀏覽
難我今日放假,就同fd去食放題啦,我地見呢間大滿喜未食過,就黎試下一入去,就見見到有個位放飲品櫃、甜品櫃、熟食同沙律櫃令人好興奮,因為本身好肚餓,等落單既同時我地就可以出黎呢到拎少少野食醫肚先無論係飲品、甜品同冷熱盆,選擇都非常之多!竟然連豆腐花同芒果布丁都有!平時係便利店見到既雪糕櫃,依加都可以任食!唔係等左好耐,我地點既野食都黎哂!因為我同我個fd都唔係點食生野,所以剩係叫左熟食,不過選擇太多,剩係食熟食都食唔哂D串燒上到黎仲係熱辣辣!咬落去好脆口!芝麻雞翼真係我既最愛!表皮炸到好脆,內裡雞肉肉質都好鮮嫩,好滑!呢到可以一片片鰻魚咁叫,好彈牙,平時出去食鰻魚飯好貴,依加可以食個夠食到最尾,緊係衝去diy返個乳酪雪糕,呢到好特別,係提供軟糖做配料,我都係第一次食軟糖雪糕咋味道都唔錯,最主要係d軟糖好食

D串燒上到黎仲係熱辣辣!咬落去好脆口!

味道都唔錯,最主要係d軟糖好食

2018-10-27 73 瀏覽
今次同朋友試大滿喜。其實好耐之前已經聽人講過間野幾好食,今次終於有機會試!好早上到創興,入面裝修幾靚,同埋夠大。飲品自助形式。好多選擇,有一般汽水,烏籠茶,水蜜桃仲有忌廉溝鮮奶同芒果汁。踏入餐廳,發現地方闊落大部分坐位已經滿座。幸好有預約,一坐好便寫下菜單。大家同心首輪不選擇飽肚食物,決定先攻刺身再吃肉類,我們點下刺身類種類繁多,為我們送上一大盤雜錦刺身拼盤。愛吃的我三文魚是必選,三文魚表皮冰凍柔若無骨、油脂豐富每片厚切都軟嫩充盈口腔,一入口即化,即刻要再點多一輪才夠。帶子外表晶瑩飽滿, 光是看已叫人垂涎欲滴。 入口鮮甜,平時不太愛帶子也照樣吃,果然不可錯過。炸物黎到夠熱所以 keep 到鬆脆! 燒物夠野味,尤其是我最愛吃既翠玉瓜,一 d 都唔乾身!埋單完全唔貴,同埋員工態度值得一讚,呢樣係放題比較少見的!整體來說,刺身新鮮,炸物煮物亦可再試,送上速度很快,下次聚會再帶朋友一齊吃返餐好,非常值得一試。
今次同朋友試大滿喜。

炸物黎到夠熱所以 keep 到鬆脆!
燒物夠野味,尤其是我最愛吃既翠玉瓜,一 d 都唔乾身!

埋單完全唔貴,同埋員工態度值得一讚,呢樣係放題比較少見的!

2018-10-27 82 瀏覽
大滿喜我之前都去過食,食物和環境都好好,今晚一於再去品嚐一下囉!餐廳都算大間,整齊的卡位,明亮優雅的装修,令人感覺非常舒適。刺身好新鮮,我最喜歡肥美的挪威三文魚、鮮甜的珍寶赤海蝦,爽口的象拔蚌,證明好新鮮!燒紐西蘭羊鞍:大大舊,肉質非常嫩,香草味香濃,一點羶味都無。芝士焗帶子,酸酸甜甜,好濃芝士味,非常開胃!出去自助區望下,有我最鐘意既中華沙律! ,款式好多下,有螺肉,泰式鳳爪,西式沙律etc …食咗好多種唔同嘅菜式,每一款都幾好食,同埋好出色,另外佢啲位坐得好舒服,因為我哋係五點半入座,所以都唔係好多人,加上咁既價錢食到咁多野,所以值得推介!PS: lift 堂前擺左幾部夾公仔機,可以係等待時間玩下。幾貼心。食物質素好,材料新鮮及好味,服務質素也不錯,有機會還會再來。

芝士焗帶子,酸酸甜甜,好濃芝士味,非常開胃!

2018-10-26 114 瀏覽
今晚約左班friend食飯,朋友突然話想食放題見呢間近近地就去食,由於早點上去,所以唔駛等。點菜紙選擇都幾多,沙律、刺身、燒物......應有盡有。仲有熟食區比人自助拎野食,除此之外仲有好多飲品選擇,樽裝飲品都有!第一round當然先點刺身。上菜速度都算快,食完啲碟都好快有人收走,抵讚! 有各式各樣既嘢飲,雪糕同西式甜品,水果就有哈密瓜同西瓜~醬燒牛肉係我最喜歡既食物之一,夠入味又唔靱炸物,雞翼夠大隻,外脆內有肉汁,甜芋丸好好味,外面香脆內面 d 甜芋又唔會太過甜。最後仲去左食幾份甜品,咁既價錢堅抵食!!海鮮粥,幾入味,入面仲有隻蟹添,分量剛剛好,唔會食完一客就飽哂。果然食放題都係最扺食 多野食又可以食到咁高質食物 而且價錢又扺食 下次食可以食9點果場 因為會仲平啲

醬燒牛肉係我最喜歡既食物之一,夠入味又唔靱
最後仲去左食幾份甜品,咁既價錢堅抵食!!
2018-10-25 101 瀏覽
已經幫襯過呢間好多次~真心覺得正( • ̀ω•́ )✧而家仲新增咗可以整雪糕嘅機器同埋更多嘅甜品(〃'▽'〃)建議打電話去訂咗先~免得要排隊๛ก(ー̀ωー́ก)啲嘢食真係好好食~(✪ω✪)
2018-10-24
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 自製雪糕
  • 蟹粥
  • 燒羊架
  • 串燒
2018-10-25 97 瀏覽
今日同呀妹兩個去食放題,揀左呢個選擇特別多既大滿喜!佢剩係飲品都多選擇過人,除左平時都要既有氣飲品同茶之外,連清酒同梅酒都有!我一入去就比個雪糕同甜品櫃吸引左!有好多唔同牌子既雪條,連雪米糍都有,我食左粒朱古力味既,佢入面除左朱古力雪糕外,仲有軟心朱古力!好特別!除左呢d,食客仲可以配軟糖自制乳酪雪糕,d軟糖好好食(錯重點XD)放題食物方面,呢到竟然有蜜汁烤豬肋骨,都係第一次係放題見到咋蜜味好足之餘豬肋骨肉質鬆軟,好食有章魚丸都令我好驚喜,我仲特登咬開一半睇下係咪真係有章魚,比我見到好大條章魚腳,用料好足!見到個豬骨湯就忍唔住拎碗試下咩味,本身以為好似出面d湯咁一係得水味一係味精味,結果完全真係老火湯既味,令我由試味變到飲哂成碗!呢到仲有炸鮮奶,外脆內軟又香甜,令我忍唔住叫多兩件呢餐放題令人好滿意,好有驚喜
今日同呀妹兩個去食放題,揀左呢個選擇特別多既大滿喜!
蜜味好足之餘豬肋骨肉質鬆軟,好食
呢到仲有炸鮮奶,外脆內軟又香甜,令我忍唔住叫多兩件

呢餐放題令人好滿意,好有驚喜
2018-10-24 126 瀏覽
話說小弟最近去左一轉歐洲,日日對住牛角包同埋牛肉pizza,一路個腦懷念緊日本魚生美食。返到香港要重返地球食到盡!最後揀左旺角大滿喜食盡佢!最最最首先一定係叫左魚生先,我地拎左張放題紙係咁填,炸物、壽司都好專心填之際,個服務姐姐都貼心問下我不如俾左頭兩張佢先,跟著一路揀一路俾。所以打頭陣就黎左個魚生拼盤先,肥大既三文魚、大大件俄羅斯甜蝦同埋油甘魚都非常新鮮!尤其甜蝦係好大隻叫左幾轉!除左魚生,另外叫左少少特色試下。迷係拖羅盛同鵝肝帶子壽司都好值得叫,份量唔會太多可以留肚繼續戰鬥。汁燒和牛壽司加埋黃金醬燒大蝦壽司都係張單推介,食過之後都係覺得叫兩round都可以既野食。值得一提係佢中間有公共空間係可以拎雪糕、沙律、凍海蝦、青口同埋甜品,好似食緊自助餐咁有得俾人活動下又唔洗等太耐。

2018-10-17
2018-10-23 188 瀏覽
2018.10.17(星期三)難得呢個星期中有日紅假,所以同老公出旺角去食大滿喜放題~食餐勁的一上到去就俾呢排夾公仔機吸引住❤️我地都成功夾左兩隻小精靈落袋裡面環境都不錯,枱桌夠多空間夠闊落。而且食物款式夠多元仲有自助甜品,飲品同小食可以任拎任選~刺身好新鮮,款式亦大路,有蝦,帶子,赤貝,三文魚,呑拿魚。個天婦羅蟹棒,真係超正,必試。壽司都好味。芝麻雞翼好香脆惹味~老公激讚個燒蠔好好味🤤我就覺得個香芋波都好好味。燒帶子亦十分好味!燒牛舌不錯~好香口。有我的至愛燒菠蘿同燒翠玉瓜,同樣燒得juicy可口。牛柳粒都好味呢間放題竟然有燒鰻魚,真心俾個like ~賣相同味道都一流~最後自己拎左杯乳酪雪糕,好味!完美為呢一餐放題作結。不得不題員工服務態度良好,上菜速度快,無咩漏單。
2018.10.17(星期三)

裡面環境都不錯,枱桌夠多空間夠闊落。而且食物款式夠多元
仲有自助甜品,飲品同小食可以任拎任選~

刺身好新鮮,款式亦大路,有蝦,帶子,赤貝,三文魚,呑拿魚。

個天婦羅蟹棒,真係超正,必試。壽司都好味。

芝麻雞翼好香脆惹味

牛柳粒都好味

最後自己拎左杯乳酪雪糕,好味!完美為呢一餐放題作結。

不得不題員工服務態度良好,上菜速度快,無咩漏單。
2018-10-17
  • 刺身拼盤
  • 芝麻雞翼
  • 天婦羅
2018-10-21 126 瀏覽
喜歡自助餐嘅我,今次同朋友仔一齊去食放題,一樣開心!既然食日本放題,當然唔少得海鮮啦!先出場就係不斷現身嘅刺身,三文魚好厚,色澤都好亮麗,咬落好有魚味好甜!至於其他貝類都好出色,帶子好有肉地之餘,赤貝壽司都好爽口,好味!所以我都叫埋個芝士焗帶子,一打開熱辣辣好正!平時帶子一焗就縮水,但呢度隻帶子size都仲幾OK!但係珊瑚蚌就可以再好啲,再入味啲就更好食!煮蜆都好好味,夠哂甜又夠爽口,可以一叫。但呢到嘅燒物都好出色就真,如果嚟到一定要叫芝麻雞翼,炸得好脆口好香口,但肉仍然好嫩!一讚!燒牛舌都好入味好香濃,又係encore嘅食物之一!甜品我就建議大家撳機扭個乳酪雪糕食下,唔太甜,幾清爽嘅感覺!始終太多放題俾現成雪糕你,係就係貴牌子,不過都係自己扭下食下開心啲!呢度仲有熱茶供應架,啱哂輕淑女!

2018-10-19 182 瀏覽
今晚約了朋友聚一聚,但朋友說要晚上10點才有空。所以我們選擇了吃一個宵夜日本放題。旺角現在有很多日本放題,這一間大滿喜日本料理算是表表者。大滿喜日本料理十分多款美食,基本上和其他放題款式差不多,但質素絕對不差。飲品是自取的,款式蠻多。還有糖果吃~鰻魚很香口,爽脆的。我們叫了好幾碟。雞翼熱哄哄,上面灑上七味粉。燒豬骨味道不錯,牛舌: 燒得剛剛好,算入味羊架: 通常都會來得很少,但這間來得很多,而且很美味。海膽手卷: 細細件,剛剛好豬軟骨: 來的時間仍很熱,十分好鮮蝦天婦: 炸得很香口。刺身算新鮮,不會覺得雪得很耐。花之戀及三文魚壽司: 花之戀三文魚很薄,不會太厚。另外壽司我們吃了這幾款。

飲品是自取的,款式蠻多。

還有糖果吃~

鰻魚很香口,爽脆的。我們叫了好幾碟。

雞翼熱哄哄,上面灑上七味粉。

燒豬骨味道不錯,

牛舌: 燒得剛剛好,算入味

羊架: 通常都會來得很少,但這間來得很多,而且很美味。

海膽手卷: 細細件,剛剛好

豬軟骨: 來的時間仍很熱,十分好

鮮蝦天婦: 炸得很香口。

刺身算新鮮,不會覺得雪得很耐。

花之戀及三文魚壽司: 花之戀三文魚很薄,不會太厚。

另外壽司我們吃了這幾款。
2018-10-09
90 分鐘 (堂食)
$185 (宵夜)
2018-10-18 133 瀏覽
今日下晝同男朋友食完呢間放題之後,覺得好好食,好想推介比大家首先我地更係要盡情咁點刺身啦!呢到選擇好多,必點既當然有油甘魚,珍寶赤海蝦,北海道鮮帶子,俄羅斯甜蝦我食左好多隻蝦,因為真係好鮮甜!!萵筍炒鮮菇炒得好惹味,微辣,不知不覺就清哂另一樣必食係香草燒紐西蘭羊鞍咁啱我食果件羊鞍要點肥,所以好juicy!夠tender我好鐘意食火炙壽司,所以點左醬燒珍寶蟹棒壽司和黃金醬燒大蝦壽司,兩款都好好味!黃金焗帶子芝士多到可以拉絲呀!正!天婦羅方面,我好鐘意個炸鮮奶,夠香滑如果有埋炸紫薯就好啦!炸一口芝士和炸吉烈生蠔另外,不得不提呢到既沙津bar和甜品區,都係自助任拎的,正飲品選擇都好多,仲有清酒同梅酒tim

首先我地更係要盡情咁點刺身啦!

我食左好多隻蝦,因為真係好鮮甜!!

萵筍炒鮮菇
炒得好惹味,微辣,不知不覺就清哂

另一樣必食係香草燒紐西蘭羊鞍

咁啱我食果件羊鞍要點肥,所以好juicy!夠tender

黃金焗帶子

芝士多到可以拉絲呀!正!

天婦羅方面,我好鐘意個炸鮮奶,夠香滑
如果有埋炸紫薯就好啦!

炸一口芝士和炸吉烈生蠔

另外,不得不提呢到既沙津bar和甜品區,都係自助任拎的,正

飲品選擇都好多,仲有清酒同梅酒tim

午餐
2018-10-17 200 瀏覽
呢間大滿喜食物種類好多,品質高,而且唔會落漏單,值得推介刺身方面,我地點左日本油甘魚,北海道鮮帶子,珍寶赤海蝦,俄羅斯甜蝦,象拔蚌,北寄貝,希靈魚,貴妃蜜汁鮑片等個人最欣賞珍寶赤海蝦,因為真係好大隻! 其實款款都好新鮮燒物方面,我地點左香草燒紐西蘭羊鞍,羊肉香濃但又不會太羶,正黃金焗帶子帶子配上芝士和沙津醬,簡直係絕配!而且帶子一d都唔hea,好大粒架!鹽燒牛舌醬燒珍寶蟹棒壽司,黃金醬燒大蝦壽司珍寶蟹棒蟹味十足,壽司飯也不會太大件,不怕會吃得太飽炙燒芝士軟殼蟹卷食壽司點少得軟殼蟹呢天婦羅方面,有炸蝦,南瓜,蟹棒和炸鮮奶炸鮮奶天婦羅好有驚喜,因為的確係好香滑香濃既鮮奶!御品鮑汁燴花膠估唔到食放題都有花膠,補補骨膠原先哈哈整體來說,呢間的確可以再黎食!
呢間大滿喜食物種類好多,品質高,而且唔會落漏單,值得推介

個人最欣賞珍寶赤海蝦,因為真係好大隻! 其實款款都好新鮮

黃金焗帶子

鹽燒牛舌

醬燒珍寶蟹棒壽司,
黃金醬燒大蝦壽司

珍寶蟹棒蟹味十足,壽司飯也不會太大件,不怕會吃得太飽

炙燒芝士軟殼蟹卷

壽司點少得軟殼蟹呢

天婦羅方面,有炸蝦,南瓜,蟹棒和炸鮮奶

炸鮮奶天婦羅好有驚喜,因為的確係好香滑香濃既鮮奶!

御品鮑汁燴花膠
估唔到食放題都有花膠,補補骨膠原先哈哈

整體來說,呢間的確可以再黎食!

午餐
2018-10-16 77 瀏覽
今晚又OT,放工又夜又肚餓,同事建議去放題鬆一鬆,我當然無問題😋,我地今次揀左大滿喜,因見做緊promotion,宵夜時段$170一位,抵👍🏻刺身種類選擇多,又新鮮又肥美,要一碟邊夠,一陣再encore炙燒芝士軟殻蟹卷和忌廉芝士鰻魚卷,配搭非常好味。鹽燒牛舌是我最愛,爽爽的牛舌燒得外層香脆,配上檸檬汁,非常好味。燒雞翼我真係好鍾意食,外皮加點海鹽一起燒更能突出雞肉本身的味道。浦燒鰻魚,外脆內嫩,加上鰻魚汁,非常可口。海膽手卷,細細個容易一啖放進口。肥美的三文魚腩壽司和滿滿蟹子的花之戀😋非常滿足的一餐宵夜👍🏻

炙燒芝士軟殻蟹卷和忌廉芝士鰻魚卷,配搭非常好味。

浦燒鰻魚,外脆內嫩,加上鰻魚汁,非常可口。

海膽手卷,細細個容易一啖放進口。

肥美的三文魚腩壽司和滿滿蟹子的花之戀😋

非常滿足的一餐宵夜👍🏻