2024-07-12
Happy Friday ofc 要飲返杯!「Dz6」係越南俚語裡代表「乾杯」,咁我地Dzô Dzôj 先啦~ 睇下我地仲叫咗啲咩食嘅 😎 BTW download 咗 taste.gourmetgroup 個app未?可以係個app到book位架~ 亦都可以去禮券嗰度睇吓有啲咩優惠等緊你 👏🏼𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥小食✨順化蔗蝦(4件)✨ 香茅燒雞翼(4隻)主食✨ 咖哩軟殼蟹鍋(2隻)河粉✨ 河內生牛肉湯河粉✨ 嗦嗦火車頭湯河粉(手拍牛柳、牛丸、牛柏葉、牛筋、牛展)以上咸食都好足料!調味都恰到好處 👌🏼 住沙田嘅朋友有咁好水準嘅越南菜真係好幸福!份量仲要都唔少野! 湯頭都唔會有種又濃又口喝嘅feel 好好啊 👍🏻 甜品✨ 脆炸糯米飯拌椰汁香芒飲品🍹 D24 榴槤咖啡🍹 滴漏咖啡甜品同咖啡真係無得輸!又真係幾多客人食同大讚唔錯 which 又真和~ 首先杯D24 durian coffee 已經好有料到!真係用D24榴連同越南咖啡打埋一齊做個分層,用嘅奶🥛又夾!連咖啡豆都選過去make sure 成件事係夾架!真係好有heart 同誠意💕 連condense milk 都唔馬虎。所
𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥
小食
✨順化蔗蝦(4件)
✨ 香茅燒雞翼(4隻)
主食
✨ 咖哩軟殼蟹鍋(2隻)
河粉
✨ 河內生牛肉湯河粉
✨ 嗦嗦火車頭湯河粉
(手拍牛柳、牛丸、牛柏葉、牛筋、牛展)
甜品
✨ 脆炸糯米飯拌椰汁香芒
飲品
🍹 D24 榴槤咖啡
🍹 滴漏咖啡
甜品同咖啡真係無得輸!又真係幾多客人食同大讚唔錯 which 又真和~ 首先杯D24 durian coffee 已經好有料到!真係用D24榴連同越南咖啡打埋一齊做個分層,用嘅奶🥛又夾!連咖啡豆都選過去make sure 成件事係夾架!真係好有heart 同誠意💕 連condense milk 都唔馬虎。所有ingredients 都係越南黎 🇻🇳 下次試埋個芒果咖啡先 ✌🏻
脆炸糯米飯又係surprisely good 👍🏻 通常會以為好油淋淋但佢係無!仲食得好舒服 😌 3隻色,原味、斑斕、蝶豆花。下次再黎食過 😉