餐廳: 大家樂 (彩園廣場)
資訊:

2025-08-01 0 瀏覽
位於上水的大家樂提供的港式快餐選擇相當穩定。這次試了雞扒煎雙蛋、加了煎魚柳和鼓油皇炒麵。雞扒煎得香口,肉質尚算嫩滑,配上兩隻煎蛋,蛋邊微脆,蛋黃半熟,整體搭配簡單但有飽足感。煎魚柳外層酥脆,魚肉細嫩,不帶腥味。鼓油皇炒麵炒得乾身,鼓油香氣明顯,配料如芽菜和叉燒粒亦算足料。整體味道不算突出,但作為日常便餐已屬合格之選。環境:分店整潔,適合短暫用餐。 價格:屬於平民價,性價比尚可。 食物質素:味道穩定,食材處理得宜。 食物種類:選擇多樣,適合不同口味需求。 如果你想找一餐快捷又不失基本水準的港式快餐,大家樂是不錯的選擇。

環境:分店整潔,適合短暫用餐。
價格:屬於平民價,性價比尚可。
食物質素:味道穩定,食材處理得宜。
食物種類:選擇多樣,適合不同口味需求。

外賣自取
2024-11-22 11 瀏覽
大家樂知名的香港茶餐廳連鎖,應該唔使多講,提供多樣的中式和西式餐點。今日就過嚟探店💪🏻大家樂的菜單涵蓋了從早餐到晚餐的各種選擇,今日就食佢哋嘅經典的港式茶餐。[食後感]📝❤️餐點價格合理,尤其是下午茶餐套餐,讓顧客能以實惠的價格享用豐盛的餐點。🧡服務相當迅速,很快就拿到餐。🩵食物的品質和味道相對穩定,無論在哪一間分店,都能享受到類似的口感,讓顧客有一定的信賴感。🩶大家樂餐廳環境寬敞明亮,方便與家人聚餐。💛飲品選擇也相當多樣,我哋最愛就係紅豆冰。總的來說,大家樂是一個方便、實惠且美味的用餐選擇,特別適合香港人快速享用港式餐點。

[食後感]📝

🧡服務相當迅速,很快就拿到餐。

🩶大家樂餐廳環境寬敞明亮,方便與家人聚餐。

💛飲品選擇也相當多樣,我哋最愛就係紅豆冰。

2024-07-30 14 瀏覽
「民以食為天」,每天都要為家🏡中挑食的小朋友煮一餐營養豐富的膳食,這是我最大的煩惱😭。今日嚟到大家樂,見到這個特惠💰小童餐,就幫我煩少一餐。*食後感*📝✔️以清淡為主,依然好味🤤✔️獨立包裝啫喱和飲品🥤,食唔晒可帶返屋企✔️有兩款受歡迎嘅滋味餐目✨✔️平價優惠💰✔️承載的器皿好有吸引😙⁣想氹小朋友話都無咁易😍咁多位爸爸媽媽唔駛因為無新「煮」意而煩惱喇〜一於同小朋友嚟試吓大家樂小童餐啦😜!⁣⁣⁣

*食後感*📝
✔️以清淡為主,依然好味🤤
✔️獨立包裝啫喱和飲品🥤,食唔晒可帶返屋企
✔️有兩款受歡迎嘅滋味餐目✨
✔️平價優惠💰
✔️承載的器皿好有吸引😙

2019-11-02 444 瀏覽
這一天來吃下午茶炸雞腿賣光現貨,要等15分鐘就轉了滷水雞腿另外再點了一客燒鴨米粉滷水雞腿有驚喜,滷得很入味,雞肉細緻夠滑嫩滷水有一點點甜味,吃起來更好吃,像瑞士汁一樣另外燒鴨米粉,配上大約5-6件鴨肉,味道溶入了上湯之中,米粉吸收了很香,肉質就好普通
這一天來吃下午茶
炸雞腿賣光現貨,要等15分鐘就轉了滷水雞腿
另外再點了一客燒鴨米粉
滷水雞腿有驚喜,滷得很入味,雞肉細緻夠滑嫩
滷水有一點點甜味,吃起來更好吃,像瑞士汁一樣
5 分鐘 (堂食)
2019-04-13 265 瀏覽
好耐無去過快餐店食早餐既時間,由於時間關係,就入去食,叫左一個早餐好似係三十幾元,因為嘟八達通,嘟完就無留意,價錢ok,食物就非常吳ok,無要求又趕時間,只為填飽個肚😂😂呢間大家樂點解甘難食,絕對食吳到有乜嘢味道😅😅😅😅🐔扒多士➕長通粉➕🍋茶=早餐長通粉——完全食吳到咩味,仲要係微微微微暖,機機乎可以話係完全吳熱😰多士——完全食吳到係多士既感覺,只係一塊吳熱又吳凍既一塊硬既面包😰🐔扒—-樣樣食物都係吳熱吳凍,都吳想再形容點吳好食😟熱🍋茶——連杯茶都係非熱非凍,真係..............................😥———————————————————已經係用無要求個心態去食D無要求既食物都甘難食⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯😫
🐔扒多士➕長通粉➕🍋茶=早餐

🐔扒—-樣樣食物都係吳熱吳凍,都吳想再形容點吳好食😟
熱🍋茶——連杯茶都係非熱非凍,
———————————————————
2019-04-13
早餐
2019-02-27 139 瀏覽
我今日帶住兩個小朋友,去咗大家樂打邊爐,本身諗住都係粗粗地食啲嘢,兩個小朋友話想打邊爐咁就帶咗兩個火鍋+1個粟米斑塊配老火湯,粟米斑塊就唔使講啦冇乜特別嘅啫,個老火燉湯呢今日係人蔘燉雞,好濃郁好好味另外叫咗兩個唔知係咪新嘅椰青火鍋湯底,湯底真係有椰青味嘅冇呃人,成個火鍋最正嘅係南瓜,個南瓜真係好甜好香,唔知係咪因為個椰青湯底嘅原因,其他食物都係中規中矩,兩個小朋友食咗三碟肥牛,都食到唔想再食啦,最後個粟米斑塊仲要打包添因為完全食唔晒

因為完全食唔晒
2019-02-27
5 分鐘 (堂食)
2018-03-15 182 瀏覽
想懶洋洋安坐家中食個早餐,但係又唔想煮喎。外賣個南冰魚柳早餐Hoki Fillet Breakfast Set😏返屋企慢慢食 。脆卜卜的紐西蘭南冰魚柳New Zealand Hoki Fillet 。難得的是炸魚柳雖然放咗入膠盒,但係打開時個魚柳仍然是サクサク脆脆的。不會炸得太乾身,仍是熱騰騰軟軟的魚肉。牛油厚多士🍞上面加一隻荷包蛋。食的時候,多士沾滿蛋黃😋加一杯熱騰騰的香濃奶茶。飲完立即醒神。職員很好👍🏻會幫忙包好外賣。兩份早餐連飲品十分全安地拎回家,慢慢享用。

牛油厚多士🍞上面加一隻荷包蛋。食的時候,多士沾滿蛋黃😋

加一杯熱騰騰的香濃奶茶。飲完立即醒神。

職員很好👍🏻會幫忙包好外賣。
兩份早餐連飲品十分全安地拎回家,慢慢享用。
南冰魚柳早餐
外賣自取
早餐
2017-05-03 241 瀏覽
好耐無食過大家樂lu,但彩園要食既都食過哂,下午茶就大家樂啦油雞脾D肉太實啦🤢好似食布甘,個脾又細真係超唔抵食,加7蚊要左紫米露,唔太甜,正😋全場最好味燒鴨瀨粉不過不失,算係甘,30蚊唔好要求甘多,紅豆冰無學生時代甘好飲😂加左7蚊要左西米布丁,內有紅豆,但我想講呢個真係太難食了!同紫米露差天共地最後見到得一個姐姐做清潔執枱,睇見都辛苦

油雞脾

燒鴨瀨粉

最後見到得一個姐姐做清潔執枱,睇見都辛苦
2017-04-19 177 瀏覽
2017年4月19日 (星期三) 10:45am 環境光亮整潔,餐具乾淨。 不用排隊 餐肉/腸/沙嗲牛肉麵 - 牛油厚多士呈魚形狀,頗為有趣,可惜不熱不暖,沒有提供牛油搽抹。餐肉和香腸味道一般,而沙嗲牛肉麵屬細碗裝,味道偏向清淡,麵質過腍,欠彈牙,牛肉薄切。奶茶香滑,提神醒腦。整體來說,份量適中,清淡不肥膩,適合講求健康的人士。 煎蛋/沙嗲牛肉米粉 - 煎蛋味道一般,牛肉軟腍滑口,且比較大塊,沙嗲味道算濃,米粉爽口順滑。奶茶香滑,提神醒腦。整體來說,味道亦為清淡,適合講求健康的人士。《 餐 牌 》:
餐肉/腸/沙嗲牛肉麵 + 煎蛋/沙嗲牛肉米粉
2017年4月19日 (星期三) 10:45am

環境光亮整潔,餐具乾淨。

不用排隊
餐肉/腸/沙嗲牛肉麵
煎蛋/沙嗲牛肉米粉

《 餐 牌 》:
2017-04-19
$27 (早餐)
餐肉/腸/沙嗲牛肉麵 + 煎蛋/沙嗲牛肉米粉