餐廳: 大家樂 (富亨商場)
資訊:

2008-12-15 107 瀏覽
好耐冇食鐵板餐,又唔想食咁貴,最後選了大家樂食爵士牛扒,塊扒都算大,肉質算嫩滑唔"un" 配菜就少些,而鐵板不算很熱,沒有"渣一聲的熱力,日式番薯條略硬,換普通薯條仲好味啦!火腿大蝦沙律普普通通啦! 只是一隻大蝦咁大把,咁平平地算是這樣啦!不過個底盤都幾污糟,放好個盤隻手即時感到油膩及有點黑色的跡(應該是鐵板跡)
2008-07-28 47 瀏覽
鐵板餐又來了,今次以紐西蘭爵士牛扒做賣點,當然要一試。由於時間尚早唔多人,好快就有得食了,牛扒真是很大塊呢,而且仲好厚添。食落牛肉鮮嫩淋香,牛扒不會燒得過熟,大約七成熟到。當然不會像廣告中的牛扒咁紅呢。肉汁選擇茄汁,酸酸甜甜夠開胃,亦冇平時要黑椒汁咁悶。番茄汁點上雜菜就更加美味了!至於個薯仔就同平時一樣,不過稍為多醬得滯。今次要左鮮果雪糕泡芙,涷冰冰夠消暑,不過個泡芙就雪到淋哂,冇咁好食。總括來說四十多元有這樣質素都OK,當然不能與扒房的鐵板餐比,不過想平平地就有鐵板餐食就可以試下了。
鐵板餐又來了,今次以紐西蘭爵士牛扒做賣點,當然要一試。
紐西蘭爵士牛扒鐵板
鮮果雪糕泡芙
紐西蘭爵士牛扒鐵板
2008-03-21 18 瀏覽
16-3-08今日同家人出旺角前食左個下午茶,朱古力西多士加雞翼個朱古力西多士其實只係由朱古力醬取代左糖醬,朱古力醬配西多士配搭不錯,冇糖醬咁甜咁滯,不過只得三小件,唔係太夠喉。雞翼就依然咁好食,燒得岩岩好,好入味,不過好像細隻左。
16-3-08

今日同家人出旺角前食左個下午茶,朱古力西多士加雞翼

2008-02-13 31 瀏覽
今日係呢度食早餐係跟蕃茄牛肉通粉但我食完個早餐個服務員完全無叫咪欠話通粉個d客去拎咁都有o架唉...食得都唔開心啦
今日係呢度食早餐
係跟蕃茄牛肉通粉
但我食完個早餐
服務員完全無叫咪欠話通粉個d客去拎
咁都有o架
唉...食得都唔開心啦
2007-09-24 17 瀏覽
23-9-07昨天係大家樂食DINNER叫了上海排骨+麻婆豆腐配菜飯,例湯。菜飯份量多,好飽肚,味道亦不錯,不過略為濕。排骨就OK,不過唔係好夠熱,有兩大件叫呢個餐為左個麻婆豆腐,香味四溢,份量較少辣味足夠唔會一味死辣,仲有陣陣肉香同豆香,撈飯就岩拉!當然就冇大酒棲果DEE咁正,不過快餐有咁GE質素都好好!例湯係節瓜花生XX湯,味精湯,冇特別媽媽要左個老火湯小菜套餐,個小菜係斑片XX炒蛋以為冇咩特別,其實都好正,味道夠,蛋中有雜菜,炒得好香!不過個湯就唔熱,味道亦都略淡。外賣左人個雜扒鐵板餐,塊塊扒都大大件,很吸引!上海菜飯套餐$32老火湯小菜套餐$37雜扒鐵板餐$37值得一提大家樂GE服務態度永遠都是咁好,主動又有禮,次次都食得好開心!
23-9-07

昨天係大家樂食DINNER
叫了上海排骨+麻婆豆腐配菜飯,例湯。
菜飯份量多,好飽肚,味道亦不錯,不過略為濕。
排骨就OK,不過唔係好夠熱,有兩大件
叫呢個餐為左個麻婆豆腐,香味四溢,份量較少
例湯係節瓜花生XX湯,味精湯,冇特別

媽媽要左個老火湯小菜套餐,個小菜係斑片XX炒蛋

外賣左人個雜扒鐵板餐,塊塊扒都大大件,很吸引!

上海菜飯套餐$32
老火湯小菜套餐$37
雜扒鐵板餐$37

2007-09-08 68 瀏覽
2-9-07係上星期日買左個豬扒包配雞翼+可樂的下午茶 雞翼燒得很香,又夠入味,陣陣蜜糖湧進口中,正! 個豬扒包塊豬扒就好細,可惡! 個包粉粉的,不過好干,要配埋豬扒先好食   豬扒夠入味,配埋洋蔥絲,YUMMY!不足$20就有個飽肚又好味下午茶!抵!
2-9-07

係上星期日買左個豬扒包配雞翼+可樂的下午茶

雞翼燒得很香,又夠入味,陣陣蜜糖湧進口中,正!

個豬扒包塊豬扒就好細,可惡!

個包粉粉的,不過好干,要配埋豬扒先好食

豬扒夠入味,配埋洋蔥絲,YUMMY!

不足$20就有個飽肚又好味下午茶!抵!
2007-08-10 134 瀏覽
昨天係大家樂買外賣lunch,岩岩出左個湯飯試左個鴨腿湯飯,dee湯同飯分開,幾周到!可惜等得太耐,上到屋企都涷曨DEE湯都幾油,味道OK至於隻鴨腿就幾大隻,不過冇咩味驚喜是有兩大隻冬菇,仲幾入味添個人認為LEE個飯較油,下次試冬瓜湯飯
昨天係大家樂買外賣lunch,岩岩出左個湯飯
試左個鴨腿湯飯,dee湯同飯分開,幾周到!
可惜等得太耐,上到屋企都涷曨
DEE湯都幾油,味道OK
至於隻鴨腿就幾大隻,不過冇咩味
驚喜是有兩大隻冬菇,仲幾入味添
個人認為LEE個飯較油,下次試冬瓜湯飯
2007-06-11 24 瀏覽
很久都沒有去大家樂,星期日朋友聚聚,有時間不如就食個tea 一tea。剛好排在我前的一位女子又是點吉列豬扒,給她拿了櫃中最後一塊吉列豬扒,結果我要再等十分鐘至有得食。不過,那十分鐘都很值得,因可以食到新鮮炸起的吉列豬扒(所以今次給4分)。而且那豬扒比之前見到的厚,我估可能是沒有薄的,用了豬扒包的豬扒。Anyway,個多士夠厚,豬扒夠熱。很滿足。

Anyway,個多士夠厚,豬扒夠熱。很滿足。