1K
2008-08-21 67 瀏覽
過埋今天, 城軒便會離開這裡了.總有點依依不捨的感覺.最後一餐, 叫左好簡單的腿通.水準一般啦.眼見姐姐及一切工作人員在最後一天都辛勤地工作, 心裡有說不出的感動.天下無不散之筵席,禁不住感到有點悲哀真的,不管多麼捨不得,不管道別的話多麼難以開口,別離的一天,終會降臨,無人能夠避免.只望明天會更好吧!
過埋今天, 城軒便會離開這裡了.
總有點依依不捨的感覺.
最後一餐, 叫左好簡單的腿通.
水準一般啦.
天下無不散之筵席,禁不住感到有點悲哀
只望明天會更好吧!
1K
2008-08-14 10 瀏覽
基於環境因素, 已食了 n 年.收到通知, 本餐廳到月尾便會轉第二間, 才驚覺, 不知不覺間這餐廳已伴我渡過不少歲月, 也有不少回憶. 在此做個總結吧.中式早餐 有點心, 其實幾蚊雞, 水準算係咁上下.粥係 ok 既. 炒麵略油. 所以都少食.港式 算係一般, 又係煎旦, 煎火腿, 午餐肉, 煎腸仔等.但由於全都係一早煮起了的, 所以好多時都凍了.所以我成日都係食粉麵.因為係即煮既, 所以定 ok.但魚旦好多時都係唔新鮮...午餐有一般兩送.本人則喜愛燒味, 其實係得架.另西式炒意粉及即整三文治也好味.希望新公司會請返個執碟姐姐啦, 她真的好勤力呢, 也很好人.
基於環境因素, 已食了 n 年.
在此做個總結吧.
中式早餐 有點心, 其實幾蚊雞, 水準算係咁上下.
粥係 ok 既. 炒麵略油. 所以都少食.
但由於全都係一早煮起了的, 所以好多時都凍了.
所以我成日都係食粉麵.
因為係即煮既, 所以定 ok.
但魚旦好多時都係唔新鮮...
午餐有一般兩送.
本人則喜愛燒味, 其實係得架.
另西式炒意粉及即整三文治也好味.
早餐粉
2008-08-08 24 瀏覽
叫了揚洲炒飯,,$26 冇野飲,,炒飯都算OK啦,蝦雖然冇味, 但比其他食肆都算多,,另外飯有腸仔, 青豆, 蔥花, 粟米粒等,,算係普通中既普通PS 見到個個員工食到木口木面
叫了揚洲炒飯,,
$26 冇野飲,,
炒飯都算OK啦,
蝦雖然冇味, 但比其他食肆都算多,,
另外飯有腸仔, 青豆, 蔥花, 粟米粒等,,
算係普通中既普通

PS 見到個個員工食到木口木面
2008-07-15 23 瀏覽
08.07.14 預先到醫院抽血兼且又空肚非食不可﹔真係迫不得已先會响CANTEEN食﹔話時話我真係好"鄧"醫院既訪客同醫護人員慘,粗略估計自己都食過十次以上,食品水準竟可一直保持得咁平均 "差" ,真令人佩服。雖然唔可以話黎醫院都要食好野,但畢竟都要經過自己個口咬同吞,食多兩次都唔想再折磨自己喇,對嘛!不過今次竟然食到咁既豬扒包餐,總算萬中有一有如尋到寶。豬扒包餐 ~ 豬扒包+ 鮮果沙津 + 凍飲 $21 + $1包微暖豬扒唔肥味道不錯鮮果沙津 ~ 絕不水流流亦非罐頭生果,還有新鮮西芹﹑蘋果﹑桃...等下次再到醫院時,都仲有個餐可以食
食品水準竟可一直保持得咁平均 "差" ,真令人佩服。
食多兩次都唔想再折磨自己喇,對嘛!
不過今次竟然食到咁既豬扒包餐,總算萬中有一有如尋到寶。
包微暖豬扒唔肥味道不錯
下次再到醫院時,都仲有個餐可以食
2008-05-18 13 瀏覽
MENU 好多選擇, D食物充滿驚喜!焗飯擺咗成日, 凍冰冰, 我試過食完肚痛.......兩餸飯D餸永遠同MENU唔同, 記住睇咗D餸先好俾$某些餸係早餐賣浄, e.g. 炒蛋ANYWAY D餸汁好核突, 杰到估你唔到即叫即整: D碟頭飯好失敗, 只有中式二人套餐叫做ok湯粉麵 1pat pat燒味最好, 但經常無叉燒This is 醫院唯一選擇, 去探病記住自備飯盒!
MENU 好多選擇, D食物充滿驚喜!

焗飯擺咗成日, 凍冰冰, 我試過食完肚痛.......

兩餸飯D餸永遠同MENU唔同, 記住睇咗D餸先好俾$
某些餸係早餐賣浄, e.g. 炒蛋
ANYWAY D餸汁好核突, 杰到估你唔到

即叫即整: D碟頭飯好失敗, 只有中式二人套餐叫做ok
湯粉麵 1pat pat

燒味最好, 但經常無叉燒

This is 醫院唯一選擇, 去探病記住自備飯盒!

$20 - 30 (其他)
  • 中式二人套餐
  • 燒味
2008-04-10 15 瀏覽
PW附近其實好難搵野食,有時多野做起上黎唔係自己整就要去canteen食,呢幾年我地有城軒不過真係好難頂,無論係早餐定晏晝早餐個份野越整越細,d蛋一係就勁老一係就水汪汪未整熟咁,個凍奶茶又大半杯冰,一d都提唔到神,對係醫院道訓得少嘅人真係唔係咁公平到中午想話叉下電,真係冇咩好揀,因為次次試都整就唔好食焗野次次都焗到過哂火,勁乾粉麵全部都係之前整定,一手拎去d水到過一過就上碗,睇到都唔想食再唔係黎個普通干炒牛河,炒到糊咁,好似幫佢搽左層膠水咁我話就話搵兩餐黎醫肚,但係俾番少少quality得地好唔好啊,都唔好講個價貴la

不過真係好難頂,無論係早餐定晏晝

到中午想話叉下電,真係冇咩好揀,因為次次試都整就唔好食
焗野次次都焗到過哂火,勁乾
再唔係黎個普通干炒牛河,炒到糊咁,好似幫佢搽左層膠水咁

2008-04-08 9 瀏覽
Being the only restaurant in the Prince of wales Hospital, I am forced to have lunch here every day. I must say it was a big nightmare for all people in the PWH since the change of canteen serice provider. I have tried many food here. 粉麵全都是預先煮好的, order 時再下多次, 尤其是河粉, 全都是爛爛的.筷子一夾就爛.湯底都是味精.炒飯炒麵份量很少, 它會等到兩人order, 才一起炒,有時可能要等上三四個字.水準低又加價, 真是無奈!

I have tried many food here.
湯底都是味精.

水準低又加價, 真是無奈!