2019-06-04 897 瀏覽
前日angel 經過旺角當正準備回家的時候,有少少肚餓心思思想食宵夜,有時會心血來潮會特別想食一樣野,而我今次竟然是想食涼瓜炆倉魚。🐟🐠🐠其實已經係差唔多1:00夜晚。怎樣找?各大型酒樓都已經關門,當我正準備打消念頭要回家的時候,突然我看見有間茶餐廳,餐牌上有倉魚食。😄餐廳宵夜套餐有很多鐵板餐選擇,我仍然都是涼瓜炆倉魚。價錢唔算特別平,angel 為咗食沒有辦法。涼瓜炆倉魚💗💗💗倉魚勁大條,😂😂😂豆豉汁都算好多,倉魚夠入味。不過我覺得涼瓜片可以切小片少少。備注💗5粒代表最深動Angel美食天使周圍食
其實已經係差唔多1:00夜晚。
怎樣找?

涼瓜炆倉魚💗💗💗

備注💗5粒代表最深動

Angel美食天使周圍食

2019-06-02
$138 (宵夜)
上黎openrice先知唔係新舖頭,只係改左名,唔怪得咁不知所謂!同friend黎食本身因為以為新開業,而個menu又有幾多鰻魚飯款式揀,本人又幾鐘意食鰻魚,先入去試,但真心提醒大家,千萬唔好係呢種茶餐廳叫埋d唔屬於茶餐廳既野食!所謂的「鰻魚」首先衰在腥臭,其次韌過橡筋,又冇鰻魚味,仲好意思話有燒汁。反而friend叫既咖哩豬扒飯就正常,咖哩微微辣,但豬扒係平價冇骨個type。講到底,如果唔係旺角地理位置,呢間垃圾餐廳點會有資格賣到咁貴,質素配合唔上價錢,離曬譜。食一啖已經想嘔,浪費我錢!

2019-04-10 392 瀏覽
我之前未來過,重新裝修後第一次入來,環境不錯坐得舒舒,都幾乾淨!可惜食物質素真是同環境成反比,基本下午茶吉列豬扒并沙拉,豬扒好大件可惜大而乾,沙拉不錯。全日茶餐我只俾6分(10分滿分),都係個句~吉列魚柳勁乾,烏冬個湯無味!
2019-03-25 315 瀏覽
諗住食個燒味飯,一咬落去d燒味生嘅,同侍應講,侍應話咁先好食,跟著話換過比我 ,我食第二樣,野食質素差,蒸魚又蒸唔熟,唔知以為食刺身,呢d餐廳一定唔會再光顧,根本就唔係做生意嘅
2019-03-05 239 瀏覽
因为那天要离开香港了,行程比较赶。就随便在路边找的一家店。大概是看我们提着行李箱,服务员一脸不耐烦,给别桌的菜单都是好好放在桌上,我们的 当时 服务员扔在桌上就走了,在香港那么多天没见过这么差的店。点菜的时候,我们只是问了一下“请问这个汤是只有这个套餐才有吗”。服务员就一脸很丧地大力翻菜单让我们自己看。这个服务太垃圾了关键东西也没有很好吃,烧鸭的梅子酱没有一点层次,皮非常厚又很油,汤像兑了水一样,吃得我有点恶心非常不推荐的一家店,以上。
因为那天要离开香港了,行程比较赶。就随便在路边找的一家店。

这个服务太垃圾了

非常不推荐的一家店,以上。
好小係呢區食晚飯,睇完戲食晚飯,同埋朋友鐘意食炒餸,又見到好似幾多人,所以就㨂左呢間食😊————————————————————先講食物係好好食同好有獲氣,廚師煮嘢係好得,好可惜,不過我吳會因為D侍應甘衰就寫衰D食物,只係你如果吳怕鬧,又鐘意食飯受氣既就悉隨尊便,吳單只對我地,係對枱枱都好差😰我就吳會再湬🙄🙄————————————————————-「以下先講食物再講事情經過☹️🎃食物:1-蜜🍑生炒骨—好夠獲氣,熱到辣口,生炒骨仲脆卜卜,味道又適中,酸甜味啱啱好👍2-苦瓜龍㚄球煲—-苦瓜好爽口,吳會過林,炒得剛剛好,龍㚄球肉嫩,味道又係好好味👍👍3-啫啫芥蘭煲——-師父煮嘢的確好有獲氣,碟碟送拎出湬都係熱辣辣,呢個芥蘭好好味,入面有D肉碎吊味,食到有D酒味同薑汁味,令到成個菜味道生色不小👍👍廚師食物係整得好食,而且價錢吳貴可惜內(廚房)外(樓面)不協調😷😷」———————————————————-以下係事情經過:入到去侍應叫左坐圓枱,之後叫左三個餸之後,又有四人入黎,我地張圓枱好細,佢叫四個人一切坐,共六人,點坐,個侍應都一直𠲖𠲖哦哦D客人,後尾都知好迫點坐,就叫左果4個人去坐大枱,之後
————————————————————
「以下先講食物再講事情經過☹️
🎃食物:
廚師食物係整得好食,而且價錢吳貴
可惜內(廚房)外(樓面)不協調😷😷」
———————————————————-
以下係事情經過:
入到去侍應叫左坐圓枱,之後叫左三個餸之後,又有四人入黎,我地張圓枱好細,佢叫四個人一切坐,共六人,點坐,個侍應都一直𠲖𠲖哦哦D客人,後尾都知好迫點坐,就叫左果4個人去坐大枱,之後有一張卡位走,我就同一個待應講我坐過去,個待應又吳應又吳知佢代表乜,我咪自己行過去,坐低之後我都有同執枱個侍應再講坐呢到,不過呢個侍應又係吳出聲,之後仲成杯污糟水倒左落黎,今次想吳出聲吳得,係佢同我地講對吳住,吳倒都倒左,無計😰
————————————————————-
其實我地一直想同侍應講我地轉枱係想話埋比佢知叫左D餸改呢張枱,但個個都好似聽吳到嘢甘,吳應人,識應人果D就惡到死🙄🙄
————————————————————
D餸湬更比人鬧,話我地轉枱,倒濕哂我地條䃿都未鬧你地😡
———————————————————
有一個粗聲粗氣既侍應話我地叫左嘢就咪轉枱啦,你地快D坐反過去,另一個又幫口你叫左嘢就要坐反呢張枱,我學反佢地甘䏊👂陳聽吳到,彩佢都傻,之後幫口果個應該係收銀走去改枱號😏😏😏
————————————————————-
呢度D服務認真吳掂,一係吳出聲,一係聽吳到,出聲果D就惡到死😡
幾好食都死🙅‍♂️🙅‍♂️🙅‍♂️🙅‍♂️🙅‍♂️
我係食嘢,吳係受氣☹️

蜜桃生炒骨
涼瓜龍躉球
啫啫芥蘭煲
蜜桃生炒骨
涼瓜龍躉球
啫啫芥蘭煲
2019-02-02 126 瀏覽
行街行到攰攰地 入左黎朗豪坊格離呢間囍運食下午茶舖頭望落乾淨光猛幾闊落 食客可以坐得鬆動d剛好到下午茶時間,叫左XO醬牛肉炒烏冬同凍檸水下午茶來講份量都幾多,我呢個大食積都夠飽呢個炒烏冬幾惹味,而且牛肉份量都幾多 好食食到好多XO醬的粒粒出面有d茶記肉碎都唔多粒,我覺得呢間餐廳都算足料見到部分食評講呢度既姐姐服務態度唔好,我黎果陣又唔見有呢個情況發生由入座到到落單埋單 d侍應姐姐都主動帶位又幾好笑容,我搵唔餐具問佢地 佢地都不厭其煩咁解答我呢間茶記都唔錯呀 有下次
行街行到攰攰地 入左黎朗豪坊格離呢間囍運食下午茶
舖頭望落乾淨光猛幾闊落 食客可以坐得鬆動d

剛好到下午茶時間,叫左XO醬牛肉炒烏冬同凍檸水

下午茶來講份量都幾多,我呢個大食積都夠飽

呢個炒烏冬幾惹味,而且牛肉份量都幾多 好食

食到好多XO醬的粒粒
出面有d茶記肉碎都唔多粒,
我覺得呢間餐廳都算足料

呢間茶記都唔錯呀 有下次
2019-02-02
2019-01-21 145 瀏覽
店員既態度惡劣到不得了由侍應到收銀阿姐d語氣都好似你殺左佢全家咁叫左個常餐公仔麵只可以講,未食過咁難食既茶記公仔麵...同埋唔明點解等左15分鐘但個麵竟然係凍既食左一半堅係食唔落走果時門口有幾個疑似睇場既大漢一直長駐係度打牙較感覺好似入左唔知咩地方咁總之,呢間垃圾一定冇第次
店員既態度惡劣到不得了
侍應到收銀阿姐
d語氣都好似你殺左佢全家咁
叫左個常餐公仔麵
只可以講,未食過咁難食既茶記公仔麵...
同埋唔明點解等左15分鐘
但個麵竟然係凍既
食左一半堅係食唔落
走果時
門口有幾個疑似睇場既大漢一直長駐係度打牙較
感覺好似入左唔知咩地方咁
總之,呢間垃圾一定冇第次
2019-01-20
15 分鐘 (堂食)
2018-10-22 258 瀏覽
來了五分鐘,沒人理,服務員在一旁吹水也不來招呼。點完菜燒鵝脾粉第一個來,粉不是煮出來的是泡出來的,湯也不是咩高湯,最過分是燒鵝脾都凍晒了,嚇人驚。青菜上來老到大象都咬不到,沒話講。服務員好鬼死惡,不知咩地方有筷子,到鄰桌落,被吼回來話不可以在鄰桌落,離晒譜。這種餐廳還可以生存真的不理解,對待客人好像垃圾一樣,不明點解好多人都在這裡食飯。

燒鵝脾粉
2018-10-20 159 瀏覽
環境OK,廁所比較髒亂。不過今日的叉燒真是好好味餐廳的服務生和廚師都比較後生,不過估不到給了我一個驚喜。下次如果有機會來旺角的話一定會再來試一試這間餐廳的燒排骨!
環境OK,廁所比較髒亂。不過今日的叉燒真是好好味
餐廳的服務生和廚師都比較後生,不過估不到給了我一個驚喜
2018-08-17 294 瀏覽
Happy Friday 既晚上係旺角收工,毒毒地一支公做完 gym 勁肚餓,走左入囍運諗住醫下肚。兩人卡位又坐得下喎,一個人靜靜地睇下電視。嗌左個叉燒油雞飯,星期五晚黎講上菜時間出奇地快,五分鐘有得食 😋 上面黎碗飯比想像中足料,一咬落舊叉燒仲要半肥瘦帶小小筋,油雞又估你唔到幾入味。肚餓到爆既我一口氣食晒成碗,姐姐仲好好人咁送埋碗湯黎飲,係人情味啊 😭食食下飯仲見到超級巨聲大細孖同港男翟威廉入黎食野,睇黎佢地都食慣食熟 🧐總結黎講都唔錯,有機會過黎試下晚餐或者宵夜先 👍🏻

總結黎講都唔錯,有機會過黎試下晚餐或者宵夜先 👍🏻
2018-08-17
  • 燒味
2018-08-06 227 瀏覽
小弟本身是這歺廳的早歺常客,每次到店都幾乎叫相同的食品。但昨天2018午8月5日早上,小弟如常再次光顧,便親身體驗了該店的垃圾級服務。吾知當大家聽到"丁麵",會想到五香肉丁麵或是出前一丁? 當時我指著歺牌上的五香肉丁麵,並收到侍應的回應。但是,當我準備吃麵之時,有位女侍應把點歺牌放下,並問我是否叫咗"丁丁麵",我馬上回應我叫的是"丁麵,即五香肉丁麵",她聽到後走開咗,我以為佢去改單,點知另一位紮馬尾女侍應行過來話非常不客氣話"你系叫丁丁麵,做咩叫咗又吾認,你食咗就一定要比錢,咪扮野四眼仔"。我當時心想,只系小小嗰麵餅,5蚊雞,吾需要講到我好似全心騙你掛。何況我都隔日來,都有部份侍應認得我,但當時無其他侍應行來幇忙一了解,只系企系側面"笑"。之后嗰條馬尾侍應將點歺紙掉低話"你自己搞掂佢"就走開。小弟一向好小寫食評,但今次我都頂佢地吾順,所以我都想比大家知道,香港~旺角區竟然有D吟不知所謂的茶記,以後大家行到附近,吾想有好似我的經歷,記得咪行入去。
。之后嗰條馬尾侍應將點歺紙掉低話"你自己搞掂佢"就走開。
,以後大家行到附近,吾想有好似我的經歷,記得咪行入去。

2018-08-05
早餐
行完朗豪坊嚟食咗個下午茶餐,門口貼住嗰張下午茶餐牌,入到去坐低原來係冇嘅,已經呻笨。結果我叫咗一個XO醬火鴨絲雪菜湯米粉配黑松露炒滑蛋嘅餐,啲米粉出奇地碎,顏色比較透,質地比較削,同食開嘅米粉好唔同,口感麻麻。最頂癮係我同朋友個餐都食得七七八八,淨係欠一個黑松露炒滑蛋未到。先後問過三個阿姐,第一個話等下啦,結果15分鐘過去,未到;第二個話黑松露菌賣晒,跟住就走開左,完全無理過我個餐點算,好似唔使補償返俾我咁;第三個話佢搵人嚟跟跟,結果嚟咗個大漢,佢話黑松露菌賣晒, 叫我叫過第二個餐。佢真係完全唔知自己做緊啲乜!我叫咗個餐,佢欠我啲嘢嚟唔到,竟然叫我叫過第二個餐,真係想問係咪佢請!最後我要求換過另一款炒蛋,件事至叫做解決。但服務態度咁樣,嘢食味道又好麻麻,我真係高度建議其他網友揀過第二間,以免中伏。

2018-05-06 244 瀏覽
在旺角隨意走進一家茶餐廳, 座位不算太擠迫! 我揭menu 揭了很久, 直到侍應走過來想替我點餐時我說我還在想, 沒想到侍應竟然回我說慢慢想沒關係, 旺角茶餐廳也這麼有禮貌是很難得! 😂😂😂點了一個炒烏冬, 沒想到這麼好吃! 首先烏冬麵條不會太淋亦不會炒至太乾身, 調味剛剛好, 而且吃起來不會太油膩, 炒工一流! 😋 雞扒份量尚算足料, 又煮得香口惹味! 唯一美中不足就是價錢實在不太親民, $68 不連飲品, 不過想必也是租金的錯... 🤷

乾炒雞扒烏冬

乾炒雞扒烏冬
2018-03-01 272 瀏覽
失業人士特別多節目,约左人睇戲,又係朗豪坊附近揾食,個食肉獸話要食燒味,必我咪陪吓佢囉我叫左個乳豬分蹄反($90),一個例湯(加$3),首先乳豬吾脆 ,但又末去到 好靭,好一般吾值里個價,而個加$3既例湯算足料,有青红 蘿蔔,仲有隻雞腳,茶餐廳既例湯來講味道算ok個大爺叫左個鵝脾批切雞飯(睇就ok),加一杯嘢飲,由於我無份食,吾可以隨便評價,我見我個例湯足料,甘咪加多個比個大爺囉,點知加$15(得一塊青 蘿蔔一塊紅蘿蔔!)不及加$3

(得一塊青 蘿蔔一塊紅蘿蔔!)不及加$3
2018-02-22