2019-02-07 452 瀏覽
哈哈哈 終於飲到大陸好火好熱既喜茶☕️。那天剛好食飯 然後大家都說起這家喜茶,突然想喝又剛好吃飯,就立馬選齊訂單 就跟同事們買了,人生第一次飲喜茶。可能期望太高,變相之前諗得太神了吧。奶蓋其實類似cream cheese 好喝的, 底下就是類似沙冰既飲料,挺清涼。攪攪拌拌後再喝 又是另一種感覺,當然分開飲奶蓋芝士又真的很濃 真的好好喝又香奶味,是吸引的。閒時飲一杯都可以,有機會再試試其他 看看是不是真的那麼吸引吧😝
奶蓋xxx
哈哈哈 終於飲到大陸好火好熱既喜茶☕️。

2019-02-04 609 瀏覽
唔經唔覺香港都開咗兩間喜茶,金鳳茶王、四季春奶蓋喺大陸都飲到厭😂所以係香港就點左一啲以前冇飲過嘅嘢我叫咗一杯DIY奶凍,再加啲Oreo,一個唔錯嘅甜品配搭,因為係我自己design😝另外仲叫多一杯抹茶珍珠奶蓋,不錯不錯👍香港嘅喜茶係有特色野,香港🇭🇰限定奶茶雪糕🍦我覺得雪糕🍦第一啖係淡淡嘅口味,越食嗰啲茶味就會越濃郁越出😋我都幾鍾意食,唔會勁甜!喜茶嘅奶茶味雪糕都幾特別嘅哈哈😝繼冰火雞蛋仔雪糕之後,又試到啲新意同特別嘅嘢😋

另外仲叫多一杯抹茶珍珠奶蓋,不錯不錯👍

香港嘅喜茶係有特色野,香港🇭🇰限定奶茶雪糕🍦

2019-02-04 401 瀏覽
第一次飲喜茶係同朋友北上深圳個陣飲既,個陣喜茶都仲未係出名。我同朋友都飲左芝芝芒芒,啖啖果肉真係好上癮。自從香港開左分店之後,日日都見好多人排隊買,搞到我都驚左唔敢去排。見近排少左人去買,我都湊下熱鬧12點鐘去排隊。我今次又買左芝芝芒芒,就係飲下同大陸有咩分別。今次排隊比較少人,但係等號就等40幾個,要成半個鐘。杯芝芝芒芒係好飲,果肉同茶既配合好好。但係我同朋友都覺得個芝士奶蓋少過深圳好多,好快飲完。其實講真45蚊杯都真係幾貴,比得起一杯咖啡價錢,可能我會prefer番深圳先飲一次。

2019-02-01 279 瀏覽
waited 1 hour for the oreo bobo. It was disappointing to say the least. absolutely absurd, simply shocking! do not come and buy it, we recommend TenRen's Tea just 5mins away from Hey Tea.
2019-01-29 352 瀏覽
杯嘢就正正常常!但服務差真係要鬧!排隊俾錢無問題,收銀西面都算!最大問題係點解收左右,要等1個鐘先拎到杯嘢飲??都開左鋪成個月,服務竟然可以差到咁@@ 以後唔會再嚟!
杯嘢就正正常常!但服務差真係要鬧!
排隊俾錢無問題,收銀西面都算!
2019-01-29 440 瀏覽
剛開幕的時候,試過花個半鐘的時間去排隊買喜茶,味道和感覺是好,但花的時間實在太多,即使現在的星期六、日或公眾假期,人流依然多,人山人海,下下都有幾十多在門口等,等候大半個小時應該無走雞。今日平日放假,有點事去開新城市廣場,十點鐘的喜茶幾乎無人,不用排隊便買到,連攞野飲的時間,總共只花了十五分鐘。今次點的是芝芝芒芒和金鳳茶王,芝芝芒芒芒果新鮮,芒果有芒果味,而金鳳茶王的味道與大陸一樣,茶味濃,配上芝士奶蓋簡直一絶。
2019-01-28 221 瀏覽
話說諗住帶媽咪嚟試下喜茶首先價錢貴過深圳好多不在話下..先買後排隊拎係確實好過排隊買 唔洗人龍咁長&買完可以行下街再番嚟拎👍🏻但衰在真係等咗好耐 結果媽咪要趕住番工試唔到........12:57pm買 過咗五個字嗌得40個number ok諗住2點前會嗌多40個有得拎啦 結果嗌到依加就快2:30都仲差2十幾個number 真心嬲嬲地 坐咗係入邊等 但又要成日行出去攞野飲個度睇.... 建議鋪路入面加多個number顯示器..野飲仲未拎到唔知好唔好飲但依啲可一不可再....都係番深圳飲算
話說諗住帶媽咪嚟試下喜茶
首先價錢貴過深圳好多不在話下..
野飲仲未拎到唔知好唔好飲
但依啲可一不可再....都係番深圳飲算
120 分鐘 (堂食)
2019-01-27 244 瀏覽
星期三中午到喜茶,唔洗排到去出面,等幾個客就得。叫左杯芝士綠妍,芝士奶蓋好濃芝士味,好厚好有質感,綠妍茶味都夠特出,兩樣野都幾夾,下次黎喜茶都係平日黎買會好d。
2019-01-26 291 瀏覽
等咗1個鐘頭15分鐘。。。一開始以為都幾順利,咁快就可以俾錢買嘢飲,點知。。。一等就等咗超過一個鐘。。。終於有得飲!喜茶!今次第一次係香港飲,睇下大陸好味啲定香港好味啲。試後報告結果係。。。大陸好味啲。今次試咗凍飲係芝芝芒芒,冇乜特別,普普通通一杯嘢飲咁。而今次初嘗熱飲,叫咗杯芝芝莓莓,初頭飲啲奶蓋都幾好味,配埋熱嘅草莓,還ok。但愈飲就愈水,都係凍飲口感層次豐富啲,厚身啲。整體係唔值得排咁耐隊去買杯咁貴嘅嘢飲
試後報告
整體係唔值得排咁耐隊去買杯咁貴嘅嘢飲
2019-01-26
75 分鐘 (堂食)
$50 (其他)
2019-01-26 157 瀏覽
今日由排隊到攞到野飲,用左成個鐘。唔梗要,因為想飲呀嘛~叫左杯芝芝莓莓,興高采烈咁攞左返屋左飲。點知飲到底嘅時候飲到好幾片膠片出嚟,之前我飲到以為係士多啤梨肉都唔知會唔會有d都係膠片!以後都唔個仲去唔去買好啦!
點知飲到底嘅時候飲到好幾片膠片出嚟
,之前我飲到以為係士多啤梨肉都唔知會唔會有d都係膠片!

以後都唔個仲去唔去買好啦!
2019-01-26
15 分鐘 (外賣自取)
2019-01-26 183 瀏覽
難得喜茶人龍超短, 趁機光顧一下。排隊用了10分鐘, 等飲品用了20分鐘, 也算快吧。排隊時想了良久, 買飲品還是冰火雞蛋仔好呢?當見客人手上的雞蛋仔有點焦黑, 亦不飽滿, 賣相一般, 便打消買冰火雞蛋仔的念頭。店舖敞大, 設有坐位, 排隊累了可休息。多肉葡萄 $45是次選了當季限定的多肉葡萄, 茶底可以選擇綠妍或烏龍, 我選了綠妍。多肉葡萄的顏色頗吸睛, 葡萄差不多佔1/4杯, 啖啖肉。 雖然茶味不太突出, 但與芝士奶蓋同喝, 還是味美。

店舖敞大, 設有坐位, 排隊累了可休息。

多肉葡萄

多肉葡萄 $45
2019-01-10
30 分鐘 (外賣自取)
多肉葡萄
2019-01-24 433 瀏覽
每次北上必喝的喜茶終於來到香港了,開張首數天的排隊情況實在太嚇人,現在差不多開了一個月,排隊等候的時間已經大大減少,所以在晚餐前決定買兩杯來試一下!芝芝莓果🍓🍇水果茶系列是每次必點的飲品,加上濃郁而且帶鹹味的厚芝士,實在會令人上癮!這款茶之前已經在大陸喝過超過10次,所以很肯定這個味道是和之前的是一模一樣!金鳯茶王+輕芝士☕️🧀茶類系列也是十分出眾,相比起同類型的台式飲品,茶味香醇,沒有很假的感覺。想不到茶味和芝士的味道是這麼合拍,茶味能減輕芝士Rich感覺,即使多喝也不會感到負擔重呢!

芝芝莓果
芝芝莓果🍓🍇
金鳳茶王

金鳯茶王+輕芝士☕️🧀
芝芝莓果
金鳳茶王
2019-01-24 361 瀏覽
見佢開左1個月,應該無咁多人,我就決定去趁食飯時間去試下排隊啦,去到以為無人排隊,原來轉左位排,都見到十幾個人排隊,但朋友想飲,無辦法啦,不過好彩10分鐘就落到單咋,不過拎野飲先係挑戰,要等60張飛咁所以去食飯先,最後等左40分鐘先拎到野飲叫左芝芝芒芒飲,見左走甜,諗住芒果有味,點知飲落芒果沙冰係無味架,連芒果味都無,不過好彩上面既芝士奶蓋無令我失望,都係好重奶味同芝士味濃,下次會試下茶,希望會好飲啲啦
咁所以去食飯先,最後等左40分鐘先拎到野飲

2019-01-22 487 瀏覽
新一年嘅第一個post,當然要講下呢排熱哄哄嘅喜茶!開張嘅第一日竟然要排六個鐘😱傻的嗎!?今日經過,見冇咩人排,咁就試一試先,只係排左15分鐘,就可以落單,不過落完單要等45分鐘先有野飲。。。🥤芝士金鳳茶王 ($32)芝士奶蓋香濃幼滑,好重嘅忌廉芝士味,好似食緊cheese cake🍰咁,芝士控一定會鍾意!至於茶味就一般,完全比芝士嘅龍蓋過晒,只有輕輕嘅澀味...中和返芝士嘅濃度,整體來講,可以一試嘅,不過飲一杯就已經濟左,可想而之係有幾heavy 🙈順帶一提,佢嘅杯設計得好特別,係用旋轉蓋,可以自己調節喜好,開大啲,就會飲到多d芝士,味就會重啲,相反,開細啲,就會飲到多d茶,用飲筒就冇呢個效果㗎啦!製作中......我幾鐘意呢排茶葉嘅裝飾,睇到生產線之如,又可以特顯茶嘅主題

芝士金鳳茶王

🥤芝士金鳳茶王 ($32)

製作中......
我幾鐘意呢排茶葉嘅裝飾,睇到生產線之如,又可以特顯茶嘅主題
題外話/補充資料: 要排長龍的話,一定唔會排law
2018-12-30
60 分鐘 (堂食)
2019-01-21 459 瀏覽
今晚食完團年飯知道沙田有喜茶就特登嚟買番杯飲 早幾日喺深圳都有飲過喜茶買番杯黎比較下有咩唔同先排隊都差唔多排左成半個鐘等的飲品又等左成半個鐘落班嘅時候原先想飲波波但係佢又話冇晒芝芝莓莓又係冇晒好失望呀亦都雙手飲嘅時候覺得種類同內地嘅有啲唔同好似個奶蓋味道冇咁濃
今晚食完團年飯知道沙田有喜茶
就特登嚟買番杯飲