餐廳: 大家樂 (德信大樓)
資訊:

2023-07-03 72 瀏覽
一條友,又想嘆冷氣又想食好少少,又唔想食兩餸飯,又唔想迫人,唔係嚟呢間食囉。雖然兩餸飯平少少,但係冇冷氣呢,有冇位錯呢,所以嚟你間大家樂,雖則要上樓梯,但係有冷氣,又冇乜人,又可以坐耐少少,咁唯有揀呢間囉。叫咗最平嗰個飯食,雖然啲鮑魚片好薄,煩啦唔太夠,好彩今日唔係算太肚餓,飲埋杯汽水就啱啱好啦。味道不過不失啦,要求唔高,你睇吓自己俾幾多錢先啦,至少好過兩餸飯囉啲環境。呢間嘅缺點就係要上樓梯,好多婆婆、公公到放棄咗上嚟。

呢間嘅缺點就係要上樓梯,好多婆婆、公公到放棄咗上嚟。

2023-06-30
5 分鐘 (堂食)
2022-08-20 93 瀏覽
用左app order左個海南雞配油飯,早5分鐘左右落單,去到個飯已經等緊我,唔洗排隊真開心第一次食大家樂的海南雞飯,估唔到都唔差啵,雞既份量都唔小,仲俾左脾位我油飯油味唔算重,但好食過食白飯

油飯油味唔算重,但好食過食白飯

2021-06-23 109 瀏覽
今日去大家樂食個快速午餐我叫左個油雞燒鴨米$42😃以午餐來說 也算平,燒味不過不失👍好快就有得食,而且唔使點等位午市來說不多人整體評分:3/5味道:3/5環境:3/5價錢:4/5
今日去大家樂食個快速午餐
我叫左個油雞燒鴨米$42😃
以午餐來說 也算平,燒味不過不失👍
好快就有得食,而且唔使點等位
午市來說不多人

整體評分:3/5
味道:3/5
環境:3/5
價錢:4/5
今天叫了個中式早餐,因為很久沒有在大家樂吃早餐了,想不到會這麼令人失望。粥和炒麵都是微溫,完全不夠熱,一邊吃一邊怕會不會吃了會肚瀉,我叫了皮蛋瘦肉粥,瘦肉像是煲湯湯渣弄成的肉絲,而且顏色深淺不一,不知道是否多少天的湯渣材料,我叫了蝦燒賣,卻給我糯米燒賣,攞餐時已經詢問店員是否正確,店員表示正確,我只好相信店員,但一吃就知道中伏了。這樣的食物質素和求其的服務態度,難怪大家樂的股價下跌,真的十分令人失望!🤦‍♀️

2019-12-22
10 分鐘 (堂食)
$30 (早餐)
2019-10-29 94 瀏覽
又係平常生活食記假日大埔食野周圍都多人,要排隊轉戰大家樂,位夠多,唔洗排,5分鐘就拎到飯食一客去骨海南雞配凍檸樂 $56厚切焗豬扒飯 $43, 包凍檸樂一杯一百蚊有找,算合格喇!海南雞估唔到都比得多喎!又有水煮蔬菜伴碟雞脾位起骨,啖啖肉,特別嫩滑,又估唔到做得幾好食50蚊幾無投訴!如果有埋黑醬油就更加好!招牌焗豬扒飯,一整片既豬扒,肉鬆化夠厚身,加埋炒過既飯底~仲有芝士番茄汁,粗吃飽,快餐算唔錯了!
又係平常生活食記
假日大埔食野周圍都多人,要排隊
轉戰大家樂,位夠多,唔洗排,5分鐘就拎到飯食
一客去骨海南雞配凍檸樂 $56
厚切焗豬扒飯 $43, 包凍檸樂一杯
一百蚊有找,算合格喇!
海南雞估唔到都比得多喎!又有水煮蔬菜伴碟
雞脾位起骨,啖啖肉,特別嫩滑,又估唔到做得幾好食
50蚊幾無投訴!如果有埋黑醬油就更加好!
招牌焗豬扒飯,一整片既豬扒,肉鬆化夠厚身,加埋炒過既飯底~
仲有芝士番茄汁,粗吃飽,快餐算唔錯了!
5 分鐘 (堂食)
2019-04-01 93 瀏覽
今早吃完早餐之後又吃了一個巨型麵包,於是中午的時候就逛多一會街才到附近的大家樂吃個下午茶餐。我點了一份公司三文治🥪加粟米🌽$30,包餐飲,粟米有很香濃牛油味,味道香甜,三文治烘得脆脆地但又不會太過火👍,餡料有番茄🍅丶生菜🥬丶火腿丶芝士🧀,大大份的,吃得十分滋味😋男友則點了應該是雞鵝瀨粉,份量也不少,配一杯紅豆冰🥤,紅豆冰的奶及紅豆比例剛好,甜度亦適中👍。這價錢可享受這些食物很超值。
這價錢可享受這些食物很超值。
2019-02-27 135 瀏覽
此店的咖啡終於升級,臻至即磨咖啡水平。只限購買特定套餐,才可免費升級至即磨咖啡水平。下午茶公司三文治半份套餐便有此優惠,價格低至廿多元,十分便宜。是即做,烙至有坑紋。厚身料多,早有口碑。意式風味咖啡入口淳厚,回甘,部份人要兩包糖,有三種新口味之應稱冠。其餘兩者,我選擇試嚐了泡沫咖啡,這是我平日的偏好。泡沫咖啡在水平之上。幼滑芳香。
此店的咖啡終於升級,臻至即磨咖啡水平。

只限購買特定套餐,才可免費升級至即磨咖啡水平。
下午茶公司三文治半份套餐便有此優惠,價格低至廿多元,
十分便宜。

是即做,烙至有坑紋。厚身料多,早有口碑。

其餘兩者,我選擇試嚐了泡沫咖啡,這是我平日的偏好。

泡沫咖啡在水平之上。
幼滑芳香。
2019-02-27
3 分鐘 (堂食)