餐廳: 大家樂 (康德閣)
資訊:

1K
2018-08-03 94 瀏覽
大家樂快餐,已經深入民心!無論男女老少都會去食,今天經過我便入去享受下午茶。我叫了一個西多士加五香肉丁公仔麵餐!西多士炸得不會過淋,又不會太油膩,可惜花生醬不在西多士的中間,需要自己加上,但花生醬是有粒粒的,又不會過甜😋五香肉丁份量適中,公仔麵的麵質也很特別!大家樂的食物質素有進步,抵讚👍🏻
我叫了一個西多士加五香肉丁公仔麵餐!
五香肉丁份量適中,公仔麵的麵質也很特別!
大家樂的食物質素有進步,抵讚👍🏻
2017-06-29 257 瀏覽
想平平地据個排,大家樂係一個唔錯既選擇,佢另外有個$88二人烤雞餐都好好食。我地叫左兩份牛排餐,要左黑椒汁同蕃茄汁。每人加七蚊要左雜果賓治同紅豆冰。價格相怡,仲要好多野食。牛排實淨厚肉又大塊,下面啲椰菜份量都好多,有一碗咁多。個湯係龍蝦湯味好足料。個焗薯配蛋沙律好好味。最鍾意佢個蕃茄汁,好夠味同酸。黑椒汁都好香。野飲夠大杯,仲有其他選擇!成個餐抵食,有驚喜。有時成百蚊個餐都無呢度咁好食。值得一試。

我地叫左兩份牛排餐,要左黑椒汁同蕃茄汁。

每人加七蚊要左雜果賓治同紅豆冰。

價格相怡,仲要好多野食。

牛排實淨厚肉又大塊,下面啲椰菜份量都好多,有一碗咁多。

個湯係龍蝦湯味好足料。
個焗薯配蛋沙律好好味。

最鍾意佢個蕃茄汁,好夠味同酸。
黑椒汁都好香。

野飲夠大杯,仲有其他選擇!

成個餐抵食,有驚喜。
有時成百蚊個餐都無呢度咁好食。
值得一試。

2017-06-29
10 分鐘 (堂食)
2017-02-11 173 瀏覽
《大家樂》可謂大家由細食到大嘅平民快餐店,不過依家嘅價錢已經唔平民了,食個【咖哩牛腩飯】都要成四五十蚊。不過值得一讚嘅係咖哩飯品質keep到,咖哩牛腩都相當大碗,裏面有成六七嚿牛腩, 仲有舊炆得好淋嘅牛筋, 薯仔亦夠曬粉,咖哩味香濃,香料味突出,帶少少辣, 用嚟撈白飯就最正。值得一讚嘅係咖哩飯有埋車厘茄同埋菠蘿粒, 兩者酸酸甜甜, 健康又美味。只希望壟斷式嘅快餐集團, 唔好漲價得咁快,令到大家都可以食得快樂啦。
2016-07-22 295 瀏覽
自己一個人吾知食咩的時候,我通常第一時間諗平靚正又大份的一哥焗豬扒飯。回到家打開個飯仲好熱,而且蕃茄味很濃郁,塊豬扒的size有外賣石紙盒的3/4平面,而且是厚切的,很「淋」,由於加在大量蕃茄所以拌住一齊食特別好資味,不用再另加任何醬料,而抄飯低很乾身,一粒粒的米都分開的,很有鑊氣,食落很香蛋味。
2016-07-19
外賣自取
2016-07-20 178 瀏覽
見店內既人吃的鴛鴦炒飯個賣相都唔錯,咁就叫咗依個餐試吓,有埋杯餐饮跟,凍饮就要加多少少喇!個炒反嘅餸都算多,有冰鮮蝦、蟹柳、鷄柳、菇類、青豆、蕃茄,D汁酸甜都幾開胃!不過蝦冇蝦味,鷄冇鷄味,個炒飯連鑊氣都冇、炒蛋饭又少蛋,有D失禮!

2016-07-18
外賣自取