Suki Kansai
高CP😍黃金1%🥩稀有肉🏯壽喜燒
西里爾
2025-11-09
關注
尖沙咀嘅 Suki Kansai 係近年大熱🔥嘅壽喜燒專門店,因為佢哋每一款都用上🇯🇵北海道十勝和牛🥩,肉質鮮嫩到爆,而且價錢十分之實惠💰,絕對係平靚正!今次我有幸食到🤩限量版嘅日本黑毛和牛🏯牛板腱壽喜燒套餐,😎每日得18份,係售完即止架!呢個係每隻牛🐂只會生產出1%嘅板腱部位,珍貴程度💎就如黃金咁稀有✨。佢肉質好誘人😋,中間更有一條嫩筋🥩,鮮嫩到不得了,🥰肌理細緻到無可挑剔。加入壽喜燒嘅湯汁🍲,只需輕輕涮幾秒⏱️就食得,咬落去有少少🤏爽口,牛肉嘅濃郁風味喺個口腔度👅瀰漫開去,點埋生嘅蘭王蛋漿🥚食真係好正😍!另外精品赤身🥢壽喜燒套餐採用日本產🇯🇵黑毛A4+和牛嘅赤身部位,🥩肉質爽脆,帶住溫和嘅脂香💫,入口軟嫩唔會柴,絕對係😆怕肥膩人士嘅福音。每個套餐都配埋蔬菜盤🥬,有好多款新鮮青菜同🍄菇等緊你涮🌱。另外仲可以揀飯🍚或者烏冬🍜作為主食,壽喜燒配飯真係大滿足👍。而烏冬軟身有彈性,浸咗啲高湯更加美味🤤。甜品就係👏黃豆蕨餅同埋🍵抹茶蕨餅,冰冷❄️嫩滑,一掃飽腹感,抹茶嘅香氣夠足,完美呀😍。飲品方面🍹,我哋揀咗日本白桃汁梳打🍑同埋日本巨鋒提子梳打🍇,果香十足,清爽無比,同壽喜燒嘅濃郁完全係絕配🥰。呢度仲有個超正嘅優惠🎉,只要張你影得靚靚嘅食物相片📸上傳至社交媒體,tag 埋 Suki Kansai,再同佢哋嘅同事👌確認一下,就可以免費得到40g和牛赤身一份🎁或者330ml生啤一杯🍺(白/黑任選)。憑收據🧾仲可以係一個月內🗓️七折購買外賣和牛添🤩。查看更多
+ 17
tiff_wakaka
食出關西風味🍲壽喜燒
tiff_wakaka
2025-09-26
3K 瀏覽
關注
最近去咗尖沙咀金馬倫道嘅 壽喜·關西,上次銅鑼灣店真係食到我舔舔脷,今次一入到去就感受到嗰種日式氛圍,未食都已經好期待!😍餐廳主打關西風壽喜燒,師傅會喺你面前用牛脂起鑊,先將和牛煎香,再加醬汁同其他配料,成個過程都係一場視覺同味覺嘅享受!今次食咗啲咩好西?120g 赤身壽喜燒 & 180g 牛板腱壽喜燒:兩款和牛都超高質!赤身肉味濃郁,牛板腱就油花分佈靚到好似藝術品咁,入口即溶,油脂同肉汁完美平衡,配埋佢哋秘製嘅壽喜燒汁,真係食到我停唔到口!每塊肉都沾滿蛋漿,滑溜到不得了!配日本米飯:食壽喜燒點少得一碗靚飯?佢哋嘅日本米飯粒粒晶瑩飽滿,索晒啲牛肉汁同壽喜燒汁,簡直係人間極品!配讚岐烏冬:食完肉,梗係要淥埋烏冬啦!煙韌彈牙,掛汁力一流,將壽喜燒嘅精華完全吸收晒,食到最後一啖都係享受!Orion 黑生啤 330ml:呢個真係要特別讚!佢哋個啤酒杯係用零下-30℃雪櫃冷藏㗎!飲第一啖嗰陣,真係有薄薄嘅「啤酒冰雹」衝擊味蕾,超冰爽!配埋熱辣辣嘅壽喜燒,一冷一熱,個對比真係好過癮,口感一流,將成餐飯嘅體驗推到最高點!🥛可爾必思梳打:清甜解渴,食完咁多好嘢飲返杯,即刻refresh晒!赤身 40g:透過佢哋個優惠換領咗一份赤身,實在太好食,滿足晒我呢個食肉獸!外賣和牛:憑收據,一個月內仲可以7折買外賣和牛添!可以買返屋企慢慢嘆!🥰呢餐壽喜燒真係食得好滿足,無論係食物質素、用餐體驗定係服務都係一流!壽喜燒迷同和牛控一定要嚟試吓!查看更多
kazimama
和風感強烈的壽喜燒
kazimama
2025-07-28
8K 瀏覽
關注
由於掛念日本嘅感覺強烈,但計劃出發帶來嘅忐忑亦唔少,所以久不久都要食一啲比較正宗嘅日式美食等自己可以平衡少少。 今日同朋友搵到一間位於尖沙咀,走關西風嘅壽喜燒和牛專門店,見價錢可接受,決定一試。我同朋友分別各點咗一個餐,一人一鍋,套餐包括前菜、野菜盛盒、和牛、蘭王蛋、日本米飯或讚岐烏冬及甜品。枱上有指示介紹正宗嘅壽喜燒食法,店員亦非常有耐性地講解及示範食法,務求用最正宗嘅方法食到和牛的高光一刻。精品赤身壽喜燒套餐 120g $168赤身油花較少,入口肉味較濃,濃濃和牛肉香,淺嘗和牛之選。朋友追加40g赤身$38,性價比高。日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐(大盛)180g $258我見poster介紹呢種係「日本和牛黃金1%稀有肉」,每日限量18份。上碟時霜降紋理細緻平均,顏色較粉紅,滿滿嘅雪花,入口食到肉本身的柔軟及少少爽口,燒好放入蘭王蛋漿一齊食,口感層次分明。甜品:蕨餅沒有死甜,係嗰種入口唔會黏住喉嚨,淡淡清新嘅感覺,係正宗日本蕨餅嘅味道。日本白桃汁梳打 $28Sapporo 生啤$48總括而言,記掛住日本嘅我,食完呢個壽喜燒感到大滿足;價錢親民,肉嘅質素唔錯。埋單時見到憑收據可於一個月內七折購買外賣和牛,又可以俾個機會自己喺屋企encore和牛再食餐好。查看更多
IE食神俠侶
美味壽喜燒.和牛愈嚼愈有汁
IE食神俠侶
2025-07-21
9K 瀏覽
關注
嘩!邊度有平靚正嘅和牛壽喜燒食?不妨考慮「壽喜・關西」,正宗關西風味的壽喜燒專門店,吧枱自煮形式,一人一鍋,入口日本黑毛和牛,價錢百多元一個餐,輕鬆吃,正合我意!餐單很簡單,四款肉及份量大小的選擇,由最經濟的赤身120克賣$160,至最豪華的稀有肉牛板腱大盛180克售價$258,套餐包括前菜、野菜盛盒、和牛、蘭王蛋、日本米飯或讚岐烏冬及甜品,組合理想,CP值高!我喜歡吃壽喜燒,甜甜的醬汁,與涮涮鍋不一樣。「壽喜・關西」的自製醬汁,鹹甜平衡,味道剛好。精品赤身壽喜燒套餐 $168外表亦能看得出,赤身油花較少,肉味較濃,但始終是和牛,同樣精緻軟嫩,親民的選擇。日本黑毛和牛牛板腱 $258顏色相比赤身粉紅,雪花更豐富,筋理細緻,一頭牛只生產出1%牛板腱,軟熟之中帶點爽,口感的確更佳。赤身 40克 $38意猶未盡,追加赤身。服務員幫忙開頭,用牛脂肪起,加片牛肉煎片刻,蔬菜放爐邊,然後加汁,顏色轉變之後,夾起放在攪勻了的蘭王蛋內,極度嫩滑,與日本米飯是絕配。到最後加一些湯汁,煮蔬菜及烏冬,大飽口福。蕨餅套餐包括的甜品正是我最喜歡的蕨餅。綠茶 $28日本白桃梳打 $28吃完肉,飲杯冰涼可口、甜甜地的飲品,解膩消暑!💸留意限時優惠:做齊以下步驟即可免費獲得生啤一杯(白/黑)或 40g 和牛赤身一客!1. 讚好或追蹤「Sukikansai壽喜·關西」FB / IG2. 拍攝食物照上傳至 IG 或 FB3. 於 Post  / Story 內 Tag 壽喜·關西💸優惠2:憑收據外賣和牛有七折,在家自煮亦唔錯,諗得過。查看更多
+ 16
日本黑毛和牛牛板腱
日本黑毛和牛牛板腱
赤身
綠茶, 日本白桃梳打
jessdailylife
高質和牛壽喜燒丨免加一好抵食丨新店環境更舒適
jessdailylife
2025-11-10
關注
自從上次吃過銅鑼灣店後便心心念念想要再吃這間性價比極高的壽喜燒店!今次來到尖沙咀店,環境比銅鑼灣店更寬敞舒適,兩間店的食物質量一樣高~⧐ What we ordered ⧏精品赤身壽喜燒套餐(並) HK$168日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐(並) HK$218日本巨峰提子汁梳打 HK$28日本白桃汁梳打 HK$28只要拍攝食物照在上傳到社交媒體,便可獲贈40g和牛赤身一份或330ml生啤一杯,超簡單就有得送,我地揀咗送赤身🥩A4產黑毛和牛果然名不虛傳,絕美雪花真的無得輸!牛板腱套餐每日限量18份,無論是赤身還是牛板腱的肉質都非常細嫩,而且牛肉味道好香濃!套餐除了可選飯或烏冬外,已包含蔬菜籃、蘭王蛋一隻、前菜和甜品,而飲品的價錢都好親民,食得開心又滿足!想安坐家中都食到A4級靚牛肉,只需保留同餐後收據,於一個月內購買外賣和牛便可享有七折優惠,嚟緊冬天打邊爐啱晒!查看更多
40g和牛赤身
日本巨峰提子汁梳打
20foodhk
滿足關西壽喜燒🤩
20foodhk
2025-11-07
關注
之前已經嚟食過今次encore 質素依然keep到😍🥩 赤身壽喜燒 120g + 日本米飯赤身肉味濃郁又滑嫩,配上甜香壽喜燒湯汁同蘭王蛋,入口滑順得嚟唔膩。新鮮蔬菜同豆腐襯到啱啱好,食得超滿足!🥢 日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒 180g + 讚岐烏冬油花分佈勻稱,肉質嫩得嚟味道濃,配彈牙烏冬真心好襯!湯汁掛麵啱啱好,每啖都充滿香氣🍲🍶 飲品:白桃清酒梳打 & Sapporo 生啤生啤用零下 -30°C 雪櫃冷藏,飲第一啖有層薄薄嘅冰,好特別~熱辣壽喜燒配冰凍啤酒,冷熱交替感超舒服🤣🏠 環境|寬敞、舒適、坐得舒服💁🏻‍♀️ 服務|店員親切、介紹詳盡💰 性價比|牛肉高質、份量足、超值!整體嚟講食物質素唔錯 性價比幾高👍🏻查看更多
+ 4
gluttonous.piggies
Yum yum sukiyaki
gluttonous.piggies
2025-11-06
關注
🍽 Dinner 💰~HKD250 (dinner, 10% service charge)Indulging in the high-quality Kuroge Wagyu Sukiyaki Set (120g) and Japanese Wagyu Oyster Blade Sukiyaki Set (180g) was a luxurious experience. The marbling was exquisite, melting beautifully in the sukiyaki broth. Paired with refreshing soda water and sweet peach soda, the meal was perfectly balanced. The promotion—comment, like, and repost to redeem 40g of Kuroge Wagyu—is a delicious bonus! Every bite was tender, flavorful, and unforgettable. Highly recommended for wagyu lovers seeking premium taste and value.查看更多
hkfoodie_Miruki
關西風
hkfoodie_Miruki
2025-11-04
關注
🇯🇵✨餐廳主打關西風壽喜燒,師傅就係你面前用牛脂起鑊,先將和牛煎得香噴噴,🍖 再加埋醬汁同其他配料,整個過程就好似一場視覺同味覺嘅盛宴,真係食得人心癢癢!😍* **120g赤身壽喜燒 & 180g牛板腱壽喜燒**:兩款和牛真係高品質到無得輸!赤身肉味濃郁,牛板腱就油花分佈得靚到似藝術品,🎨 入口即溶,油脂同肉汁完美平衡,配上佢哋秘製嘅壽喜燒汁,真係食到我停唔到口!每塊肉都沾滿蛋漿,滑溜到不得了!🥚* **配日本米飯**:食壽喜燒,梗係要有碗靚飯啦!🍚 佢哋嘅日本米飯粒粒晶瑩飽滿,索曬啲牛肉汁同壽喜燒汁,簡直係人間極品!* **配讚岐烏冬**:食完肉,當然要淥埋啲烏冬啦!🍜 煙韌彈牙,掛汁力一流,將壽喜燒嘅精華完全吸收曬,食到最後一口都係享受!查看更多
+ 7
chungkkk
Hi天花板
chungkkk
2025-10-29
關注
壽喜燒死忠粉🐮🐮 一定要試呢間專賣關西風味壽喜燒Suki Kansei 主角是日本黑毛A四和牛🥩🥩🥩肉質細膩得令人驚艷油花分佈均勻 分左赤身🥩/肩胛🥩/ 肉眼🥩壽喜燒湯底以醬油🥢糖🥢味醂🥢等調味料熬煮唔需要額外沾醬 和牛🐮🐮搭配生雞蛋🥚令肉質更加滑順🍲🍲和牛喺壽喜湯汁輕輕涮煮🥢牛油香氣隨之釋放🍴🍴🍴🍴每一口和牛裹上蛋液🥚🥚可以選擇配飯🍚或烏冬🍜但系我強烈建議配飯簡直是人間美味😋查看更多
kermitfatfatfat
高質😍😍
kermitfatfatfat
2025-10-24
關注
📍壽喜 關西(尖沙咀)尖沙咀金馬倫道 33 號 The Cameron 1 樓 101 號舖🐮牛板腱壽喜燒日本米飯呢款牛板腱壽喜燒真係好正!牛肉煮得剛剛好,肉質鮮嫩,啖啖都充滿肉汁。搭配日本米飯,米飯吸收咗壽喜燒醬汁,口感一流。醬汁甜中帶鹹,令人忍唔住多食幾口。整體味道平衡,仲有一啲青菜增添清新感,真係一碗完美嘅日式美食,食完心情都好好!🐮赤身壽喜燒配烏冬赤身壽喜燒配烏冬實在太好味!赤身肉質滑嫩,壽喜燒醬汁既醇厚又唔膩,令肉味更加突出。烏冬麵吸咗醬汁,彈牙又有嚼頭,食落去好開心。再加埋一啲蔬菜,令整體味道更加層次分明,唔會單調。真係一碗暖心嘅日式料理,無論係寒冷嘅天氣定係想享受美味,都好啱!🍶鳳凰美田熟成秘蒧梅酒呢款梅酒味道香甜,唔會太膩,酒精感輕柔,飲落去好順滑,真係一杯唔錯嘅選擇!🍵津路烏龍茶津路烏龍茶香氣撲鼻,茶味濃郁,回甘十足,飲完令人神清氣爽,適合隨時享用,真係好好味!回頭: Yesyesyes!!!唔怪之得咁多人食,記得book位先,佢全日都冇+1服務,幾抵食同埋好食!查看更多
pooncy1026
真係勁高質!
pooncy1026
2025-10-24
關注
今次去咗尖沙咀試「壽喜·關西」嘅壽喜燒!真係勁高質!我哋揀咗120g赤身同180g牛板腱兩款,赤身油脂均勻得黎口感相對爽口,兩者都啖啖牛香,其實兩款都好好食,不過牛板腱就相對在冧身少少~查看更多
+ 7
lanna tsang
從銅鑼灣追到尖沙咀!這間壽喜燒店值得N刷
lanna tsang
2025-10-19
關注
轉場尖沙咀哩間壽喜燒店🥳!之前一直死磕銅鑼灣分店,沒想到金馬倫道這家「壽喜・關西」居然藏著超大空間🏮!一進門日式氛圍感拉滿,木質裝潢+暖黃燈光,未開動就期待值爆棚😍🔥【必點套餐實測】▫️日本黑毛和牛牛板腱套餐每日限量18份的黃金1%稀有肉👑!霜降紋理像藝術品一樣均勻粉嫩嫩的肉質中間藏著透明嫩筋入口軟嫩中帶點爽口裹上蘭王蛋液直接滑進喉嚨🤤 💃.▫️精品赤身壽喜燒套餐肉食控狂喜🍖!油花少但肉味超濃郁煎香後完全不柴,輕盈無負擔~搭配讚岐烏冬絕了🍜煙韌彈牙的烏冬裹滿壽喜燒精華醬汁每一口都是靈魂暴擊💥 野菜盛合的豆腐、冬菇吸飽肉汁🥬清甜解膩超搭~.🍻Orion黑生啤一定要點!-30℃冷藏的酒杯倒酒時居然有「啤酒冰雹」❄️!冰爽口感搭配熱辣辣的壽喜燒冰火兩重天太過癮了✨ 最後用黃豆粉抹茶蕨餅收尾🍵清新不甜膩,完美中和油脂感~.💡小貼士:憑活動能換領40g赤身一客!每日限量的牛板腱建議早到,不然真的會被搶空😭查看更多
VivianIP_
關西風味壽喜燒😋
VivianIP_
2025-10-17
關注
關西風味偏甜 店家好細心準備左自家製昆布湯比客人可自行選擇中和偏甜味道☺️開始時有服務員幫手進行料理 為您展示如何用牛脂潤鍋 煎烤頂級牛肉 並講解關西風味的步驟環境位於商廈內 環境通常較為寧靜 有格調👍🏼👍🏼查看更多
eatla__
正宗壽喜燒
eatla__
2025-10-17
關注
🍲Suki Kansai📍今次嚟到尖沙咀食壽喜燒,一入到去,就聞到好香嘅壽喜燒味👃🏻,入邊嘅裝修係行日式風格📸。我哋分別叫咗兩個set每個set除咗可以揀主食,仲會有前菜、野菜拼盤🥗同日本租品。個野菜拼盤亦都好豐富,除咗有兩種唔同嘅菇🍄同兩款唔同嘅菜之外🥬,仲有芋絲、豆腐、油揚同大蔥。🍽️ 精品赤身壽喜燒套餐 $168一上到嚟就見到啲油脂分佈得勁平均⚖️,一食落口就充滿咗鮮嫩嘅口感😍,咀嚼起嚟柔軟又多汁💦,配埋壽喜燒個湯底,再點埋蛋漿🥚,配埋一啖珍珠米,簡直係天堂級嘅享受👼🏻。🍽️ 日本黑毛和牛牛板腱壽喜燒套餐(大盛) $258牛嘅肉質更加細嫩同柔軟,好似慢慢會喺嘴入邊溶化咁👄。不過相對比赤身,油脂會比較多🐄,所以亦都比較容易膩,建議兩個人食嘅話一人嗌一個 share嚟食,咁就啱啱好啦😙📍Suki Kansai尖沙咀金馬倫道 33 號 The Cameron 1 樓 101 號舖查看更多
Kasey C
肉質好味但不是正宗關西風
Kasey C
2025-10-15
關注
肉質好味,3款牛都試咗,覺得特選牛肩胛最好味肥度適中不會太膩餐廳打著關西旗號,以為可以食正宗關西風,放牛油煎香牛肉再落醬汁,點知職員不斷強硬不建議咁做,反而要我先落汁然後再放牛肉咁樣的話已經唔係關西風,令我非常失望如果餐廳唔係行關西風格何解要叫壽喜燒關西?十分奇怪,而且職員嘅反應都令十分R頭查看更多