呢間小店初初初初只係一間完全唔起眼係一間外賣串燒店既規模😐😐發展到依家有分店有堂食 真心厲害👍🏻推!烤菇芝士牛堡🐮🐮其實拎到上手真心唔知點咬 好厚身😐😐每啖都好足料 烤菇大大隻厚身又多汁💦💦舊肉都好厚身 亦唔會好咸要係咁飲水 👍🏻蜜糖芥末菠蘿牛堡🍍🍍🐮🐮一個鍾情於Mos Burger既屋企人試呢個 😂佢話好食過Mos Burger😂😂 見佢個包都好似好fresh 仲滴晒水💦💦💦香脆粟米片雞塊🐔🐔佢就係好似以前小食部既麥樂雞咁🤔🤔但係!佢面頭既粟米片係鬆脆!完全唔硬!再點埋蜜糖芥末醬🤤🤤好正🤤🤤🤤炸燒賣🐟🐷 - 炸得好好 唔會好dry 入面都仲keep到軟身😍😍😍炸薯塊🥔🥔 - 可以形容為薯餅切成小三角🔺去炸 好食 但有dd油🤨炸薯條🍟🍟 - 條條都好大條好粗身 啖啖都係薯蓉!其實所有野都即叫即整 又有良心 抵佢越做愈大🤔🤔🤔
呢間小店初初初初只係一間完全唔起眼

蜜糖芥末菠蘿牛堡🍍🍍🐮🐮
一個鍾情於Mos Burger既屋企人試呢個 😂

香脆粟米片雞塊🐔🐔
佢就係好似以前小食部既麥樂雞咁🤔🤔
但係!佢面頭既粟米片係鬆脆!完全唔硬!
再點埋蜜糖芥末醬🤤🤤好正🤤🤤🤤

炸薯條🍟🍟 - 條條都好大條好粗身 啖啖都係薯蓉!

其實所有野都即叫即整 又有良心 抵佢越做愈大🤔🤔🤔

• 烤菇芝士牛堡
  • 薯條
  • 炸燒賣
2021-01-09 604 瀏覽
有人話嘉寶嘅薯格先係皇道,都有人大讚佢嘅蕃薯條,今次外賣就嗌哂佢!!😂Ok,翻返黎burger 先🥲我叫左香辣蘑菇煙肉漢堡,佢就係double burger,其實一直唔想外賣因為驚個包體會濕哂,但結果竟然無,仲好似現場食咁,加分🥲🥲! 包體黎講最impressed我嘅係已退出香港嘅日本 freshness burger,佢地嘅包體係做得最好,無論軟硬度,濕潤度同「香」度。嘉寶包就差少少,但都係OK,唔差。Burger 咬左之後無散到碎,亦唔係乾淨淨,配嘅生菜同蕃茄都新鮮,香辣醬真係有少少辣(Ref: 我食辣食度係譚仔重慶二小),幾惹味~ 蕃薯條真係幾好味,拍得住 wingman 🤪🤪,我食左好多,薯格好食過KFC🤪🤪🤪(佢嘅茄汁都係高質)Overall,我會揀嘉寶多過Hero’s Friday🤗🤗

2021-01-03
30 分鐘 (堂食)
  • 香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
  • 雙層芝士牛堡
  • 蕃薯條
Ordered:日式芥辣雞堡+薯條+飲品 ($40)/日式burger 嚟講 嘉寶好食過mos burger 芥辣醬唔會過甜 好特別最最最重要係個包夠脆 唔濕雞肉有汁 舊菜夠靚 足矣。食burger 個包太濕真係不了😥佢啲薯條同出邊個啲唔同 比較粗身同大條 可以加多少少saltOverall嚟講佢啲薯條份量都幾飽下🤣~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~嘉寶漢堡 (葵涌)葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖嘉寶漢堡 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

Ordered:日式芥辣雞堡+薯條+飲品 ($40)
日式burger 嚟講
嘉寶好食過mos burger
芥辣醬唔會過甜 好特別
最最最重要係個包夠脆 唔濕
雞肉有汁 舊菜夠靚 足矣。
食burger 個包太濕真係不了😥
佢啲薯條同出邊個啲唔同
比較粗身同大條 可以加多少少salt
Overall嚟講佢啲薯條份量都幾飽下🤣
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
嘉寶漢堡 (葵涌)
葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖

嘉寶漢堡 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
2021-01-07
25 分鐘 (堂食)
2020-12-26 682 瀏覽
我發現原來我上次等15分鐘就攞到個餐係我嘅僥倖.....本身知道呢間餐廳要等,第一時間買咗攞咗飛先....之後再去其他餐廳買嘢再返轉頭拎。點知... End up 差唔多要45mins...不過唔緊要啦,好食嘅嘢仲有良心嘅嘢係要付出少少時間等待嘅💪🏻💪🏻💪🏻叫左個啡菇Burger + 芝士牛堡🥰佢嘅食物質素我都唔需要我多講✔️肉同菇都Juicy ,食材新鮮😋😋😋薯類嘅炸物亦都唔吝嗇份量😍不過下次用app買定會好啲
叫左個啡菇Burger + 芝士牛堡🥰
佢嘅食物質素我都唔需要我多講✔️
肉同菇都Juicy ,食材新鮮😋😋😋
薯類嘅炸物亦都唔吝嗇份量😍
不過下次用app買定會好啲
2020-12-21 12445 瀏覽
嘉寶漢堡係漢堡迷其中一間必食之選店舖經常大排長龍以手工港式漢堡包聞名除咗人氣牛肉漢堡,亦有雞肉、豬肉、蝦肉、羊肉漢堡每款有唔同口味,更可以+$13升級套餐有一款小食+一款飲品,小食eg,燒賣、薯格、蕃薯條等招牌係牛肉漢堡試咗雙層芝士牛堡 $50慢煮牛肋條碎製成漢堡,牛味濃郁肉質軟嫩,能鎖緊肉汁重點係價錢親民,大概同M記差唔多價錢,但味道好得多外賣比堂食輸蝕嘅地方就係外觀將漢堡包完整包裹後,麵包明顯變形,但內餡有水準麵包應該有烘過,表層有微脆感牛肉漢堡略厚實,咬落軟嫩,唔係免治牛肉口感足料,多肉汁,好Juicy,唔會乾身加上微溶芝士同醬汁更香口夾埋爽脆生菜後,減低整體油膩感,無咁肥膩另一款試咗香辣煙肉蛋羊堡 $45羊肉漢堡係比較罕見嘅漢堡包羊肉羶味唔太重,只有輕微羶味有微辣孜然醬,有香辣味,開胃惹味餡料有爽脆生菜,另有一塊煙肉+一塊煎蛋份量幾多,漢堡包幾厚,但感覺比較健康BBQ味雞翼 $18/3隻係其中一款小食雞翼炸得表皮香脆,雞肉幾滑,唔會太乾BBQ味同原味唔太大分別,略嫌無咩特色
嘉寶漢堡係漢堡迷其中一間必食之選
店舖經常大排長龍
以手工港式漢堡包聞名
除咗人氣牛肉漢堡,亦有雞肉、豬肉、蝦肉、羊肉漢堡
每款有唔同口味,更可以+$13升級套餐
有一款小食+一款飲品,小食eg,燒賣、薯格、蕃薯條等

招牌係牛肉漢堡
試咗雙層芝士牛堡 $50
慢煮牛肋條碎製成漢堡,牛味濃郁
肉質軟嫩,能鎖緊肉汁
重點係價錢親民,大概同M記差唔多價錢,但味道好得多
雙層芝士牛堡

外賣比堂食輸蝕嘅地方就係外觀
將漢堡包完整包裹後,麵包明顯變形,但內餡有水準
麵包應該有烘過,表層有微脆感
牛肉漢堡略厚實,咬落軟嫩,唔係免治牛肉口感
足料,多肉汁,好Juicy,唔會乾身
加上微溶芝士同醬汁更香口
夾埋爽脆生菜後,減低整體油膩感,無咁肥膩
香辣煙肉蛋羊堡

另一款試咗香辣煙肉蛋羊堡 $45
羊肉漢堡係比較罕見嘅漢堡包
羊肉羶味唔太重,只有輕微羶味
有微辣孜然醬,有香辣味,開胃惹味
餡料有爽脆生菜,另有一塊煙肉+一塊煎蛋
份量幾多,漢堡包幾厚,但感覺比較健康
BBQ味雞翼

BBQ味雞翼 $18/3隻係其中一款小食
雞翼炸得表皮香脆,雞肉幾滑,唔會太乾
BBQ味同原味唔太大分別,略嫌無咩特色
2020-08-08
30 分鐘 (堂食)
雙層芝士牛堡
香辣煙肉蛋羊堡
BBQ味雞翼
2020-12-12 826 瀏覽
嘉寶漢堡(葵涌)💛••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:·香辣煙肉磨菇芝士牛堡(單點$42)+ 炸燒賣 +熱洋甘菊茶 $55·孜然香辣羊堡 (單點$35)+ 薯格 + 罐裝汽水 $50••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:😚😚又平又飽又抵食!推介推介!兩個漢堡比較鐘意食牛堡,唔好睇佢咁平,塊肉都有肉汁有牛味㗎!煙肉唔會太乾,啖啖都食到磨菇,個包有烤過,醬汁微辣好惹味,成個漢堡食得好滿足啊~羊堡塊羊有少少羶味,好食!朋友覺得下次可以加多啲配料,因為佢原本只得蕃茄、生菜同羊漢堡,但我覺得已經好正!炸燒賣有分豬肉、魚肉同鴛鴦,今次揀咗鴛鴦食晒兩款~炸燒賣好脆身但入面仲有肉汁!兩款都好好食,而且一共有8粒,每款4粒,份量比想像中多呢!薯格都好好食🥺🥺本身已經有調味之餘可以自己喺出面拎茄汁同沙律醬,好少餐廳有得揀沙律醬,真係啱晒我心意🥺🥺💛飲品方面餐廳都有超多選擇,除咗一般嘅可樂雪碧仲有其他比較特別嘅汽水!唔鐘意飲
嘉寶漢堡(葵涌)💛
♥️餐點:
♥️食評:😚😚又平又飽又抵食!推介推介!
飲品方面餐廳都有超多選擇,除咗一般嘅可樂雪碧仲有其他比較特別嘅汽水!唔鐘意飲汽水嘅可以好似我咁揀茶或者其他特色飲品喔~
♥️特色:😚😚最鐘意呢間餐廳超多選擇而且所有漢堡都可以轉其他肉類,想要額外配料又可以隨意加,自由度好高!小食唔會只得薯條揀,淨係睇薯仔整嘅都有薯條、薯塊同薯格揀,炸燒賣同番薯條都好受歡迎。價錢唔貴但已經食得超滿足又好飽~
♥️小提示:menu食物好多,有選擇困難嘅我揀咗超級耐🤣🤣如果有興趣食嘅朋友可以睇吓佢哋個menu先~兩間分店會有少少唔同喔~
♥️兔兔的話:真係食得超滿足嘅一餐~當日晚上七點幾食竟然無滿座!!大家嚟緊快啲去叫外賣/晏晝堂食支持下!呢間好值得支持㗎!
香辣煙肉磨菇芝士牛堡
薯格
炸燒賣
5 分鐘 (堂食)
香辣煙肉磨菇芝士牛堡
薯格
炸燒賣
  • 香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
2020-12-07 699 瀏覽
大約半年前的一個星期天,我坐巴士經過這裡,發現門口企了很多年青人等候,心想稍後一定要來試一下這家店。之後兩次,想食的時候總是遇著星期天,可惜兩次都碰釘,星期天這店休息了。終於等到我星期一放假,立刻動身由葵芳行過去,步行了18分鐘左右,到達已經3:30pm,門外廿人全是學生,還有兩個人就輪到我落單,但....收銀機竟然發生故障,結果等了15分鐘才下單,之後又等了10分鐘左右,這單外賣真是好不容易才弄到手,我一定會慢慢品嘗。肚餓極了,回到家立即打開包裝,原本想點餐加薯格,但實在好想試兩款包類,結果點了一個雙層牛肉芝士漢堡,再加一個蜜糖芥辣菠蘿雞堡,吃包吃到飽。雙層牛堡的那兩片牛肉實在太有「厚」度,咬下去肉汁鮮嫩,雖然中間有幾粒類似筋的粒粒很難𡁻,但這證明是手琢出來,肉質真的很彈很有嚼勁,但番茄只有一片,而且有點單薄,扣了一點分。而菠蘿雞堡的雞肉,都很新鮮,醬汁調得剛好。兩款都很美味,要再選的話,都很難做決擇,下次一定要試其他款式的漢堡。
2020-11-30
15 分鐘 (堂食)
下午茶
2020-12-06 610 瀏覽
一直都知呢間好岀名,淨係知岀名食漢堡,但岀名在咩呢?經過甘多次,無論平日定假日,午市下午茶定晚市,總係見到門口排住一大堆人,每次都同自己講,下次少人啲先試啦,總有機會既🤣今日,機會黎啦飛雲!正當苦惱緊食乜個陣,就醒起不如去試下呀😃原來有得用apps拎飛!超方便,唔駛企係門口等甘耐。好彩今日都唔算多人,等三四張枱就有位入去先俾錢落order再坐底,之後就等食午市關係,一來當食好多人,同時都好多外賣單。所以野食都要等一段時間香辣煙肉蘑菇芝士牛堡少少辣,配搭煙肉既香脆,加埋芝士同牛肉,口感好豐富泰式蝦堡即係平時去食泰國野既蝦餅同個隻醬,估唔到做漢堡又幾夾。個蝦餅真係食到有蝦粒,唔係得個名家!另外加左$13要combo, 揀左薯條同薯塊。薯條係粗薯,新鮮炸起好好食。薯塊即係薯餅,不過切開細細塊。好耐無食,特別滋味🥺價錢優惠,全部即叫即整,怪唔之得長期都甘多人排啦!
入去先俾錢落order再坐底,之後就等食

香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
少少辣,配搭煙肉既香脆,加埋芝士同牛肉,口感好豐富

泰式蝦堡
價錢優惠,全部即叫即整,怪唔之得長期都甘多人排啦!
2020-12-03 727 瀏覽
作為荃葵青區嘅居民,一直都久仰嘉寶漢堡嘅大名!由小食店開到漢堡店再喺尖沙咀開分店,竟然一次都未食過🙈 今次終於可以一嚐呢間手工慢煮嘅港式漢堡。平時經過嘅時候好多時都大排長龍,尤其是以外賣單比較多,今次大概平日6點半到入座,唔駛等就即刻有位!💛 烤菇芝士牛堡/芝士牛堡見好多人都推介佢哋嘅烤菇芝士牛堡,當然點都要一試啦!佢哋普通款芝士牛堡只係賣$31,比起好多出面嘅漢堡店都算係平,而且份量都唔細,性價比係幾高 ⬆️ 烤菇食落非常多汁,亦都有菇香味,咬落亦無過腍或者唔熟,味道唔錯嘅。反而比較期待嘅牛肉漢堡扒就有點失色🤕,雖然標榜慢煮,塊扒係煮得好腍,但係牛味比較欠奉同埋肉質較散。不過芝士都幾濃,而配菜食得出係新鮮嘅,千島醬同成個漢堡都好配合。💛 小食 - 薯格/薯塊薯格份量頗多,但係味道較鹹同埋薯味唔太足夠。要一讚係佢哋嘅薯塊 👍🏻 其實係大家平時食到薯餅嘅縮細版,不過就好似魚片頭咁,三邊都炸到好脆,食落去特別滿足!💡 溫馨提示:佢哋亦都有提供Impossible Burger,素食嘅朋友都可以試㗎 ✅味道: 🌕🌕🌕🌗🌑服務: 🌕🌕🌕🌖🌑環境: 🌕🌕🌕🌗🌑價錢: 🌕🌕🌕🌕🌘

💛 烤菇芝士牛堡/芝士牛堡

💛 小食 - 薯格/薯塊

味道: 🌕🌕🌕🌗🌑
服務: 🌕🌕🌕🌖🌑
環境: 🌕🌕🌕🌗🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌕🌘
2020-12-03 350 瀏覽
成日經過都見到呢間店出面勁多人排隊,住喺呢頭咁多年都未試過,最近嘅一個週末終於有機會試吓。 本身諗住堂食,但係等位等咗15分鐘都仲未跳下一張,最後決定外賣返屋企食。叫咗兩個套餐分別係芝士牛堡、泰式蝦堡。 芝士牛堡芝士味算濃、牛肉好Juicy, 都唔錯。 泰式蝦堡有驚喜,蝦堡好脆口,好特別! 配菜方面,一個餐加左薯條。薯條好粗,好味!另一個餐貪新鮮加左炸燒賣,出奇地好味。燒賣有兩隻口味(香菇/魚肉),個人覺得香菇味好食D, 魚肉味就淡D. 總結,呢間店好值得推介,因為佢既選擇好多,好多都可以轉豬/牛/雞/蝦/羊。對比起百幾蚊既一個burger 餐,呢度一定係超抵食。只係堂食就會等得比較耐,但外賣返屋企慢慢食都係唔錯既選擇。
成日經過都見到呢間店出面勁多人排隊,
住喺呢頭咁多年都未試過,
最近嘅一個週末終於有機會試吓。
本身諗住堂食,但係等位等咗15分鐘都仲未跳下一張,
最後決定外賣返屋企食。

叫咗兩個套餐分別係芝士牛堡、泰式蝦堡。

芝士牛堡
芝士味算濃、牛肉好Juicy, 都唔錯。

泰式蝦堡
有驚喜,蝦堡好脆口,好特別! 配菜方面,一個餐加左薯條。
薯條好粗,好味!另一個餐貪新鮮加左炸燒賣,出奇地好味。

對比起百幾蚊既一個burger 餐,呢度一定係超抵食。
只係堂食就會等得比較耐,但外賣返屋企慢慢食都係唔錯既選擇。
2020-11-30 399 瀏覽
日式芥辣雞堡 - $𝟸𝟽包質鬆軟~蕃茄生菜夠新鮮配埋厚切雞扒同日式芥末醬田園feel fresh!!雙層芝士牛堡 - $𝟻𝟶芝士好濃郁 配埋蛋黃醬勁𝙹𝚞𝚒𝚌𝚢!牛肉好厚身 好有牛味🐮成個包既材料味道配搭都好夾🤤升級套餐+$𝟷𝟹 (配飲品及小食)揀咗炸燒賣同薯角!超鬆脆 應該唔係翻炸🥔香脆粟米片雞塊𝟹件(套餐另加$𝟷𝟶)面頭加咗粟米片既麥樂雞,同個名一樣好香脆🤣點埋個日式芥末醬好正然後點左𝙱𝙱𝚀味雞翼𝟸隻(套餐另加$𝟷𝟶有原味同𝚋𝚋𝚚味揀 𝚋𝚋𝚚醬帶啲甜甜酸酸既味道覺得諗原味會好食啲!呢個價錢真係幾平
覺得諗原味會好食啲!
呢個價錢真係幾平
2020-11-21 515 瀏覽
呢間漢堡店係公司附近, 行10分鐘左右就到; 星期五晚屋企嗰位大廚休息, 所以隻身來挑戰佢既漢堡套餐!大約7點到達, 已經有接近10人係門口等。有d等外賣的, 所以我諗一個人應該都唔駛等好耐。我㩒左飛仔, 等左10分鐘就入得; 我被安排獨佔最裏面角落那張4人枱, 諗落都有d唔好意思!入店舖後先到門口位置收錢處點餐。其實我第一次幫襯, 又無做功課, 唔知佢既鎮店之寶; 加上後邊有其他人等落單, 所以感到巨大壓力下, 求其點左以下:¤ 烤菇芝士牛堡套餐 (包薯條及罐裝汽水) + 菠蘿¤ bbq雞翼淨係睇相已經知道有幾juicy, 塊菠蘿冇加錯; 我已經盡量用叉食, 但d汁都係會整到成隻手都有😭😭😅 厚身薯條, 其實食完已經好飽, 我仲追加左雞翼, 已經飲唔落罐汽水, 結果要35分鐘先ko晒所有野, 好滿足!😎

¤ 烤菇芝士牛堡套餐 (包薯條及罐裝汽水) + 菠蘿
¤ bbq雞翼

2020-11-21 379 瀏覽
📍嘉寶漢堡 (葵涌)成日聽人講嘉寶漢堡嘉寶漢堡今次終於都試到啦!! 但係等位等左差唔多20分鐘😭去到先發現有THE GULU 建議大家去之前可以用The GULU 拎飛先!𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 芝士牛堡 ($31)真係好抵食!! 咁大個burger只係$31 💕 Burger份量好大 食完個burger其實已經有少少飽💛升級套餐 (+$18) 炸燒賣💛追加炸芝士條2條 (+$8)炸芝士拉到絲😻🧀𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:📍葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖Shop A&B, G/F, Kar Po Mansion, 499 Castle Peak Road, Kwai Chung
📍嘉寶漢堡 (葵涌)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 芝士牛堡 ($31)

💛升級套餐 (+$18) 炸燒賣

💛追加炸芝士條2條 (+$8)
炸芝士拉到絲😻🧀

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
2020-11-19 337 瀏覽
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 次次都見到超多人排隊,難得去到葵芳就特登去試下,睇下係咪咁好食😝 我都等咗成30分鐘先有得食🌝 自己一個都要等咁耐😈 我見佢牛堡同蝦堡都好出名,當然要兩個都試晒💪 -🍔 #芝士牛堡蝦堡套餐 🍔 ($76)超巨型😂因為加咗蝦堡同蛋😈蝦堡入面係真係有一隻隻蝦🦐幾有口感🤫牛堡就有少少失望🤨十成熟加上好乾身🌝食得有少少辛苦😧 仲有我以為係流心蛋🥚但係係反蛋🍳 不過要讚下佢個薯塊😝新鮮炸起,又脆又正💛總結來說 港式漢堡 冇人排就可以去食下😂-🎈 葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖平均傷害:$50好味值:6.25/10
🇭🇰#香港捐窿捐罅記

🍔 #芝士牛堡蝦堡套餐 🍔 ($76)
超巨型😂因為加咗蝦堡同蛋😈
蝦堡入面係真係有一隻隻蝦🦐幾有口感🤫
牛堡就有少少失望🤨十成熟加上好乾身🌝
食得有少少辛苦😧 仲有我以為係流心蛋🥚但係係反蛋🍳
不過要讚下佢個薯塊😝新鮮炸起,又脆又正💛
總結來說 港式漢堡 冇人排就可以去食下😂

🎈 葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
平均傷害:$50
好味值:6.25/10

2020-11-17 303 瀏覽
嘉寶嘉寶!!!嘉寶個名好親切~hahaaa 最鐘意佢個店既logo,好得意~!!叫左菠蘿雞堡~加薯條仲有炸燒賣!!!!!!!薯條、燒賣當然係即炸脆卜卜啦~!!菠蘿雞堡都好正呀,好juicy,菠蘿都有輕輕煎過,幾用心~!!
嘉寶嘉寶!!!

叫左菠蘿雞堡~加薯條仲有炸燒賣!!!!!!!
薯條、燒賣當然係即炸脆卜卜啦~!!