2023-05-06 52 瀏覽
嘆杯貓茶🐈身邊好多朋友都鍾意貓,但係又唔係個個屋企都可以養貓喎💓咁貓Cafe就啱晒各位貓奴去喇!有得食,又有得玩✨✨今次要介紹嘅呢間貓Cafe,同埋葵芳廣場嘅路程,只係相隔5分鐘,非常方便!✅環境亦都乾淨,唔會好大浸味~喺葵芳廣場,嘆杯貓茶嘅小食店買既野食可以帶去貓貓cafe添,咁就可以一路食一路玩啦!🤤價錢方面都幾抵,$138 就可以全日任坐,除咗貓仲有唔同嘅board game可以選擇,真係坐成日都唔會覺得悶!坐到咁上下覺得肚餓,一個飽肚嘅小食都只係廿幾蚊就有交易!CP值超高💯💯我哋今次仲叫咗細薯條($27)同埋燒雞肉串($48 五串)全部食物都係即叫即整,新鮮熱辣,份量亦都非常多,兩個人share都完全冇問題!💓另外值得一提嘅就係貓cafe既部份收入,會撥作支援救援浪浪用途,好有意義㗎!
嘆杯貓茶🐈

2023-05-05 32 瀏覽
想俾貓圍住嘅感覺嗎😍😍 一定要嚟嘆杯貓茶🤪😚嘢食唔會令你失望,炸多春魚,紫菜外皮酥脆,一路食一路有貓喺你身上搵魚食😂炸忌廉餅🤩 忌廉濃郁,外皮有啲似麻糬,食落去感覺好特別,有咬口🤩薯角點炸都咁好食🥹但我建議多番少少茄汁🤣🤣 牛肉漢堡一定唔好錯過,中間塊肉超級口,青菜蕃茄嘅配搭,好清新,食落去唔油膩,飲返罐可樂陪住d貓真係好快樂🥰🥰嘆杯貓茶仲支持領養,如果有心愛呢啲小動物,請多多支持領養🥰🥰🥰
想俾貓圍住嘅感覺嗎😍😍 一定要嚟嘆杯貓茶

2023-05-04 30 瀏覽
今次唔再係去搵食,而係去葵芳行入少少5分鐘左右既貓cafe探貓貓🐱打開門就看到很多貓貓在走來走去,而且收費很平,$138可以坐一整天玩到累有d肚餓,可以幫你叫葵廣裡面的小食店小食送來,或者餐廳也有一些小食、漢堡等比大家醫肚場內貓貓都很friendly而且很活潑,不會只是在睡覺。整個範圍很open,沒有設置很多桌子,大家可以自由坐在地下和貓貓玩拿了一個貓玩具之後已經自動有4隻貓圍著你。而且牠們很喜歡在你旁邊走來走去這家真的是CP值超高,絕對會回訪的貓cafeCafe的收入還會撥入支援救援浪浪的用途

這家真的是CP值超高,絕對會回訪的貓cafe
Cafe的收入還會撥入支援救援浪浪的用途
2023-05-04 26 瀏覽
今日去左離葵芳地鐵站5分鐘就到嘅貓cafe,cp值勁高,超多貓貓,啲野食又好食,呢度$68/1hr,$98/2hr,$138/full day,仲要貓cafe收入會用黎支援救援浪浪用途。🐱🐈呢度超級多貓貓,起碼有20隻貓貓,幾鍾意呢間貓cafe 嘅部局,係有好多空間比貓貓周圍走,而且仲有好多位比貓貓跳黎跳去,比佢地玩到瞓覺嘅地方都好足夠,而且仲有貓玩具可以同貓貓一齊玩,呢度嘅貓貓都幾黐人,我坐喺地下,都主動黐埋黎一齊坐,仲跳埋上我身上,超級可愛。🍔🍟呢度都有唔少小食可以叫,小食店嘅野食可以帶去貓貓cafe,我地叫左貓cafe現場整嘅牛肉漢堡$48同埋香辣薯角$28,牛肉漢堡好juicy,薯角都好香脆份量又多。

2023-04-30
去過很多的貓Cafe,這間可算是貓的數量最多的一家, 連同剛出生沒多久的幼貓, 店員表示已經有超過40隻的貓貓在這裏當公關了!環境也就是幾張高桌的進食環境,每想一點食物都會有很多貓貓過來坐枱, 超歡樂!服務店員只有一個是比較忙碌,但是有那麼多貓貓服務員,也就沒關係了吧貓貓有幾個比較文靜,但是其他的貓很多都10分愛玩, 所以即使不是很多客人,但場面是超熱鬧的!當中最愛玩的大多都是少年貓當中有一隻橘緬因很愛說話有隻灰白間,一隻虎斑,一隻黒喵,超挑皮,未拿出逗貓棒,光是看到食物已玩到瘋了!瘋狂想跟你一起吃呢!另外,可能因為不太多人,逗貓棒比較不常見,所以棒棒一出,就會有大量貓貓寵幸你!個個玩到瘋!而後場的櫃中鎖著幾隻出生沒多久的幼貓,一看到逗貓棒就瘋了!不像其他貓cafe這家的貓咪好有反應,好好笑!食物珍寶海陸空盒子$68基本就是大雜燴跟薯角當中最好吃的一定是芝心雞扒, 流心芝士鹹香,非常有層次感炸多春魚也是帶點魚香,相當有趣脆炸爆汁小籠包10粒$20細細粒的炸小籠包,更蒸的比起上來炸比較重油香波波double may$32抹茶沙冰$32帶點微微茶香的沙冰,解渴兩女一杯$42這杯非常濃郁,已

當中最愛玩的大多都是少年貓
當中有一隻橘緬因很愛說話

瘋狂想跟你一起吃呢!

食物

珍寶海陸空盒子$68
基本就是大雜燴跟薯角
當中最好吃的一定是芝心雞扒, 流心芝士鹹香,非常有層次感
炸多春魚也是帶點魚香,相當有趣

脆炸爆汁小籠包10粒$20
細細粒的炸小籠包,更蒸的比起上來
炸比較重油香

波波double may$32

抹茶沙冰$32
帶點微微茶香的沙冰,解渴

兩女一杯$42
這杯非常濃郁,已經可算是甜品而不是飲品了
朱古力奶加上芋泥, Oreo,珍珠,甜度十足
「吃」完這一杯不就已經飽了95%嗎?

全部都係雞$108
雞扒 炸雞 雞軟骨 ( 雞串燒售罄)
分量大,那麼多雞夠你吃飽了

雞扒漢堡$45
跟上面啲雞扒是一樣的煎雞扒
加上蕃茄跟生菜, 簡單的漢堡包🍔只賣$45

食物中規中矩不算大驚喜,但是貓貓服務員的服務態度我給101分!

2023-05-02 24 瀏覽
貓Cafe地點都幾近地鐵站,好方便~入到去見到個環境都幾大,入門需要除鞋和使用酒精消毒,確保基本衛生,環境衛生店家都處理得好無臭味👍🏻貓Cafe有幾款小食可以叫,另外在葵涌廣場原來有佢哋另一間小食店,可以在小食店買完再拿過來食👍🏻或者在貓cafe叫夠$100他們也會幫我送過來,不過就要等長一點時間,食物飲品全部即叫即整,玩住貓貓等都好快有得食~爆汁小籠包-$30(5隻) $40(10隻)外皮香脆有咬口,內餡多汁肉味濃!細細粒一口一粒好方便~香辣薯角-$28外脆內軟脆薯角,微辣作為點綴,令薯角更加惹味~台灣炸鮮奶-$20(2條)泡芙-$10(3粒)可以同貓貓一齊食嘢,真係好開心✨不過要注意貓貓會好有興趣想食人類食物,所以要小心唔好俾貓貓食到你的食物喔🙌🏻貓cafe收入會撥作支援救援浪浪用途,大家黎同貓貓玩同時又幫到浪浪✨所以大家想同貓貓玩可以多多支持嘆杯貓茶❣️

爆汁小籠包-$30(5隻) $40(10隻)
外皮香脆有咬口,內餡多汁肉味濃!細細粒一口一粒好方便~

香辣薯角-$28
外脆內軟脆薯角,微辣作為點綴,令薯角更加惹味~

台灣炸鮮奶-$20(2條)
泡芙-$10(3粒)

• 爆汁小籠包
2023-05-02 12 瀏覽
要講阿女最鐘意既動物肯定係貓,所以我地成日都食去貓貓cafe ,今日約左同為貓奴既契媽一齊去,過左一個好輕鬆既下午一入到<嘆杯貓茶> 會見到兩度閘,一見到呢個設計就知店主好細心,客人出出入入以免走失貓咪。經過兩度閘,店內唔似一般cafe 佈滿餐枱,店主將椅子放起牆邊讓人可以進食,而雞奴就蓆地而坐,可以與貓打成一片。呢個設計非常好啊!讓人無拘無束地坐在地上,好似自己地方一樣,無論與朋友一邊閒坐聊天一邊逗貓,也是非常寫意。作為一間cafe, 當然有提供飲品小食,真係可以消磨一個下午。cafe 既一個角落放滿了很多玩見,有比人玩既既棋也有同貓玩既玩具,我拎左一支棒棒玩具比阿女同貓玩,阿女就瘋狂地起貓咪面前舞黎舞去,玩得不亦樂乎,時而去模模貓,看得出阿女真係好鍾意貓,耐何屋企養不得,幸好有<嘆杯貓茶>比佢可以同貓咪零距離接觸。

呢個設計非常好啊!讓人無拘

2023-04-30
下午茶
貓貓很可愛對嗎?其實我本身都好喜歡小動物,在兒時都有養左一隻小狗,不過當時因為家庭問題,未能陪牠終老,要送走牠的時候真的到現在也未能忘記近年小朋友開始大了,市面上也多了以貓咪為主題既餐廳/Cafe 存在而今次我地唔係去地鋪,我地上工業中心入面去搵一個隱世貓貓Cafe,入面有起碼十隻貓或以上陪你玩講緊既就係位於葵芳金龍既嘆杯貓茶Cafe由於係工業中心內,店面的確比起平時一般既Cafe 大,貓咪們亦可以自由走動,遊走都好開心架最重要係即使佢咁多隻貓咪,呢度都唔會有一陣陣既臭味要讚一下呢度既職員將清潔做得好好場內亦有不少既貓玩具可以比你同貓咪們玩(我望到張相,我覺得小朋友同貓咪好似一張電影既劇照)要說一下,在入到店內時:職員會跟我們說明場內既規條,如要除鞋進內,我會建議一定要著定襪就最安全啦,另外呢,場內既貓咪唔可以專登抱起佢(除非佢自願過來啦)進場前反要快,因為會走貓xd入場前要先吱手,明白既對貓咪安全係好重點場內有不少種類既貓咪,店家亦為左大家可以好好認識它們專登都寫底左各種貓咪叫咩名,但係其實我...最後都係要問番職員,因為佢地真係好似隻隻都差不多(笑)Cafe 有一個不錯的安排,它們
貓貓很可愛對嗎?其實我本身都好喜歡小動物,
在兒時都有養左一隻小狗,不過當時因為家庭問題,
未能陪牠終老,要送走牠的時候真的到現在也未能忘記

而今次我地唔係去地鋪,我地上工業中心入面
去搵一個隱世貓貓Cafe,入面有起碼十隻貓或以上陪你玩
講緊既就係位於葵芳金龍既嘆杯貓茶Cafe
由於係工業中心內,店面的確比起平時一般既Cafe 大,
貓咪們亦可以自由走動,遊走都好開心架
最重要係即使佢咁多隻貓咪,呢度都唔會有一陣陣既臭味
要讚一下呢度既職員將清潔做得好好

場內亦有不少既貓玩具可以比你同貓咪們玩
(我望到張相,我覺得小朋友同貓咪好似一張電影既劇照)
要說一下,在入到店內時:
職員會跟我們說明場內既規條,
如要除鞋進內,我會建議一定要著定襪就最安全啦,
另外呢,場內既貓咪唔可以專登抱起佢(除非佢自願過來啦)
進場前反要快,因為會走貓xd
入場前要先吱手,明白既對貓咪安全係好重點
場內有不少種類既貓咪,店家亦為左大家可以好好認識它們
專登都寫底左各種貓咪叫咩名,
Cafe 有一個不錯的安排,它們只收你入場費;
不需要一定要吃東西的,當然你想吃的也是可以
在這兒的選擇不算是太多的,而在約五分鐘路程內的葵廣
也有它家的小食店可以買來這兒享用唷
今次我們實在太餓了,所以先在這兒點了兩款漢堡
分別就是牛肉及雞扒漢堡 $48/件
個人感覺是牛肉的漢堡很好吃,肉汁是剛好的
反而雞扒就有一點乾,如果要點的話建議吃牛肉的
但是在這兒吃東西真的要很快唷,
因為你吃的同時貓咪也是跟你齊齊進餐~
你也不想貓咪們吃不是它要吃的東西吧~

開頭以為那些玻璃房間不能進入的,
原來也可以進內跟小貓咪們玩一下的
但是有機會它們在休息就自己自律一下
說了那麼久,要說一下它家的收費
平日(星期一至四)
收費$50一小時,$88 兩小時 $118全日
學生放學後去更加有優惠
而在星期五六日及公眾假期
$68一小時,$98 兩小時,$138 全日
部份收益會作支援浪浪拯救日常
是日分享:
嘆杯貓茶Cafe 店
葵芳大連排道162-170號金龍工業中心二座24樓J號舖

就這樣完結啦,下次再見啦!(拜~)

2023-04-18
  • 牛肉漢堡
係附近嘅葵涌廣場間小食店,同樣都係叫做——🌟嘆杯貓茶🌟,買完嘢食之後,仲可以帶想來呢間貓Cafe度食,幾特別,佢哋路程相隔唔算好遠,路程只需5分鐘左右,容易行過嚟,而呢間貓cafe同樣叫做——🌟嘆杯貓茶🌟佢嘅收入係撥作支援救援浪浪用途,好有意思👍🏻入門口需要除鞋,仲要用酒精消毒,乾淨衛生,環境空間都大,裏面嘅貓貓有足夠空間,衛生無臭味,貓貓數量都算多🐈喺裏面一路食嘢又有貓玩勁開心,我哋俾啲貓貓吸引到唔捨得走🙊
2023-04-26 46 瀏覽
原來葵芳都有貓🐈café, 仲要離地鐵站唔遠, 葵芳商場一落天橋就到工廈門口 ,大約7-8分鐘距離, 好近呀! 上到去門口有哂指示話比你聽邊度入, 入去第一個閘有個counter, 店員會講清楚收費, $50/1 小時;$100/2 小時;$150/ 全日, 仲會提醒下其他注意事項, 再入第二個閘, 好安全。我地玩緊嘅時候又會同我地分享下平時同貓咪嘅相處。另外, 大家仲可以係另外葵廣小食店食物可以帶去貓貓café, 路程只需5分鐘, CP值極高。又或者係度叫漢堡包、Pizza、飲品、小食, 一邊食一邊同貓玩。環境方面, 空間都好大, 呢度有成超過40隻嘅貓貓呀! 睇睇下, 有幾對都好似, 原本全部都有親屬關係呀! 係另一間玻璃房外面貼有幾幅family tree + 貓貓關係圖。家族關係圖太大了, 攪到我有啲亂呀! 隻隻都有名呀, 但太似樣, 真係好難分到邊隻打邊隻呀! 近第二個閘旁有個玩具柜, 有大家係度gathering時玩嘅boardgame及貓🐱玩嘅玩具。呢度嘅貓貓都比較痴人, 基本上你拎啲玩具引下佢地, 佢地就會同你互動。我最鐘意有隻小肥灰色嘅英短, 好靚仔, 又痴人, 成日

我最鐘意有隻小肥灰色嘅英短, 好靚仔, 又痴人, 成日都爬係我隔離。呢度啲貓🐱每隻都好有性格, 但隻隻都任摸唔嬲。仲有一隻比較肥, 我以為佢有咗, 點知原來佢好為食, 食到個肚腩揼落地, 糧食放題得佢一個不停食。另一隻淺啡色長毛, 行出嚟好有霸氣呀, 好似大佬咁。仲有一隻不停叫, 店員話佢發情期, 叫我地小心佢, 怕佢爪你。店員已經熟哂佢地啲皮性, 比哂溫馨提示。靜靜坐係度睇下佢地走嚟走去玩下, 跳下, 追下, 都幾治癒呀!

大家可以去支持下, 環境清靜, 學生更可黎溫書print野, 都係一個好嘅自修室呀! 貓🐈café嘅收入撥作支援救援浪浪用途。大家嚟貓Cafe 都記得好好跟足指引, 保障返貓同自己嘅安全啦!
2023-04-26 44 瀏覽
嘆杯貓茶 (cafe)地址:葵芳大連排道162-170號金龍工業中心二座24樓J號舖這間$118 就可以同貓貓玩足全日,$50/hr or $88/2hrs 大小同價冇加一,平過不少貓Cafe。裏面有起碼幾十隻貓貓,也看出店員對貓貓的熱愛。裏面所有的設施都話貓貓有關。你們的貓貓非常熱情,不怕人,特別如果order了食物,最好坐高枱高椅,因為裏面的貓貓會對食物非常好奇。我們點選了海陸空精選套餐,裏面的純又漢堡非常大瞓,多汁好食,賠償漢堡包,簡直是絕配。我們另外點了薯條,小籠包等。雖然是用氣炸鍋製成,但我們都食得很飽。總括而言,如果喜歡貓貓,又想和朋友聚會,一齊玩下貓,這間是非常值得推介。這間Cafe的收入都會撥作救援流浪貓貓用途。#貓貓Cafe #嘆杯貓茶 #葵涌 #貓貓
嘆杯貓茶 (cafe)

#貓貓Cafe #嘆杯貓茶 #葵涌 #貓貓
2023-04-24 42 瀏覽
有乜嘢開心得過有得食又有得玩貓呢🤣🤣🤣 我今次就去咗葵芳嘅貓Cafe,裏面有成千四尺同埋30隻貓,啱晒各位貓奴來玩而且除咗貓Cafe之外,佢葵廣仲有一間小食店嗰度嘅小食都可以帶上嚟貓Cafe度食👍🏻👍🏻而Cafe嘢食嘅名都好得意🤣而且多好多正餐嘅嘢,我哋就叫咗一個海陸空餐同埋一個漢堡再加兩罐汽水,強烈建議大家去食牛肉漢堡,一嚟好食,二來係因為方便舉係身,避免啲貓食到,因為啲貓係真係會同你爭飯食🥹
有乜嘢開心得過有得食又有得玩貓呢🤣🤣🤣

而且除咗貓Cafe之外,佢葵廣仲有一間小食店
嗰度嘅小食都可以帶上嚟貓Cafe度食👍🏻👍🏻

2023-04-23 28 瀏覽
又可以玩貓,又有得食,可以做慈善何樂而不為!葵芳地鐵站附近路程,只需5分鐘有間CP值高⬆️貓Cafe隨玩貓隨食嘢!貓Cafe收入撥作支援救援浪浪用途❤️貓Cafe環境衛生無臭味全部人入去前都要除鞋仔用搓手液,乾淨衛生店內有十幾隻貓🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛$50/1 hr ,88/2hrs,$118/3hrs up店內可購買多款有小食同飲品今次我同細佬食咗金黃香脆香脆鹽酥雞粒,嘢惹味串燒雞!葵芳廣場仲有嘆杯貓茶小食店,可以將小食店嘅嘢食帶去貓貓Cafe度食,款式會比較多,例如有漢堡包,Pizza,沙律⋯
又可以玩貓,又有得食,可以做慈善
何樂而不為!
葵芳地鐵站附近路程,只需5分鐘
有間CP值高⬆️貓Cafe
隨玩貓隨食嘢!
貓Cafe收入撥作支援救援浪浪用途❤️

貓Cafe環境衛生無臭味
全部人入去前都要除鞋仔用搓手液,乾淨衛生
店內有十幾隻貓🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛

店內可購買多款有小食同飲品
今次我同細佬食咗金黃香脆香脆鹽酥雞粒,嘢惹味串燒雞!

下午茶
2023-04-21 41 瀏覽
🙇🏻‍♀️奴才去拜見主子😺估唔到葵涌都有貓Cafe 成30隻貓貓呀 個關係圖亂到睇到我??有啲好似樣我都分唔到係邊隻最記得比較傻又活躍貓貓啊肥好為食成個肚腩揼落地 糧食放題得佢一個不停食 🦁灰色長毛好似鰲拜咁霸氣籠入邊幾隻好貪玩 狂抓隔離尾巴不停同香腸手指玩貓貓拳 好可愛😂除咗吸貓 有小食同boardgame提供叫咗一份炸🍟小籠包鹽酥雞都大碟主子仲想偷飲我罐汽水呀另外葵廣小食店食物可以帶去貓貓cafe 收入撥作支援救援浪浪用途嫁 距離只需步行5分鐘 下次買定珍奶探主子😘
🙇🏻‍♀️奴才去拜見主子😺

另外葵廣小食店食物可以帶去貓貓cafe
收入撥作支援救援浪浪用途嫁
距離只需步行5分鐘 下次買定珍奶探主子😘

2023-04-19 58 瀏覽
時不時就要去下葵廣掃下街試新野,跟住突然發現左2 樓呢間嘆杯貓茶!! 佢本身係賣啲小食野飲,如果唔望真啲你係絕對MISS左,跟住我地發現,原來佢地自已係有間貓貓Cafe !! 我地就咋咋臨買咗野食再帶埋去佢地貓CAFE嗰邊食喇~~ 出咗葵芳A出口左邊經過 2個商場見到天橋右邊落去既工廈就係,入到去一開門啲貓貓已湧出黎 ( 咁主動既???) 目測有1X-20隻 大部份仲要好痴人,天呀比起我地平時去既貓CAFE貓貓痴人10倍!!!佢地有貓玩具提供 價錢 $50/hr / $88/2hr / $118 全日 佢地呢邊都有啲小食提供~ 環境方面,空間都好大,貓VS 人比例幾好,唔會話太少貓貓,我地嗰日星期六下晝,大概有 1X個人,所以大家都可以服侍到2-3隻主子咁都要講下啲野食好無食啦~~ 📍波波Double May將波提變成一粒粒,再加試奶蓋同埋黑糖,上面仲灑滿Oreo脆脆同埋加咗原塊Oreo。味道有黑糖嘅甜味,加埋Oreo嘅朱古力味,亦能食到奶蓋滑溜嘅口感,令煙韌嘅波提所帶嘅口感都變得更為豐富。📍招牌波堤📍九吋長糖霜玉桂條外皮金黃酥脆,內部柔軟香甜。灑滿香甜嘅糖霜,仲有濃郁嘅玉桂香味,令人

咁都要講下啲野食好無食啦~~

📍波波Double May

📍招牌波堤

📍九吋長糖霜玉桂條
外皮金黃酥脆,內部柔軟香甜。灑滿香甜嘅糖霜,仲有濃郁嘅玉桂香味,令人一食會想食哂成條。

📍朱古力鮮忌廉Oreo脆脆
喺濃郁朱古力嘅表面加咗香滑的鮮忌廉同埋香脆香甜嘅Oreo碎,令整杯飲品嘅口感同味道都更為豐富,入口更加順滑。

📍芋泥鮮奶
喺香濃鮮奶入面加入口感綿密嘅芋泥,可以喺飲嘅時候為鮮奶增添一份芋頭嘅獨特香味。