2021-11-02 940 瀏覽
上網見到葵芳工廠區新開咗間貓CAFE,即刻約朋友一齊上去玩貓先whatsapp book枱場地收費分,1小時$50 , 2-3小時$100 ,全日通$150星期一至四沒有最低消費 (即係俾鐘錢就得)星期五六日及公眾假期需要點餐,最低消費每位$50 confirm booking之後會有詳細指示教你點上去cafe我地book左星期6上去玩2點到達門口,無乜異味,養小動物難免會有陣味但cafe 無,貓毛亦唔多,店內環境整潔店內設有間房係放貓bb,同大貓分開店長好好人抱起隻俾我抱,可惜3秒就跳走咗T.T唔知係咪我地有d早,貓貓未係好活躍,灘喺地度,眼神凌厲,但任摸唔嬲,哈~可能心入面勁唔想貓bb好得意,圍埋一齊瞓貓嘅品種好似好多,但我只識分到布偶貓,挪威森林貓,黑貓..... 其他唔識我地叫咗2個漢堡+1份薯條漢堡SIZE比想像中細,正常味道花茶飲完,可以添加貓先係主角,野食不要太期望
先whatsapp book枱
星期一至四沒有最低消費 (即係俾鐘錢就得)
星期五六日及公眾假期需要點餐,最低消費每位$50

我地book左星期6上去玩
店內設有間房係放貓bb,同大貓分開
店長好好人抱起隻俾我抱,可惜3秒就跳走咗T.T
貓bb好得意,圍埋一齊瞓

我地叫咗2個漢堡+1份薯條
漢堡SIZE比想像中細,正常味道
花茶飲完,可以添加

貓先係主角,野食不要太期望
2021-10-23
2021-10-22 622 瀏覽
Went to this new cat cafe in an industrial building. They charge an entrance fee of $100 per person on top of F&B you ordered. You have to sit on the floor as they don’t have proper seats and dining tables. The cats are cute and well looked after as there is a separate big room for the cat rest area where people cant go inside if the cats want a rest. there is also a kitten area with small kittens inside.But the food is so so. They would really need to up their game consider there are many more

But the food is so so. They would really need to up their game consider there are many more similar cafes now. The supposedly “strong hot chocolate” is super weak and watery. Anyone can make a better one with just swiss chocolate or those instant powder you get anywhere. The patty on the burger is okay but the bun is not nice. The salad leaves arent that fresh. Perhaps they are short staff, only 1 waiter and 1 cook, the order is very slow. I don‘t want to be mean but It left me quite disappointed especially if you been to other similar ones. I hope they make improvement.
2021-10-18 596 瀏覽
🍔burger真係極力推介👍🏻👍🏻👍🏻好juicy,大件夾抵食,好足料,良心小店🤣煙肉再燶啲會更加分😉下次再嚟會係為咗食過burger多個睇貓貓🐱😹芝士磨菇雞翼都好正,啖啖肉😍配沙律醬食都幾過癮🤤不過呢2個甜品都比較失望😥不推薦🙅🏻‍♀️但熟食係可以嘅,比出邊啲貓cafe質素高好多,全部即整熱辣辣👍🏻 環境都好乾淨唔會有味👍🏻 啲貓貓都好靚,養到肥肥白白,又易熟同痴人🤣
🍔burger真係極力推介👍🏻👍🏻👍🏻
好juicy,大件夾抵食,好足料,良心小店🤣
煙肉再燶啲會更加分😉
下次再嚟會係為咗食過burger多個睇貓貓🐱😹

芝士磨菇雞翼都好正,啖啖肉😍
配沙律醬食都幾過癮🤤

不過呢2個甜品都比較失望😥不推薦🙅🏻‍♀️

2021-09-27 529 瀏覽
貓皇燒汁海陸空雜扒拼薯條套餐 $138 (18:00後點餐 $118)自家秘製燒汁(小辣)特厚純牛流心芝士漢堡厚切大雞扒 燒煙三文魚 煙肉 辣肉腸十分足料 個汁直頭食完番唔到轉頭! 貓貓摩天輪 $289正正正!因係打卡神器之外 甜品好多 心太軟 馬卡龍 法式忌廉撻應有盡有 3-4個人夾黎食都好抵! 而且價錢好平 推薦!! 特厚純牛流心芝士漢 $48我覺得係招牌菜 因為每一枱都會點既食物130g足料 咬落口 芝士爆出黎 一係無得頂 地方好夠大 好好坐 十幾隻貓貓陪住 放假放空一絕啊。
貓皇燒汁海陸空雜扒拼薯條套餐
$138 (18:00後點餐 $118)
自家秘製燒汁(小辣)特厚純牛流心芝士漢堡
厚切大雞扒 燒煙三文魚 煙肉 辣肉腸
十分足料 個汁直頭食完番唔到轉頭!

貓貓摩天輪 $289
正正正!因係打卡神器之外
甜品好多 心太軟 馬卡龍 法式忌廉撻
應有盡有 3-4個人夾黎食都好抵!
而且價錢好平 推薦!!

特厚純牛流心芝士漢 $48
我覺得係招牌菜 因為每一枱都會點既食物
130g足料 咬落口 芝士爆出黎 一係無得頂

地方好夠大 好好坐
十幾隻貓貓陪住
放假放空一絕啊。
2021-09-25
  • 貓皇海陸空套餐
喺星期日去過嚟,預約嘅時段係兩點至八點寫食評係去完至心血來潮,所以完全無食物相🤭入面環境唔會逼,啲枱凳唔會挨得好埋,至少有足夠空間比你輕鬆行出行行入,亦無嘈吵嘅音樂,唔使驚太嘈傾唔到計or嘈親貓貓休息。但環境上仍然有野可以改善,就係地板有啲跣,尤其是同貓玩玩具嘅時候,好驚佢地玩得嗨嘅時候,煞唔切車而受傷。坐咗喺近門口嘅位置(小角落,近坐地冷氣機),一坐低就feel到唔太妥,主要喺因為張凳好硬身同矮,雖然有提供坐墊,但長期盤腳坐嘅話真係好唔舒服。另外小妹係大汗之人,大熱天時由地鐵站行到過去已經流咗一身汗,而個冷氣真係吹到正一正,感覺好易攝親同埋吹到有啲頭痛🤯嚟到貓cafe,梗係想同貓玩。Cafe內約莫7、8隻貓(唔計貓bb),未見有貓貓怕人,但大致都高冷,我未見很親人嘅貓貓😢。兩點嘅時候都有3、4隻係清醒嘅,基本上都會走嚟走去,去到人類附近留個3、4分鐘就會去搵下個好人家😅好彩嘅話,貓貓會喺你身邊趴低個十拎分鐘(唔訓較)俾你摸下。順帶一提,當中有隻貓貓偏心女仔,特別係著裙嘅女仔,有機會捐女仔嘅裙底😳仲有櫃檯嗰邊嘅雞翼姐,喜愛見到人類嘅手手,然後作出咬咬攻擊,有被貓虐傾向嘅朋友可以搵佢😳(
喺星期日去過嚟,預約嘅時段係兩點至八點
寫食評係去完至心血來潮,所以完全無食物相🤭

嚟到貓cafe,梗係想同貓玩。Cafe內約莫7、8隻貓(唔計貓bb),未見有貓貓怕人,但大致都高冷,我未見很親人嘅貓貓😢。兩點嘅時候都有3、4隻係清醒嘅,基本上都會走嚟走去,去到人類附近留個3、4分鐘就會去搵下個好人家😅好彩嘅話,貓貓會喺你身邊趴低個十拎分鐘(唔訓較)俾你摸下。順帶一提,當中有隻貓貓偏心女仔,特別係著裙嘅女仔,有機會捐女仔嘅裙底😳仲有櫃檯嗰邊嘅雞翼姐,喜愛見到人類嘅手手,然後作出咬咬攻擊,有被貓虐傾向嘅朋友可以搵佢😳(想知貓貓叫咩名、名嘅由來、性格、喜惡可以睇番佢地嘅ig post哦)

想同貓貓玩嘅話可以去櫃檯到拎逗貓棒哦。有啲貓貓真係俾足反應你,本身喺間貓貓休息室之中見到枝棒,都會即刻衝過嚟;亦有啲小懶貓願意淨係fing吓隻手咁玩。但無論邊種貓貓都好可愛🤤

就算貓貓忙住訓教、唔同你玩,都可以留意下佢地嘅睡姿。對門口布偶貓睡姿印象極深刻,佢久不久就會轉吓姿勢,每次嘅姿勢都出奇不意,可能會見到佢仰天露出個肚皮,可能會見到佢擺出超人姿勢,望見佢訓得咁豪邁,小妹真係感到好療癒🥰

跟住就講吓食物嘅質素。
我地一共四人,嗌咗:

1.芝士炸薯條 (幼)$31
份量大概係一隻手掌咁大,炸得幾脆同香口,佢地嘅同薯條都幾夾。但同朋友們一致認為面頭嘅芝士唔夠,較底部嘅薯條同普通薯條無咩分別,一個人食到底嘅話應該會略嫌單調。

2.炸雞軟骨 $25
一份四串,每串大概十粒,一樣炸到脆卜卜,但似乎有少少燶過頭。由於小妹麻麻地雞軟骨,所以只淺嚐咗一粒,覺得調味有啲過火,有啲咸過頭,好彩有嗌到飲品😂而兩位朋友就覺得唔錯,只係火喉可以再控制得好啲。

3.青蘋果雜果冰 $20
4.藍色多腦河 $20
5.玫瑰雜果冰 $20
6.士多啤梨雜果冰 $20

以上四款雜果冰一律以梳打水調配,偏偏小妹都幾討厭梳打水。小妹叫嘅係青蘋果,第一啖真係唔太接受到,但既然嗌咗就無謂浪費,飲多咗自然接受到,但依舊未能令我鍾意,同埋遇期呢杯雜果會包埋蘋果粒,可惜未見有。其他雜果冰亦都試咗吓味,覺得藍色多腦河出乎意料,本身以為會係偏酸嘅,結果反而甜味較其他嘅重,容易入口,對佢嘅接受程度最高,甚至最後都幾鍾意佢。至於玫瑰同士多啤梨比我嘅印象唔多,就係梳打水加雜果加糖漿,都係覺得麻麻地。(覺得飲品嘅基底可以有選擇會更好🙊)

7.細心太軟蛋糕(一份兩件) $19
呢個朋友嗌嘅,小妹無試,朋友表示朱古力味濃。

8.唐揚炸雞兩份 共$76
終於嚟到小妹嘅至愛——炸雞炸雞一份五件雞球,炸得唔多脆,一見到個表面嘅時候其實有小失望,但醃得非常入味,唔需要額外加醬料已經覺得夠曬味,而且肉汁滿滿同嫩滑,完全禰補咗對於唔脆嘅失望,跟住一唔小心就嗌多咗份(呢段一邊打一邊瘋狂吞口水)然而對我呢啲窮L嚟講,呢個價錢真心唔太吸引,始終葵廣就喺無幾遠,相近嘅價錢可以買到份量更多、質素亦唔錯嘅炸雞,呢種美味就變得有啲奢似。如果唔在乎錢嘅話,一定要試,質素真係嫓美一堆主打炸雞嘅食店。

其實我地仲有好野食想試,例如香辣芝士薯格、蜜糖味薯條、cheese cake,可惜售罄😿(咁就有原因可以再去啦😈)

講完食物同小量貓貓資訊,想講吓去到有咩可以做。除咗同貓貓互動、食野之外,店內有兩個櫃仔裝咗好多board game,可以隨意攞嚟玩(記得還就得)唔需要特別問職員,對我呢啲怕羞、極度內向嘅人真係好方便😂其實亦無限制你做咩,鐘意帶功課去做又得,帶部遊戲機去玩亦得,只要唔好打擾到其他人同貓貓同保管好財物,真係做咩都得,係個好chill嘅地方(試過真係去過間貓cafe,俾人叫除咗手機銀包紙巾書之外嘅個人物品都唔好拎出嚟🙄)

好似講咗好多無關重要嘅野,咁就不妨再講多啲啦😝職員們很nice,見到你比較靜、少同貓貓互動,都會比啲建議你,教你點樣撩吓啲貓貓,甚至會不怕死咁抱貓貓到你附近(當然最後貓貓理唔理你都要尊重佢嘅意願,只可以怪自己魅力唔夠😌)

講真呢間貓cafe嘅食物質素真係比所有我去過嘅好好多(雖然都只係去過三、四間),覺得就算無咗貓貓嘅主題,都會有回頭客。實際上而家對新品香煎雞堡好有興趣,有啲想為佢再去多轉😂
$57.75
  • 藍色多腦河雜果冰
  • 唐揚炸雞
  • 芝士炸薯條
2021-09-18 273 瀏覽
環境夠大 貓貓好精靈睇到貓貓都食食好既用好既 相信呢間都落足心機去做 入面我覺得好好坐 衛生意識好高每次出入都要求消毒;職員好好禮貌 平均都係消費200左右 坐左3個鐘放下空,好岩傾計 放鬆 下次會再黎食佢個芝士蛋糕 因為今次賣哂🥲🥲整體黎講 100分 我會比95左右 係冷氣大左少少扣左少少分同埋有機會 我應該會約多幾個fd試埋貓貓摩天輪佢地個摩天輪見到隔離枱成3個女仔都食唔哂 大件夾抵食 而且好靚好靚!所以打卡就一流!!
環境夠大 貓貓好精靈
睇到貓貓都食食好既用好既 相信呢間都落足心機去做