2023-03-31 325 瀏覽
每次係附近食完飯都會去大中華到買佢個榴槤班戟😋榴連班戟 $48佢個皮都好薄下 但入面啲料係好多一啖咬落去 一半cream一半馬來西亞D24榴連!滿足感爆棚🫶🏻之前都試過大中華其他小食都好味燒賣 豬骨粥 糯米飯都好足料 全部都好味道係會一再幫襯嘅小店
每次係附近食完飯都會去大中華到買佢個榴槤班戟😋
榴連班戟 $48
佢個皮都好薄下 但入面啲料係好多
之前都試過大中華其他小食都好味
燒賣 豬骨粥 糯米飯都好足料 全部都好味道
係會一再幫襯嘅小店
2019-10-11 1157 瀏覽
同男朋友食完下午茶經過呢間鋪頭,見到玻璃櫃有好多款糖水和甜品 好吸引😍 排得整整齊齊,睇落全部似自家製,有中西式糖水、班戟、奶凍、西米露等等⋯⋯亦有椰青、鮮榨果汁! 下午時段所有甜品有八五折,好抵買啊!最後忍不住買左大菜糕同芝麻糊俾屋企人,佢地比較鍾意懷舊傳統,而男朋友當然不放過馬來西亞D24榴槤班戟!夜晚食左盒芒果班戟,忌廉滑溜,不會太漏,芒果甜且厚身,大概有半塊,好適合當飯後甜品😙
同男朋友食完下午茶經過呢間鋪頭,見到玻璃櫃有好多款糖水甜品 好吸引😍 排得整整齊齊,睇落全部似自家製,有中西式糖水、班戟、奶凍、西米露等等⋯⋯亦有椰青、鮮榨果汁!

下午時段所有甜品有八五折,好抵買啊!

2019-03-03
宵夜
2019-08-17 487 瀏覽
喺大中華飯店食完晚飯後,店員俾咗隔離大中華甜品嘅點餐紙我哋,咁就試下佢啲甜品啦!點左個鮮雜果涼粉、榴槤pancake、益力多味沙冰(餐牌上個名唔記左)甜品送咗過嚟隔離大中華飯店俾我哋,甜品要先俾錢。雜果涼粉裏面有西瓜、火龍果、菠蘿,涼粉好夠凍加埋花奶,超好食!榴槤pancake好足料,我cream同榴槤嘅比例啱啱好!益力多沙冰味道好濃,加埋椰果同包住,口感好特別,酸酸甜甜、凍冰冰好適合咁熱嘅天氣食,超級透心涼
甜品送咗過嚟隔離大中華飯店俾我哋,甜品要先俾錢。

榴槤pancake好足料,我cream同榴槤嘅比例啱啱好!

2019-08-15
2019-08-14 300 瀏覽
我同家人每次係格黎大中華度食完晚餐,都例牌一定會黎呢邊叫埋個甜品而且一定要係榴槤千層蛋糕!第一次食既時候,老闆已經話試過就知道,會係你食過最好食既我地個陣都以為佢講第,不過因為大家都好中意食榴槤,所以都叫左黎try try。食左第一啖!真係返唔到轉頭!會勁想繼續食!因為真係太正!見到入面勁多榴槤,而且個蛋糕真係好多層,睇得出好用心整架所以以後每次黎都會食。有時會加多個榴槤pancake,都好大舊榴槤係入面,食到我地成家上哂癮!
而且一定要係榴槤千層蛋糕!

第一次食既時候,老闆已經話試過就知道,會係你食過最好食既

食左第一啖!真係返唔到轉頭!會勁想繼續食!因為真係太正!

見到入面勁多榴槤,而且個蛋糕真係好多層,睇得出好用心整架

所以以後每次黎都會食。

• 榴槤千層蛋糕
2019-04-07 421 瀏覽
夜麻麻做完運動就出去食糖水呢間糖水店位於長沙灣,旁邊有屬於佢嘅飯店。同朋友兩個叫咗熱既木瓜雪耳糖水,當然味道就普普通通,但係當中嘅材料都叫做唔少。嚟到呢度最好建議熱食,會比較新鮮!
夜麻麻做完運動就出去食糖水

嚟到呢度最好建議熱食,會比較新鮮!
2018-12-21 418 瀏覽
係大中華食完晚飯,就緊係要食埋個甜品啦!因為係晚飯嗰邊有限時,所以我地就直接去咗鋪頭食啦。我一向都鍾意食中式甜品,因西式甜品又凍又甜。我依啲老人家實在係吃不消。所以依間甜品鋪就真係啱晒我。天氣有點冷,最近又有幾聲咳。所以我叫咗個黑糖桃膠雪梨水,個名無寫但有桂花。唔會太甜,好潤,仲有三片雪梨。食完成個感覺都健康咗!十分推介係冬天食依個👍🏼👍🏼👍🏼

唔會太甜,好潤,仲有三片雪梨。食完成個感覺都健康咗!
十分推介係冬天食依個👍🏼👍🏼👍🏼
2018-10-26 268 瀏覽
同朋友附近食晚飯,傾計意猶未盡,找甜品吃,又行到這裡,附近又沒有特別甜品店吃,所以又來多一次光顧係店舖前放張枱給我們「街邊食」,廿令三十蚊一碗~抵食紅豆涼粉、綠豆沙、熱芝麻糊、芝麻糊燉奶、合桃糊燉奶合桃糊燉奶凍嘅燉奶+熱合桃糊=好夾,好滑熱芝麻糊

係店舖前放張枱給我們「街邊食」,廿令三十蚊一碗~抵食

紅豆涼粉、綠豆沙、熱芝麻糊、芝麻糊燉奶、合桃糊燉奶

合桃糊燉奶
凍嘅燉奶+熱合桃糊=好夾,好滑
熱芝麻糊
2018-10-24
$32 (宵夜)
**正野大分享**位於 九龍城 城南道3A地舖🎉🎊🤩新開既甜品店🤩大中華甜品去試一試貓山王榴連先🤤🤤我同老婆兩個人食叫左個 極上級榴槤盛宴 $168/份夠兩個人食賣相同味道都一流👍🏻👍🏻最正係 貓山王榴槤拿破崙👍🏻👍🏻老婆至愛火焰榴槤焦糖燉蛋🎊🎉我既至愛個燉蛋真係一流 👍🏻👍🏻 一定會再食下次要試埋個榴槤千層蛋糕 🤤🤤🤤如榴槤玉露同榴槤雪糕味道可以更顯露整體必定更出眾👍🏻👍🏻🤩
**正野大分享**

下次要試埋個榴槤千層蛋糕 🤤🤤🤤

如榴槤玉露同榴槤雪糕味道可以更顯露

整體必定更出眾👍🏻👍🏻🤩
2018-06-08
$80 (宵夜)
極上級貓山王榴槤盛宴
2017-08-07 644 瀏覽
與友人打完邊爐,見時間尚早,友人話要介紹我地食甜品。行到大中華門口,好似唔多覺係食甜品地方🤔坐低揀野食,老闆好熱情招呼,仲好風趣😂三個榴槤控緊係食榴槤啦!佢介紹食新上市既D24榴槤雪山加紫米豆豆底,另外我地再叫咗D24榴槤千層蛋糕同埋D24榴槤班戟。首先黎咗D24榴槤雪山加紫米豆豆底,熱辣辣食雪山好正,外貌吸引,佢真似好似雪山咁樣👍🏻而且有好香既奶味,側邊既榴槤都好好味之後黎咗個D24榴槤班戟,呢個的確榴槤係同普通既香好多然後黎咗個D24榴槤千層蛋糕,老闆放低既時候講咗句:榴槤撞朱古力係好正!我食第一啖,嘩!真係好好味呀!真係好好好好好好味!原來榴槤同朱古力係好夾!三個甜品入面,榴槤千層蛋糕雖然係遲黎但最快清晒,因為真係好好味👍🏻外貌吸引,又好食!我地揀既係呢間舖比較貴既甜品,但比起出面出名既都唔算貴!其餘既見價錢好實惠👍🏻 有時又真係唔係要過百或者星級酒店先好食

之後黎咗個D24榴槤班戟,呢個的確榴槤係同普通既香好多

2017-07-27
  • D24榴槤千層蛋糕
由于同朋友係隔日本菜傾得唔夠喉朋友建議不如食個甜品!其實路經咁多次都無食過 今次終于有機會一試首先我地係坐係大街食的 三十幾度既夏天黎講都幾有風味!朋友唸都唔洗唸一定要食焦糖布甸話好好食 份量的的骰骰 所以小小唔抵 由于份量唔多佢仲叫多個楊枝甘露!mr. monster就腐竹糖水+蛋 隻蛋滑黎滑去 睇住佢食認真搞笑!而我就因爲選擇唔多而揀唔落手 最後叫左什果涼粉 俾自己抖1抖 涼1涼~份量Ok 味道正常 涼粉都夠凍 而且椰汁份量都足夠 所以整體Ok啦!
由于同朋友係隔日本菜傾得唔夠喉

朋友建議不如食個甜品

其實路經咁多次都無食過 今次終于有機會一試
$50 (宵夜)
2015-09-13 616 瀏覽
因為在大中華飯店吃飯, 所以想繼續在飯店吃甜品, 就只好幫趁大中華甜品. 而且他們一早把甜品menu放在房肉, 令大家悶悶地等吃飯時一早已看定有乜甜品. 成功搵生意.但其實甜品quality就一般. 生果加雪糕, 都係咁味無走雞. D24榴槤pancake都好強勁既榴槤香味的. 這個外表是最吸引的. 但拿破倫的皮是很難弄得好脆的. 它也不是立即做的. 中間吉士OK.Overall 價錢有點貴. 要不是大家柴娃娃都說吃我也未必會吃.

但其實甜品quality就一般.

生果加雪糕, 都係咁味無走雞.
D24榴槤pancake都好強勁既榴槤香味的.
2015-09-06
宵夜
1K
2014-12-14 504 瀏覽
晚飯過後,由朋友帶路來到這小型甜品店。當中有很多不同類型的甜品,而雖然現在是炎寒的天氣,仍點選了一個凍的甜品來品嚐一下。這個奶凍的外表實而不華,沒有很多的花巧,但味道就真一絶了。朱古力味真的很濃,但一點苦澀都沒有,然而也不會過甜。味道掌控得真的非常好,絶對值得推介。
特濃朱古力奶凍
2014-12-13
特濃朱古力奶凍
2014-09-20 233 瀏覽
路過食個甜品, 質素同個幾間都係差唔多我估佢地來貨都係同一堆公司有D綠茶味, 有D紅豆同一般綿綿冰無咩分別, 又無咩突破但環境比其他甜品店來講就無咁舒服價錢方面,都係公價咁啦, $4X一個
路過食個甜品
質素同個幾間都係差唔多
我估佢地來貨都係同一堆公司
有D綠茶味, 有D紅豆
同一般綿綿冰無咩分別, 又無咩突破
但環境比其他甜品店來講就無咁舒服
價錢方面,都係公價咁啦, $4X一個