2022-10-11 75 瀏覽
同朋友都鍾意食韓國菜呢間新開嘅韓國餐廳由韓國人主理除咗有燒肉之外,仲有各款正宗韓式料理選擇多元化,滿足到各人口味好啱成班朋友嚟聚會食飯呀!-🔸調味牛小排($200,180g)一邊燒一邊聞到濃郁肉香味未食到流晒口水喇🤤入口肉質軟嫩,肉汁超豐富而且醃得好惹味,好正呀💯🔸薄切五花腩($170,180g)可以揀厚切/薄切個人覺得薄切快熟啲同埋燒到表面金黃焦脆咬落更有口感呢💕五花腩肥瘦相間,油脂豐腴入口甘香美味呀🥰🔸牛肉炒年糕($180)足料大份有年糕、韓式粉絲、牛肉、洋蔥、紅椒等豐富配料年糕煙韌,較為黏牙醬汁帶微微辣香味同以前係韓國旅行時食嘅味道好似呀!真係好正宗呢👍🏻🔸海鮮豆腐鍋($130)配料有蜆肉、章魚、大蝦、雞蛋湯頭辣中帶有海鮮甜味另外仲附有白飯一碗🍚倒埋落湯鍋一齊食呢個組合真係充滿韓式風味呀🇰🇷入座後,店員會奉上8式前菜好豐富呢!
同朋友都鍾意食韓國菜
呢間新開嘅韓國餐廳由韓國人主理
除咗有燒肉之外,仲有各款正宗韓式料理
選擇多元化,滿足到各人口味
好啱成班朋友嚟聚會食飯呀!

🔸調味牛小排($200,180g)
一邊燒一邊聞到濃郁肉香味
未食到流晒口水喇🤤
入口肉質軟嫩,肉汁超豐富
而且醃得好惹味,好正呀💯

🔸薄切五花腩($170,180g)
可以揀厚切/薄切
個人覺得薄切快熟啲
同埋燒到表面金黃焦脆
咬落更有口感呢💕
五花腩肥瘦相間,油脂豐腴
入口甘香美味呀🥰

🔸牛肉炒年糕($180)
足料大份
有年糕、韓式粉絲、牛肉、洋蔥、紅椒等豐富配料
年糕煙韌,較為黏牙
醬汁帶微微辣香味
同以前係韓國旅行時食嘅味道好似呀!
真係好正宗呢👍🏻

🔸海鮮豆腐鍋($130)
配料有蜆肉、章魚、大蝦、雞蛋
湯頭辣中帶有海鮮甜味
另外仲附有白飯一碗🍚
倒埋落湯鍋一齊食
呢個組合真係充滿韓式風味呀🇰🇷

入座後,店員會奉上8式前菜
好豐富呢!
2022-10-09 74 瀏覽
一心黎到想食韓國燒肉,不過選擇不多,還要有些餐牌上的肉缺貨,有些失望,最後點了牛薄肉,牛小排和牛舌。和朋友一致認同牛小排最好食,醃得味道很好食,肉質又很好。職員很好人和服務很好,會很留意食客需要,而且會主動換鐵板,雖然食物質素尚可,不過這餐晚餐都感覺滿意
2022-10-08 726 瀏覽
想食韓國人主理既韓國料理唔一定要去金巴利街今次搵到呢間係喺寶勒巷~餐廳裝潢走木系路線以非華麗風簡簡單單、平平實實就好似喺韓國首爾街頭既小店聽聞係韓籍主廚主理咖💯.點菜後就係期待已久嘅傳統八小碟包括菠菜、芽菜、泡菜、蒟蒻、茄子、薯仔、木耳、翠玉瓜次次都唔錯呢❗️見到都即刻開哂胃~.🇰🇷豆腐海鮮鍋 $130我去親韓國料理永遠都抵擋唔到要食熱湯鍋特別係辣豆腐鍋🥹夜首爾呢款仲要有海鮮令鮮味更提升有蝦、蜆、八爪魚仔🐙豆腐鍋的主角當然係豆腐份量唔少都幾滑~仲有隻雞蛋夠豐富海鮮鍋是連白飯的正呀因為可以留番白飯配醬油去食😗.🇰🇷 醬油蟹 $250 / pc今次絕對係為左食佢地既醬油蟹而來之前喺首爾食過第一次之後就念念不忘始終都係未煮熟嘅蟹~所以一直唔敢喺香港食但係因為冇旅行去嘅關係我就做咗好多資料蒐集見到呢一間評語唔錯所以就嚟試一試食將由蟹除咗味道之外最緊要係夠衛生呢間小餐館俾我既感覺是不賴的👍🏻平日要將由蟹係連白飯、紫菜的假日就要另外追加白飯(+$10)、紫菜(+$20)醬油蟹真係白飯小偷🍚撈啲啲好似啫喱既蟹肉仲有金黃色既蟹膏同醬油一齊食真係回味無窮.🇰🇷 調味韓式長切牛肋骨 $360牛肋骨可以揀想餐
想食韓國人主理既韓國料理唔一定要去金巴利街
今次搵到呢間係喺寶勒巷~
餐廳裝潢走木系路線以非華麗風
簡簡單單、平平實實就好似喺韓國首爾街頭既小店
聽聞係韓籍主廚主理咖💯
點菜後就係期待已久嘅傳統八小碟
包括菠菜、芽菜、泡菜、蒟蒻、茄子、薯仔、木耳、翠玉瓜
次次都唔錯呢❗️見到都即刻開哂胃~
🇰🇷豆腐海鮮鍋 $130
我去親韓國料理永遠都抵擋唔到要食熱湯鍋
特別係辣豆腐鍋🥹
夜首爾呢款仲要有海鮮令鮮味更提升
有蝦、蜆、八爪魚仔🐙
豆腐鍋的主角當然係豆腐
我就做咗好多資料蒐集見到呢一間評語唔錯
所以就嚟試一試
食將由蟹除咗味道之外最緊要係夠衛生
呢間小餐館俾我既感覺是不賴的👍🏻
平日要將由蟹係連白飯、紫菜的
假日就要另外追加白飯(+$10)、紫菜(+$20)
醬油蟹真係白飯小偷🍚
肉質幾腍牛味又濃郁🥹
  • 醬油蟹
  • 調味牛肋骨
2022-10-07 62 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️由韓國人主理的正宗韓國菜🇰🇷食物種類多元化 前菜到正餐都非常出色 🥢座位寬躺 不過通風就遜色一點🤔❶厚切五花腩 $170食韓燒又點少得五花腩呢🐷呢到既五花腩有兩款 🐖一款係厚切 而另一款就普通size😈而我哋就揀左厚切五花腩🫶🏻名副其實果然係厚切 五花腩足足有半寸厚🐖燒出嚟嘅豬腩肉充滿油香 肉味香濃🛢❷調味牛肋骨(韓式長切法)$360個人超推介呢個牛肋骨🌟店員會先幫忙處理 輕輕燒一燒至半熟 並剪成小塊 🔪只要輕輕一燒就食得🔥調味醬汁醃製夠晒入味 醬汁完全滲透到肉入面🥩肉質軟腍 食落好juicy 🐂❸海鮮辣炒年糕 $200炒年糕大大份 三五之己share一齊食就岩曬啦👭🏻海鮮配料非常豐富 而且仲超足料 有蝦、青口、蜆…🌊至於年糕就口感煙韌 唔會太辣👍🏻

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

調味醬汁醃製夠晒入味 醬汁完全滲透到肉入面🥩
肉質軟腍 食落好juicy 🐂

❸海鮮辣炒年糕 $200
炒年糕大大份 三五之己share一齊食就岩曬啦👭🏻
海鮮配料非常豐富 而且仲超足料 有蝦、青口、蜆…🌊
至於年糕就口感煙韌 唔會太辣👍🏻

讚1 好多韓國人 氣氛係地道既2 牛骨湯係足料既 夠鮮甜 真露選擇比一般韓國餐廳多彈1 價錢係傅統韓國嘢既貴價級 但味道好普通 魷魚肉質太硬 蠔餅係第一次係韓國餐廳見 所以點黎食 但真心無蠔味

1 好多韓國人 氣氛係地道既
2 牛骨湯係足料既 夠鮮甜 真露選擇比一般韓國餐廳多

2022-09-25 1107 瀏覽
朋友說想念韓國美食好想去韓國旅行,當我聽到同事說夜首爾好正宗韓國美食,真的正宗嗎?即時訂枱一試。位於尖沙咀寶勒巷13-15夜首爾;是一間新開韓國人主理餐廳主打韓國菜,菜式比較多元化。有多款韓國料理,包括雪濃湯,醬油蟹,白灼豬肉生菜包等等,最近非常有人氣!去到門外有人排隊,慶幸自己有訂枱。餐廳闊落裝潢設計簡潔,好有韓國地道家庭式餐廳風格。C3 Jumbo Size Beef Ribs HK$320肉質嫩滑,醃製的醬汁很入味,吃起來加添牛肉香濃D1 Thick-cut Pork Belly HK$170肥瘦平均,肉質軟腍燒至金黃色香脆後好滋味J10 Stir-fried Squid HK$350.00魷魚用料新鮮,只是醬汁比較濃烈,碟好大份量較少N1 Cold Buckwheat Noodles冷麵上枱唔夠冰凍C12 Beef Tongue HK$150未食過咁難食,硬到不得了Rice-Wine HKD100好好飲整體來說價格樣樣都咁貴,水準一般般,服務方面全程自己燒,沒有服務員幫忙,還是韓國正宗啲。

餐廳闊落裝潢設計簡潔,好有韓國地道家庭式餐廳風格。

肉質嫩滑,醃製的醬汁很入味,吃起來加添牛肉香濃

肥瘦平均,肉質軟腍燒至金黃色香脆後好滋味

魷魚用料新鮮,只是醬汁比較濃烈,碟好大份量較少

N1 Cold Buckwheat Noodles
冷麵上枱唔夠冰凍

C12 Beef Tongue HK$150
未食過咁難食,硬到不得了

Rice-Wine HKD100
好好飲

2022-09-23 186 瀏覽
從來都唔會想寫食評, 但係今日嚟試完呢間韓燒之後,真係一肚火,想唔寫都真的是對唔住自己,上菜不是很快也沒有太大問題,但你上菜上得慢,上到嚟,我都仲要燒架,都要時間嘛,然後醬油蝦又要花點時間,仲要燒燒吓冇火,找人換又要叫十個八個都冇人理,努力燒努力食,突然店員走埋嚟話,你仲有4分鐘要還枱, 咁我話仲有塊豬扒未燒,俾多10~15分鐘時間好嗎??店員十分不友善也不禮儀地回,唔得,4分鐘還枱,俾個盒你拎走,呀店員小姐,你沒有問題吧??大熱天時叫我攞塊生豬扒走,我點餐二三百元一塊肉,唔係二十呀,我要買生肉去街市買,唔洗特登出尖沙咀買囉,拜託你俾多10分鐘都唔得,咁你唔提前半小時通知客人也好吧,4分鐘叫我即走,口氣惡劣,態度惡劣,差差差。점원의 태도가 매우 나쁘다!!! The most awful customer service experience ever, 👎 BAD!!

2022-09-23 146 瀏覽
-雖然香港有好多韓國菜🇰🇷但始終味道上比起係韓國食都係差少少🥴之前睇youtube介紹尖沙咀有間新開既韓國菜😍而且仲要係韓國人主理👨🏻‍🍳Menu上有好多菜式都好少香港韓國餐廳見到😯可以食燒烤🥩醬油蟹🦀同鍋🍲真係好多選擇‼️未上菜就已經放低好多唔同小碟 真係勁地道——————————————————🍴泡菜煎餅($120)呢個泡菜煎餅份量十足👍🏻而且仲幾厚下😆泡菜幾夠酸 配點埋個汁一齊食咸咸地重點煎得好夠脆😛十分推介‼️——————————————————🍴辣燉雞年糕($420)呢個辣燉雞 印象中真係無乜係香港見過😂一見到menu有佢 已經好掛住係韓國食既味道☺️上碟個陣真係勁大鍋🤣雞有勁多舊🐔加埋其他配料薯仔🥔年糕呢啲個湯底配埋薯仔一齊食 真係超好味超入味睇見個湯底橙橙紅紅 就以為佢好辣我個朋友唔太食得辣都食到😆所以食唔到辣既朋友都值得一試啊~
雖然香港有好多韓國菜🇰🇷
但始終味道上比起係韓國食都係差少少🥴
之前睇youtube介紹尖沙咀有間新開既韓國菜😍
而且仲要係韓國人主理👨🏻‍🍳
Menu上有好多菜式都好少香港韓國餐廳見到😯
可以食燒烤🥩醬油蟹🦀同鍋🍲真係好多選擇‼️
未上菜就已經放低好多唔同小碟 真係勁地道
——————————————————
🍴泡菜煎餅($120)
泡菜煎餅

呢個泡菜煎餅份量十足👍🏻
而且仲幾厚下😆
泡菜幾夠酸 配點埋個汁一齊食咸咸地
重點煎得好夠脆😛十分推介‼️
——————————————————
🍴辣燉雞年糕($420)
辣燉雞年糕

呢個辣燉雞 印象中真係無乜係香港見過😂
一見到menu有佢 已經好掛住係韓國食既味道☺️
上碟個陣真係勁大鍋🤣
雞有勁多舊🐔加埋其他配料薯仔🥔年糕呢啲
個湯底配埋薯仔一齊食 真係超好味超入味
睇見個湯底橙橙紅紅 就以為佢好辣
我個朋友唔太食得辣都食到😆
所以食唔到辣既朋友都值得一試啊~
泡菜煎餅
辣燉雞年糕
2022-09-23 100 瀏覽
尖沙咀寶勒巷附近有間由韓國人開設韓國餐館,樓高有兩層,環境格局似🇰🇷韓國地道餐館,呢度有齊韓國傳統菜式✨韓式前菜有8款免費餐前小食,有泡菜、薯仔、芽菜、涼拌茄子、酸蘿蔔絲等醬油蟹 💰2️⃣5️⃣0️⃣/1隻🦀醬油蟹來自韓國廷坪島產,肉質新鮮都幾鮮甜,有唔少蟹膏,醬油亦唔會過鹹,我地加埋白飯撈嚟食韓式調味牛肋骨 💰3️⃣6️⃣0️⃣韓式長切法牛肋骨,上碟時已微微燒香過,客人可隨自己喜好生熟程度,放上爐燒燒至7成熟肉質依然軟淋冇筋😋,油脂分佈平均,已調味牛肋肉,配埋烤洋蔥食一流🤤泡菜豆腐鍋 💰1️⃣2️⃣0️⃣先嚐一碗泡菜湯,辣度容易入口,泡菜醃製得剛好👍,跟一碗韓國米飯🎈夜首爾🎈尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖

韓式前菜

醬油蟹 💰2️⃣5️⃣0️⃣/1隻

韓式調味牛肋骨 💰3️⃣6️⃣0️⃣

泡菜豆腐鍋 💰1️⃣2️⃣0️⃣

🎈夜首爾🎈
尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖

2022-09-17
依間位於尖沙咀既餐廳主打韓國菜,由韓國人主理,個日去都有好多韓國人去食,好有去左韓國既感覺🥰🇰🇷前菜都幾多有8款,有菠菜,薯仔,泡菜,芽菜,茄子等等,味道好開胃,調味調得好好食絕對吾馬虎!醬油蟹($250)其實我自己除左係韓國都好少係香港食醬油蟹,因為驚吾新鮮,不過佢係韓國空運直送既醬油蟹,親身食過覺得大家可以放心試下,醬油蟹好多膏,甜咸味岩岩好吾會太咸,而且一d都吾腥,醬油好鮮甜,撈飯食一流😍調味牛肋骨($360)去韓國餐廳一定要食既韓國燒肉! 牛肋骨跟番自己喜好既生熟程度燒,肉質軟腍,比起平時食和牛會感覺無咁油膩,而且預先既調味吾洗額外點汁已經好夠味甜甜地肉味好濃!建議大家食燒肉一定要叫埋啤酒!!!🤣🍻牛肉豆腐鍋($120)一上枱個鍋已經出哂煙熱烘烘,豆腐好滑溜,再加牛肉既鮮香,味道辣辣地好入味,再撈白飯食好正🥰

醬油蟹($250)

調味牛肋骨($360)

牛肉豆腐鍋($120)
2022-09-18
2022-09-18 66 瀏覽
// 𝘼𝙪𝙩𝙝𝙚𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙆𝙤𝙧𝙚𝙖𝙣 𝙂𝙚𝙟𝙖𝙣𝙜 - 𝙎𝙚𝙤𝙪𝙡 𝙉𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙆𝙤𝙧𝙚𝙖𝙣 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 🇰🇷 //-Located at the bustling center of Tsim Sha Tsui, 𝐒𝐞𝐨𝐮𝐥 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 is an authentic place that reignites your Seoul with its different types of local food and drink experiences, reminiscing over the good old days when we all travel to Korea for the luscious eats. -☞ 𝐒𝐨𝐲 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐫𝐚𝐛 - 𝐇𝐊$𝟒𝟔𝟎 𝟐𝐩𝐜𝐬Freshly delivered straight from Yeonpyeong Island, the dish was also known as Gejang or Gejeot, a Korean salted ferment
Freshly delivered straight from Yeonpyeong Island, the dish was also known as Gejang or Gejeot, a Korean salted fermented seafood dish made by marinating fresh raw crabs either in ganjang (soy sauce) or in a sauce based on chili pepper powder; it was fresh and savory with hints of the ocean but without any fishy taste, came with fragrances of sweet notes and other spices as well.
☞ 𝐒𝐚𝐮𝐭𝐞́𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐚𝐧𝐝 𝐕𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐛𝐥𝐞 - 𝐇𝐊$𝟏𝟖𝟎
A delectable yet drool-worthy dish also known as GUNGJUNG TTEOKBOKKI in Korean; chewy rice cakes were lusciously cooked with tender beef slices and mixed vegetables, sautéed in sweet, spicy, and creamy sauce.
☞ 𝐒𝐚𝐧𝐠 𝐌𝐚𝐤𝐠𝐞𝐨𝐥𝐥𝐢 - 𝐇𝐊$𝟗𝟎
Makgeolli means raw rice wine in Korean, an alcoholic beverage presented in a milky and slightly off-white color; it was sweet, tangy, and with a decent sparkling taste to savor.
// 𝟏𝟎% 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐠𝐞 🔝 //
ʙs-ᴘᴊ-ǫᴘᴡɪ-ᴡs-sᴄɴ
上一次食生牛肉係6年前去韓國QAQ 掛住韓國嘅所有生嘢🤣終於喺香港嘅餐廳食醬油蟹too!!! 今次嚟到最近新開喺尖沙咀嘅夜首爾 店員們嘅服務都好好 nicey同在意食客嘅意見 重點係超多前菜lol daebak!▫️生拌牛肉 [$200]好fresh VERY FRESHY XD 如果大家對生牛肉不太熟悉 我可以介紹俾你聽生牛肉就係全生嘅牛肉 thank myself for sharing!最鍾意係生牛肉必撈嘅雪梨肉 帶出啲甜味 upgrade成碟菜味道嘅層次ok!▫️醬油蟹 [$460 2pc]好耐冇食啦#%#^^%%^*好掛住啲蟹肉 蟹腳入邊嘅肉 同埋蟹膏撈飯不過有少少碎冰 未溶晒雪 口感爭啲但係味道naisu( ´▽`)▫️原味牛肋骨(韓式長切法) [$360]哇呢個crazy 好有肉香味 夠稔 juicy 肉質好好 recommend!▫️烤鰻魚 [$250]平時食蒲燒鰻魚就多 烤鰻魚真係比較少 喺韓國食過超厚肉嘅鰻魚🥰 呢個唔算好厚肉 但烤味超香 值得try 尤其係鍾意食鰻魚嘅人!▫️燉牛排骨 [$220]Sauce來說有點太甜 但係啖啖肉 撈白飯食可能正啲😍▫️藍莓生米酒 [$140

▫️生拌牛肉 [$200]
生牛肉就係全生嘅牛肉
thank myself for sharing!

▫️醬油蟹 [$460 2pc]
好耐冇食啦#%#^^%%^*
好掛住啲蟹肉 蟹腳入邊嘅肉 同埋蟹膏撈飯

▫️原味牛肋骨(韓式長切法) [$360]

▫️烤鰻魚 [$250]

▫️燉牛排骨 [$220]
Sauce來說有點太甜 但係啖啖肉 撈白飯食可能正啲😍

▫️藍莓生米酒 [$140]
幾特別!味道有少少乳酪feel咁 有泡泡嘅口感好正!難得係我覺得幾甜但係送嘢食幾好飲嘅酒 可能因為有啲似牛奶xd

▫️海鮮煎餅 [$150]
嗯 唔建議這個了xd 粉有點太多QAQ太厚皮了啦…

2022-09-15 1042 瀏覽
食韓國野又點可以唔去尖沙咀嘅韓國街今次已經係第3次到訪😆呢間餐廳係由🇰🇷韓國人主理佢嘅韓式燒肉非常好味而其他韓國菜式都好有水準要食絕對要訂定檯呀‼️有大檯 岩晒多朋友聚餐🔸調味牛肋骨 $360🔸厚切五花腩 $170🔸海鮮煎餅 $150🔸海鮮豆腐鍋 $130喺食野之前餐廳就已經安排咗一共八碟嘅前菜,分別有泡菜、海帶、芽菜等等,全部食落都好開胃🤤首先食嘅就係燒肉,我哋分別叫咗調味牛肋骨同厚切五花腩,牛肋骨超級大條,上菜前餐廳會比原條牛肋骨我哋睇,之後先拎入廚房切片。燒完之後嘅牛,牛味非常香濃,肉質鬆軟,食落口感好juicy,非常高質😍 厚切五花腩一共有三條,肥瘦都好平均,燒完d油脂味勁香,外層燒到香脆,肉質好嫩滑🤤海鮮豆腐鍋非常豐富,有海蝦、八瓜魚、蜆同埋豆腐,仲有一碗白碗跟鍋,海鮮鍋食落小小辣,不過就好惹味,配埋飯食一流🤣最後就食埋海鮮煎餅,個size都幾大份,配料就有蝦、韭菜同雞蛋,食落口感煙煙韌韌,點埋秘製醬汁真係好味到不得了😍
食韓國野又點可以唔去尖沙咀嘅韓國街

🔸海鮮豆腐鍋 $130

2022-09-08
午餐
2022-09-13 160 瀏覽
🇰🇷而家都難得有餐廳係唔會限時,唔會催人走👍🏻傾計食野一流👍🏻會再食嘅一間韓國餐廳👍🏻🦐醬蟹🦀醬蝦🐮生牛肉好得👍🏻🐙🐖其他食物就正常,都唔差嘅👍🏻見好多人叫嘅🫐🍶藍莓米酒,又叫埋一份🤭…口味嘅野見仁見智…我地一枱4人,3個都唔啱口味😬
🦐醬蟹🦀醬蝦🐮生牛肉好得👍🏻
🐙🐖其他食物就正常,都唔差嘅👍🏻

泡菜餅
  • 醬油蟹
  • 醬蝦
  • 拌生牛肉
2022-09-11 183 瀏覽
想要在橘黃色的日落後,從熙來攘往的人潮,走進恬靜閒適的地方。(1) 醬油蟹韓國五大名菜之一,店內招牌之一,將生蟹用醬油醃製。入口鮮甜、咬下去有一點點漿性,吃下去又像刺身。雖主要用醬油及其他配料生醃,但不會出現死咸。反而有種難以形容的特別。另外,可自由選擇一隻或兩隻,比較彈性。(2) 韓牛:牛小排先用牛油脂肪開鑊。牛小排滿佩大理石紋脂肪,口感柔軟,味道甘甜。韓牛屬於歐洲與韓國牛的混種,在韓國有很高的地位,所以對於選用部位會更慎密。韓國開胃菜方面,薯仔、茄子是比較突出。其餘的並不是太過新鮮,最主要被吹乾,導致流失水份。招牌菜式是保持一定的水準之上,但其他主食則表現平平,會讓人意猶未盡。但整體來說,會以「瑕不掩瑜」來形容。請把今天的煩悶和浮躁,交予今晚的首爾,讓海風濺起潔白的水花,守一方的坦然與靜安。

(1) 醬油蟹
醬油蟹