位於尖沙咀寶勒巷「夜首爾」,正宗韓國人處理,餐廳食物選擇全面,朋友們如果仲未安排到時間去韓國旅行,嚟呢度食番餐絕對可以頂到一下韓國癮嘅地方。只要你諗到嘅,呢度都差不多有齊,嘅有韓國直送醬油蟹,亦有部隊鍋、大醬湯、烤牛腸/胃等經典菜式,當然亦有各式韓國料理及本人最愛嘅BBQ啦。另外,仲有一人餐供應添。今次我選擇了食韓燒,最like 佢哋的前菜,就已經有很多款,睇見已經超開心。主食方面我㸃了必食嘅《厚切五花腩》($180),有四條,肥瘦均勻,豬腩肉質及味道很夠鮮味。仲有我至愛嘅《牛舌》($150)。同樣肉質鮮味,牛舌肉更加爽彈而味甘香,口感極佳,本人超鍾意。個人喜好,食燒肉一定要有啤酒,所以追加了二枝韓啤($38),咁先至夠喉。餐廳亦供應很多不同韓國傳統燒酒及.米酒等。本來專登選4㸃非繁忙時段入座,不過發現餐廳內仍頗多人客。果然食物質素佳,自然有捧埸客。下次要再來食烤牛腸/胃。

前菜

厚切五花腩

牛舌

餐廳亦供應很多不同韓國傳統燒酒及.米酒等。

啤酒

2023-05-13
前菜
厚切五花腩
牛舌
啤酒
2023-06-04 159 瀏覽
.🔺 夜首爾有個好耐無見嘅朋友返咗嚟香港想食地道嘅韓國燒烤😏.有時食韓國餐廳就係想食吓佢嘅配菜🍴餐廳提供咗八樣款式嘅配菜 非常之齊全👏🏻.原味牛肋骨(韓式長切法)🐄呢個骨係成餐嘅亮點之一😎佢會成條牛肋骨上,牛肉已經切成一粒粒煎咗個表面上枱牛肉肉質唔錯,油脂分布幾平均👍🏻.薄切五花腩🐷真係切到好薄!用嚟配搭泡菜同飯味道更佳😎.營養石鍋飯🍚係好健康嘅紅米飯😍會有紅棗同菇,平衡返食烤肉嘅罪惡感👍🏻.人蔘雞粥🐣比平時香港食開嘅粥會濃厚啲都會食到一粒粒嘅人蔘☺️食完heavy嘅烤肉再食返清淡嘅雞粥😆
🔺 夜首爾
有個好耐無見嘅朋友返咗嚟香港
想食地道嘅韓國燒烤😏
有時食韓國餐廳就係想食吓佢嘅配菜🍴
餐廳提供咗八樣款式嘅配菜 非常之齊全👏🏻
原味牛肋骨(韓式長切法)🐄
呢個骨係成餐嘅亮點之一😎
佢會成條牛肋骨上,牛肉已經切成一粒粒煎咗個表面上枱
牛肉肉質唔錯,油脂分布幾平均👍🏻
薄切五花腩🐷
真係切到好薄!用嚟配搭泡菜同飯味道更佳😎
營養石鍋飯🍚
係好健康嘅紅米飯😍
會有紅棗同菇,平衡返食烤肉嘅罪惡感👍🏻
人蔘雞粥🐣
比平時香港食開嘅粥會濃厚啲
都會食到一粒粒嘅人蔘☺️
食完heavy嘅烤肉再食返清淡嘅雞粥😆
2023-06-03 206 瀏覽
晚市店內好熱,冷氣完全唔夠。抽氣係零,啲煙係周圍走,完全無抽氣設備效果。睇住menu 叫500ml 啤,轉頭就開支330ml俾你放低就走。佢仲有員工同員工之間嘈交大叫,成餐飯係流住汗嘅負分體驗。兩個人食左千一,叫左牛板腱,厚五花,醬油蟹,生菜,兩支啤酒。點嘅食物可以但六小碟難食,豆腐有縮味又無調味,其他都係廢。想像唔到點解會再幫襯。貼錢買難受。個韓國老闆尚算好態度,但完全無力管理。環境、食物、員工、服務、價錢無一可取。一定唔會再去。
晚市店內好熱,冷氣完全唔夠。
抽氣係零,啲煙係周圍走,完全無抽氣設備效果。

佢仲有員工同員工之間嘈交大叫,成餐飯係流住汗嘅負分體驗。

想像唔到點解會再幫襯。貼錢買難受。

一定唔會再去。
本來已經期待想食醬油蟹好耐好耐 今次發掘到一間好多人都話好似去左韓國咁嘅韓國餐廳🤣舖面都幾大 餐廳枱與枱之間都唔係好近 坐得都舒服👍🏼落單後仲有八碟伴菜 好豐富!醬油蟹(兩隻) $460醬油蝦(8隻)$240如果平時都好鍾意食海鮮嘅話 醬油蟹同蝦真係必叫!!蟹膏都算多 蝦亦都好爽口 醬油蟹同蝦都係韓國延坪島直送食落好鮮甜!!🦀🦐🤍✨✨叫埋白飯嘅話會配紫菜碎比大家撈埋蟹膏同醬油放去蟹蓋食🥹💯泡菜煎餅 $120泡菜煎餅都有足料而且好香口 邊邊亦都脆脆地牛肉大醬湯 $120蘿白好淋好入味 不過牛肉有少少韌 仲有好多大大粒嘅豆腐冷麵 $110整個冷麵都係好清爽嘅感覺(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🤍嘅係麵質好彈牙 絕對唔係淋吱吱嘅麵 而且湯汁好清甜!值得一讚嘅係配埋青瓜絲同埋梨絲一齊食 再飲啖湯好滋味!!溫馨提示:記得搵店員剪剪個麵 會食得方便啲

醬油蟹(兩隻) $460
醬油蝦(8隻)$240

泡菜煎餅 $120
泡菜煎餅都有足料而且好香口 邊邊亦都脆脆地

牛肉大醬湯 $120
蘿白好淋好入味 不過牛肉有少少韌 仲有好多大大粒嘅豆腐

冷麵 $110
值得一讚嘅係配埋青瓜絲同埋梨絲一齊食 再飲啖湯好滋味!!
溫馨提示:記得搵店員剪剪個麵 會食得方便啲
2023-05-17
10 分鐘 (堂食)
2023-05-28 174 瀏覽
同老公兩個人食叫咗兩隻醬油醬,d醬油蟹係苦苦辣辣,完全無醬油味,好細隻,咸味又無,我都唔知食緊咩😑,正常醬油蟹小小咸味都有掛(我經常食,試過好多間,暫時呢間都入左我最差頭三)燒五花腩就正常囉,想加菜包要比$60,仲要無醬料,配料,抽煙系統都唔多掂,好煙下辣雞腳就唔入味,但都幾辣,年糕勁硬(好似都未煮林就炒)無service 可言,飯勁耐先上(一早order) ,鹽都係我自己行去拎食咗$1100無下次!踩雷
同老公兩個人食
辣雞腳就唔入味,但都幾辣,年糕勁硬(好似都未煮林就炒)
食咗$1100
無下次!踩雷
2023-05-27
2023-05-24 121 瀏覽
上個月先去咗韓國🇰🇷但返到嚟香港都忍唔住想食韓國嘢🫣今次特登過咗尖沙咀食醬油蟹🦀呢間韓國餐廳價錢都幾貴不過勝在食物質素同環境都好唔錯醬油蟹 (1隻) $250呢度嘅醬油蟹都幾肥美原來係由韓國延坪島直送😮淡淡嘅醬油味帶出蟹嘅鮮味加上蟹膏 入口濃郁、滋味😍配埋白飯食一流特級雪花牛肉 $280想試吓呢度嘅燒肉所以叫咗個雪花牛肉一上枱見到已經知係靚嘢油花分怖好平均 燒一陣已經食得點埋個醬汁味道即時提升一個層次😮‍💨牛尾湯 $130清清哋飲個湯 牛味好濃仲有成4舊大大舊牛尾好多肉食鮑魚粥 $130好足料 好多鮑魚粒粥煲到好綿滑飲品叫咗2款蘋果酒🥂🫐Rude Berry (ABV 4.5%) $55呢隻梅子味蘋果酒係老闆介紹味道甜甜酸酸好易入口🍑Cheeky Peach (ABV 4.6%) $55呢隻係蜜桃味蘋果酒採用100%韓國當地蜜桃新鮮製成又唔會係好甜👍人均價錢: $450味道: 8/10環境: 8/10服務: 8/10回頭率: 8/10📍 夜首爾 @seoulnight_hk 地址: 尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖電話: 23868838
上個月先去咗韓國🇰🇷

醬油蟹 (1隻) $250
呢度嘅醬油蟹都幾肥美
原來係由韓國延坪島直送😮
淡淡嘅醬油味帶出蟹嘅鮮味
加上蟹膏 入口濃郁、滋味😍
配埋白飯食一流

回頭率: 8/10

📍 夜首爾 @seoulnight_hk
地址: 尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖
電話: 23868838
食韓國菜,多數食韓式炸雞、部隊鍋,只能一窺部分韓國菜文化,呢日決定黎到正宗韓國人主理嘅「夜首爾」,食完個醬油蟹,完全令我深感情迷😍😍呢日我地叫左醬油蟹($250)、醬油蝦($240),以及烤牛肉章魚火鍋($420)。醬油蟹🦀🦀韓國的醬油蟹叫做 "간장게장"(ganjang gejang),夜首爾嘅醬油蟹由韓國延坪島直送。將螃蟹清洗乾淨後,直接用醬油、大蒜、葱、生姜等調味料腌製數小時,等螃蟹吸收調味料的滋味。醬油蟹口感鮮甜味美,帶有濃郁的醬油和大蒜味道,辣椒則赋予了它微辣的口感。而螃蟹本身非常多羔,加埋米飯和紫菜釀入蟹蓋一起搭配食用,超級豐盛滋味😍😍😍醬油蝦🦐🦐韓國的醬油蝦叫做 "간장새우"(ganjang saeu),將新鮮的蝦用醃料(大豆醬油、糖、蒜頭等)醃製數小時,讓蝦吸收調味料的滋味。醬油蝦口感香醇,蝦肉鮮嫩多汁,帶有濃郁的醬油味道和微甜的糖味,一試難忘😍😍😍烤牛肉章魚火鍋🐮🐮🐙🐙融合了烤牛肉、章魚和火鍋的元素,菜品的外觀非常漂亮,烤牛肉和章魚切成了適當的大小,烤牛肉和章魚都非常嫩滑,色澤鮮亮,看上去非常誘人,香氣十足。鍋裡的湯底也非常鮮美,配料也豐富多樣,包括秀珍菇、豆腐等等,

醬油蟹🦀🦀

醬油蝦🦐🦐

烤牛肉章魚火鍋🐮🐮🐙🐙
融合了烤牛肉、章魚和火鍋的元素,菜品的外觀非常漂亮,烤牛肉和章魚切成了適當的大小,烤牛肉和章魚都非常嫩滑,色澤鮮亮,看上去非常誘人,香氣十足。鍋裡的湯底也非常鮮美,配料也豐富多樣,包括秀珍菇、豆腐等等,香氣四溢。火鍋的份量也很足夠,適合和朋友或家人一起分享。

夜首爾
地址:尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖
話說J小編係牛腸嘅愛好者,之前去親韓國都一定會去食,實在太好味🥹但香港嘅韓國餐廳都唔多會提供牛腸,亦都好少見人會特登搵嚟食。之前去食過香港一間質素就麻麻,啲牛腸太肥太油,食唔返韓國個種味道。今次終於比J小編搵到一間質素唔錯嘅,最重要係有牛小腸!雖然無韓國咁好食,但香港食到嘅質素認真算係不錯~其實呢到仲有好多傳統嘅韓國野食,小編們都覺得好吸引,仲有好多野想試,所以下次再嚟又會叫其他野食試下🙈

🐮烤牛腸/牛胃
🦀醬油蟹 *韓國延坪島直送 (1 pcs)
🐖豬頸肉 (200g)
🐙海鮮煎餅
🍶1000億 乳酸菌 米酒
1K
近排天氣又悶又熱,搞到無乜胃口。好想食啲濃郁嘅味道,刺激一吓味蕾,所以我決定要搵阿豬媽幫我開開胃喇!嚟到位於寶勒巷嘅夜首爾,餐廳由韓國人主理,環境充滿地道韓風,味道亦非常正宗,胃口即刻大開啦!泡菜食韓國菜又點可以無泡菜呢?一坐低之後,店員就送上8小碟泡菜,碟碟都係店家每日新鮮手工現製。大白菜泡菜酸辣比例啱啱好,入晒味之餘,仲食到大白菜嘅爽脆口感。雪濃湯雪濃湯係傳統又地道嘅韓國菜,湯底呈雪白色,味道清甜而唔油膩,牛骨香味非常濃郁。配料有肉味濃厚嘅韓牛,而且份量十足,仲有索晒湯底精華嘅麵條,味道一流!雪濃湯另外配有白飯同醃蘿蔔,夠晒抵食。辣雜錦海鮮窩嘩!呢個辣雜錦海鮮窩上枱一刻,我哋真係「嘩」咗一聲。海鮮窩上有蟹、魷魚、蝦、八爪魚、青口、帶子等,淨係見到呢個配搭,已知道湯底夠晒鮮甜啦!店員貼心咁幫我地將蟹同魷魚拆件,除左方便煮熟、亦方便我地食用。特別鍾意非常鮮甜嘅蟹肉,至於魷魚、蝦、八爪魚同帶子都夠晒新鮮彈牙!而且呢個辣雜錦海鮮窩嘅辣度唔會太強,絕對唔會蓋過海鮮嘅鮮甜味。其他配菜仲有豆腐同高麗菜,佢哋亦做好自己本份,完美吸收曬各種海鮮嘅鮮甜精華呢!

泡菜

雪濃湯

辣雜錦海鮮窩
2023-05-07
食物正常,但服務奇差,諗唔到幫襯原因幾個朋友諗住搵個地方食吓燒肉飲酒傾吓計諗住搵個唔限時嘅地方食飯,呢間餐廳嘢食正正常常,但係就係服務特別差,同傳統韓國餐廳一樣,有好多小碟嘅前菜,我哋一路食飯亦食完一輪請菜,於事問佢係咪可以再添,佢話可以,於是我哋加咗其中三款,再過咗一陣,我哋今次只係要求加泡菜,店員就話我哋已經加咗好多次唔可以再加,我哋幾個都呆咗,問佢會唔會認錯枱? 佢話喺入面啲同事同佢講 🤔 於是冇得再加,真心係第一次遇到 ! 另外成間店舖雖然好似好多人手,但永遠落單一個推一個 ,成餐飯冇人加過茶,好彩我哋係飲啤酒多,最後買單嗰時先叫人加咗一次茶! 埋單仲搞笑,嗰時九點半末夠,我哋雖然食晒枱面啲嘢,但仲有一支啤酒飲緊,而同埸亦有其他客人,唔係得我哋一台,唔知點解突然之間拎張單過嚟叫我哋買單,夾夾埋埋幾樣嘢,我哋索性唔飲埋單走人 四個人,計埋四支啤酒,每人食咗$400左右,雖然我哋唔算高消費,但係食到一肚氣,尖沙咀咁多韓國餐廳真係諗唔到會再去呢一間嘅原因
食物正常,但服務奇差,諗唔到幫襯原因
幾個朋友諗住搵個地方食吓燒肉飲酒傾吓計
2023-05-01 124 瀏覽
•尖沙咀|夜首爾講起韓國菜第一時間要定會諗起尖沙咀今日就揀咗哩一間由韓國人親自主理嘅餐廳除咗韓式燒肉之外亦有多款韓式料理選擇小碟前菜點完餐之後店員好快就送上前菜多達八款🤩有大豆芽 泡菜 醬油茄子 涼拌菠菜等等海鮮煎餅成塊都好香脆韮菜好香 海鮮好有咬口配埋醬汁食好開胃超級推薦🤩🤩🤩白灼豬肉生菜包份量超大份本身已經白灼會冇味一定要點汁食但原來煮前已經醃製過 淡淡嘅醬油同胡椒味就咁食都好好味🤍五花腩厚切唔會太油膩配埋泡菜蘿蔔同蔥絲好香口牛肉石鍋拌飯有牛肉碎 蘿蔔 菠菜 大豆芽等等嘅配菜底層有一層香脆嘅飯焦加入韓式辣醬拌匀 甜甜辣辣嘅味道冷麵本身韓國冷麵又長又煙韌所以店員送餐同時會細心咁幫手剪幾刀食嘅時候會方便啲酸酸甜甜凍冰冰冷麵湯汁配埋雪梨絲 醃蘿蔔 青瓜絲 超級開胃夏天食係最適合不過🩵

尖沙咀|夜首爾

酸酸甜甜凍冰冰冷麵湯汁
配埋雪梨絲 醃蘿蔔 青瓜絲 超級開胃
夏天食係最適合不過🩵
2023-04-30
5 分鐘 (堂食)
2023-04-26 135 瀏覽
位於尖沙咀嘅韓國菜館,由韓國人打理。無華麗花巧既感覺,卻好親切好地道✨前菜前菜都有八款,感覺好地道,唔花巧。最喜歡橡子涼粉、茄子同木耳。✨醬油蝦之前試過醬油蟹,今次就食醬油蝦。蝦肉好鮮甜彈牙,醬油味好入味,蝦頭嘅蝦膏都好多,☺️✨烤牛肉章魚火鍋 份量非常多,三至四人都夠食。牛肉好多🤭濃味,有咬口。章魚大大隻,好彈牙。其他配料仲有豆腐、生菜、金菇、秀珍菇、白蘿蔔,非常豐富,湯底好香濃。✨海鮮煎餅表面先得金金黃黃,上菜後仍能保持脆身。內裡用料都好豐富,包括魷魚、蝦、韭菜等。外面脆身,內裡煙靭有咬口,口感豐富。蘸埋醬汁更惹味。

✨前菜

✨醬油蝦

✨烤牛肉章魚火鍋

✨海鮮煎餅

2023-04-22
2023-04-25 112 瀏覽
好耐冇食韓國料理🥘今日心血來潮在尖沙咀揾到間韓国料理餐廳!被大間鋪頭吸引!忍不住入去食一餐🤤坐下來店員就奉上八蝶小食👍各種蔬菜小食,小小辣非常醒胃【牛肉炒年糕】軟軟糯糯的年糕有咬口! 配上嫩滑的牛肉,口感絕了😋 好味道【烤八爪魚豚肉】超大一鍋😄端上桌店員把八爪魚剪✂成小塊,開火繼續煮,一邊煮一邊吃,八爪魚夠嗮入味!鮮香又嫩滑,豚肉份量十足,肥瘦均勻!下飯一流🤩🤩【豆腐鍋/海鮮湯】每次看韓劇都想到嫩豆腐海鮮湯!豆腐、蝦、花甲、熬一起煮真的非常鮮甜濃郁!鮮中帶辣,喝一口都很滿足💯📍夜首爾尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖

坐下來店員就奉上八蝶小食👍各種蔬菜小食,小小辣非常醒胃

【牛肉炒年糕】
軟軟糯糯的年糕有咬口! 配上嫩滑的牛肉,口感絕了😋 好味道

【烤八爪魚豚肉】

【豆腐鍋/海鮮湯】

📍夜首爾
尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖
與閨密做完運動後🏋️‍♂️,好肚餓,佢話要食餐好嘅,隨意逛逛,見到這間有韓牛食,仲要係韓國人主理🇰🇷🙎‍♂️。一坐低,店員送上8碟泡菜,很有韓國風味🇰🇷😋。我哋點咗:🐂原味牛肋骨$360原塊牛肋骨起肉盛上,我哋將烤好的牛肉簡單沾上淮鹽或醬油後,一啖咬落去,牛味香濃,口感帶點嚼勁,真係好滋味🤭。🐖厚切五花腩$180五花腩肥瘦相間且層次分明,燒得香氣十足,富油香,很惹味,厚切份外有口感。🐓參雞湯$220賣相帶著傳統的韓國蔘雞湯,以熱鍋上,雞腹內加入滿滿的糯米、高麗人蔘、紅棗及蒜等,長時間燉煮製成,雞湯很鮮甜,加上吸飽雞湯的糯米飯,食完又暖心又暖胃,感覺好舒服️。要讚一讃店員主動幫忙,在她專業下,協助我哋燒出甘香美味的燒肉,會再來❤️~

一坐低,店員送上8碟泡菜,很有韓國風味🇰🇷😋。

我哋點咗:
🐂原味牛肋骨$360

🐖厚切五花腩$180

🐓參雞湯$220

• 厚切五花腩
  • 牛肋骨
  • 參雞湯
2023-04-23 107 瀏覽
放工收到朋友嘅message佢話想食飯但係唔知食啲咩好 於是就約咗佢喺尖沙咀到等行咗一陣佢就話想食韓國菜 經過見到夜首爾就入去試下前菜非常豐富、亦都可以無限 refill我哋分別叫咗一份醬油蟹一個韓式泡菜煎薄餅一個牛肉湯配飯再加埋佢本身嘅茶非常之開胃韓式泡菜煎薄餅味道夠辣、份量非常之大、其實兩個人食一份已經好夠都好飽。小弟最鍾意牛肉湯配飯、牛肉味道非常之重、湯加飯非常之提神同開胃、份量亦都非常之多所以我建議大家都可以叫呢個牛肉湯試一試

行咗一陣佢就話想食韓國菜 經過見到夜首爾就入去試下

前菜非常豐富、亦都可以無限 refill

我哋分別叫咗一份醬油蟹

一個韓式泡菜煎薄餅

一個牛肉湯配飯

再加埋佢本身嘅茶非常之開胃

韓式泡菜煎薄餅味道夠辣、份量非常之大、
其實兩個人食一份已經好夠都好飽。

所以我建議大家都可以叫呢個牛肉湯試一試

醬油蟹、韓式薄餅、牛肉湯配飯夜