2020-06-28 276 瀏覽
四寶食堂都5 係第一次食。同朋友仔係銅鑼灣都食過幾次。但估5到係天后都有間睇下味道有冇太大分別。食物有些不同。但穩陣睇都會叫香蔥滑蛋义燒飯。他他醬脆魚柳拌薯角。 菠蘿咕嚕黑豚肉 。香蔥滑蛋义燒飯飯比銅鑼灣較多滑雞蛋剛好。冇老火。最緊要夠油,冇甘"鞋" 口 菠蘿咕嚕黑豚肉其實可以叫餐, 但我5係甘想食太多飯所以單叫,炸物重點5厚粉。粉太多好難食。而咕嚕肉有啖啖肉感。甜酸汁剛好。不太酸。加上全肉都被汁包著 。色澤又光澤。胃口自然大增。他他醬脆魚柳拌薯角值得讚。因為沒冇雪氣味。肉實。不是"梅""淋"魚柳。加上薄薄脆漿。用慢火先炸。使魚肉炸透身。令雪氣味逼出,入口更香脆可口。加上厚身薯角,同樣夠炸透。反而冬奶茶沒夠茶味。如果再濃d就啱口味。天后店價錢,食物質素及服務整體沒有令我失望。

香蔥滑蛋义燒飯
飯比銅鑼灣較多
滑雞蛋剛好。冇老火。
最緊要夠油,冇甘"鞋" 口

其實可以叫餐,
但我5係甘想食太多飯
所以單叫,

炸物重點5厚粉。粉太多好難食。

加上厚身薯角,同樣夠炸透。
反而冬奶茶沒夠茶味。如果再濃d就啱口味。

天后店價錢,食物質素及服務整體沒有令我失望。

• 香蔥滑蛋义燒飯
2020-06-26 238 瀏覽
午餐嚟呢度食飯,雖然真係太多人,但如果要食一間價錢唔貴但又好食嘅餐廳,北角都真係冇乜幾多選擇。我同朋感覺嚟呢度叫咗個午餐,係白汁炸魚柳飯,白汁幾稠下,少少甜,炸魚柳比較熱,亦都脆。奶茶我叫咗少甜,所以就唔太甜,茶味係有,所以都較其他茶餐廳好飲。之後就係佢個阿華田脆爆西多士。西多士面頭鋪想一層非常濃厚的阿華田粉,再加上糖漿煉奶,配上熱辣辣的西多士外層,內裡是流沙夾心,四者混合埋一齊食,甜得黎新鮮,新鮮得黎有流心係個口入面。最好就係佢個咕嚕肉,咕嚕肉一般只可以在晚市先可以食到,但如果要在中午食的話,特別要求餐廳,餐廳也能做到的。外面食嘅咕嚕肉,一般都可能會有唔新鮮、肥肉少嘅情況出現,令到咕嚕肉變得唔好食,呢度嘅咕嚕肉,由於係新鮮整,新鮮炸,再加上肥肉同埋瘦肉嘅比例都好適中,配埋山楂汁酸酸甜甜地一齊食,就唔會覺得好油膩。

2020-06-16 172 瀏覽
四寶食堂北角電氣道183號友邦廣場地下3至4號舖 Shop 3-4, G/F, AIA Tower, 183 Electric Road, North Point 平時都係LUNCH會來食碟頭飯, 轉轉夜晚MENU 更多款, 可以慢慢食唔洗趕回公司做野。蔥油豬扒煎蛋飯係ALL DAY MENU, 係晚上都依然食到, 作為蔥油豬扒煎蛋飯架忠實粉絲, 自然要了一份啦。每次見到大大塊帶骨的豬扒, 煎完表面油光的光澤閃閃生輝, 咬下厚肉的口感甚具嚼勁, 咬多幾下就滲出JUICY 的肉汁同蔥油鹹香。那太陽蛋也是迷人, 我的弄破蛋黃, 利用黃汁沾著豬扒一齊食~難得夜晚來, 一定要食小炒啦, 因DINNER 先有架Parma ham salad 一於叫來試,落醋的,好開胃燒雞翼皮幾香脆,微辣中帶甜,又唔會燒到乾身。$78 蝦, 雞蛋加鹹蛋皇, 勁惹味下飯一流, 原本是晚上減飯, 都忍唔到多吃了一碗$68 蟲草花沉時蔬個豬扒太厚都油脂香啦, 要用上湯時蔬解一解油, 否則消化系統承受不了。
四寶食堂

北角電氣道183號友邦廣場地下3至4號舖

難得夜晚來, 一定要食小炒啦, 因DINNER 先有架

Parma ham salad 一於叫來試,落醋的,好開胃

燒雞翼皮幾香脆,微辣中帶甜,又唔會燒到乾身。

2020-06-14 143 瀏覽
以為會打風點知好彩冇事,既然咁好彩就出去食個飯啦😹.嚟到四寶當然要叫個蔥油叉燒滑蛋飯🐥🐥 d蛋多到嚇親😂啖啖都食到滑蛋,而叉燒就肥瘦適中,夠厚肉!撈埋食好正🥳.蜜糖薯仔一口牛($88)🐮薯仔做到脆邊,牛肉爆得幾香而且唔會硬🐮.水牛城雞翼有成8只!味道小小辣,外皮香脆,入面仲幾juicy 👍🏻👍🏻.蒜蓉炒西蘭花 🥦 炒得剛好又唔會太油😻份量2個人share啱啱好😉.檸檬茶茶底幾香,解膩唔錯👏🏻👏🏻
以為會打風點知好彩冇事,既然咁好彩就出去食個飯啦😹
嚟到四寶當然要叫個蔥油叉燒滑蛋飯🐥🐥
d蛋多到嚇親😂
啖啖都食到滑蛋,而叉燒就肥瘦適中,夠厚肉!撈埋食好正🥳
蜜糖薯仔一口牛($88)🐮
薯仔做到脆邊,牛肉爆得幾香而且唔會硬🐮
水牛城雞翼有成8只!
味道小小辣,外皮香脆,入面仲幾juicy 👍🏻👍🏻

蒜蓉炒西蘭花 🥦
炒得剛好又唔會太油😻份量2個人share啱啱好😉
檸檬茶茶底幾香,解膩唔錯👏🏻👏🏻
2020-06-12 98 瀏覽
因為放工時間在炮台山附近,所以經常都會來這家餐廳吃晚餐,對比附近的餐廳來說,這家價格很實惠,服務態度也很好,而且對比普通的茶餐廳環境好很多。白天累了一天當然是想晚上找個環境舒服的地方享用美食,幾次的體驗來說目前為止吃的每一道菜都很滿意。 每次來都必點的乳鴿,外皮香脆同時肉質也夠嫩滑,不會炸得過乾身,我一人就能吃完一隻了。這家的菠蘿咕嚕肉也是必點,聽說是用的是山楂汁和黑豚肉,所以酸甜度適中,份量也是超級大份,值得推薦。還有招牌的滑蛋叉燒飯用料也是十足,滑蛋嫩滑,叉燒肥瘦適中,完全不用擔心吃不飽的問題,這個價格來說超級良心了。 最後還點了蔥爆羊肉,鑊氣十足,香氣四溢,羊肉沒有羶味,值得一試👍🏻👍🏻。

2020-06-11 104 瀏覽
Just late lunch or tea time as you want to call! We take 2 set lunch and one more from menu. Set lunch with noodle beef satay and tomato beef maccheroni. Both served with scramble eggs and toast bread. Food was good for the price has been offer. Tomato soup was good and the beef was average quality. We took also toast with bolognese. Served hot and quality was good with rich cheese on top. Nice choose for the tea time if you don’t have to much expectation. One mention for the gentle floor staff! Will back again
Bolognese  toast
Toast  and  scramble  eggs
Noodles  with  satay  beef
Macaroni  with  tomato  sauce
2020-06-05 111 瀏覽
🔎四寶食堂 (北角)📍北角電氣道183號友邦廣場地下3至4號舖-💛有罷工 呢間餐廳睇落似茶餐廳 但有多類型野食 小菜/意粉/沙律/扒/甜品 都有🍽🔹 香蔥滑蛋叉燒飯 $65 好香蔥味 滑蛋都好夠多 叉燒係瘦叉又大塊都真係幾好味 未至於食過中最好味 但都有頭幾名🔹山渣汁菠蘿咕嚕黑豚肉 $88 好鐘意食咕嚕肉 見到呢到係用黑豚肉 就試試佢有咩分別 黑豚肉會嫩d同肉味重d 而咕嚕汁酸甜適中 極開胃🤤 可以加$15跟埋飯+湯+熱飲🔹蒜茸炒西蘭花 $68 時菜就揀左西蘭花 仲有菜心,芥蘭等可以揀蒜蓉唔會太多 一太多就會好咸 西蘭花都仲keep到爽口而唔會太淋🔹香草大蝦和風柚子沙律 $68好fresh嘅柚子味沙律 大蝦都仲有好多 仲有d車厘茄唔覺唔覺就秒清哂#食在北角#90sfoodieshare_北角
🔎四寶食堂 (北角)
📍北角電氣道183號友邦廣場地下3至4號舖
💛有罷工

🔹 香蔥滑蛋叉燒飯 $65
好香蔥味 滑蛋都好夠多 叉燒係瘦叉又大塊
都真係幾好味 未至於食過中最好味 但都有頭幾名

🔹山渣汁菠蘿咕嚕黑豚肉 $88
而咕嚕汁酸甜適中 極開胃🤤 可以加$15跟埋飯+湯+熱飲

🔹蒜茸炒西蘭花 $68
時菜就揀左西蘭花 仲有菜心,芥蘭等可以揀

🔹香草大蝦和風柚子沙律 $68

#食在北角#90sfoodieshare_北角
2020-06-04 73 瀏覽
炮台山🧆四寶飯堂裝修好新又乾淨既綠色為主💚坐位都好多🥳坐到卡位!蔥油豬扒煎蛋飯($62)豬扒大過我塊面😍!厚切大大片🤩!太陽蛋爆汁撈飯一流🍳蔥花配豉油!啖啖肉🤤!正蜜椒金薯安格斯一口牛($88)一上台出曬煙~熱辣辣炒起既牛牛有鑊氣既甜薯配芝麻同洋蔥!再炒埋一口正方形牛粒粒🤤!!牛粒粒咬落唔會乾!甜既三隻椒😍!凍柚子蜜($21) 熱杏霜($18)朋友怕熱lee d 天氣就想飲番d 開胃又消暑既野😍快靚正!茶記有驚喜食飽飽坐電車番屋企🥳🥳
炮台山🧆四寶飯堂

裝修好新又乾淨既綠色為主💚
坐位都好多🥳坐到卡位!

蔥油豬扒煎蛋飯($62)
豬扒大過我塊面😍!厚切大大片🤩!
太陽蛋爆汁撈飯一流🍳
蔥花配豉油!啖啖肉🤤!正

蜜椒金薯安格斯一口牛($88)
一上台出曬煙~熱辣辣炒起既牛牛

凍柚子蜜($21) 熱杏霜($18)
朋友怕熱lee d 天氣就想飲番d 開胃又消暑既野😍

快靚正!茶記有驚喜
食飽飽坐電車番屋企🥳🥳
2020-05-18 73 瀏覽
呢排好多人都出多左街可能大家都覺得疫情好返啲鬆懈左少少 今日嚟到呢間餐廳都非常多人 晚飯時間都要排隊先可以入座 裝修好靚 唔同平時嘅茶餐廳 而且食嘅嘢都係fusion既菜式 對於一啲嘅茶餐廳反感嘅朋友仔就可以喺呢度食飯睇到餐牌有好多唔同嘅選擇 花多眼亂嘅我都戒左一陣先做到決定 今次就嗌左四個食物 兩個月人黎都好似有啲多但係見到咩都好想食😂😂1️⃣ XO醬西蘭花炒蝦球聽到個combo都覺得好正 XO醬黐住晒所有西蘭花非常夠味 蝦球亦都好爽口 另外仲有啲彩椒 全部都比xo醬包住哂 真係好好食😗😗😗2️⃣喜哥蔥油豬扒煎蛋飯一場黎到就叫左依至既招牌 果然冇令我地失望!塊豬扒大過我塊面😂😂 食左一半已經好飽 而且係非常厚 絕對唔係hea既作品 d飯有d甜鼓油再溝d蔥油咁真係好好送飯 唔經唔覺 清哂成個飯3️⃣金沙蝦球炒湖北蛋依碟餸有d似蝦仁炒蛋但就多左d咸蛋黃咁,鹹香味十足😍😍😍 d蛋又炒到勁滑,好香 就算大大碟都勁快比我地2個人ko左 因為實在太好食4️⃣職人醬皇雞煲 中辣上緊菜個陣已經聞到勁香,d雞夠哂大舊又夠哂滑!d洋蔥又吸哂d醬味,岩哂重口味人士🥰🥰另外仲有啲彩椒 全部都比醬包住哂 真係好好食
1️⃣ XO醬西蘭花炒蝦球

2️⃣喜哥蔥油豬扒煎蛋飯

3️⃣金沙蝦球炒湖北蛋

4️⃣職人醬皇雞煲 中辣

上緊菜個陣已經聞到勁香,d雞夠哂大舊又夠哂滑!
上星期放工期間,與同事下班後一起在公司附近覓食,由於肺炎肆虐,大家都有一段時間沒有在外用膳,也對餐廳的衛生環境特別注重。在四寶食堂門外監察了一輪,發現該餐廳在疫情期間做足了防疫措施,門口放置一張桌擺放了探熱器及酒精清毒搓手液供客人清潔。餐桌之間都隔有一塊膠幕,以免細菌交叉感染,與同事觀察後均同意該餐廳符合衛生要求,便決定放膽一試。餐廳以中西合璧的風格裝潢環境,整體以小清新的薄荷綠作油漆裝飾,本人最喜歡餐廳的燈飾設計,帶少許工業風設計,令人感覺親切舒適。當天店員熱情地向我倆推介餐廳的必食之選港式叉燒滑蛋飯,本來不太好港式餐點的我倆膽粗粗地叫了一碟,上菜的時候均有喜出望外的感覺。金黃嫩蛋蓋滿整碟飯、配上蜜汁叉燒,師傅把滑蛋炒得非常水嫩,大量的青蔥配搭水嫩的滑蛋叉燒,非常吸引。而滑蛋上澆了少許甜豉油,整體味道適中,不會讓人有膩感覺,的確值得一試。喜歡吃西餐的同事則點了他喜歡的西式扒餐和煙三文魚沙律。煙三文魚沙律上菜時令人忍不住「相機食先」,先不評論份量很大,廚師擺盤一分費心思!共有三大朵三文魚玫瑰花、滿滿的沙律菜,洋蔥圈再配上車打芝士粉,開胃而又容易入口,腌尖的朋友也讚不絕口,以fusion

喜歡吃西餐的同事則點了他喜歡的西式扒餐和煙三文魚沙律。煙三文魚沙律上菜時令人忍不住「相機食先」,先不評論份量很大,廚師擺盤一分費心思!共有三大朵三文魚玫瑰花、滿滿的沙律菜,洋蔥圈再配上車打芝士粉,開胃而又容易入口,腌尖的朋友也讚不絕口,以fusion餐廳而言,這一盤沙律的確是值滿分。

然而大胃王同事對雜扒餐的評分亦不俗,同事老實地說扒類應該是一些街市入貨的冰鮮雜扒,但是師傅專業地僻去了冷藏雪味,雞扒王牛扒的肉質尚算滑嫩,司華力腸經煙燻後香氣頗足,而火腿亦給了兩大片,份量十足,以幾十元而言,絕對無可挑剔。
而我吃了滑蛋叉燒飯後已經有5分飽肚感,因此沒有再點主食,轉移任性地點了一些小菜小食。

當中包括茶餐廳較少見的水牛城雞翼串,師傅為客人將雞翼半去骨,雞翼一串串燒得金黃香脆,賣相非常討好。但本人不太能吃辣,該辣度對不能吃辣的客人而言有點吃力,但無可置疑雞肉串燒得非常均勻,香辣入味,相信適合喜歡吃辣的客人。但是,建議多於二人一起分享,當天只有我和同事二人享餐,共八隻雞翼,吃過後真的要飽得抱着肚子走。
最後,亦因為店員熱情的推介點了一碟西式菜他他醬炸魚柳伴薯角。其實該時與同事已經非常飽足,但看見金光閃閃的炸魚柳和炸薯角又抗拒不了,令人意想不到的是該餐碟竟然伴有少許的沙律菜,感覺非常完整。炸魚柳的份量不多,兩片約手掌心大小的炸魚柳,肉質滑,帶有鮮味,配上酸酸甜甜的他他醬,極為惹味。但建議店家可以減少薯角的份量,繼而增加炸魚樓的份量,會令整體的滿足感提升。
二人飽足地吃過一頓後,利用店家提供的抹手紙抹過雙手,戴好口罩,匆匆忙忙地從餐廳離開。離開時發現即使是繁忙時段餐廳的食客都不多,可能是受到疫情的影響,不禁有感而發,希望有質素的良心餐廳能夠捱過疫情的肆虐,為香港人繼續提供用心製作的菜餚。
2020-05-07 2458 瀏覽
放工跟家人晚餐,來到這家四寶食堂試試😉A5和牛漢堡滑蛋蓋飯伴日式咖哩這個應該可以作招牌菜,A5和牛一切開肉汁就一直流出,十分多汁,實在有點驚喜,肉質細嫩😍而且他是很厚肉,真材實料,咬下去肉汁在口腔爆發的瞬間真的感覺很滿足☺️只需$98就能吃到這麼高級的和牛真的很值,份量也是很大份的咖哩汁是日式香甜的味道,還有粒粒紅蘿蔔增加口感,滑蛋加上蔥花應該是揉合了中式的做法,兩者和白飯也是絕配呢極黑安格斯西冷這個餐除了主角安格斯還配了沙律菜,薯角和烤蕃薯☺️十分豐盛的選擇沙律菜夠清新,薯角炸得金黃香脆,烤蕃薯則很香甜👍🏻😊安格斯配上蒜蓉汁,熱呼呼上菜時聞到味道十分濃郁,蒜香與牛肉十分匹配,叫了七成熟,中間呈些小有粉紅色,如果可以再生一點點可能會更好雖然配菜很多,但主角份量仍然很巨型,如果是小鳥胃的女生可能要跟朋友分享,因為真的會很飽🤣跟餐還有一碗湯同餐飲湯就是羅宋湯,味道夠濃,湯料還有粒粒蔬菜,飲品就叫了菜蜜,温温暖暖的甜蜜暖上心頭💓菠蘿咕嚕黑豚肉本人很愛吃甜甜的菜,所以咕嚕肉也很合我的口味,酸酸甜甜表面灑了一點芝麻增加香味口感黑豚肉肉質紮實,配著菠蘿燈籠椒一起吃,感覺沒有那麼膩👍🏻感覺這家餐廳裝修應
放工跟家人晚餐,來到這家四寶食堂試試😉

這個應該可以作
只需$98就能吃到這麼高級的和牛真的很值,份量也是很大份的

極黑安格斯西冷
沙律菜夠清新,薯角炸得金黃香脆,烤蕃薯則很香甜👍🏻😊
跟餐還有一碗湯同餐飲
羅宋湯
菜蜜
菠蘿咕嚕黑豚肉

本人很愛吃甜甜的菜,所以咕嚕肉也很合我的口味,酸酸甜甜
表面灑了一點芝麻增加香味口感
黑豚肉肉質紮實,配著菠蘿燈籠椒一起吃,感覺沒有那麼膩👍🏻
菠蘿咕嚕黑豚肉

感覺這家餐廳裝修應該是新的,燈光環境都很優質,加上小菜性價比高,經過的話一定要嚐嚐😍😍😍
  • 菠蘿咕嚕黑豚肉
Hong Kong Style🇭🇰🥢 Wide Varieties of dish❤️..其實我平時好少食茶記,但呢間真係好火 好出名,所以出左黎港島都要食佢👻。裝修以湖水綠色做主調,成個格局似Cafe既感覺,係度進餐一點都不趕 不匆忙,反而多一份悠閒 好舒服呢。-晚餐時段,那就吃點豐盛一點吧,混合:港式茶餐廳食物代表、西餐小食、中餐燒味、fusion中西小炒、西餐意粉類,來個多國菜 終極大fusion👻 哈哈。-ll $28Pineapple Bun港式茶記代表名物,當然要吃吧。雖然沒啥特別,但菠蘿包🍍🍞 夾上牛油,邪惡 卻多份滋味💛。而且牛油仲吃得出啖啖檸檬香味🍋 這種味道我喜歡。-ll $58Roast Pigeon中式燒味其中代表成員之一,乳鴿🦆。肉嫩嫩,沒太大驚喜,但茶記有得食 感覺已經很不錯啊。-ll $68Buffalo Wings (4pcs)味道不像一般Buffalo得味道,但同樣辣汁醃制,燒到皮脆肉香,很惹味呢。而且份量不少 一客4串 有8隻雞翼🐥,很化算。 -ll $77 (+$5 轉餐)Truffle & Portobello Mushroom with Spa

l[菠蘿油]l $28
Pineapple Bun

l[食堂乳鴿]l $58
Roast Pigeon

l[水牛城雞翼串]l $68
Buffalo Wings (4pcs)

而且份量不少 一客4串 有8隻雞翼🐥,很化算。

l[黑松露忌廉大啡菇意粉]l $77 (+$5 轉餐)
Truffle & Portobello Mushroom with Spaghetti
中餐加入西餐元素,食個意粉吧。大大個大啡蘑菇🍄 超Juicy 好香菇味🖤。

加上白汁忌廉 配上黑松露香,是無敵既配搭。但意粉略嫌過淋,但不損吸引既味道。

l[蜜椒金薯安格斯一口牛]l $103 (+$15 轉餐)
Diced Angus Beef with Potato & Bell Pepper
茶記叫個小菜,一口牛🐮 安格斯口感淋滑,加上金薯應該是甜薯🍠,炸香同炒 帶點甜蜜味,反而覺得他還吸引,整體配白飯 很飽肚呢。

最後餐飲都有中西代表:凍杏仁霜 & 西洋菜蜜,一貫茶記有既飲品代表。

一餐結合中西fusion飲食元素,大概就是港式茶餐廳既特色吧。不得不說,這間茶餐廳真的高質,坐位舒服、服務到位、食物不錯,有機會趁佢不用排隊時 去吃吃吧。
2020-05-06 62 瀏覽
四寶食堂是頗特別的,還以為是普通茶餐廳?食物又令你意外~先奉上跟餐的忌廉湯,這湯很不錯!本來侍應只是普通問餐湯要什麼,沒有特別介紹,送上來的時候才發現有驚喜,有南瓜粒,又香又夠濃,想不到會在細節上下功夫!雖然看起來有些像楊枝金露😅然後來了經典香蔥滑蛋叉燒飯,新式食堂又會不會忽略傳統碟頭飯呢?是沒有的~ 香濃的蛋配上帶甜的醬油,行內人都知道,這飯的靈魂是蛋,叉燒只是配角,大概是四寶食堂選擇來貨很用心,蛋炒出來很香,色澤金,幫主角加添光環,難怪此飯人氣高企。再上1855極黑安格斯西冷,本來不太懂1855的意思,Search後才了解原來是牛肉品質保證的老牌子!想不到在這種小店有供應!於是立即點來了一客。牛扒極有牛肉味,咬到肥膏位置是有超級油香,並沒有煎全熟而保留鮮嫩,薯角比麥當勞的更脆更好食,而且還有一小個蜜糖烤的蕃薯,可以作甜品!這個很好食!又選了金沙蝦球炒湖北蛋,是又一道令人意外的菜!我最喜歡是這道了,蛋黃均勻遍佈蝦球上,味道沒有太鹹而且有微甜,金沙介乎於剛凝結的瞬間, 每一顆蝦球都沾滿了金沙,出色!四寶食堂幾乎可以評級為小菜館呢!
四寶食堂是頗特別的,還以為是普通茶餐廳?食物又令你意外~

四寶食堂幾乎可以評級為小菜館呢!
2020-05-04 63 瀏覽
環境以藍綠色調為主,座位舒服,服務殷勤,上菜速度非常快,中西泰款式多選擇!兩個人點了四款菜,沒有一粒米剩下🤣🤣🤣招牌香葱滑蛋叉燒飯:説明招牌當然要試試吧!果然沒有失望。蛋滑叉燒沒有黐牙,份量多遮蓋了白飯😂😂加了香葱很開胃,沒有油膩感👍👍👍蟲草花浸西蘭花:湯甜,有杞子和蟲草花,菜爽脆新鮮食堂乳鴿:香脆配以淮鹽,美味😋😋泰式檳檸雞搥:一口咬下有陣陣香茅味,少少辣,很有泰國風味附近食肆林立,店名食堂很貼切,配合多種食物。街坊價錢、食物及服務質素好,是一個不錯的選擇!

兩個人點了四款菜,沒有一粒米剩下🤣🤣🤣

蟲草花浸西蘭花:湯甜,有杞子和蟲草花,菜爽脆新鮮

食堂乳鴿:香脆配以淮鹽,美味😋😋

泰式檳檸雞搥:一口咬下有陣陣香茅味,少少辣,很有泰國風味

2020-05-01
2020-05-04 55 瀏覽
一間擁有中西合壁沙律、小食、主菜既fusion茶餐廳,可以一次過滿足哂多種口味既menu,餐廳佈置以Tiffany blue 為主,有別於一般茶餐廳,餐桌非常寬敞,侍應又有禮貌。.經典香蔥滑蛋叉燒飯💲65超多滑蛋,厚厚既一層完全覆蓋住係飯上面,蛋炒得好滑好有油香😋,叉燒半肥瘦都有好多塊,色香味俱全,一啖飯一啖厚滑蛋,簡單得黎好正🤤。.泰式檳檸雞槌(6pcs) 💲68有少少辣,食落更增惹味,咬落去啖啖肉。.食堂乳鴿💲58外皮燒得好香脆可口,乳鴿醃得好入味好全面😋,性價比高,58蚊有一整隻。.蟲草花浸時蔬💲68選擇了白菜仔,滿滿的一座小山丘,上面放了些許蟲草花,湯底入口舒服,沒有落很多調味已經好好食。.芝腿西多💲33西多外表炸到好金黃鬆軟,望落好Fluffy 😍,上面仲有滿滿既蜜糖同大大塊牛油😆,邪惡到不得了。.柑桔蜜💲21(凍少冰) 好立克💲21(凍少冰)
經典香蔥滑蛋叉燒飯💲65
泰式檳檸雞槌(6pcs) 💲68
有少少辣,食落更增惹味,咬落去啖啖肉。
食堂乳鴿💲58
蟲草花浸時蔬💲68
芝腿西多💲33
柑桔蜜💲21(凍少冰)
好立克💲21(凍少冰)