2022-03-10 107 瀏覽
又是無數次回訪的小店‼️🤭三文治份量很足👍🏻下午茶來一份厚厚的三文治🥪 好滿足喔‼️💕💕▫️❥$𝟮𝟳 羽衣甘藍碎蛋三文治🥬🥪羽衣甘藍很新鮮,吃著時清晰聽到爽脆的聲音‼️🥰 ▫️❥$𝟮𝟱 咸牛肉炒蛋三文治🍳🥪很搭的組合‼️咸香的咸牛肉很滋味,炒蛋也夠滑,厚厚的一份好美味‼️😘
又是無數次回訪的小店‼️🤭
三文治份量很足👍🏻
下午茶來一份厚厚的三文治🥪
好滿足喔‼️💕💕
▫️
❥$𝟮𝟳 羽衣甘藍碎蛋三文治🥬🥪
羽衣甘藍很新鮮,吃著時清晰聽到爽脆的聲音‼️🥰
▫️
❥$𝟮𝟱 咸牛肉炒蛋三文治🍳🥪
2022-03-07 112 瀏覽
疫情下家庭成員減少外出,適逢是日出油麻地佐敦,一大清早買了三大份回家跟家人分享。麵包新鮮軟熟,如果你喜歡吃嘉頓三文治白方包,你一定會喜歡他們的包!餐肉滑蛋足料硬淨厚實,不油膩亦不水,絕對是誠意之作。而且沒有加鹽,很健康,但味道依然足夠,可見其用料是真的好。可提早致電訂餐,十五分鐘後到可以即取,非常方便,用了十分鐘乘車回家,還是熱辣辣的!很難得在鬧市找到又快捷又健康又新鮮的小店外賣早餐,希望在第五波疫情的陰霾下可以撐下去!
外賣自取
油麻地又有名物🔥短短幾日就二訪左🤩準備繼續回訪食沙嗲牛同芋泥😎朝早大概15-20分鐘有🙊佢已經成為我早起身嘅動力🌞最平$25有交易 完全良心價有heart之作😚抵佢咁多人排😛可以自由配搭餡料 轉麥包都得~每次食完到lunch都無餓意🤣Menu放最後🌟🌿勁芫茜滑蛋三文治 ($25) (+$2 烘底走油)特推比芫茜控❗️每啖都食到sok sok聲 勁清爽新鮮🥰呢個芫茜量我好可以🤩生熟程度不錯 唔會整到d菜淋哂/太生😚可能多芫茜嘅關係 蛋味唔算咁出🤔texture黎講就好滑溜☺️🍞個包!! 第一次食好surprised: 有口感得黎又鬆軟 夾住咁厚重嘅餡 仲keep到堅挺😳後尾睇片先知原來特登試左幾個供應商😻🥑牛油果滑蛋三文治 ($27)碎蛋轉滑蛋唔洗另加$😛牛油果幾靚 夠熟+soft~滑蛋非常非常厚 夠fluffy滑身 蛋味都係同芫茜蛋嘅差唔多 再出d就好lu😚比較鐘意勁芫茜滑蛋💚🌟☕️凍樽仔奶茶 (+$7)貪得意叫🤣飲落好似冰鎮奶茶! 茶香濃郁唔澀😋平時好怕奶味過重 甜度岩岩好五分左右
勁芫茜滑蛋三文治
🌟🌿勁芫茜滑蛋三文治 ($25) (+$2 烘底走油)

🍞個包!!
牛油果滑蛋三文治
🥑牛油果滑蛋三文治 ($27)
🌟☕️凍樽仔奶茶 (+$7)
2022-03-03
20 分鐘 (堂食)
$27 (早餐)
2022-03-01 126 瀏覽
大吃大喝未爆紅前已經想去試下,因為疫情都真係好少再出去🙈 少年太年輕😅諗住早少少買會少啲人,冇呢回事,買完之後冇耐因為order太多暫時落閘😯勁芫荽餐肉滑蛋三文治 $32第一眼係俾餐肉吸引了眼球😆因為真係好厚,芫荽滑蛋反而冇咁搶眼!然而,味道上的確係俾餐肉個咸味蓋過左芫荽香😅 芫荽夠曬正但個蛋老左啲 香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治 $32呢個有驚喜!比較下呢個牛治惹味好多😯唔知關唔關芝士事,而且個蛋嫩啲香啲,牛肉粒都夠曬多😎樽仔奶茶 $7媲美茶記,個人認為佢冇一般茶餐廳奶茶果種苦澀未,稍微清啲同埋唔係一般凍奶茶死甜,同埋夠滑👍🏻有興趣可以打電話order先,人多時都需要等45分鐘喔!

勁芫荽餐肉滑蛋三文治 $32

香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治 $32

樽仔奶茶 $7

有興趣可以打電話order先,人多時都需要等45分鐘喔!
2022-02-27 113 瀏覽
比想像中好味 唔油膩 點左芫荽餐肉滑蛋三文治加樽裝咖啡$39 好經濟 外賣反20分鐘後食 餐肉外脆唔咸 滑蛋唔乾 好多蛋醬 芫荽新鮮 唔會煮到淋哂 樽裝咖啡好啱飲 唔會太淡 排隊係用左點時間 都出單都快 店員好好禮貌
15 分鐘 (堂食)
  • 勁芫荽餐肉滑蛋三文治
2022-02-26 129 瀏覽
終於輪到我到訪呢間人氣小店!經過媒體報道同埋眾多好評,去到已經見到好多人等緊,所以如果大家想去試要預多少少時間🥲唔食芫茜既我skip左人氣item芫茜滑蛋,但齋滑蛋配厚切餐肉同樣咁好食!餐肉好厚亦煎得香,滑蛋夠份量中和餐肉本身鹹味,用柔軟既白麵包夾住好治癒😍本身想試埋芋泥點知賣晒,但因為咁試到另一個人氣item 鹹牛肉滑蛋三文治😍 鹹牛肉加埋落去滑蛋度炒,配埋大量蔥花同芝士,除咗芝士鹹香之外香蔥味道好出,亦令到成件三文治無咁滯,好味🤤不過今餐我最鍾意嘅竟然係香酥蛋餅🤤蛋餅表面煎得酥脆而入邊煙韌,加埋拉絲芝士同火腿,熱辣辣啱晒冬天做小食♥️仲有椒鹽炸燒賣,炸到金黃既燒賣$10竟然有6粒,性價比超高!

2022-02-22 245 瀏覽
早前經過油麻地見到呢間三文治店,好吸引😍😍忍唔住即刻幫襯買黎食😂😋🔹香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治🥪$32(轉烘底要加$2)半溶既芝士加上滑蛋,好香好夾😋😋但係芝士加埋咸牛肉令到三文治🥪偏咸左少少,好彩入面有唔少蔥花,令到三文治冇咁漏同滯!!三文治轉左烘底,烘得好香脆。脆脆既麵包加上嫩滑內餡,好正😋😋🔹炸紫薯餅 (2件)$10外層好香脆,紫薯唔會過甜,食多幾舊都唔會漏!!🔹一口鹽酥雞 $22鹽酥雞都炸得好香脆,一口一件好滋味!!但係雞肉唔係好嫩,整體係好香口
🔹香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治🥪$32
(轉烘底要加$2)
香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治

🔹炸紫薯餅 (2件)$10
外層好香脆,紫薯唔會過甜,食多幾舊都唔會漏!!
炸紫薯餅

🔹一口鹽酥雞 $22
一口鹽酥雞
香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治
炸紫薯餅
一口鹽酥雞
  • 香蔥咸牛肉三文治
2022-02-22 122 瀏覽
路過呢間滿滿餡料嘅三文治🥪舖頭,真係即時俾佢個餐牌吸引到😍😍睇到餡料豐富🤩加上價錢超值,即刻整返個試吓🥪厚切午餐肉滑蛋三文治 $27💰性價比都幾高👍🏻,塊餐肉真係好厚,滑蛋🥚仲有蛋汁流出,超厚一份靚靚仔仔包裝,食落唔乾身仲好Juice🥪,加咗兩蚊烘底,包面外脆,入面仲好軟熟,比起普通茶餐廳乾爭爭薄chichi都要20幾蚊,佢又真係好食好多👍🏻味道🌟🌟🌟🌟價錢🌟🌟🌟🌟🌟額外加咗個一口鹽酥雞🐓$22反而呢個麻麻哋,有D乾,唔夠Juice,份量都唔算太多,而且食落仲有辣味🌶⁉️不過勝在炸粉薄,配三文治食啲脆口嘢都唔錯味道🌟🌟價錢🌟🌟

睇到餡料豐富🤩加上價錢超值,即刻整返個試吓

🥪厚切午餐肉滑蛋三文治 $27💰

味道🌟🌟🌟🌟
價錢🌟🌟🌟🌟🌟

額外加咗個
一口鹽酥雞🐓$22
不過勝在炸粉薄,配三文治食啲脆口嘢都唔錯
味道🌟🌟
價錢🌟🌟

2022-02-11
10 分鐘 (外賣自取)
2022-02-22 128 瀏覽
今日放工專登落咗油麻地既大吃大喝買外賣,想食呢間嘅三文治好耐,因本人是麵包,芫荽,香蔥,芝士控,呢度好多款三文治都有齊,所以好啱我食,今日買咗兩款三文治兩個小食同埋兩支奶茶,都只不過係啱啱好$100,真係超級抵食。鍾意佢哋嘅麵包厚度啱啱好,包住咁豐富嘅餡料都唔會令到麵包變淋變濕,非常好,外賣只要返屋企輕輕加熱,就可以重拾剛剛整出嚟嘅味道,超級好食🥪▪️香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治 $32最鍾意呢份三文治好多蔥,鹹牛肉滑蛋超級滑,本身鹹牛肉已經有味所以唔需要特別調味已經好夠味🥪加上溶咗嘅芝士,簡單就是好味💛▪️勁芫荽餐肉滑蛋三文治 $32身為芫荽控嘅我💛💛必食推介🥪睇相都知道勁多芫荽,加埋炒滑蛋每一啖都係芫荽嘅香氣,厚厚嘅餐肉,煎到外脆內軟,非常正嘅配搭,▪️炸紫薯薯餅 (二件)$10紫薯餅炸得外脆內軟,一啲都唔油紫薯薯蓉🍠軟軟綿綿好好味唔太甜兩粒實在唔夠食💛▪️脆炸鮮蝦角 (二件)$12呢個係必食推介,炸到超級脆既外皮包住彈牙嘅蝦膠,估唔到價錢咁相宜嘅小食,都可以做得咁好真係抵佢咁好生意▪️皇牌奶茶 原價 $15 / 跟餐 $ 7奶茶茶味香濃順滑,甜度適中👍🏻而且用樽仔入住雪凍,飲到尾都係keep住

▪️香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治 $32
最鍾意呢份三文治好多蔥,鹹牛肉
滑蛋超級滑,本身鹹牛肉已經有味
所以唔需要特別調味已經好夠味🥪
加上溶咗嘅芝士,簡單就是好味💛

▪️勁芫荽餐肉滑蛋三文治 $32
身為芫荽控嘅我💛💛必食推介🥪
睇相都知道勁多芫荽,加埋炒滑蛋
每一啖都係芫荽嘅香氣,厚厚嘅餐
肉,煎到外脆內軟,非常正嘅配搭

▪️炸紫薯薯餅 (二件)$10
紫薯餅炸得外脆內軟,一啲都唔油
紫薯薯蓉🍠軟軟綿綿好好味唔太甜
兩粒實在唔夠食💛

▪️脆炸鮮蝦角 (二件)$12
呢個係必食推介,炸到超級脆既外
皮包住彈牙嘅蝦膠,估唔到價錢咁
相宜嘅小食,都可以做得咁好
真係抵佢咁好生意

▪️皇牌奶茶 原價 $15 / 跟餐 $ 7
奶茶茶味香濃順滑,甜度適中👍🏻
而且用樽仔入住雪凍,飲到尾都係
keep住味道一樣,攜帶又方便
重點係超級超級抵飲,買一份三
文治,只要加$7就飲到

✨一定會再回頭的小店✨
  • 香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治
  • 勁芫荽餐肉滑蛋三文治
  • 樽仔奶茶
2022-02-21 294 瀏覽
開冇耐已經想試 風格新穎好多款式揀 最推介佢哋嘅三文治🥪🥪芋泥肉鬆三文治【轉麥包】💰HKD32+2(Rating:8.9/10)竟然喺香港街頭食到唔係網店起家 但好食嘅芋泥👏🏻 芋泥入口綿密但唔會水份過多 冇奶油味而芋味天然 甜度超適中 份量好足而同肉鬆比例啱啱好😚會多肉鬆少少🤏肉鬆唔係好深色好硬甜嗰種 係鹹甜程度中等類型 可轉麥包超加分✨入口都鬆軟有麥味 但冇乾柴感 👍🥪黑松露滑蛋三文治【轉烘底】💰HKD27+2(Rating:8.5/10)呢份一開盒 黑松露味沖出嚟 即刻肚餓😂比起其他款式 價錢性價比較高 本身鍾意滑蛋同黑松露呢個係好配合👏🏻不過較常見 就冇咁驚艷😤蛋本身唔會太鹹 亦唔會太油 即使攞返屋企食都見到方包內側冇浸到透明化油淋淋 用氣炸鍋翻熱兩三分鐘 都算外脆內鬆軟✌🏻🥚士林台式香酥蛋餅【芝士+西生菜+黑椒蘑菇】💰HK37(Rating:7/10)三文治出色但蛋餅就唔係我杯茶🥲我比較鍾意食煎餅feel 多蛋唔油膩嘅蛋餅 但呢個其實用「手抓餅」酥皮所以偏油 同埋冇留意到表面會落個人不喜愛嘅沙律醬🥺優點係裏面芝士堅拉絲 水牛cheese必加🧀️蘑菇就有少少太碎🍄西生菜唔建議揀

開冇耐已經想試 風格新穎好多款式揀 最推介佢哋嘅三文治🥪

黑松露滑蛋三文治

三文治出色但蛋餅就唔係我杯茶🥲我比較鍾意食煎餅feel 多蛋唔油膩嘅蛋餅 但呢個其實用「手抓餅」酥皮所以偏油 同埋冇留意到表面會落個人不喜愛嘅沙律醬🥺優點係裏面芝士堅拉絲 水牛cheese必加🧀️蘑菇就有少少太碎🍄西生菜唔建議揀🥬會吸晒啲油

芫荽蛋治都出名但我不能🤢地鐵站一出就係 方便😎

2022-02-21 92 瀏覽
呢一間喺油麻地地鐵站附近嘅外賣小店真係非常高質!今次我就叫咗一份芋泥肉鬆三文治!呢度嘅香芋味道好好,而且加埋呢度豐富嘅肉鬆,真係好有特色!另外仲叫咗一份香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治,真係估唔到沙嗲牛肉都可以陪落去三文治入面,呢度嘅沙嗲味道好充足,而且牛肉亦都好好食!
呢一間喺油麻地地鐵站附近嘅外賣小店真係非常高質!

2022-02-21 120 瀏覽
油麻地港鐵站一出就係,超方便仲可以電話訂餐,搭地鐵嘅時候叫定,一出出口就拎到😆**********咸牛肉滑蛋三文治🥪($25)🌟推介🌟超級厚切,厚到逼爆個盒😆仲要即叫即製,保證熱辣辣麵包🥯非常鬆軟,小店好貼心,仲有麥包可以揀有別於其他咸牛蛋治嘅咸牛同蛋分開,佢係將咸牛混合蛋漿入面炒,唔會過熟,仍然保持到滑蛋嘅濕潤度👍🏻**********士林台式香酥蛋餅2款配料($32)揀咗拉絲芝士🧀同肉鬆即場食會更加好味😋,宜家疫情咁嚴重,唯有外賣番屋企食…就難啲有拉絲效果😅不過餅皮都仲可以保持到脆卜卜,好勁👍🏻個人認為芝士、肉鬆加蛋都係無敵嘅組合**********一口鹽酥雞($22)雞粒肉質唔會鞋,微辣,份量啱啱好,一啖一粒,就算係街頭食都好方便🤨-炸紫蕃薯餅🍠($10/2件)🌟推介🌟口痕叫埋紫薯餅,紫薯蓉好綿密,食落甜甜地😆**********祛濕薏米水(跟餐+$7)🌟推介🌟薏米水非常清,真係做到微糖,啱哂想飲野又怕肥嘅人士,飲番枝薏米水滋潤吓,等自己冇咁有罪惡感😆
油麻地港鐵站一出就係,超方便
仲可以電話訂餐,搭地鐵嘅時候叫定,一出出口就拎到😆

**********
咸牛肉滑蛋三文治🥪($25)

🌟推介🌟
超級厚切,厚到逼爆個盒😆
仲要即叫即製,保證熱辣辣
麵包🥯非常鬆軟,小店好貼心,仲有麥包可以揀
士林台式香酥蛋餅

2款配料($32)
揀咗拉絲芝士🧀同肉鬆
不過餅皮都仲可以保持到脆卜卜,好勁👍🏻
個人認為芝士、肉鬆加蛋都係無敵嘅組合
**********

一口鹽酥雞($22)
炸紫蕃薯餅🍠($10/2件)
🌟推介🌟
口痕叫埋紫薯餅,紫薯蓉好綿密,食落甜甜地😆
**********
祛濕薏米水(跟餐+$7)

2022-02-11
10 分鐘 (堂食)
2022-02-20 127 瀏覽
這間小店都成日經過也有不少人講食物質素不錯,所以今日專登過來,都十分近地鐵站好方便,這裡除了三文治仲有飯有驚喜,價錢都幾抵食。今次就試超足料三文治 先❤️ 三文治 配飲品都係$39沒有失望。芋泥肉鬆三明治 ,芋頭蓉用新鮮芋頭整好滑又香 芋頭味,肉鬆增加不少口感同惹味。沙爹牛肉蛋三文治 ,沙爹味重,牛肉味保持到,蛋都不少。麵包厚身軟熟,包裝十分好所以可以食得好乾淨。叫了三文治加$7就可配樽裝奶茶和咖啡,鐘意佢微糖所以不太甜而且味道好濃幾滑。

外賣自取
呢間喺正地鐵站出口隔離超方便🤤三文治即叫即整但又唔會等好耐😋👉🏻芋泥肉鬆三文治 $32爆曬餡嘅芋泥好似唔洗錢咁🤣加肉鬆真係一個好成功嘅配搭,淨係得芋泥嘅話真係差好遠建議襯熱就要快d食了🤭⭐️ 7/10👉🏻黑松露滑蛋三文治 $27一開蓋就聞到黑松露香🤤三文治真係足料到食半份就開始飽🤣仲可以加錢轉烘底/麥包😝⭐ 7.5/10👉🏻士林台式蛋餅 (三餡)$37推薦最肥嘅組合:芝士肉鬆培根😈蛋餅同樣足料,而且餅皮好酥脆食落超有滿足感🥰⭐️ 8.5/10跟餐+$7仲可以加配樽裝飲品~👉🏻皇牌奶茶👉🏻鮮檸紅茶飲品都唔馬虎,奶茶帶茶香,紅茶都有檸檬肉碎,唔係人工檸檬味🤭👍🏻

👉🏻芋泥肉鬆三文治 $32
爆曬餡嘅芋泥好似唔洗錢咁🤣
加肉鬆真係一個好成功嘅配搭,淨係得芋泥嘅話真係差好遠
建議襯熱就要快d食了🤭

仲可以加錢轉烘底/麥包😝
⭐ 7.5/10

👉🏻士林台式蛋餅 (三餡)$37
推薦最肥嘅組合:芝士肉鬆培根😈
蛋餅同樣足料,而且餅皮好酥脆
食落超有滿足感🥰
⭐️ 8.5/10
士林台式蛋餅

跟餐+$7仲可以加配樽裝飲品~
👉🏻皇牌奶茶
👉🏻鮮檸紅茶

• 士林台式香酥蛋餅
最近成日都見都有人講大吃大喝嘅三文治,今次我都嚟試吓先。▪️招牌勁芫茜炒蛋餐肉三文治 $32|呢間外賣小店叫得「大吃大喝」果然名不虛傳,份三文治真係大份喎🙈!簡單嚟講雖然係一款餐蛋治,但重點正正係炒蛋同餐肉🤣炒蛋滑溜,熟度啱啱好,加埋芫茜,味道清新。以平時買開嘅罐裝餐肉嚟計,一份三文治若莫用咗一半嘅份量嚟整😂😂😂餐肉煎得香脆,加埋芫茜炒蛋,就算麵包無烘底,味道都好夾😋因為係外賣店嘅關係,每份三文治都有正正方方嘅盒裝住,透明膠蓋仲可以清清楚楚睇到佢嘅橫切面🤩三文治有包裝紙包住,喺街/公園食都ok,唔會整到一手都係。外賣店喺油麻地站B出口一出,望左就會見到!買返office/屋企食都方便。
最近成日都見都有人講大吃大喝嘅三文治,今次我都嚟試吓先。

芫荽餐肉滑蛋三文治

清新。