2022-09-23 1660 瀏覽
Tried their chocolate cake and was so amazed! Loved the tiramisu chocolate sprinkles on top. The bottom biscuit part was my favourite. It was crispy and flakey. Chocolate mousse was also very smooth. I also tried their green tea cake which was slightly sweet. The chocolate cake was better

2022-09-15 2307 瀏覽
多美意餅屋,此店以白色為主,凍柜擺放不同款式切餅蛋糕,十分吸引,店鋪裏面亦有好多唔同款式麵包,曲奇,果醬...今次買了紫菜肉鬆包,芝麻香蔥包及QQ波紫菜肉鬆包麵包有質感,中間裏面滿滿肉鬆,肉鬆唔會太鹹配埋紫菜,口感非常豐富芝麻香蔥包麵包鬆軟,蔥味好香,餡料又足料QQ波外型細細粒,有3款口味分別係紅豆,芝士及朱古力, 麻糬煙煙靭靭,咬開裏面真係有紅豆粒或朱古力粒,但又唔會太甜*價錢平,款式多,質素高
紫菜肉鬆包
芝麻香蔥包
麵包鬆軟,蔥味好香,餡料又足料
QQ波
*價錢平,款式多,質素高

2022-09-14
2022-09-07 1754 瀏覽
之前看到網上都說這家價格平,味道不錯,於是專門去試試到底好不好吃!.於是我買了一份曲奇,味道不算差,但是也都沒有特別。再買了一份朱古力蛋糕,最火的開心果沒買到,朱古力的蛋糕濕潤的蛋糕體,朱古力味道也算不錯。.不過說實話不值得專門去
不過說實話不值得專門去
2022-08-16 2094 瀏覽
今日下午和媽媽去了佐敦吃飯,之後往柯士甸方向逛一逛,順便買一間在網上大讚的蛋糕,的確不錯。位置:近佐敦D出口,在協成行九龍中心往左轉入柯士甸道,一直往前行就是了。環境:門面是以白色為主,室內如同一般的麵包店,收銀櫃旁的一個大玻璃櫃展示各種切餅,有多款味道作選擇。下午茶:🍰Pistachio $28一層白色的忌廉配搭暖綠色的開心果慕絲,中間有層薄薄的海綿蛋糕🍰,底層還有朱古力脆脆和鬆化的餅底,整體味道是不錯,而開心果味的確濃郁😍,但會愈吃愈覺得膩😅,所以和家人分享是最好了。🍰Passion Fruit $28面層是酸甜的熱情果啫喱🍮,中間是熱情果慕絲🥧和底層的餅底,我比較喜歡這種酸甜的味道😚,而且熱情果香味濃郁,不會愈吃愈膩,這款口味較適合我👍🏻。

環境:門面是以白色為主,室內如同一般的麵包店,
收銀櫃旁的一個大玻璃櫃展示各種切餅,有多款味道作選擇。

下午茶:

🍰Pistachio $28

🍰Passion Fruit $28

2022-08-10
  • 熱情果蛋糕
2022-07-25 2020 瀏覽
在繁忙的街道有間清新的麵包小店風格很舒服 價錢也很相宜Pistachio cake看到開心果的產品就會忍不住想吃整體以慕絲狀 軟綿綿的甜度不是很高 開心果的濃度會比較高的底層是比較硬和脆口中間的分層是有蛋糕體 讓蛋糕的層次增加很適合不愛太甜的人我男朋友也把塊蛋糕吃完Chestnut栗子慕絲蛋糕絲滑的質感很順口 少許的甜味帶點栗子香蛋糕有做分層 層次感有加分栗子紅豆包像千層酥的概念 有重重的牛油香每層都包裹著栗子和紅豆夾心甜度會有少許高 帶點麵包香早餐或當茶點剛剛好玉桂乾果合桃包玉桂本身就是帶香香的香料是種帶甜的香料 配合乾果是很搭烘烤的乾果更加香口表面曬上杏仁點綴
在繁忙的街道有間清新的麵包小店

是種帶甜的香料 配合乾果是很搭
烘烤的乾果更加香口
表面曬上杏仁點綴
2022-06-28 2087 瀏覽
有平民價酒店質素之稱既一間餅店裡面有很多麵包、切餅、蛋糕、生果撻當中最有名就係切餅,每款都是$28見到有餅底已經係加分!覺得最好食既係最多人讚既開心果味食到好濃既開心果味👍👍另外也試了麻薯波波,最特別係有紅豆味,朱古力味裡面都有很多朱古力粒仲有好多其他口味,今日去到沒有,下次要再試😋
有平民價酒店質素之稱既一間餅店
裡面有很多麵包、切餅、蛋糕、生果撻
當中最有名就係切餅,每款都是$28
見到有餅底已經係加分!
覺得最好食既係最多人讚既開心果味
食到好濃既開心果味👍👍
仲有好多其他口味,今日去到沒有,下次要再試😋
2022-06-24
  • 開心果切餅
話說前排見到佐敦有間餅店比人大讚做平民價錢酒店質素👀而我又望到啲相好多款同形容到好吸引咁所以就即刻走去試😂🍰Pistachio 面頭有層白色既cream個mousse係會食到開心果味 唔會得個樣👍🏻第一次食開心果味切餅係覺得幾特別👍🏻中間有層薄薄既海綿蛋糕底層仲有朱古力脆脆再下層既餅底都做得幾脆 係加分位😇整體個味幾夾👍🏻但我自己覺得層mousse厚左少少🤏🏻有啲膩 我自己覺得如果啲開心果碎唔只係面頭有而mousse都有既話整體口感會正好多😚👍🏻推薦指數3.5/5🍪Oreo cheeseCheesecake 既質地幾扎實👍🏻而入面有啲oreo碎係到Oreo碎係淋身既 好似將oreo浸落奶軟左個種口感 我自己覺得幾ok😗😗不過連面頭個塊oreo都淋就唔係咁好面頭塊oreo脆既話會好好多😙哩款既餅底同其他唔同係oreo整成既餅底 比起其他款較為淋身哩款既口感較單一🧐不過我自己因為較鐘意食cheesecake 同oreo所以我最鐘意哩款☺️👍🏻推薦指數4/5🧀New york cheese哩個冇咩大特別😂就係平時cheesecake既質地同味道冇咩大驚喜但唔會難食穩陣之選😂👍🏻推薦指數3.5/
話說前排見到佐敦有間餅店

哩個食到好膩 最後都係放棄左🥲
👍🏻推薦指數2.2/5

簡單總結下
1️⃣佢地最出色既位係餅底做到脆身 唔會淋哂👍🏻
餅底絕對係佢地既一大特色(cheese類唔係用個隻脆餅底)
2️⃣Cheesecake類既質地較扎實 味道方面都ok
3️⃣mousse類既話mousse自身係比較厚 易膩個隻
4️⃣水果類就芒果個隻較好 其他普通特別係檸檬芝士真係要慎入

可能我一開始期望太高😂😂
(其實之前分享個間超大菠蘿包珍多美啲款九成一樣,有開心果味,每款26蚊,重點係近我好多)
但我仲係特登走去多美意買

不過開心果都幾特別既👀
好多人都係試開心果味
所以咁岩經過又有興趣開心果味都可以一試
2022-04-13 2261 瀏覽
直接講重點 $28嚟講性價比真係好高 唔係亂咁整 而係有設計過唔同層次嘅作品!舖頭有大大個蛋糕櫃放唔同款切件 好好彩咁買到尾二一件開心果🍰Pistachio Cake💰HKD28(Rating:7.8/10)面頭白色cream唔會太多有少少開心果碎 開心果慕絲味道天然 同埋都幾突出 充滿果仁香另外有兩層海棉蛋糕 最驚喜係底部 分別有兩層唔同感覺嘅脆脆 啡色嘅係朱古力脆脆🍫一粒粒嗰種 而最底部係薄嘅曲奇皮🍪兩種脆感再加兩層蛋糕 再加埋mousse 真心$28嚟講交足功課我本身麻麻哋食慕絲蛋糕 特別係呢種有魚膠粉口感嘅type 不過層次感同埋調味令我覺得佢性價比都真係好唔錯 外貌仲要幾靚 如果本身鍾意食開心果嘅 絕對可以一試

2022-03-18 2173 瀏覽
-{尖沙咀餅店🍞麵包🥠}食完開心果蛋糕之後今次就介紹麵包同scone喇🤓🤤朱古力QQ🤤 ($8/3)似係65%朱古力再加朱古力豆豆😋好有咬口😙但就普通啲👖褲評: 7/10🤤芝士QQ🤤 ($8/3)一個就細細地嘅👶🏻充滿住麻薯煙韌嘅質感😍之後有淡淡嘅芝士味 最後少少甜嘅味🤓👖褲評: 7/10🤤英式鬆餅🤤 ($10)就咁摸落都有啲油油地嘅質感!牛油香味係有嘅 係麵粉味出過牛油味少少有啲小紅莓粒做襯托😋但食落偏粉 側邊都係脆脆的而且中間有裂痕🥳容易裂開兩半~👖褲評: 7.3/10性價比好高☺️依幾款包質素都正!🥰下次經過會回購☺️性價比: 8.5/10服務: 8/10環境: nil🚩 多美意餅屋 🚩地址: 尖沙咀柯士甸道107號地舖 #fuudjai #fuudjai小食 #fuudjai佐敦 #fuudjai甜品 #fuudjai麵包 #fuudjai尖沙咀
{尖沙咀餅店🍞麵包🥠}
食完開心果蛋糕之後今次就介紹麵包同scone喇🤓

🤤朱古力QQ🤤 ($8/3)
似係65%朱古力再加朱古力豆豆😋好有咬口😙但就普通啲

👖褲評: 7/10

🤤芝士QQ🤤 ($8/3)

👖褲評: 7/10

🤤英式鬆餅🤤 ($10)

👖褲評: 7.3/10

芝士QQ
英式鬆餅
英式鬆餅
2022-03-14 1502 瀏覽
曲奇餅底蛋糕有驚喜! 開心果蛋糕 $28蛋糕有幾層 包括忌廉 開心果mousse 海綿蛋糕 nuts 曲奇餅底!講真開心果mousse就唔算太濃 唔講係開心果味都未必知xd nuts都好薄無乜口感 但係餅㡳好好食又脆!成個蛋糕都唔甜 又幾creamy 性價比高:3果仁提子乾包 $6 唔係好記得叫咩 包體無乜特別 又唔係歐包texture又唔係軟熟 但係超級足料!!第一次食到啖啖都係nuts/ raisin 嘅包!
曲奇餅底蛋糕有驚喜!

開心果蛋糕 $28

果仁提子乾包 $6
唔係好記得叫咩

2022-03-12 1760 瀏覽
-{尖沙咀餅店🍞蛋糕🍰}之前朋友介紹見依度嘅開心果切餅有驚喜😆就黎掃左一推麵包同蛋糕 今次就介紹兩款蛋糕☺️🤤Pistachio cake🤤 ($28)開心果醬打得好濃郁🥳有開心果粒 開心果醬開心果mousse原味蛋糕再加層餅乾碎 勁多層口感仲有開心果回甘嘅味道🥰👖褲評: 8.5/10🤤Chocolate Truffle cake🤤 ($28)食倒有啲啲松露味 朱古力偏苦嘅好鐘意😋🤩係cake同mousse嘅layers食落較單調但質素都係唔錯嘅!👖褲評: 7.5/10蛋糕切件黎講真係高質又抵食🤩超級推介開心果款式☺️性價比: 8.5/10服務: 8/10環境: nil🚩 多美意餅屋 🚩地址: 尖沙咀柯士甸道107號地舖 #fuudjai #fuudjai小食 #fuudjai佐敦 #fuudjai甜品 #fuudjai麵包 #fuudjai尖沙咀
{尖沙咀餅店🍞蛋糕🍰}

🤤Pistachio cake🤤 ($28)

👖褲評: 8.5/10

地址: 尖沙咀柯士甸道107號地舖

Chocolate Truffle cake
Chocolate Truffle cake
2022-02-25 1420 瀏覽
-<<💚🍰>>被朋友燒咗勁耐❤️‍🔥終於到訪呢間佐敦嘅西餅店唔只有傳統麵包同埋蛋糕~仲有多款水果撻😝好想試晒佢性價比高嘅hidden gem❣️.1️⃣ Pistachios | $35 | 8.5/10開心果慕絲非常香濃💚質感偏濃稠表層原味忌廉富奶香~有果仁碎餅底鬆化 係甜咗少少😝🙈有莓果醬中和油膩感 推介!.2️⃣ Chocolate Truffle | $35 | 8.2/10本身唔算好鍾意朱古力🍫但呢個可可味香濃~唔會甜到起痰屋企人個個爭住食🙈👻.📍多美意餅屋 尖沙咀柯士甸道107號地舖.#jacstomach_佐敦#jacstomach_西式
<<💚🍰>>
被朋友燒咗勁耐❤️‍🔥
終於到訪呢間佐敦嘅西餅店
唔只有傳統麵包同埋蛋糕~
仲有多款水果撻😝好想試晒佢
性價比高嘅hidden gem❣️
1️⃣ Pistachios | $35 | 8.5/10
開心果慕絲非常香濃💚質感偏濃稠
表層原味忌廉富奶香~有果仁碎
餅底鬆化 係甜咗少少😝🙈
有莓果醬中和油膩感 推介!
本身唔算好鍾意朱古力🍫
但呢個可可味香濃~唔會甜到起痰
屋企人個個爭住食🙈👻
📍多美意餅屋
尖沙咀柯士甸道107號地舖
#jacstomach_佐敦
#jacstomach_西式
之前父親節因為一個美麗嘅誤會,去到last minute 先發現原來冇人買蛋糕,臨急臨忙即刻係附近搵,睇吓買唔買到現成蛋糕。點知好好彩,喺尖沙咀呢間麵包舖,買到呢個開心果蛋糕,父親節限定版仲有架玩具車仔係蛋糕面頭做裝飾😂.想講個蛋糕真係好!出!色!!!睇落唔覺有啲咩特別,都係用海綿蛋糕同埋忌廉組成,上面有少少生果咁。但食落真係好驚喜!忌廉有好香濃嘅開心果味,中間仲會食到粒粒開心果碎,好高質!講真個蛋糕唔算好大(目測大約5”),但價錢係$300有找,連特別節日都係咁嘅價錢,性價比極高!之後都有再去幫襯佢買一件件嘅切餅,不過都係覺得開心果蛋糕最好食😋
2022-02-08 1007 瀏覽
試過哂呢間嘅Opera cake、熱情果、朱古力、芝士蛋糕,最好食都係開心果!多美意嘅開心果蛋糕有酒店質素,但只賣$28,街坊價錢。買過比幾個朋友,個個都話好好食!
開心果蛋糕
開心果蛋糕
2022-01-20 1309 瀏覽
家中小朋友生日指明要士多啤梨蛋糕, 多美意之前買過幾次, 質素同cp值不嬲都唔錯. 今次就特登早4日去門市睇下有咩蛋糕比較多士多啤梨.睇左蛋糕圖有2款有士多啤梨cake no. 03同27, 亦再三問清楚店員同確認到時蛋糕出品是否會跟圖片一樣. 店員答左係既.如果cake 20要多d士多啤梨就要加錢. 不過下次要問埋如果少左, 係咪會退錢. 其實人唔多,不嬲一磅蛋糕就足夠, 但鑒於士多啤梨的多寡, 於是就選擇左cake no. 27(最少要磅半).取蛋糕當日,放工比較趕時間, 拿左蛋糕時無特別為意.搭緊車時先突然醒起個蛋糕鋪面好似同圖有所出入.一睇幅圖,有些少愕然.明白成品一定唔會擺到好似圖片咁密集, 但都唔係咁疏落, 至少係我心目中個落差有點兒大囉.打電話返去詢問(雖然明白當下做唔到d咩), 個店員就答幅圖係紅莓😑(圖雖然細唔係高清但仲可以分辨到士多啤梨同紅莓既). 問左其他店員係士多啤梨之後就答師傅已收工唔清楚, 又話幅圖係好耐之前影既,我再次O左咀.😯😯幅圖又唔係複雜要畫雕鳳, 純粹生果擺設.就算做唔返百分百, 但起碼都7-8成. 而唔係好似而家咁由原本既滿心期待直線下滑.😣好在

好在我今次預訂磅半. 如果再訂個3-4磅又係咁樣擺設, 就真係非常非常之圖文不符.
希望店舖可以更新圖片如果有客人再預訂.

PS#外圍的裝飾係我自己要求轉的, 因為白朱古力實在係太甜. 😣
#個蛋糕餅底好淋, 成個蛋糕味道麻麻地
#個生日牌係瞓係蛋糕面, 而唔係企係度

2022-01-17
5 分鐘 (外賣自取)
生日