2024-05-16 0 瀏覽
今日嚟到尖沙咀嘅 @sayhey4cake ,試下近排都有啲人氣嘅可頌餅。3:30嘅時候就會開始有條人龍仔喺度等佢出爐,不過因為包裝需時,最終係去到3:50左右,先至可以入去買。一共有六款口味,有甜有鹹。開心果可頌餅 $28 脆脆花生焦糖醬 $24呢兩個都係小編第二日先食,仍然非常脆身,而且仍然保留牛角包一層一層嘅感覺,但就唔會有麵包煙韌嘅部分,味道上亦保留好香牛油味。開心果味喺牛角包上面鋪滿開心果味白朱古力醬同開心果碎。開心果味其實唔算好濃,係淡淡嘅香氣,味道上唔算太甜,口感上亦好豐富。味道:7.5/10花生焦糖味就會相對比較濃郁,無論花生定係焦糖嘅味道都好突出,加埋面頭嘅花生粒同埋Lotus餅乾係好滿足嘅一個甜品。但都因為咁再加上牛角包本身嘅牛油味會比較容易膩。味道:8/10

開心果可頌餅 $28
脆脆花生焦糖醬 $24

味道:7.5/10

味道:8/10
2024-05-14 0 瀏覽
一直都想試佢地既壓扁可頌餅終於有機會啦排隊排左20分鐘左右好好彩買到3款口味分別係:1)脆脆花生焦糖醬可頌餅2)岩燒挪威焦糖芝士可頌餅 3)朱古力榛子碎可頌餅 1) 脆脆花生焦糖醬可頌餅 呢款係即日買即食, 焦糖醬偏甜, 好脆同好好食SEE~~睇下幾多層,厚身又夠脆下次會再買黎!!!!2)岩燒挪威焦糖芝士可頌餅 呢塊既味道係咸咸甜甜, 焦糖味比較特出3)朱古力榛子碎可頌餅 重點推介: 好好食長22cm  朱古力榛子碎可頌餅 買左返屋企3日後先食 ,仲係脆身同冇淋嫁~朱古力係用黑朱古力既,食落去唔太甜有榛子碎, 口感好豐富重點係有朱古力部分既可頌餅 都係脆身一個人食一塊會濟濟地, 建議可以同朋友share, 試多幾隻味仲有一款開心果口味想試, 下次早D 排隊去買先
一直都想試佢地既壓扁可頌餅

2)岩燒挪威焦糖芝士可頌餅
3)朱古力榛子碎可頌餅

脆脆花生焦糖醬可頌餅
1) 脆脆花生焦糖醬可頌餅
呢款係即日買即食, 焦糖醬偏甜, 好脆同好好食
SEE~~睇下幾多層,厚身又夠脆

下次會再買黎!!!!
2)岩燒挪威焦糖芝士可頌餅
岩燒挪威焦糖芝士可頌餅

呢塊既味道係咸咸甜甜, 焦糖味比較特出
3)朱古力榛子碎可頌餅

重點推介: 好好食

長22cm

朱古力係用黑朱古力既,食落去唔太甜有榛子碎, 口感好豐富

重點係有朱古力部分既可頌餅 都係脆身

仲有一款開心果口味想試, 下次早D 排隊去買先

2024-05-04
20 分鐘 (外賣自取)
脆脆花生焦糖醬可頌餅
岩燒挪威焦糖芝士可頌餅
2024-05-10 72 瀏覽
今日同事經過這間四喜麵包西餅,就買回來公司做下午茶,有不同的款式可以選擇,買了三種口味的可頌餅,我選了脆脆花生焦糖醬,這個餅很酥脆,超級大塊,外表金黃,內部鬆化。價錢也很平民,真心覺得值得一試。
2024-05-07 76 瀏覽
最近成個社交平台都keep住見到四喜新出嘅可頌餅,為咗一試佢有幾特別,今日特登去咗佐敦分店買黎試食!.脆脆花生焦糖醬 ($24)💛可頌餅上有花生粒 原塊lotus餅 仲有一層焦糖醬 口感超豐富 最啱鍾意甜食嘅朋友🤤開心果 ($28)💚開心果控表示💯💯餅面仲有開心果碎 份餅就算放耐咗都仲好香脆🥰🥰 快啲去四喜試吓啦😬 每日晏就得兩個時間出爐👅#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_jordan #佐敦美食 #香港小食 #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest #相機食先 #食好西

脆脆花生焦糖醬 ($24)

開心果 ($28)

快啲去四喜試吓啦😬 每日晏就得兩個時間出爐👅

2024-04-11 346 瀏覽
買個包 5 洗鞠躬掛, 做咩話人地服務態度差 .... 牛角酥可頌餅 話3點出,我前面大約10人 在店舖外曬住太陽排隊, 頭1輪18個被前人夾清了,問店員 幾時再出爐答5知,再問多幾問, 佢答15分鐘, 後面的人隔左1陣問同1問題, 佢又重覆話5知, 我話乜你5係話15分鐘咩, 佢又依依鵝鵝話大約係~~其實店員有冇感恩每個來幫襯的人, 我們不是來乞食的,定係因為我地帶比你生意 增加左你work load, 所以你好辛苦不開心??辛苦了店員小姐, 祝你店生意興隆,加你多d人工講返牛角酥可頌餅, 麻麻地, 覺得火喉燶晒, 有朱古力/花生醬 位置仲好d, 冇醬位置完全冇牛油味 仲有d烘燶多士feel. 反而迷迭香芝士包幾抵, $18好大個又多芝士。 e間店marketing做得好好, 每次出新品都出po排大隊

2024-04-11
  • 迷迭香芝士包
  • 千層生吐司
2024-04-09 303 瀏覽
朋友知道四喜出左牛角酥,今日我地咁岩又黎個小眾,食完lunch行到去四喜,得番3款口味,而朱古力更加係得番一塊,即刻夾起左先😂🔸朱古力榛子碎可頌餅超推介呀,本身以為會好硬身,但咬開好酥脆,牛油香氣濃郁,朱古力唔會過甜,為可頌餅作出點晴之用🔸雞仔餅拎上手仲熱辣辣,有別於坊間,四喜既比較脆身,但南乳既香氣仍然保留到🔸煙肉洋葱批炒起的煙肉及洋葱油香浸透著蛋漿內,香口惹味其實我地仲買左麻糬波波同瑪德蓮前者我同朋友即場拆左黎,覺得麻麻地,因為佢比較煙un,冇麻糬個重軟糯感,同埋芝士味唔算好濃後者朋友拎番屋企同家人分享,佢十分推薦,朱古力味道濃郁同保留到瑪德蓮既濕潤感

🔸朱古力榛子碎可頌餅
🔸雞仔餅
🔸煙肉洋葱批
炒起的煙肉及洋葱油香浸透著蛋漿內,香口惹味

其實我地仲買左麻糬波波同瑪德蓮

• 朱古力榛子碎可頌餅
全部都係十幾蚊, 唔算好貴但好食過同價位的連鎖店, 所以幫襯過好多次有啲相無咗, 趁未delete就出個小合集=======蕃茄面包========有圈圈版同條型版本香草/小蕃茄/芝士好夾, 1) 條型版包身較軟熟但又未去到平時面包店嗰啲咁重粉感,有啲似食緊迷你Pizza2) 圈圈版就較硬身, 不過都好味=======小法包=======脆皮較厚,輕輕敲打外皮更會發出清脆聲音, 內裡是滿有口味清淡但有面粉香,搽果醬 好好味鍾意呢個size因為唔使好似食正常法包連續幾日都食唔哂==============================
有啲相無咗, 趁未delete就出個小合集

=======蕃茄面包========
有圈圈版同條型版本
香草/小蕃茄/芝士好夾,
2) 圈圈版就較硬身, 不過都好味
=======小法包=======
脆皮較厚,輕輕敲打外皮更會發出清脆聲音, 內裡是滿有
口味清淡但有面粉香,搽果醬 好好味
鍾意呢個size因為唔使好似食正常法包連續幾日都食唔哂
2024-02-09
🤤今次去到四喜嚐到咗好幾款心頭好,首先講下佢嘅洋蔥三文魚蛋批,簡直就係惹味到犯規!酥皮底夠鬆化,反轉得黎又唔會太散,蛋餡滑溜溜嘅又充滿蛋香,洋蔥啖啖都係甜,三文魚韌而不柴,絕對係食下午茶時光嘅熱門選擇嚟。再嚟個花生朱古力,啲花生香脆得黎令人一粒接一粒停唔到口,朱古力苦中帶甜,清新得嚟又能夠滿足朱古力癮,真係幾正!而個脆皮麻糬波波就真係一份驚喜,烤焗得啱啱好,外皮輕微脆卜卜,但裏面嘅麻糬卻又煙韌有彈性,讓人一咬下去就回唔到頭,簡直係脆韌完美結合。去四喜真係一次幾難忘嘅滋味體驗啊,無論係想要個填肚既正餐,定係細細粒嘅甜蜜享受,佢哋都滿足到你。响我心目中,呢啲港式小食已經唔止係一啲嘢食,佢哋已經化身為嚴選美味,成為日常生活中嘅舒心之選。食客哋來過一次,保證你會想掛住佢哋嘅味道嚟個不斷重訪!🥧🍫

2023-11-09 436 瀏覽
===^^秋天就是想吃栗子 ^^=== 在辦公室坐了大半天,終於到了3點3可以來個甜甜的休息,於是特意取出期待已久的小甜品 -- 昨天在四喜入手的栗子忌廉。三層為一體的小甜點以白忌廉作底層,堆曡海綿蛋糕、幼滑的栗子蓉,最後以半顆栗子作點綴。只需輕輕用匙由上而下勺起三層,聽那微微的「shap」一聲已治癒非常,入口果然沒有令我失望:忌廉幼滑而不甜膩,中層的海綿蛋糕仍帶有濕潤感,上方栗子蓉是微微的顆粒感,雖然兩三口便吃完了,但小小一杯讓人不帶罪疚感地好好享受這兩分鐘的ASMR : ) 平民甜點$15來說有點貴,但這樣細小一杯只是裝嵌已有三個工序,要是酒店可能4至5倍價錢吧,個人認為可體諒這樣的標價 >V< ===^^是次入手回購指數: 3/5^^===
===^^秋天就是想吃栗子 ^^===
===^^是次入手回購指數: 3/5^^===
2023-11-09
2023-11-02 351 瀏覽
麻糬波波口感彈牙有嚼勁,而且帶有微妙的甜味。麵包皮的柔軟與麻糬的彈性相輔相成。最後是牛角包。這款麵包的形狀像一個牛角,外皮酥脆,內部鬆軟。牛角包的口感輕盈且帶有奶香味,讓人愛不釋手。

2023-11-01 330 瀏覽
🔹麻薯波波🍡 $𝟭𝟮@𝟰粒(脆皮、朱古力、芝士)外皮香脆,但略嫌有啲太硬🤏🏻冇左麻糬波波煙煙韌韌嘅質感,脆皮波波都幾空心🫣不過𝟯款麻薯波波味道唔差👍🏻綜觀黎講,朱古力係最好食嘅一款🤍價錢真係良心價💰.🔹芋泥肉鬆吐司🍞 $𝟮𝟴芋頭味都算幾濃郁🥳芋泥唔會太甜🤍麵包質感鬆軟,加埋芋泥肉鬆好有口感!大滿足😚不過芋泥同肉鬆嘅分佈唔太平均🥺好多都只係聚集喺中間,頭尾就冇料😢.評分♡👅味道:8/10👀回頭率:8/10🤙🏻性價比:9/10

🔹麻薯波波🍡 $𝟭𝟮@𝟰粒
(脆皮、朱古力、芝士)
麻糬波波

外皮香脆,但略嫌有啲太硬🤏🏻
冇左麻糬波波煙煙韌韌嘅質感,脆皮波波都幾空心🫣
不過𝟯款麻薯波波味道唔差👍🏻
綜觀黎講,朱古力係最好食嘅一款🤍
價錢真係良心價💰
🔹芋泥肉鬆吐司🍞 $𝟮𝟴

芋頭味都算幾濃郁🥳芋泥唔會太甜🤍
麵包質感鬆軟,加埋芋泥肉鬆好有口感!大滿足😚
評分♡
👅味道:8/10
👀回頭率:8/10
🤙🏻性價比:9/10
2023-10-23 275 瀏覽
四喜麵包在佐敦和長沙灣都有店,是平民麵包店 招牌麻糬波波,性價比超高,便宜又好吃❤ 12塊4個超划算,麵包有脆皮、巧克力和起司口味。 可以自由搭配👍 我最愛脆皮口味,外脆內軟,糯又香! 朱古力和起司口味也很好吃🤤 它家的軟心朱古力也不要錯過,每次必買🍫🍫
四喜麵包在佐敦和長沙灣都有店,是平民麵包店

招牌麻糬波波,性價比超高,便宜又好吃❤

我最愛脆皮口味,外脆內軟,糯又香!
朱古力和起司口味也很好吃🤤

它家的軟心朱古力也不要錯過,每次必買🍫🍫

2023-10-21
2023-09-08 395 瀏覽
🌕「明月幾時有, 月餅吔四喜!」🥮之前食過四喜嘅千層生吐司,一頁頁好似揭書咁好玩好食。今年,終於等到佢哋出嘅中秋月餅!幽默風趣嘅懷舊電影海報插畫月餅盒,包裝住食得嘅創意,成為四喜月餅令人期待嘅最大特色!實在太吸引嘅情況下,一次過要晒四盒😉傳統月餅兩食(兩個裝) [$128]雙黃白蓮蓉+雙黃紅豆沙月餅;Classic 雙黃蓮蓉月冇得輸,蛋黃甘香,唔會過甜。紅豆沙月餅第一次試,出奇地夾,一啲都唔輸蝕過原味。奶黃月餅(四個裝) [$158]迷你奶黃月餅2個+迷你花生醬奶黃月餅2個;花生味特別香濃,幾新穎嘅口味, 花生控必試😋鳳梨奶黃月餅 (四個裝) [$158]迷你鳳梨奶黃月餅,酸酸甜甜,越食越開胃,識多幾個都唔怕膩。四色茶味奶黃月餅(四個裝) [$168]迷你茶味奶黃月餅,有齊伯爵茶、抹茶、炭焙烏龍同白蘭花烏龍四款,茶香撲鼻,恬靜療癒。仲未買月餅嘅朋友,四起各款嘅月餅都係一個唔錯嘅選擇。
🌕「明月幾時有,
月餅吔四喜!」🥮

之前食過四喜嘅千層生吐司,一頁頁好似揭書咁好玩好食。

傳統月餅兩食(兩個裝) [$128]

奶黃月餅(四個裝) [$158]

鳳梨奶黃月餅 (四個裝) [$158]
迷你鳳梨奶黃月餅,酸酸甜甜,越食越開胃,識多幾個都唔怕膩。

四色茶味奶黃月餅(四個裝) [$168]

仲未買月餅嘅朋友,四起各款嘅月餅都係一個唔錯嘅選擇。
2023-09-04 345 瀏覽
四喜餅店一向都有唔少名物,例如生朱古力、菠蘿皮麻糬波波、月餅、蛋批等等,就算係普通麵包都有唔錯嘅水準👍🏻前排好興千層吐司,但咁耐以嚟我都未試過,咁就將第一次獻比四喜喇🤣朝早10:30啱啱出爐,攞上手真係超熱,店員都提我唔好即刻捻實個袋🙈雖然唔可以好分明咁一層層撕開,但每層都搽足牛油,而且麵團都碌得幾薄,有啲似牛角包酥皮🥐不過個人嚟講就鍾意厚多少少咬口,如果減3層不過每層厚啲嘅話,應該就啱啱好😛因為啱啱焗起,所以最外面嗰層超級脆,雖然摸到有唔少油,但食落完全唔會油膩,好似將好多塊壓扁咗嘅牛油多士疊埋一齊😆而家好多普通方包都要廿幾蚊,$29(如果冇記錯)買到個咁花心機嘅麵包都算試得過😙另外仲買咗洋蔥三文魚蛋批($28),批底好夠薄,唔會覺得食緊一大疊酥皮,不過可能有蛋喺表面,所以點都會淋身咗啲,焗返熱應該會更好味🤓內餡用咗煙三文魚,有少少鹹香,洋蔥落得好足,雖然唔覺炒香咗或者有焦糖化,但口感都好唔錯,留有少少爽脆感😋雞蛋唔係超級滑,但絕對唔會老,以呢個價錢嚟講好唔錯,好啱做brunch同輕食午餐😜
千層吐司
洋蔥三文魚蛋批
千層吐司
2023-08-25 280 瀏覽
➲ 尖沙咀 四喜麵包西餅➳ 芋泥肉鬆吐司 ⁽⁸/¹⁰⁾ 好重又大件,分幾日做早餐都得。切開每件嘅芋泥比例唔均勻,有啲切件無芋泥,肉鬆全部係外面,鹹鹹香香。➳ 麻糬波波 (朱古力/芝士/菠蘿皮) ⁽⁸/¹⁰⁾朱古力同芝士中間都有粒粒,菠蘿皮好脆,細細粒。⤵ 四喜麵包西餅尖沙咀柯士甸道105號地舖

➲ 尖沙咀 四喜麵包西餅

➳ 芋泥肉鬆吐司 ⁽⁸/¹⁰⁾

➳ 麻糬波波 (朱古力/芝士/菠蘿皮) ⁽⁸/¹⁰⁾
朱古力同芝士中間都有粒粒,菠蘿皮好脆,細細粒。

四喜麵包西餅
尖沙咀柯士甸道105號地舖