2022-07-07 37 瀏覽
之前喺網上已經見過好多人哋介紹呢一間巨型三文治外賣🥪 今日揸車🚙經過油麻地原來佢就喺角落頭位置都幾搶眼👀 難得咁啱經過即刻泊埋一邊試番兩隻味😋🍠芋泥肉鬆(轉)麥包 $32芋泥超多超厚😳 裏面仲有啲熟到好淋嘅芋頭粒好有口感👍🏻 芋泥好順滑芋香同奶香濃郁🥛,而且唔會過甜,夾埋舖滿咗嘅咸肉鬆,一咸一甜,成個三文治唔會愈食溜,好有喺台灣時食嘅感覺🤤🌿芫茜炒蛋餐肉(轉)麥包 $32呢個可謂係「大吃大喝」出名嘅原因之一🤭 受到極大爭議嘅芫茜,鍾意食同唔鍾意食嘅人一向都係非常極端🤣 而本人係屬於鍾意嘅,所以立場有少少偏頗就請自行定奪🙈 芫茜份量超足👍🏻 個蛋炒得好滑,芫茜味道重而且唔會炒到過老變晒色,好清爽,午餐肉夠厚😳,成個味道超夾,芫茜完全係中和咗成個包嘅油膩感🤤☕️皇牌奶茶 (跟餐+ $7)樽仔奶茶,加$7有一支好抵😌,仲要支奶茶係好濃茶味自家茶方出品👍🏻 奶香濃厚順滑,一啲都唔輸比茶記即沖嘅奶茶,奶茶屬於少甜,飲落一啲罪疚感都冇🥳

🍠芋泥肉鬆(轉)麥包 $32

🌿芫茜炒蛋餐肉(轉)麥包 $32

☕️皇牌奶茶 (跟餐+ $7)
20 分鐘 (堂食)
  • 芋泥肉鬆三文治
  • 勁芫荽餐肉滑蛋三文治
大吃大喝勁芫荽餐肉滑蛋三明治芋泥肉鬆三明治皇牌奶茶價錢💲: $32/ $32/ $7好味程度😋: 4/5服務🍴: 4/5環境🗾: /性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4/5-人氣極高的大吃大喝近期好似熱潮退減,終於容易買到啦😬 平日朝早去唔洗點排,可以打電話去叫定,去到就有得拎 😛 -✅✅勁芫荽餐肉滑蛋三明治。人氣的一款!真係厚切,雖然餐肉無我想像的厚,但已經好夠😂 炒蛋滑,仲係比較流質的🥚。同海量的芫荽炒,主要食到的都係荽味,個人覺得幾香😗同埋啲荽唔會過熟,仲係有啲爽脆。麵包搽左牛油🧈成個味道好夾同好滿足。-🆗芋泥肉鬆三明治。吐司唔係特別好的麵包,芋頭都唔係特別香,比唔上台灣個d🤥 雖然係軟綿戲同有啲顆粒,但味道偏甜同有d假。肉鬆都唔係啲咩靚肉鬆,成份三文治比較鬆散。呢個一定要share但唔係好建議叫🥺-✅✅皇牌奶茶。+$7跟餐基本上係一定叫,好抵!佢地整的時候已經問到個茶底好香。飲落好濃厚😱茶底濃,加埋滑滑的奶!佢算係茶>奶的奶茶(?),但個比例啱啱好,有驚艷的感覺🐽 可以少d甜更好。但如果個胃唔受得奶茶的就唔好試,因為真係好濃😆-做早餐真係好heavy,一定可以挨到晚餐先食😂
大吃大喝
服務🍴: 4/5
環境🗾: /
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4/5

做早餐真係好heavy,一定可以挨到晚餐先食😂 經過會再試其他鹹的口味同埋蛋餅。雖然唔係啲咩特別野,但食一份真係好滿足😝
2022-07-05 38 瀏覽
听讲油麻地有间店上过台湾美食综艺节目,特地走过去过去试试!😝😝款式好多!不知道选什么好😖😖不只有三文治,还有手撕鸡饭同埋蛋饼,好似都好好吃!而且敲黑板!!价格好实惠!!因为只可以外卖,我一个人吃!☹️☹️我就挑了最皇牌既三文治!🤗🤗🤗黑松露滑蛋尼款,加了左肉松和黑椒蘑菇!只要💰39块!分量好足,黑松露味道好正!😍😍其实滑蛋真的很需要需要功底,过火就会太熟,不然又会太稀!但这个三文治做得刚刚好!😍😍总之几种材料加起身可以俾满分!不过有个温馨提示,外卖要等15分钟或以上,提前打电话外卖方便点哦!🙌🙌

黑松露滑蛋三文治
2022-06-27
20 分鐘 (堂食)
黑松露滑蛋三文治
📍@guzzlehk in Yau Ma Tei SandwichFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛🤍🤍🤍Service:💛💛💛🤍🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range:💰 $30-$100Favourite: 💖 Coriander Meat and Egg Sandwich ------------------------------- Wide selection of sandwich choice- Cleanly cut in half to reveal the jam-packed fillings inside- Fresh and taste- Long queue, need to wait around 30 minutes - Menu is intensive and seasonal - Undoubtedly superb eating- Taste much better than its competitors at around the same price level. Exceeds my expectation.
📍@guzzlehk in Yau Ma Tei

Price Range:💰 $30-$100

- Fresh and taste
- Undoubtedly superb eating

#大吃大喝

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰
𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
𝙷𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @bunnymate.official ✨
30 分鐘 (外賣自取)
  • 勁芫荽餐肉滑蛋三文治
2022-07-04 24 瀏覽
咁啱返完工肚餓,經過呢間#大吃大喝 🥤聽人講過呢間嘢好耐都未食過,今次就試吓啦!🥪招牌芫荽厚切餐肉滑蛋三文治 $32厚切午餐肉又脆又厚身🤩 食落外脆內軟超有口感😋 再加上芫荽炒蛋,蛋炒得好滑,而且啖啖食到好香嘅芫荽味👍🏻 芫荽控必食~☕皇牌咖啡(跟餐+$7)呢杯冰鎮咖啡入口順滑香濃,一打開咖啡香味出曬黎🥰正!除咗三文治仲試咗佢哋啲小食👉🏻椒鹽炸燒賣$10、脆炸鮮蝦角$12,熱辣辣炸出嚟勁好食😍 總括而言 (5個💚係最高)好味指數 : 💚💚💚💚🤍服務態度 : 💚💚💚💚🤍環境打卡 : 💚💚🤍🤍🤍回頭指數 : 💚💚💚💚🤍📍大吃大喝🏢油麻地窩打老道9-11號榮德大廈西翼地下A2至A3號舖🕗星期一至六 07:15 - 20:30星期日11:00 - 8:30

🥪招牌芫荽厚切餐肉滑蛋三文治 $32

☕皇牌咖啡(跟餐+$7)
呢杯冰鎮咖啡入口順滑香濃,一打開咖啡香味出曬黎🥰正!

總括而言 (5個💚係最高)
好味指數 : 💚💚💚💚🤍

🥪招牌芫荽厚切餐肉滑蛋三文治
2022-06-26
🥪招牌芫荽厚切餐肉滑蛋三文治
1K
呢間人氣爆餡三文治店係我至愛🤩🤩小店除左提供手工三文治,仲有蛋餅、飯、台式小食等選擇,全部都係即叫即製~~前幾日經過又買左返去同屋企人share❤️❤️🥪招牌勁芫茜炒蛋餐肉三文治 $32✨最近鍾意左食芫茜🤣🤣食落芫茜味好香濃,炒蛋滑身重蛋味~~厚切午餐肉煎得香脆,咬落爆哂餡咁好正🤤🤤🍠芋泥肉鬆三文治 $32✨芋泥口感綿密,仲會食到啲芋頭粒😋😋整體味道唔會太甜,同鹹香肉鬆係絕配!!🥚黑松露滑蛋三文治 $27✨每啖都充滿黑松露既香味❤️❤️滑蛋滑捋捋,加埋烘左底既方包十分香口~~飲品方面,我地試左樽仔鮮檸茶(+$7)同樽仔薏米水(+$7)~~兩款味道都唔錯!我就鍾意薏米水多啲😍😍飲落好清甜,仲有祛濕、去水腫等功效~唔錯呢👍🏻👍🏻
呢間人氣爆餡三文治店係我至愛🤩🤩
前幾日經過又買左返去同屋企人share❤️❤️

🥪招牌勁芫茜炒蛋餐肉三文治 $32✨
最近鍾意左食芫茜🤣🤣
食落芫茜味好香濃,炒蛋滑身重蛋味~~
厚切午餐肉煎得香脆,咬落爆哂餡咁好正🤤🤤

🍠芋泥肉鬆三文治 $32✨
芋泥口感綿密,仲會食到啲芋頭粒😋😋
整體味道唔會太甜,同鹹香肉鬆係絕配!!

🥚黑松露滑蛋三文治 $27✨
每啖都充滿黑松露既香味❤️❤️
滑蛋滑捋捋,加埋烘左底既方包十分香口~~

兩款味道都唔錯!我就鍾意薏米水多啲😍😍
飲落好清甜,仲有祛濕、去水腫等功效~唔錯呢👍🏻👍🏻
2022-07-04 50 瀏覽
朝頭早一個豐富嘅早餐🥣對一個打工仔嚟講真係好重要‼️ 分分鐘係可以支撐到全日返工嘅能量🪫➡️🔋油麻地呢間本土小店,主打足料爆餡厚切三文治,全部即叫即做,每款餡料都多到快要瀉出來🥪🐷厚切餐肉蛋三文治($27)餐肉勁厚切煎向香左兩邊,咬落去之後D料多到「咇」出嚟,滑蛋炒得啱啱好,側邊睇可以睇到濃厚嘅蛋漿🥰一個女仔食既話個三文治早餐淨係可以食到半個,剩返半個可以留返下午茶,所以係非常之抵食👍👍👍
厚切午餐肉炒蛋三文治

🥪🐷厚切餐肉蛋三文治($27)

2022-06-27
5 分鐘 (外賣自取)
厚切午餐肉炒蛋三文治
2022-07-03 38 瀏覽
之前睇到youtube有「大吃大喝」嘅專訪🔍已經bookmark咗一定要到訪嘅小店🔖今次終於嚟到!大吃大喝位置好方便,正正係油麻地地鐘鐵站B出口隔離。要注意佢地只係提供外賣,無堂食位置。所以我地行完街就買外賣坐車返屋企食🥰🐮 香蔥芝士咸牛肉滑蛋治 💲32好香好香嘅蔥味🌱好厚嘅滑蛋夾雜住好多香蔥,咸牛肉嘅味道唔會過鹹。仲食到流心芝士。三文治就算無加烘底,都唔會太軟腍,質感都係鬆軟。🐷 厚切餐肉蛋三文治 💲27餐肉同滑蛋厚度差唔多一樣。餐肉煎得外脆內軟。加滑蛋就係perfect match💓🐗 香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 💲32沙牛味道就係茶記食開個種,好香濃,帶少少花生香。沙牛份量都唔少。🧋 樽仔奶茶 加配價💲7茶味香濃,飲落奶滑順口。🫓 士林台式香酥蛋餅 (拉絲芝士、培根)💲32蛋餅攞到返屋企再焗一焗都一樣咁酥脆!做到芝士拉絲效果。培根唔會煎得好脆好乾。絕對有驚喜😋📍大吃大喝 Guzzle 油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖

🐮 香蔥芝士咸牛肉滑蛋治 💲32

🐷 厚切餐肉蛋三文治 💲27

🐗 香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 💲32

🧋 樽仔奶茶 加配價💲7
茶味香濃,飲落奶滑順口。

🫓 士林台式香酥蛋餅 (拉絲芝士、培根)💲32

📍大吃大喝 Guzzle
2022-07-02 63 瀏覽
我由開業到而家都幫襯緊...真心話佢啲厚切三文治係好食嘅👍本應今日諗住食刺身定食, 誰不知... 今日八號風球好多餐廳都冇開到唯有食下三文治🥪頂住個中午飯晏啲再去食返個下午茶☕今次叫咗個香蔥芝士咸牛肉滑蛋治係全場最貴蛋治既一隻本身我都鍾意食蔥同埋芝士牛肉同雞蛋就少不免加多十二蚊可以加埋蝦角...誰不知性價比並不算太高#大吃大喝 #厚切三文治 #香蔥味 #滑蛋#styleblogger #blooger #bloogerlife
我由開業到而家都幫襯緊...
真心話佢啲厚切三文治係好食嘅👍
本應今日諗住食刺身定食, 誰不知...
今日八號風球好多餐廳都冇開到
唯有食下三文治🥪頂住個中午飯
晏啲再去食返個下午茶☕
今次叫咗個香蔥芝士咸牛肉滑蛋治
係全場最貴蛋治既一隻
本身我都鍾意食蔥同埋芝士
牛肉同雞蛋就少不免
加多十二蚊可以加埋蝦角...
誰不知性價比並不算太高
#大吃大喝 #厚切三文治 #香蔥味 #滑蛋
香蔥芝士咸牛肉滑蛋治
📍油麻地轉角小店‼️· 爆晒餡三文治🥪 -- 大吃大喝😋•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_油麻地#pigfoodiexhk_包包==============================最近見好多人推介呢間嘅三文治!😻前排去開附近終於有機會試下🙈小店主打多款口味嘅三文治,真係好難揀‼️Btw因為是店只提供外賣,建議可以先打電話落order咁去到就有得拎!🙈------------------------------⭐️香蔥鹹牛肉芝士炒蛋三文治 $32睇落細細份但估唔到食完都好飽😻炒蛋份量慷慨,口感嫩滑濕潤😛加埋鹹牛肉同半溶嘅芝士鹹香十足,好邪惡‼️😋值得一讚嘅係麵包厚身,就算有好多餡料都無變腍變濕👍🏻------------------------------整體嚟講都唔錯,有機會都想試埋其他嘅口味呢🤤------------------------------——賣相:3.5/5味道:4.3/5性價比:3.5/5回頭:yes------------------------------店舖資料名稱:大吃大喝地址:油麻地窩打
📍油麻地轉角小店‼️· 爆晒餡三文治🥪 -- 大吃大喝😋

#pigfoodiexhk_油麻地
#pigfoodiexhk_包包
⭐️香蔥鹹牛肉芝士炒蛋三文治 $32

整體嚟講都唔錯,有機會都想試埋其他嘅口味呢🤤
賣相:3.5/5
味道:4.3/5
性價比:3.5/5
回頭:yes
店舖資料
名稱:大吃大喝
地址:油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
前往方法:油麻地站B2出口

• 香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治
2022-07-01 18 瀏覽
最近又試多咗幾款三文治,希望終有一日會試曬佢哋嘅full menu啦☺️⭐️ 厚切餐肉滑蛋三文治 ($27+$2烘底) ❤️9.0聽落簡單嘅口味但食落真係好滿足😍 拎完快啲食份三文治真係脆嘅🤤 重點係塊餐肉超!級!脆!😍 食落真係「咔咔」聲!仲要好厚身,配埋滑蛋點會唔好食🤤 雖然好邪惡,但間唔中食吓都無妨呀🙊⭐️ 芋泥肉鬆三文治 ($32烘底) ❤️9.2即日新鮮製嘅芋泥係唔同啲😍 芋泥真係超超超綿密順滑,帶點奶香,入面仲有芋頭粒😍 雖然對我嚟講有少少偏甜,但都係好啱我口味嘅芋泥!配埋鹹香嘅肉鬆同埋鬆軟嘅麵包冇得輸👍🏻 特別想講啲肉鬆好好食,以前食過啲芋泥三文治有油膱味嘅肉鬆....破壞曬🙈 所以要讚吓佢嘅肉鬆🥰

⭐️ 厚切餐肉滑蛋三文治 ($27+$2烘底) ❤️9.0

⭐️ 芋泥肉鬆三文治 ($32烘底) ❤️9.2
  • 芋泥肉鬆三文治
小店見過Milmilk介紹已經超級想試,係一間港式三文治外賣專門店,油麻地站一出就係,每份都即叫即整,保證新鮮😊香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治🥪 ($32)沙嗲牛肉麵就食得多啦估唔到三文治呢個組合都咁夾🤩,佢個沙嗲牛肉超香濃🐮,嗰醬夠杰身又有花生香味🥜,超級濃郁。仲會加入洋蔥絲🧅帶有甜味。牛肉都有5塊好足料👍🏻,,滑蛋超滑,麵包係超級厚仲好軟熟,多醬汁但係唔會令包淋哂,搭左10幾分鐘車都冇事😬,食咗佢做早餐連lunch都唔使食凍奶茶☕️ (+$7)呢個加購價真係超級抵,凍奶茶香,滑,醇👍🏻,同茶餐廳一樣,仲要冇加冰,夠哂味😊📍 大吃大喝 (油麻地)油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖

香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治🥪 ($32)

凍奶茶☕️ (+$7)

📍 大吃大喝 (油麻地)
2022-06-29 24 瀏覽
呢間外賣小店有各種口味三文治🥪全部都係即叫即製茶餐廳款式都有呀真係超吸引‼️🔸香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治 $34🔸香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 $34🔸芋泥肉鬆三文治 $34🔸樽仔奶茶 $7去茶記最鍾意食鹹牛肉滑蛋治,真係比較少三文治外賣店有賣🤣終於係呢間搵到,鹹牛肉份量好多!芋泥肉鬆三文治有厚厚嘅香滑芋泥夾住肉鬆,簡直係完美配搭😍食食下仲可食到芋頭粒,加左$2烘底後個包香脆好多。奶茶原價一枝要$14的,跟餐只係需要加$7!奶茶香滑茶濃,奶同茶嘅比例岩岩好,加上少甜,配埋蛋治一齊食就非常完美啦😆
呢間外賣小店

🔸樽仔奶茶 $7

2022-06-19
午餐
2022-06-28 21 瀏覽
📍大吃大喝 #油麻地🏆招牌勁芫茜炒蛋餐肉三文治🥪(9/10)成日經過都見到有人等外賣,本身唔好芫茜嘅我決定試下呢間野嘅招牌三文治🥪!個炒蛋🥚好香滑❗️芫茜炒蛋個芫茜味唔算重,連埋厚切午餐肉好夾😳 食落有啲似芫茜味嘅菠菜炒蛋😂 大推💚💚💚🏆芋泥肉鬆三文治(7.5/10)芋泥綿滑,芋頭味好香!夾埋肉鬆嘅咸香,都不錯👍🏻 不過相對上就乾身啲。🏆樽仔奶茶🧋(8/10)茶味香濃幼滑🤩 個人好喜歡呢種冰鎮奶茶,唔會因為加冰而令奶茶變淡☺️ 加餐叫只需$7,必叫❗️⭐️大吃大喝⭐️油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
📍大吃大喝 #油麻地

🏆招牌勁芫茜炒蛋餐肉三文治🥪(9/10)

🏆芋泥肉鬆三文治(7.5/10)

🏆樽仔奶茶🧋(8/10)

⭐️大吃大喝
⭐️油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
2022-06-28 16 瀏覽
一直都好想試呢間小食店 今日終於食到喇˜”*°•厚切餐肉滑蛋三文治($27)•°*”˜雖然用料簡單 但見到真係流口水🤤 餐肉厚切勁滿足❗️雞蛋厚得黎夠嫩滑🍳 就算麵包冇烘底 外賣返到屋企都冇淋👍🏻˜”*°•香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治($32)•°*”˜同樣厚厚一份大滿足 加左芝士嘅滑蛋 半固態狀望落更嫩滑❗️蛋同鹹牛肉嘅比例大概係2:1 所以唔會覺得好鹹好膩 仲帶點蔥香同鹹香 加2蚊仲可以烘底🍞 鬆脆惹味👍🏻˜”*°•香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 ($32)•°*”˜都係加左2蚊烘底 但個人覺得呢款厚切麵包夠鬆軟🍞 唔烘底都唔係問題 而呢度嘅沙嗲醬味道非常香濃🥜 簡直濃得過份❗️牛肉份量亦好慷慨 啖啖都食到軟熟大片嘅牛肉🐮另外推介佢地嘅鮮檸紅茶🍹 檸味十足🍋 紅茶冇澀味☕️ 好飲👍🏻⭕️ 大吃大喝 (油麻地)油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
一直都好想試呢間小食店 今日終於食到喇
˜”*°•厚切餐肉滑蛋三文治($27)•°*”˜

˜”*°•香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治($32)•°*”˜

˜”*°•香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 ($32)•°*”˜

⭕️ 大吃大喝 (油麻地)